elpenor Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Lfc είπε To Realtek S1220A high definition audio CODEC featuring Crystal Sound 3 είναι Asus και το SupremeFX S1220A High Definition Audio Gigabyte. Επειδή διάλεγα μεταξύ της Asus Prime x570 Pro και της Aorus x570 Pro Μάλιστα νομίζω η Asus έχει αποκλειστικότητα στο Crystal sound 3 (full Japanese capacitors) Το SupremeFX είναι σίγουρα Asus, τώρα πιθανό να είναι και το Crystal Sound δικό της. Όλα αυτά τα ονόματα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, elpenor είπε Το SupremeFX είναι σίγουρα Asus, τώρα πιθανό να είναι και το Crystal Sound δικό της. Όλα αυτά τα ονόματα.... Ναι έχεις δίκιο. Μπερδεύτηκα. Η Aorus x570 pro έχει ALC1220-VB Supreme FX έχει η Asus Rog Strix Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Lfc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) @Lfc Με μία βιαστική ματιά που έριξα είδα ότι η Gigabyte μιλάει για τα βασικά του ήχου (separate layers etc) μόνο στις Aorus Pro / Master ενώ η Asus τα αναφέρει για την X570-P. Αν πέρα από τον ήχο δεν σε ενδιαφέρει να βάλεις κανένα 16core+ δεν έχεις λόγο να δώσεις τα extra 80 euro για την Aorus Pro, μπορείς να πάρεις την X570-P ή κάποια B450 και κάρτα ήχου της Creative που είναι η μόνη με σοβαρό software. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, elpenor είπε @Lfc Με μία βιαστική ματιά που έριξα είδα ότι η Gigabyte μιλάει για τα βασικά του ήχου (separate layers etc) μόνο στις Aorus Pro / Master ενώ η Asus τα αναφέρει για την X570-P. Αν πέρα από τον ήχο δεν σε ενδιαφέρει να βάλεις κανένα 16core+ δεν έχεις λόγο να δώσεις τα extra 80 euro για την Aorus Pro, μπορείς να πάρεις την X570-P ή κάποια B450 και κάρτα ήχου της Creative που είναι η μόνη με σοβαρό software. Χαχ σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου 🤩 Πήρα εγώ την Asus x570 prime pro και δεν την αλλάζω με τίποτα... Σκέτο Διαμάντι💎 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλα εγω προσωπικα 250Ω+ ακουστικα σε o/b audio mobo δεν θα εβαζα ποτε και θα περιμενα να τα κανει drive και ας λενε οτι σηκωνουν μεχρι 600Ω. Eχω στην Asus την supreme FX 1220A με dual amps και 123db και καλα και οτιδηποτε πανω απο 80Ω ειναι απλα pathetic. Ναι οι o/b audio στις mobo δεν ειναι τα πατσαβουρια που ηταν παλια, αλλα μην εχετε τρελες απαιτησεις... Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2020 από Crus 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Crus είπε Καλα εγω προσωπικα 250Ω+ ακουστικα σε o/b audio mobo δεν θα εβαζα ποτε και θα περιμενα να τα κανει drive και ας λενε οτι σηκωνουν μεχρι 600Ω. Eχω στην Asus την supreme FX 1220A με dual amps και 123db και καλα και οτιδηποτε πανω απο 80Ω ειναι απλα pathetic. Ναι οι o/b audio στις mobo δεν ειναι τα πατσαβουρια που ηταν παλια, αλλα μην εχετε τρελες απαιτησεις... Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που γράφεις για δύο λόγους: α. Εμένα τα 250ohm BD ακουστικά μου ακούγονται καλύτερα/αντίστοιχα όταν είναι κατευθείαν πάνω στην MSI παρά όταν τα βάζω πάνω στον ενισχυτή της Marantz . Και δεν είναι ότι έχω κάνει μόνο μία σύγκριση, εδώ και ένα χρόνο τα χρησιμοποιώ καθημερινά κάποιες φορές με τον ένα τρόπο κάποιες με τον άλλο. Ακούω πολλά είδη μουσικής και κάποια από αυτά είναι πολύ απαιτητικά, ιδίως κάποια ορχηστρικά κομμάτια έχουν όργανα που παίζουν σε πολύ χαμηλές συχνότητες και μου αρέσει να τα ακούω σε επικίνδυνα μεγάλες εντάσεις. Αν βάλω πάνω από 50% στα windows η ένταση είναι περισσότερη από όση αντέχουν τα ακουστικά, ακούγονται σε όλο το δωμάτιο και το μπάσο κάνει τη μεμβράνη να τερματίζει. β. Ο RC4580 που είναι ο ένας από τους δύο ενισχυτές που έχει η μητρική της Asus είναι ένας πιο μοντέρνος κλώνος του NJM4580 που είναι αρκετά συνηθισμένος ενισχυτής σε συστήματα ήχου. Τα specs του δείχνουν ότι άνετα μπορεί να οδηγήσει ακουστικά σαν τα δικά μου. Επειδή το θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον έψαξα στο internet και διάβασα και άλλα παραδείγματα που συνηγορούν σε αυτό που λέω. Σε ένα forum προτείνουν τον Magni3 για να οδηγήσει τα HD650, o OP τον αγοράζει και επιστρέφει μετά να γράψει: "I just thought I would follow up in case it is helpful to someone out there making a similar choice. Love my new 6xx, but the motherboard drives them just fine and I do not notice a difference with Magni 3" Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι θα έχεις δοκιμάσει με ακουστικά που οδηγούνται πιο δύσκολα (περισσότερα ohm, μικρότερο sensitivity) και ότι έχεις κάποιο καλύτερο μέτρο σύγκρισης από αυτό που έχω εγώ με τον ενισχυτή μου. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, elpenor είπε Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που γράφεις για δύο λόγους: α. Εμένα τα 250ohm BD ακουστικά μου ακούγονται καλύτερα/αντίστοιχα όταν είναι κατευθείαν πάνω στην MSI παρά όταν τα βάζω πάνω στον ενισχυτή της Marantz . Και δεν είναι ότι έχω κάνει μόνο μία σύγκριση, εδώ και ένα χρόνο τα χρησιμοποιώ καθημερινά κάποιες φορές με τον ένα τρόπο κάποιες με τον άλλο. Ακούω πολλά είδη μουσικής και κάποια από αυτά είναι πολύ απαιτητικά, ιδίως κάποια ορχηστρικά κομμάτια έχουν όργανα που παίζουν σε πολύ χαμηλές συχνότητες και μου αρέσει να τα ακούω σε επικίνδυνα μεγάλες εντάσεις. Αν βάλω πάνω από 50% στα windows η ένταση είναι περισσότερη από όση αντέχουν τα ακουστικά, ακούγονται σε όλο το δωμάτιο και το μπάσο κάνει τη μεμβράνη να τερματίζει. β. Ο RC4580 που είναι ο ένας από τους δύο ενισχυτές που έχει η μητρική της Asus είναι ένας πιο μοντέρνος κλώνος του NJM4580 που είναι αρκετά συνηθισμένος ενισχυτής σε συστήματα ήχου. Τα specs του δείχνουν ότι άνετα μπορεί να οδηγήσει ακουστικά σαν τα δικά μου. Επειδή το θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον έψαξα στο internet και διάβασα και άλλα παραδείγματα που συνηγορούν σε αυτό που λέω. Σε ένα forum προτείνουν τον Magni3 για να οδηγήσει τα HD650, o OP τον αγοράζει και επιστρέφει μετά να γράψει: "I just thought I would follow up in case it is helpful to someone out there making a similar choice. Love my new 6xx, but the motherboard drives them just fine and I do not notice a difference with Magni 3" Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι θα έχεις δοκιμάσει με ακουστικά που οδηγούνται πιο δύσκολα (περισσότερα ohm, μικρότερο sensitivity) και ότι έχεις κάποιο καλύτερο μέτρο σύγκρισης από αυτό που έχω εγώ με τον ενισχυτή μου. Δεν ξερω τα specs του Marantz που αναφερεις αλλα προσωπικα εβαλα τα DT880 (250 ohm) της Beyer πανω στην Creative G6 και ειχα τουλαχιστον 20% παραπανω ενταση και αισθητα (στα δικα μου αυτια) παραπανω soundstage σε σχεση με την o/b της Asus που παρεπιπτοντως διαφημιζεται και με dual amps. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valkon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν υπάρχει πουθενά στοκ ρε παιδιά; Ψάχνω να κάνω upgrade τον ταλαιπωρο i7 860 μου και βλέπω όλα τα μαγαζιά 30 μέρες παράδοση και τα λοιπά. Ψάχνω λάθος ή όντως δεν υπάρχει στοκ; Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από valkon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 26 λεπτά πριν, valkon είπε Γιατί δεν υπάρχει πουθενά στοκ ρε παιδιά; Ψάχνω να κάνω upgrade τον ταλαιπωρο i7 860 μου και βλέπω όλα τα μαγαζιά 30 μέρες παράδοση και τα λοιπά. Ψάχνω λάθος ή όντως δεν υπάρχει στοκ; Kobe19.😁 Aν και σε zen2 δε θα πρέπει να είναι τόσο άσχημα τα πράματα (πλην 3100/3300x) γιατί είχαν βγει αρκετό καιρό πριν και είχαν πλημμυρίσει την αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silenoz66 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Νεο BIOS σήμερα στην Tomahawk B450 (την απλη , οχι μαξ) Σκέφτομαι να το περάσω αύριο, αν το πέρασε κανείς ήδη ας πει εντυπώσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimpsar Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 17 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Νεο BIOS σήμερα στην Tomahawk B450 (την απλη , οχι μαξ) Σκέφτομαι να το περάσω αύριο, αν το πέρασε κανείς ήδη ας πει εντυπώσεις Ωραία. Εβγαλε με νέο agesa και η B450 Tomahawk max Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) εβγαλε και για τη Tomahawk Max Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Βγήκε και για την Carbon και νομίζω ότι φτιάχνει το θέμα με το cold boot των RAM και διάφορα άλλα. Λέω νομίζω, γιατί το μόνταρα ώστε να έχω access σε παραπάνω settings για την RAM, όπως training και BIOS voltage. Επίσης έχω την αίσθηση ότι κλοκάρει καλύτερα μνήμες. Όποιος θέλει το μονταρισμένο, το έχω εδώ (δική του ευθύνη πάντα αν το περάσει). Edit: Περιμένετε γιατί σας έχω βαρβάτο update v2.0 Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από kostas_anes 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afragorn Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 AMD B550 Motherboards Now Available For Preorder Starting at $115 https://www.tomshardware.com/news/amd-b550-motherboards-now-available-for-preorder-starting-at-dollar115 Για να δούμε με τι τιμές θα έρθουν Ελλάδα. Γενικά, στις πιο φθηνές, υπάρχει μία διαφορά περίπου 30$ σε σχέση με τις Β450. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 53 λεπτά πριν, afragorn είπε AMD B550 Motherboards Now Available For Preorder Starting at $115 https://www.tomshardware.com/news/amd-b550-motherboards-now-available-for-preorder-starting-at-dollar115 Για να δούμε με τι τιμές θα έρθουν Ελλάδα. Γενικά, στις πιο φθηνές, υπάρχει μία διαφορά περίπου 30$ σε σχέση με τις Β450. 200 ευρώ η φθηνότερη b550 θα έχει... Αφού είναι όλοι κατσαπλιάδες . Τουλάχιστον ένα τρίμηνο να πέσουν οι τιμές, και αυτό στις πιό μάπα b550 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα