Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν πάρεις τώρα Β550 με Ryzen 3000 (πχ R5 3600) μπορείς του χρόνου να βάλεις Ryzen 4000 (πχ R7 4800).

Ακόμα δεν είναι νεκρή πλατφόρμα.

Aν καίγεσαι τώρα για σύστημα για να αρχίσεις "basic", ναι.

Αλλά με τις διαφορές από 3χχχ σε 4χχχ (οριακά όσο από 1χχχ σε 2χχχ, κι ούτε, από όσα ξέρουμε), δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Και αν ολο αυτο γινεται για να καταληξουν εκει?:P

Σκαει σε κανα μηνα το λιζακι και σου λεει οτι ακουσαμε τους χρηστες και για να μη φαληρισουν οι εταιριες,παρτε bios update με ενα 10αρικο.

Τακτικη ελληνικες κυβερνησης.

Η κομισιον λεει να κοψουμε 3000 ευρω απο τις συνταξεις,αλλα με πολυ κοπο σας κοψαμε μονο 200.

Εμένα αυτό δε θα με πείραζε για μητρική που αγόρασα το 2017. Φυσικά δε θα έδινα ούτε ευρώ για μητρική που αγόρασα 5 μήνες πριν (πχ B450 Tomahawk Max).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Οι board manufacturers λοιπόν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ας πουλάνε "επέκταση υποστήριξης" 10-15 ευρώ να τελειώνουμε. Η AMD θα έπρεπε να τους κόψει το βήχα και όχι να ενδώσει σε τέτοιες απαιτήσεις. Αν φυσικά είναι των board manufacturers και όχι κόλπο της ίδιας της AMD.

Χρωστούμενο είναι από τις b350/x370 και τους zen2. Κάτι msi που τους άδειασε φόρα παρτίδα και τους έβαλε μπροστά ενωπίω των άλλων κατασκευαστών, της το φυλάνε σίγουρα. Εκτός αν με τους zen3 ετοιμάζει κάτι που θα παραμιλάμε και την έχει δει όπως η intel την περασμένη 10ετία. Προσωπικά δε το πιστεύω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν πάρεις τώρα Β550 με Ryzen 3000 (πχ R5 3600) μπορείς του χρόνου να βάλεις Ryzen 4000 (πχ R7 4800).

Ακόμα δεν είναι νεκρή πλατφόρμα.

Για ποιο λόγο να το κάνεις όμως αυτό; Για το pci 4.0? λολ..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Οι board manufacturers λοιπόν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ας πουλάνε "επέκταση υποστήριξης" 10-15 ευρώ να τελειώνουμε. Η AMD θα έπρεπε να τους κόψει το βήχα και όχι να ενδώσει σε τέτοιες απαιτήσεις. Αν φυσικά είναι των board manufacturers και όχι κόλπο της ίδιας της AMD.

To θέμα είναι ότι έχεις δει (και όλοι μας φυσικά) πόσο οπισθοδρομικές και απορσάρμοστες μπορεί να είναι οι εταιρείες. Αυτά που φαίνονται απλή λογική σε εμάς, αρκετές φορές είναι παράλογα για αυτούς, επειδή πολύ απλά το βλέπουν με τελείως διαφορετικό κριτήριο. 
Και κάτι που έχω δει στον χώρο τόσον καιρό, καμία σχεδόν εταιρεία δεν κοιτάει τα μακροχρόνια κέρδη και επενδύσεις. Όλοι τον δρόμο της γρήγορης μπάζας ακολουθούνε.

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης η άλλη χαζομάρα. Βγάζει τους 3100/3300x που ειδικά ο δεύτερος είναι τρελο vfm τον Μάη, με τα b550 να βγαίνουν μέσα Ιούνη.🤣

Πας να φτιάξεις τουμπανάκι με 120 ευρώ cpu, και την ώρα που πας να διαλέξεις μητρική από το ράφι ακούς αυτό.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Aν καίγεσαι τώρα για σύστημα για να αρχίσεις "basic", ναι.

Αλλά με τις διαφορές από 3χχχ σε 4χχχ (οριακά όσο από 1χχχ σε 2χχχ, κι ούτε, από όσα ξέρουμε), δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.

Εγώ θα το σκεφτόμουν για Β550 + Ryzen 3600 τώρα και μετά βάζεις έναν 8-12 Core ZEN 3 του χρόνου και παίρνεις και 10-15% ST και 35-100% σε MT.

Εδώ άλλοι έκαναν αναβάθμιση μόνο για 5% ST και άλλαζαν και μητρική.

Επίσης παίζει και το σενάριο να πας σε Β550 + Renoir APU  και μετά σε ΖΕΝ 3 + dGPU

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ θα το σκεφτόμουν για Β550 + Ryzen 3600 τώρα και μετά βάζεις έναν 8-12 Core ZEN 3 του χρόνου και παίρνεις και 10-15% ST και 35-100% σε MT.

Εδώ άλλοι έκαναν αναβάθμιση μόνο για 5% ST και άλλαζαν και μητρική.

Επίσης παίζει και το σενάριο να πας σε Β550 + Renoir APU  και μετά σε ΖΕΝ 3 + dGPU

Εντάξει αλλά γιατί να πληρώσεις τα κερατιάτικα τους για την Β550; Για το άχρηστο pci ex 4.0 και 2 sata ή usb παραπάνω ξέρω 'γω; Θα έπρεπε να πάρουν και οι 400 τους zen 3..

Από το reddit, λολ https://imgur.com/47fzAJv

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εντάξει αλλά γιατί να πληρώσεις τα κερατιάτικα τους για την Β550; Για το άχρηστο pci ex 4.0 και 2 sata ή usb παραπάνω ξέρω 'γω; Θα έπρεπε να πάρουν και οι 400 τους zen 3..

Εντάξει τουλάχιστον δεν αγόρασε καμιά 7 hero.😁

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Εντάξει τουλάχιστον δεν αγόρασε καμιά 7 hero.😁

Πάντως πιστεύω όσοι έχουν τις MAX έχουν μία ηλιαχτίδα ελπίδας. Η MSI τις έβγαλε μετά τους 3000 μόνο και μόνο για να έχουν μεγαλύτερο bios, όλα τα άλλα είναι ίδια. Θα είναι μεγάλο άδειασμα να τους αφήσει έτσι..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί είναι άχρηστο το PCIe Gen 4 ??

15 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Προσωπικά θα την γύριζα πίσω και θα περίμενα τις Β550

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Γιατί είναι άχρηστο το PCIe Gen 4 ??

Γιατί που χρησιμεύει τώρα; Εκτός αν κάνεις full productivity και δεν σου φτάνει το 3.0. Γενικά στο 90% του κόσμου άχρηστο είναι..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Γιατί που χρησιμεύει τώρα; Εκτός αν κάνεις full productivity και δεν σου φτάνει το 3.0. Γενικά στο 90% του κόσμου άχρηστο είναι..

Χρησιμεύει σε NVME drives + σου δίνει και 2 έχτρα SATA ports

1 λεπτό πριν, NiKoSmile είπε

Εγώ σκέφτομαι σενάριο MSI B550 Gaming Pro Carbon AC (140-150€) ή ισοδύναμη Gigabyte, με Renoir APU :-).

Αν τα Renoir είναι 8C 16T στα $150 μέσα και εγώ 😉

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Χρησιμεύει σε NVME drives + σου δίνει και 2 έχτρα SATA ports

Σε ποιον δεν φτάνουν τα 6 SATA; Εντάξει τώρα. Είναι ξεκάθαρο γιατί έγινε αυτό. Έκαναν 150 χρόνια να βγάλουν τις Β550 οπότε αν έδιναν zen 3 στις 400 series σιγά μην πήγαινε κανείς να αγοράσει τις ακριβότερες Β550. Είναι ελάχιστα αυτά που δίνει σε σχέση με το Β450..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...