Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Άρα με 3600/B550/ 32gb (δεν ξέρω από RAM..) /860 evo και used 570 ή 1650/1660 super θα είναι κομπλέ μέχρι του χρόνου για αλλαγή σε 4000x + new GPU;

Μου έφτιαξες την διάθεση. Δεν έχω δει τίποτα πιο σοφό σήμερα. Με μια μαγική κίνηση αλλάζοντας CPU & GPU ταυτόχρονα του χρόνου τον Αύγουστο, ΑΡΧΗΓΟΣ!🤩

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, ilos είπε

Η πλάκα είναι η prime x570-p που πήρα 9 μήνες πριν στα 180 ήταν τελικά vfm.😁

Αν και barebone η φθηνιάρα είναι Super.

4 ώρες πριν, Lfc είπε

Δεν είναι υπερβολή γιατί αν έχεις πολύ καλή μητρική, κουτί, μνήμες, ψύξη, τροφοδοτικό μπορείς να κάνεις με δύο μαγικές κινήσεις καινούργιο σύστημα. Όλα αυτά είναι μπαλαντέρ και αξίζουν τα φράγκα που θα δώσεις. Αρκεί η AMD να μην αλλάξει το socket πράγμα για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος. Όσο και να το θέλει το socket δεν το αλλάζει. Κατά αυτήν την έννοια είναι βλάκας όποιος επενδύει σε επεξεργαστές και κάρτες γραφικών και όχι στα άλλα parts. Επεξεργαστή και κάρτα πρέπει να αγοράζεις περιμένοντας... Έχοντας υπομονή. 

Δεν είναι υπερβολή b550 μητρική (ακόμα και να κάνει 280 γιούρια 😁) να έχει το καλύτερο vrm design μαζί με την x570 aorus extreme και την godlike που κοστίζουν ένα νεφρό? I mean ποιος ο λόγος ακόμα και 3990x ή 10900k σε ln2 σηκώνουν όλα αυτά τα power design άνετα, σε chipset που συνήθως θα παίξεις μπάλα με 3600/3700x. Μιλάμε για ~90 watt chiplets.  Άσε που για να χωρέσουν 3 gen4 m2 nvme θυσίασαν το πρώτο slot και είναι gen4 x8.😁   Δεν έχει νόημα όλο αυτό το overengineering που βλέπουμε στις ακριβές b550, και η πιο "φτηνιάρα" είναι στα ίδια ή καλύτερη από b450 tomahawk. Πως να μην είναι μετά εκεί που είναι οι τιμές? H best seller b350 pro 4 ήταν με 3 nikos phases ffs και δεν έχουμε ακούσει καμία να γίνεται πυροτέχνημα μέχρι σήμερα.

• Like 3

1 ώρα πριν, jmirko15 είπε

Πάντως για QVO ούτε $900 θα έδινα..

Για αντικατάσταση hdds μια χαρά είναι. Η αποδοση με χαλάει λιγο γιατι ειναι αρκετα πισω οι qlc της samsung σε σχεση με αυτες της micron, αλλα ελπιζω ελπιζω η καινουρια γενια να ναι αρκετα πιο γρήγορη και κυριως τα seq reads θελω που δεν επηρεάζονται. Το αφηνουμε ομως εδω γιατι ειμαστε αρκετα offtopic.

Σε άλλα νεα το a520 ( @Thresh αν θες βαλτο στον τιτλο) θα ρθει τον Αυγουστο και όχι Σεπτ-Οκτ που λεγόταν αρχικα λινκ

Αναφορά σε κείμενο

AMD A520 motherboards are expected to be available at leading retailers and etailers starting in August 2020 from board partners including ASRock, ASUS, Biostar, Colorful, GIGABYTE, and MSI.

Στο οτι δεν εχει νοημα η amd να καθυστερησει τους zen3, για το 2021 ,το καταλαβαινει καποιος και αν σκεφτει οτι τα ιδια wafer στα ιδια nm θα πληρωνει στην tsmc είτε ειναι zen 2 είτε zen 3 . Ισα ισα με τους zen 3 να ειναι καλυτερους θα μπορει να ζητησει και ενα 10% παραπανω σε τιμή αν την παίρνει. Δεν θα παραγονται και zen 2 και zen 3 ταυτοχρονα. Θα υπαρξει ενα στοκ zen 2 που καποια στιγμή θα εξαντληθει μεσα στο q1/21 λογικα.

Δεν ειναι σαν τους zen (+) που πρεπει να αγοραζει συγκεκριμενα wafers απο glofo.

• Like 1

14 λεπτά πριν, ilos είπε

Δεν είναι υπερβολή b550 μητρική (ακόμα και να κάνει 280 γιούρια 😁) να έχει το καλύτερο vrm design μαζί με την x570 aorus extreme και την godlike που κοστίζουν ένα νεφρό? I mean ποιος ο λόγος ακόμα και 3990x ή 10900k σε ln2 σηκώνουν όλα αυτά τα power design άνετα, σε chipset που συνήθως θα παίξεις μπάλα με 3600/3700x. Μιλάμε για ~90 watt chiplets.  Άσε που για να χωρέσουν 3 gen4 m2 nvme θυσίασαν το πρώτο slot και είναι gen4 x8.😁   Δεν έχει νόημα όλο αυτό το overengineering που βλέπουμε στις ακριβές b550, και η πιο "φτηνιάρα" είναι στα ίδια ή καλύτερη από b450 tomahawk. Πως να μην είναι μετά εκεί που είναι οι τιμές? H best seller b350 pro 4 ήταν με 3 nikos phases ffs και δεν έχουμε ακούσει καμία να γίνεται πυροτέχνημα μέχρι σήμερα.

Δεν σε πιάνω φίλε. Σίγουρα ξέρεις πολλά περισσότερα από μένα. Επίπεδο παραπάνω... Καλύτερα να σε διαβάζω μόνο να μαθαίνω και τίποτα...Για να μιλάμε και να σε παρακολουθώ πρέπει να πάω σε κάνα ΙΕΚ κάνα εξάμηνο και μετά... Respect!

• Super Moderators

https://www.techpowerup.com/268636/gigabyte-amd-motherboards-adopt-the-latest-agesa-bios

AMD provides AGESA ComboV2 1.0.0.2 BIOS for X570 and B550 chipset motherboards, and AGESA ComboV1 1.0.0.6 BIOS for X470, B450,X370, B350, and A320 chipsets products.

Για τους 3000 ΧΤ Series.

• Like 4

10 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Άρα με 3600/B550/ 32gb (δεν ξέρω από RAM..) /860 evo και used 570 ή 1650/1660 super θα είναι κομπλέ μέχρι του χρόνου για αλλαγή σε 4000x + new GPU;

GPU οκ, αλλά ο 3600 γιατί να θέλει αλλαγή του χρόνου; Θα υπάρχει παιχνίδι που θα κομπλάρει μαζί του;

• Like 2

17 λεπτά πριν, afragorn είπε

GPU οκ, αλλά ο 3600 γιατί να θέλει αλλαγή του χρόνου; Θα υπάρχει παιχνίδι που θα κομπλάρει μαζί του;

Δεν το θέλω το PC μόνο για gaming. Υπό νορμάλ συνθήκες θα πήγαινα για 3700x αλλά επειδή ο στόχος είναι ο 4700x, 3600->4700x θα "τσούξει" λιγότερο.. (αφήνω και ανοιχτό το ενδεχόμενο για κανά 4900 άμα αξίζει :D)

• Like 1

1 ώρα πριν, afragorn είπε

Καλησπέρα! Όταν λες "κομπλάρει" τι εννοείς ακριβώς; Θέλω να πω, όταν μιλάμε για gaming πάντα, έχει καθαρά να κάνει με το setup που έχει επιλέξει ο καθένας δεν είναι αντικειμενικό το θέμα. Εγώ ας πούμε παίζω σε 144Hz. Είναι λογικό να κυνηγάω μόνιμα μεγιστοιποίηση FPS. Η σειρά 4000 αν έχει καλύτερο IPC θα μου προσφέρει περισσότερα FPS υπό τις ίδιες συνθήκες οπότε ναι θα αλλάξω τον 3600x. Κάποιος άλλος για παράδειγμα που βολεύεται σε 60Ηz monitor πιθανότατα να μη χρειάζεται να αλλάξει. Επίσης εξαρτάται και απο το game που παίζει κάποιος. Παλιότερα games που παίζουν με 2-4 cores επηρεάζονται πολυ περισσότερο από το IPC απότι νεότερα.

7 λεπτά πριν, Grisos είπε

Καλησπέρα! Όταν λες "κομπλάρει" τι εννοείς ακριβώς; Θέλω να πω, όταν μιλάμε για gaming πάντα, έχει καθαρά να κάνει με το setup που έχει επιλέξει ο καθένας δεν είναι αντικειμενικό το θέμα. Εγώ ας πούμε παίζω σε 144Hz. Είναι λογικό να κυνηγάω μόνιμα μεγιστοιποίηση FPS. Η σειρά 4000 αν έχει καλύτερο IPC θα μου προσφέρει περισσότερα FPS υπό τις ίδιες συνθήκες οπότε ναι θα αλλάξω τον 3600x. Κάποιος άλλος για παράδειγμα που βολεύεται σε 60Ηz monitor πιθανότατα να μη χρειάζεται να αλλάξει. Επίσης εξαρτάται και απο το game που παίζει κάποιος. Παλιότερα games που παίζουν με 2-4 cores επηρεάζονται πολυ περισσότερο από το IPC απότι νεότερα.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, απλά φαντάζομαι πως δε θα υπάρχει παιχνίδι που να μην αποδίδει τα μέγιστα σε 1 χρόνο με τον 3600, ακόμα και για υψηλές αναλύσεις. Οι απαιτήσεις των παιχνιδιών δε θα αλλάξουν σύντομα γιατί είμαστε σε μεταβατική περίοδο.

• Like 2

11 ώρες πριν, ilos είπε

Δεν είναι υπερβολή b550 μητρική (ακόμα και να κάνει 280 γιούρια 😁) να έχει το καλύτερο vrm design μαζί με την x570 aorus extreme και την godlike που κοστίζουν ένα νεφρό?

Δεν ειναι υπερβολη οχι για 3 λογους.

α)οι zen δεν κλοκαρονται,τουλαχιστον οχι οπως παλια. Αρα με το καλημερα οι ακριβοτερες x570 μητρικες δεν εχουν λογο υπαρξης

β)3900 και 3950x μπορουν να μπουν πανω και σε συγκεκριμενες b450 μητρικες,αρα παλι οι ακριβοτερες x570 μητρικες δεν εχουν λογο υπαρξης απο αυτη την πλευρα.

γ)Περισσοτερες πωλησεις θα ερθουν σε βαθος χρονου απο τις B550 μητρικες,παρα απο την aorus extreme και την Godlike. Αρα λογικο να δωθει παραπανω προσοχη σε μητρικες που θα πουλησουν σε πολλους,παρα σε μητρικες που θα πουλησουν σε λιγους. 

Γιαυτο το λογο βλεπεις στις ακριβοτερες B550 μητρικες πχ μεχρι και Post Code,που οι φθηνοτερες x570 μητρικες δεν εχουν,και πρεπει να ανεβεις στις ακριβοτερες των 300+ευρω για να βρεις.

39 λεπτά πριν, afragorn είπε

Οσο και να αλλαξουν οι απαιτησεις των παιχνιδιων,παντα μεγαλυτερο ρολο θα παιζει η καρτα γραφικων παρα ο επεξεργαστης.

Επισης δεν αγοραζουμε hardware γιατι θα το παντρευτουμε μια ζωη.

Εαν μετα απο 3-4χρονια πχ δεις οτι δεν τραβαει ο επεξεργαστης που εχεις,αγοραζεις αλλον καινουργιο οπως κανει ο περισσοτερος κοσμος που αναβαθμιζει μια φορα σε καθε ddr γενια μνημων.

49 λεπτά πριν, Grisos είπε

. Η σειρά 4000 αν έχει καλύτερο IPC θα μου προσφέρει περισσότερα FPS υπό τις ίδιες συνθήκες οπότε ναι θα αλλάξω τον 3600x

Τίποτα δεν θα σου προσφέρει όσο μένεις με την 1070

• Super Moderators

To B550 και το X570 μου θυμίζει το παλιότερο X48 και P45 της Intel. Που το 2ο πουλαγε σαν καραμέλες κι είχε και καλύτερο support απο τους κατασκευαστές μητρικών...

• Like 3

Από το video παρουσίασης μητρικών B550 του HWU καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει μία συγκεκριμένη τάση για μεγάλη βελτίωση των VRM και δε βλέπω το λόγο. Ακόμα και τον 3950Χ τον χειρίζεται μία B450 Tomahawk. Μήπως σκοπεύουν να ανεβάσουν τα  Watt στους Zen 3; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...