Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, akoinonitos said:

Γτ κακό θα ήταν, χάρης σε αυτό ανέβηκε σε πωλήσεις, άλλη μια γενιά cpu ήταν δύσκολο να την υποστηρίξει?  

Χωρίς τα features του νεου socket (της νέας γενιάς) οι διάφορες ryzen 3000 & 4000 δεν θα είναι τρομερές. 

17 minutes ago, ilos said:

Αυτή είναι υπεραπλούστευση του γεγονότος.

Καταρχάς αν θέλει να τρολάρει βγάζει την διαφάνεια και λέει εγώ υποσχέθηκα AM4 (socket) υποστήριξη, πουθενά δε λέω chipset υποστήριξη.😁

Ή τους πάει από 2020Q4 -> 2021Q1 (σιγά μη το κάνει).

Αλλά αν ισχύουν όλα αυτά και το είχε έτσι στο μυαλό της εξαρχής,  γιατί τώρα η msi και h XMG είναι ξεκρέμαστοι? Δεν όφειλε να τους είχε ενημερώσει? H κακόμοιρη η msi μετά το backlash από το b350/x370 zen 2 128 MBit ROM bios fiasco (που έφταιγε όμως η ίδια) έβγαλε νέα σειρά b450/x470 (τις max) για να είναι καλυμμένη σε ανάλογη περίπτωση με τους zen 3. Και τώρα αντί για επιβράβευση, την έφαγε πολύ χειρότερα στον πωπό.

Για να καταλάβω, υπάρχει κόσμος που περιμένει διαθεσιμότητα ryzen 4000 εντός 20? Καλά καλά δεν θα προλάβει να καλύψει την ζήτηση apu για xbox series x & ps5. 

Σίγουρα θα υπάρχουν μητρικές που θα πάρουν υποστήριξη απλά δεν θα είναι για ολες και για αυτό το ξεκοβει από τώρα! 

12 minutes ago, malakudi said:

Δεν είπε until, είπε through 2020. Έχει διαφορά.

Through YYY (where YYY date or time): up to and including YYY.

Through 2020: Up to and including 2020.

Εγώ πάντως θα κρατήσω αυτά τα ωραία slides της MSI που διαφημίζει support για όλα τα upcoming AM4 CPUs και αν δε μου δώσει BIOS να υποστηρίζει Zen 3 για την Χ470 Gaming Plus Max που αγοράστηκε Μάρτιο 2020, θα πάρει ένα ωραίο RMA request με αιτιολογία "Product does not work as advertised when purchased" κι ας μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω ή μία αντίστοιχη X570. Δικό τους πρόβλημα τι θα κάνουν.

Ωραία.. Οπότε αν παρουσιάσει αρχιτεκτονική κτλπ αλλά κυκλοφορήσουν έχει κρατήσει την δέσμευση της? 

Επεξ/σία από VaggD
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το roadmap της είναι για Q4 2020 Τον Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει και τα 2 μαζί zen 3 και big navi RDNA2.

Οι κονσόλες είναι εντελώς άλλη γραμμή παραγωγής. Μονολιθικά zen2 parts είναι. Πιο πολύ έχουν σχέση με τους mobile 4000 παρά με τα desktop parts. πλην των πολύ καλύτερων RDNA2 ιgpu's. Το πως καλύπτει την παραγωγή σε όλα αυτά δε ξέρω και δεν είναι πρόβλημα της AMD, αλλά της TSMC.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, VaggD είπε

Τόσο ντόρος και φασαρία για το τίποτα. Η AMD είπε ΑM4 support until 2020 και το τήρησε.  Επειδή θα κάνει architecture presentation late 2020, (διαθεσιμότητα early 21) φαγωθήκατε πως πρέπει να δώσει support για ryzen 4000 σε AM4. 

Δηλαδή θεωρείς ότι στον *αλάκα που αγόρασε μόλις 3600 και μια b450 ήταν ξεκάθαρo ότι η μητρική του δεν θα πάρει τους zen3? H μήπως το έμαθε πριν 2 μέρες?

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

Δηλαδή θεωρείς ότι στον *αλάκα που αγόρασε μόλις 3600 και μια b450 ήταν ξεκάθαρo ότι η μητρική του δεν θα πάρει τους zen3? H μήπως το έμαθε πριν 2 μέρες?

Εξαρτάται αν έπιασε τόπο η αυγομαντεία πριν.😆

Δημοσ.
Just now, CometRyzen said:

Ήταν γνωστό από τότε που κυκλοφόρησε το AM4 socket! Εγώ περισσή τον Οκτώβριο πήγα από Asrock Β540 σε MSI b450i. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη έρευνα αγοράς! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VaggD είπε

Ήταν γνωστό από τότε που κυκλοφόρησε το AM4 socket! Εγώ περισσή τον Οκτώβριο πήγα από Asrock Β540 σε MSI b450i. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη έρευνα αγοράς! 

Ήταν γνωστό? Μάλιστα. Σε ποιόν ακριβώς? Γιατί αυτός που έκανε έρευνα αγοράς που λες θα έμπαινε στο site της msi να ερευνήσει και θα διαπίστωνε ότι η tom max θα πάρει zen3. 

Δημοσ.
1 minute ago, CometRyzen said:

Ήταν γνωστό? Μάλιστα. Σε ποιόν ακριβώς? Γιατί αυτός που έκανε έρευνα αγοράς που λες θα έμπαινε στο site της msi να ερευνήσει και θα διαπίστωνε ότι η tom max θα πάρει zen3. 

Μέχρι να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον 3900x. Θα έχει βγει ΑΜ6. Τσαμπα γκρινιάζεις! Εσύ φταις που δεν το έψαξες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω πάντως ένα φιλαράκι που έχει μείνει με έναν FX 8120 από τις αρχές κυκλοφορίας των Dozer.

Μου είχε πει να του βρω πακετάκι σχετικά οικονομικό με 600€ για αναβάθμιση.

Εχθές που με πήρε τηλέφωνο να δει αν βρήκα κάτι του είπα το εξής.

"Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, απλά θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι.

Η AMD ανακοίνωσε μη αναβαθμισιμότητα στα X470 και B450 chipset που σημαίνει πως σε λίγο χρονικό διάστημα το insomnia θα έχει γεμίσει με τέτοιες μητρικές ... που θα τις δίνουν κοψοχρονιά, αφού όλοι σαν τρελαμένοι θα θέλουν να πάνε στο καινούριο B550 και τους RYZEN 4000 ...

Περίμενε και θα ψωνίσουμε από τα ΜΤΧ .... πακετάκι 3600 στα 120€ και B450 στα 50€ .....  με εγγυήσεις και τα πάντα όλα "

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VaggD είπε

Μέχρι να καταφέρουμε να τερματίσουμε τον 3900x. Θα έχει βγει ΑΜ6. Τσαμπα γκρινιάζεις! Εσύ φταις που δεν το έψαξες. 

Σου ειπα, το εψαξα. Μπηκα στο site της MSI και ειπε ότι η b450 tom max θα παρει zen 3. Εσυ που το εψαξες και ειδες ότι δεν θα παρει?

Αμα είναι μέχρι να τερματίσεις τον 3900x να έχει βγει AM6 τοτε γιατι βγαινουν οι zen 3? :P Και τι σημασία έχει κιόλας δεν ξέρω. Δεν συζητησάμε αν μπορώ εγώ να τερματίσω 3900x

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Περίμενε και θα ψωνίσουμε από τα ΜΤΧ .... πακετάκι 3600 στα 120€ και B450 στα 50€ .....  με εγγυήσεις και τα πάντα όλα "

Ε θα τις δίνουν φτηνά όταν βγεί το zen3, ή εκεί κοντά. Και για καινούργια να πας τόσο θα έχει ο 3600. Δες τιμές 1600 / 2600. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Εγώ έχω πάντως ένα φιλαράκι που έχει μείνει με έναν FX 8120 από τις αρχές κυκλοφορίας των Dozer.

Μου είχε πει να του βρω πακετάκι σχετικά οικονομικό με 600€ για αναβάθμιση.

Εχθές που με πήρε τηλέφωνο να δει αν βρήκα κάτι του είπα το εξής.

"Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, απλά θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι.

Η AMD ανακοίνωσε μη αναβαθμισιμότητα στα X470 και B450 chipset που σημαίνει πως σε λίγο χρονικό διάστημα το insomnia θα έχει γεμίσει με τέτοιες μητρικές ... που θα τις δίνουν κοψοχρονιά.

3600 στα 120 πριν βγουν οι zen3 αποκλείεται να βρεις, αλλά και 170 brand new μια χαρά τιμή είναι.

b450, αν οι b550 δεν έρθουν πολύ φουσκωμένες θα βρεις άνετα λογικά από όσους κάνουν migrate νωρίς. Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν migrate νωρίς.😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ilos είπε

3600 στα 120 πριν βγουν οι zen3 αποκλείεται να βρεις, αλλά και 170 brand new μια χαρά τιμή είναι.

b450, αν οι b550 δεν έρθουν πολύ φουσκωμένες θα βρεις άνετα λογικά από όσους κάνουν migrate νωρίς. Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν migrate νωρίς.😁

Προβλέπω πως την πρώτη σφαλιάρα θα την φάει ο 3600 από τον 4600G και τον 4700G .  Από αυτούς και μόνο θα πέσει στα 150 και κάτω €€.

Άρα με 120€ περίπου μεταχειρισμένο θα βρίσκεις.

Πιο μετά ίσως και πιο κάτω.

Τα ίδια και οι B450. Θα πέσουν οι τιμές για να φύγουν από τα ράφια, αφού ο κόσμος θα πηγαίνει στα B550 .

Οπότε αν πέσει μια καλή B450 καινούρια κανένα -20%, θα βρίσκεις πολύ πολύ οικονομικά την ίδια στα μεταχειρισμένα στο 50€.

Να δω θα πέσω μέσα ?

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
6 minutes ago, CometRyzen said:

Σου ειπα, το εψαξα. Μπηκα στο site της MSI και ειπε ότι η b450 tom max θα παρει zen 3. Εσυ που το εψαξες και ειδες ότι δεν θα παρει?

Αμα είναι μέχρι να τερματίσεις τον 3900x να έχει βγει AM6 τοτε γιατι βγαινουν οι zen 3? :P Και τι σημασία έχει κιόλας δεν ξέρω. Δεν συζητησάμε αν μπορώ εγώ να τερματίσω 3900x

Ε θα τις δίνουν φτηνά όταν βγεί το zen3, ή εκεί κοντά. Και για καινούργια να πας τόσο θα έχει ο 3600. Δες τιμές 1600 / 2600. 

Η Max και κάποιες άλλες θα πάρουν! Αλλά ξανά λέω/ρωτάω πόσο μεγάλη διαφορά θα δείτε χωρίς τα υπόλοιπα features του am5 socket? 

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, VaggD είπε

Όχι δεν ήταν γνωστό, λάθος κάνεις. Δεν υπήρχε πουθενά ότι οι 400 series δεν θα υποστηρίζουν 4000. Πουθενά. Πρώτη φορά το είδαμε. Δηλαδή κάνεις 28 χρόνια να βγάλεις το Β550 ενώ έπρεπε να βγει μαζί με τους 3000, οπότε ο πολύς κόσμος που δεν θέλει να δώσει ένα σωρό λεφτά για Χ570, πάει και σετάρει 3000 με Β450 περιμένοντας υποστήριξη και στους 4000, και μετά τους αδειάζεις όλους ένα χρόνο μετά όπως επιτέλους βγαίνει το Β550; Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη μέση. Και άντε να μου πεις ότι όταν έπαιρνες Β450 με 3000 από που και ως που να περιμένεις υποστήριξη για 4000; Από την στιγμή που το Β550 δεν βγαίνει είναι λογικό συμπέρασμα να υποστηρίζουν τους 4000 και οι 400 series μητρικές και όταν βγάζει η MSI τις MAX αυτή η υπόθεση γίνεται βεβαιότητα, αφού αυτός είναι ο λόγος που βγήκαν οι MAX. H MSI πάντως την έχει πολύ άσχημα βαμμένη. 2 πιθανότητες παίζουν. 1. Να μη δώσει bios στις MAX και για τις μηνύσεις που θα πέσουν να τα ρίξει να τα ρίξει στην AMD ότι δεν έδωσε τον κώδικα ή 2 να δώσει κώδικα για τις MAX η AMD αλλά σε αυτή την περίπτωση ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και θα θέλουν και οι υπόλοιποι υποστήριξη. Μαντάρα τα έκανε η AMD στην τελευταία στροφή του AM4 και τα πήγαινε εξαιρετικά. Θα μπορούσε να δώσει υποστήριξη για τις Β450 και να τις αποσύρει από την αγορά ώστε να πουλήσει το Β550 που λύσσαξε. Με αυτόν τον τρόπο κάποιος που είχε Β450 και 3600 για παράδειγμα θα το σκεφτόταν να πάει σε ένα 8/16 4000 ή καλύτερο, αλλά τώρα αφού πρέπει να αλλάξεις και μητρική, πάμε για άλλα, πάμε για ΑΜ5. Το πολύ πολύ για κάναν καλύτερο 3000 αν χρειαστεί..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Προβλέπω πως την πρώτη σφαλιάρα θα την φάει ο 3600 από τον 4600G και τον 4700G .  Από αυτούς και μόνο θα πέσει στα 150 και κάτω €€.

Άρα με 120€ περίπου μεταχειρισμένο θα βρίσκεις.

Πιο μετά ίσως και πιο κάτω.

Τα ίδια και οι B450. Θα πέσουν οι τιμές για να φύγουν από τα ράφια, αφού ο κόσμος θα πηγαίνει στα B550 .

Οπότε αν πέσει μια καλή B450 καινούρια κανένα -20%, θα βρίσκεις πολύ πολύ οικονομικά την ίδια στα μεταχειρισμένα στο 50€.

Να δω θα πέσω μέσα ?

Μέσα θα πέσεις, αλλά μιλάμε για τέλη 2020 - αρχές 2021.😁

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, VaggD είπε

Η Max και κάποιες άλλες θα πάρουν! Αλλά ξανά λέω/ρωτάω πόσο μεγάλη διαφορά θα δείτε χωρίς τα υπόλοιπα features του am5 socket? 

Δεν θα πάρουν. Η AMD δεν θα δώσει κώδικα. Δεν θα γίνει όπως με τις 300 series και τους 3000 που το άφησε στο χέρι των κατασκευαστών. Check your sources..

Y.Γ. Το ΑΜ5 που κολλάει;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...