Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Στις asus δεν κλείνει (αν κρίνω από τη δική μου). Στην Αce εκλεινε

Από Ryzen Master νομίζω μπορείς να το κλείσεις

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, noFEARgrr είπε

να σκασεις 200αρη στα καλακαθουμενα για x570

Το οποιο Χ570 αν ηταν βαμμενο μπλε θα το λεγαμε dead platform μιας και θα παρει ουσιαστικα 1 γενια ολοδικια του μονο.

Και ξετε οτι ολα αυτα τα τραβαμε επειδη κουμαντο κανουν τα μισοπεθαμενα μαλακιστηρια του εκαστοτε marketing department και οι απιστευτες ιδεες τους πως θεωρητικα θα "βγαλουμε λεφτα με μια απλη κινηση" η οποια βεβαια βιαζει κατ' εξακολουθηση και παρα φυσιν τα αλλα τμηματα (engineering, PR)

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, narta είπε

Το οποιο Χ570 αν ηταν βαμμενο μπλε θα το λεγαμε dead platform μιας και θα παρει ουσιαστικα 1 γενια ολοδικια του μονο.

Και ξετε οτι ολα αυτα τα τραβαμε επειδη κουμαντο κανουν τα μισοπεθαμενα μαλακιστηρια του εκαστοτε marketing department και οι απιστευτες ιδεες τους πως θεωρητικα θα "βγαλουμε λεφτα με μια απλη κινηση" η οποια βεβαια βιαζει κατ' εξακολουθηση και παρα φυσιν τα αλλα τμηματα (engineering, PR)

Μαύρο στην AMD χωρίς συζήτηση, αλλά η κατάσταση γενικά δεν είναι τόσο απλή, δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικιά της πρωτοβουλία. Σκέψου ξέρω γω την κακόμοιρα την MSI και όποια MSI που κάπου στο 2017 πούλησε μια mobo των 80€, και πρέπει να την υποστηρίζει με bios updates μέχρι το 2021 , με δεδομένο ότι η AMD θα συνεχίζει να βγάζει zen 3 μοντέλα έως ένας θεός ξέρει πότε (γιατί δεν θα γίνει φανάζομαι launch όλη η γκάμα των zen 3 μεμιας). Από όλες αυτές τις "φτηνές" μητρικές παίζει και να μπούνε μέσα στο τέλος οι κατασκευαστές. Από την άλλη, χοντρή μαλακία και για τα μοντέλα τύπου max που τα αγόρασε κάποιος ακριβώς γιαυτό το σκοπό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται να πούνε πως δίνουνε υποστήριξη μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα. 

Βέβαια σαν καταναλώτης στα τέτοια μου όλα, δεν είναι μόνο η υπόσχεση της AMD. Από την στιγμή που δεν  υπάρχει τεχνικός λόγος να μην υποστηριζόνται τα νέα CPUs τότε εγώ περιμένω να κουμπώνουν κανονικά και με το νόμο, είτε η AMD μου το είχε υποσχεθεί είτε όχι. Στην τελική ας ρίξει το μπαλάκι στους κατασκευαστές, την τρέχουσα στιγμή στο DIY κομμάτι μια χαρά την παίρνει, αφού ουσιαστικά έχει μονοπώλιο. Ας πεί τα CPU μου μπαίνουν κανονικά και στην χειρότερη A320, οπότε είναι θέμα του κατασκευαστή αν θα σας δώσει το bios update. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Μαύρο στην AMD χωρίς συζήτηση, αλλά η κατάσταση γενικά δεν είναι τόσο απλή, δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικιά της πρωτοβουλία. Σκέψου ξέρω γω την κακόμοιρα την MSI και όποια MSI που κάπου στο 2017 πούλησε μια mobo των 80€, και πρέπει να την υποστηρίζει με bios updates μέχρι το 2021 , με δεδομένο ότι η AMD θα συνεχίζει να βγάζει zen 3 μοντέλα έως ένας θεός ξέρει πότε (γιατί δεν θα γίνει φανάζομαι launch όλη η γκάμα των zen 3 μεμιας). Από όλες αυτές τις "φτηνές" μητρικές παίζει και να μπούνε μέσα στο τέλος οι κατασκευαστές. Από την άλλη, χοντρή μαλακία και για τα μοντέλα τύπου max που τα αγόρασε κάποιος ακριβώς γιαυτό το σκοπό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται να πούνε πως δίνουνε υποστήριξη μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα. 

Βέβαια σαν καταναλώτης στα τέτοια μου όλα, δεν είναι μόνο η υπόσχεση της AMD. Από την στιγμή που δεν  υπάρχει τεχνικός λόγος να μην υποστηριζόνται τα νέα CPUs τότε εγώ περιμένω να κουμπώνουν κανονικά και με το νόμο, είτε η AMD μου το είχε υποσχεθεί είτε όχι. Στην τελική ας ρίξει το μπαλάκι στους κατασκευαστές, την τρέχουσα στιγμή στο DIY κομμάτι μια χαρά την παίρνει, αφού ουσιαστικά έχει μονοπώλιο. Ας πεί τα CPU μου μπαίνουν κανονικά και στην χειρότερη A320, οπότε είναι θέμα του κατασκευαστή αν θα σας δώσει το bios update. 

Εγω απο την αλλη θα εβρισκα ως μια καλη μεση λυση να δωσει support σε Χ470/Β450 και ας εκοβε τα x3x0 chipset. Και αυτο επειδη 1 ολοκληρο χρονο τωρα αυνανιζονται με τις "δυσκολειες υλοποιησης" του Β550.

@@ καλαβρυτικα, θελανε να πουλησουν Χ570 ακριβο, υπεργαματο με ολα τα κομφορ και pciex 4.0 και του παπα το ρασο και πηραν του καραμπελα απο τα Β450 επειδη ΠΟΛΥ απλα, piex 4.0 δεν εχει αναγκη ο μεσος καταναλωτης αφου ακομα και η 2080ti οριακα γεμιζει το pciex 3.0. Και σου λενε τα makreting golden boys, "πηδα τους Lisa οποιος θελει latest and greatest, ακριβο Χ570/Β550 να κονομησουν και οι Aσουληδες και η Γιγαμπιτιδες και οι ΜεΣΙασμενοι να ειμαστε ολοι χορτατοι με τα bonus και τα ρεστα".

Τωρα ομως που πεφτει το κραξιμο του αιωνα και τους αποκαλουν Intelαδες με κοκκινα ρασα, ιδρωνουν ωσαν κοινως εκδιδομενες επι χρημασι μεσα σε εκκλησια κατακαλοκαιρο χωρις αρκουδισιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Και στις τιμές και στα ονόματα μοντέλων ανάλογα με τα cores τους.

Και σε μια μικρή, ελάχιστη, αδιάφορη λεπτομέρεια...

Τα chiplets και τον όλο σχεδιασμό αυτού του τύπου.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, narta είπε

Εγω απο την αλλη θα εβρισκα ως μια καλη μεση λυση να δωσει support σε Χ470/Β450 και ας εκοβε τα x3x0 chipset. Και αυτο επειδη 1 ολοκληρο χρονο τωρα αυνανιζονται με τις "δυσκολειες υλοποιησης" του Β550.

@@ καλαβρυτικα, θελανε να πουλησουν Χ570 ακριβο, υπεργαματο με ολα τα κομφορ και pciex 4.0 και του παπα το ρασο και πηραν του καραμπελα απο τα Β450 επειδη ΠΟΛΥ απλα, piex 4.0 δεν εχει αναγκη ο μεσος καταναλωτης αφου ακομα και η 2080ti οριακα γεμιζει το pciex 3.0. Και σου λενε τα makreting golden boys, "πηδα τους Lisa οποιος θελει latest and greatest, ακριβο Χ570/Β550 να κονομησουν και οι Aσουληδες και η Γιγαμπιτιδες και οι ΜεΣΙασμενοι να ειμαστε ολοι χορτατοι με τα bonus και τα ρεστα".

Τωρα ομως που πεφτει το κραξιμο του αιωνα και τους αποκαλουν Intelαδες με κοκκινα ρασα, ιδρωνουν ωσαν κοινως εκδιδομενες επι χρημασι μεσα σε εκκλησια κατακαλοκαιρο χωρις αρκουδισιο.

Το συκώτι μου παλιόπ...α.😁

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ βλέπω να έρχεται 4700x  στα 400 ευρουδακια να σφίγγουν οι κωλοι :P

Το λέω μέρες τώρα, η Intel θα είναι VFM  🤣

• Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μόνο αν είναι πολύ πάνω από 10700k σε STP θα γίνει αυτό. Σχεδόν αδύνατο δηλαδή.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το λέω μέρες τώρα, η Intel θα είναι VFM  🤣

Γιατι οχι, εναρμονισμενες πρακτικες τιμολογισης εχουμε δει ουκ ολιγες φορες ειδικα στις DRAM. Τωρα που ειναι μονο 2 παικτες ανετα. Ουτως ή αλλως εχουμε midrange gpu  πλεον στα 450 (τιμη εκκινησης). 

Και ενα Big Navi στο 1000αρικο να κλαψουνε μανουλες λεω εγω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, narta είπε

Και ενα Big Navi στο 1000αρικο να κλαψουνε μανουλες λεω εγω.

VFM ftw 😂🤣

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

VFM ftw 😂🤣

Παντα.

Prosumer καυλιντζεκι, οχι οτι να 'ναι 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά στις gpu θα γίνει και εκεί ο θάνατος της αλεπούς αλλά από του χρόνου. Θα μας βγουν με φόρα to φθινόπωρο έτσι τα navi2 και τα Amperre για να μην διαταράξουν και πολύ τις τιμές από τις προηγούμενες σειρές, αλλά με το που σκάσουν μύτη οι νέες κονσόλες στο 500ρικο και αντιληφθεί ο μέσος pleb gamer την κοροϊδία όλα τα μεσαια navi RDNA1 θα γίνουν τα νέα polaris,

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ilos είπε

Καλά στις gpu θα γίνει και εκεί ο θάνατος της αλεπούς αλλά από του χρόνου. Θα μας βγουν με φόρα to φθινόπωρο έτσι τα navi2 και τα Amperre για να μην διαταράξουν και πολύ τις τιμές από τις προηγούμενες σειρές, αλλά με το που σκάσουν μύτη οι νέες κονσόλες στο 500ρικο και αντιληφθεί ο μέσος pleb gamer την κοροϊδία όλα τα μεσαια navi RDNA1 θα γίνουν τα νέα polaris,

Βασικα το θεμα ειναι πως θα παει γενικα και η παγκοσμια οικονομια. Αν εχουμε καμια υφεση της ταξης του 5%-7% τοτε, στμπουτσατ του pleb gamer οι νεες gpu. Κονσολιτσα με 500€ για 5 χρονια και ασε τους enthusiast κολλημενους σαν εμας να προσπαθουμε να βγαλουμε 144 fps με καρτες του 1000αρικου σε console ports. 

Γενικα αν συμπεριλαβεις και την οικονομικη διασταση μεσα με την πανδημια και τις επιπτωσεις, τους επιασε σε πολυ ασχημη στιγμη: Εκει που πηγανε να σταθεροποιησουν ανεβασμενες τιμες στα παντα (gpu/cpu/mobo) τσουπ no money no honey, los poulos dos baoulos.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μα τόσο περιμένουμε να έρθει μη σου πω και πιο πάνω , ανάλογα. Ακόμα και εγώ που δουλεύω χρόνια με λάπτοπς το καθήκον μου το έκανα τη στηριξα την AMD και πίστεψα αυτήν την φορά να παίξει ανοιχτα. Θα της έδινα και για 4700 και ας μην την χρειάζομαι την ισχύ και ας μου εβγαινε σύνολο παραπάνω από ότι αν έπαιρνα 9900κ από την αρχή. Έτσι για το χόμπι. 

Τώρα αν αυτοί δεν θέλουν μια εγώ δεν θέλω 100. Δηλαδή έχουν εκνευρίσει ακόμα και εμένα που χρησιμοποιώ desktop κάνα 3ωρο το σκ, και ξαναέκανα desktop  μετά από 10 χρόνια Φαντάσου άλλους. Xexexe. 

Απλά αν το ήξερα σίγουρα απο τότε θα έπαιρνα 9900κ και gigabyte master που την είχα άχτι. 😕

Επεξ/σία από dem

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...