Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Για τον ίδιο λόγο που ο κόσμος έδινε 50-100 ευρώ παραπάνω (μαζί με το after markert cooler) για τον 7600κ από τον 1600.😁 Marketing. Απλά στα σύγχρονα games που αξιοποιούνται πολύ παραπάνω πυρήνες έχει πέσει η ψαλίδα πια στο 5-10% και τώρα κάνει πιο πολύ μπαμ.

Καμια σχεση οι εποχες τοτε με τωρα.

Ο 1600 ειχε πολλα κουσουρια στις αρχες,ειτε με συχνοτητα μνημων,ειτε με προβληματικη συμπεριφορα σε καποια παιχνιδια και φυσικα ηταν και ψοφια τα πραγματα σε ρολογια.Σκεψου τοτε οτι ξενερωναν αυτοι που ειχαν 1700x/1800x εαν δεν τους πηγαινε στα 4ghz.

Καμια σχεση με σημερα. Δεν ειναι δηλαδη θεμα πυρηνων το πραγμα.

Για τον ιδιο λογο που δεν βλεπεις εδω και καιρο να αναφερεται πουθενα ο 8600k ή ο 9600k.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4.4ghz σε gaming μπορείς να έχεις με 1.3875v ξέρω γω  ,(τόσο δίνει και με pbo) αλλα αναλογα και ποσο στρεσαρει τη cpu το καθε game και ανάλογα το κομμάτι. Ωστόσο οι διαφορές pbo με manual 4.4ghz είναι από ελάχιστες έως ανυπαρκτες. Στο gaming Επίσης βοηθάει το να έχεις το cool & quiet disabled γτ αποτρέπει τα ρολόγια να ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια. Και παλι ομως δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη τα τσιπάκια καλύτερα να μένουν στοκ και να ασχολείται κάποιος με τις μνήμες. Από εκεί θα δει αξιοσημείωτες διαφορές. Και κάτι ακόμα τα Ρύζια δεν πασάρουν εύκολα αν το έχεις παρακάνει στο overclock απλά πέφτει η απόδοση τους.

Ένα πράγμα ήθελα να γράψω και έγραψα κατεβατό στο τέλος :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, noFEARgr είπε

Στο userbenchmark αναφερουν οτι ο 3700x μπουκαλιαζει την 2070super :P 

Το userbenchmark απο οτι βλεπω αναφερεται μονο σε Esports παιχνιδια τα οποια ολως τυχαιως τρεχουν καλα ακομα και στον φθηνοτερο i5 και τους ενδιαφερουν μονο τα average. Γιαυτο και λενε 

: an AMD Ryzen 3700X bottlenecks an Nvidia 2070 Super. The 3700X costs 40% more money for 11% less performance. The lost performance is similar to downgrading from a 2070S to a 2060S. Publishing EFps data puts UserBenchmark in conflict with the marketing from billion dollar corporations, but it also helps our users to build faster PCs by dodging marketing traps.

Οπως επισης γιαυτο και λενε στο τελος το παρακατω,παρολο που τα 1440p 144hz monitor εχουν πεσει σε τιμη. Μου το παιζουν και ανεξάρτητοι τρομαρα τους... Ηθελα να ξερα,που βρισκουν τις τιμες που αναφερουν?245ευρω ο 3700x που τον βρηκαν τοσο?

We don't

• Test at 1440p or 4K: these resolutions are rarely worth playing at (refresh rate > size >> resolution).
Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ilos είπε

Από ότι κατάλαβα η ένσταση δεν είναι ότι πιάνει στα games 4.4 Ghz στο vid, αλλά ότι του είχε manual oc εκεί καρφωτό σε όλους τους πυρήνες που δεν είναι safe για όλα τα workloads.

Ναι, και ότι άσχετα αν τα games δε ζορίζουν όλα τα cores, μπορεί στιγμιαία να πεταχτεί κάτι στο background και να ζορίζει παραπάνω για λίγο και να κολλήσει, ενώ στο auto απλώς θα έπεφτε λίγο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το userbenchmark απο οτι βλεπω αναφερεται μονο σε Esports παιχνιδια τα οποια ολως τυχαιως τρεχουν καλα ακομα και στον φθηνοτερο i5 και τους ενδιαφερουν μονο τα average. Γιαυτο και λενε 

: an AMD Ryzen 3700X bottlenecks an Nvidia 2070 Super. The 3700X costs 40% more money for 11% less performance. The lost performance is similar to downgrading from a 2070S to a 2060S. Publishing EFps data puts UserBenchmark in conflict with the marketing from billion dollar corporations, but it also helps our users to build faster PCs by dodging marketing traps.

Οπως επισης γιαυτο και λενε στο τελος το παρακατω,παρολο που τα 1440p 144hz monitor εχουν πεσει σε τιμη. Μου το παιζουν και ανεξάρτητοι τρομαρα τους... Ηθελα να ξερα,που βρισκουν τις τιμες που αναφερουν?245ευρω ο 3700x που τον βρηκαν τοσο?

We don't

• Test at 1440p or 4K: these resolutions are rarely worth playing at (refresh rate > size >> resolution).

Εμένα ο αδερφός μου τον δικό του 261 τον πήρε συν 8 μεταφορικά από αμαζον uk. Όποτε αυτοί μάλλον πήραν μια τυχαία τιμή που βρήκαν κάπου. Εγώ τον δικό μου οπεν μποξ 234 + 12 μεταφορικά  καλά δεν έχω δοκιμάσει να κάνω οβερκλοκ και δε σκοπεύω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, musedoubler είπε

Εμένα ο αδερφός μου τον δικό του 261 τον πήρε συν 8 μεταφορικά από αμαζον uk.

Μηπως εννοεις 261λιρες ή μηπως ο αδελφος σου αγορασε χωρις ΦΠΑ?

Δεν βλεπω πουθενα απο το Αγγλικο amazon να επαιξε στις 230λιρες(κοινως 260ευρω) ο 3700x.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μηπως εννοεις 261λιρες ή μηπως ο αδελφος σου αγορασε χωρις ΦΠΑ?

Δεν βλεπω πουθενα απο το Αγγλικο amazon να επαιξε στις 230λιρες(κοινως 260ευρω) ο 3700x.

Δεν εχω ιδεα απο αμαζον, εκεινος παραγγελνει οτι ειναι 270 ευρω του βγηκαν συνολο. Απο οτι κοιταξα τωρα στο αμαζον παιζει 270 λιρες/307 ευρω.

Γενικα παντως το userbenchmark γραφει και συγκρινει τρομερες μπουρδες ωρες ωρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Τα έκανα όλα αυτά, πέρασα νέο bios (το τελευταίο βγήκε πριν 1 εβδομάδα), clear cmos, έβγαλα μπαταρία. Τίποτα! Δεν ποστάρει καν!

Τελικά τις δοκίμασα και σε άλλο PC, ούτε εκείνο postάρει. 

Βρήκα ένα kit από αυτές 

Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4-3200MHz (CMW32GX4M2C3200C16) https://www.skroutz.gr/s/16614524/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-3200MHz-CMW32GX4M2C3200C16.html  

και έπαιξαν με την πρώτη (όπως και οι παλιές μου). 

Οπότε φεύγουν πίσω, λογικά από Δευτέρα, αφού μιλήσω με Amazon.

Ήταν σφραγισμένες ? 

Και οι 2 να έχουν πρόβλημα , πολύ ατυχία 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ήταν σφραγισμένες ? 

Και οι 2 να έχουν πρόβλημα , πολύ ατυχία 

Ναι, κανονικά σφραγισμένες και είχαν και ταινία ασφαλείας (ένα πλαστικό αυτοκόλλητο). Και εμένα μου φαίνεται περίεργο να έχουν πρόβλημα και οι δύο και για αυτό φοβόμουν ότι έχει κάποιο θέμα η motherboard μου, αλλά τα υπόλοιπα δύο set που έβαλα δουλεύουν μια χαρά. Επίσης τα serial numbers τους είναι συνεχόμενα, ίσως κάποιο θέμα στην παρτίδα;

Θα τις δοκιμάσω τη Δευτέρα πριν τις στείλω πίσω και σε ένα τρίτο σύστημα.

Δημοσ.

Προσπαθώ να κλοκάρω τις μνήμες G.Skill Ripjaws V 32GB (2x16GB) 3600MHz DDR4 Black F4-3600C16D-32GVKC. Η τιμή τους αρκετά καλή, στα 180 ευρώ για 32GB

Είναι Hynix D-Die XMP 3600  16-19-19-19-39. Το Ryzen DRAM Calculator προτείνει για 3600 ως και χειρότερα timings απ' ότι είναι σε XMP οπότε μάλλον δε τις δουλεύει καλά.

Προτείνει πχ 16-18-20-20-36 σε safe και 16-16-19-20-32 σε fast. Τις έχει δουλέψει κανείς; Μία πρώτη δοκιμή στα 3733 με τα timings πάλι 16-19-19-19-39 και ελαφρώς ανεβασμένο το voltage σε 1.39 φαίνεται πως δουλεύουν ΟΚ. Καμιά ιδέα τι να δοκιμάσω;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως ο δικος μου 3600Χ ειναι στα 4.2 all core all manual  με 1.25V  1.275V

Επεξ/σία από alldaynews
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους, ξύπνησε η asus..

Version 1407

Add BCLK Frequency and SB Clock Spread Spectrum items into BIOS Advanced mode.

Επεξ/σία από nikpoth
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Επιτέλους, ξύπνησε η asus..

Version 1407

Add BCLK Frequency and SB Clock Spread Spectrum items into BIOS Advanced mode.

Εμένα είχε bclk frequency τι προσθέσανε δλδ :lol:

Άσχετα που αν την ανεβάσεις 0.1mhz δεν ποστάρει καν :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Το spread spectrum δεν είχε η δικιά μου. Τώρα καρφί 100bus ,4,4mhz 3800mhz ram. Ποίο πριν δεν το κοίταζα με 99.8 ,μου έσπαγε τα νεύρα! 

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία μιας και το βάλανε αυτό, ας βάλουν και PCH fan controls κάποια στιγμή μιας και έρχεται το κορονοκαλόκαιρο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...