Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpenor είπε

Αν όταν ανοίγεις το task manager πέφτει δραστικά η θερμοκρασία τότε κάποιο process τρέχει συνέχεια στον υπολογιστή σου και απλά σταματάει μόλις μπεις στο task manager.

Πως το βρίσκω το process σε τέτοιες περιπτώσεις;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει εύκολος τρόπος. Ίσως να δοκιμάσεις:

typeperf "\Process(*)\% Processor Time" -sc 1

Copy το αποτέλεσμα και save σαν CSV

New excel file -> Data -> Import CSV

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, elpenor είπε

Ναι για αυτό είναι καλή πρακτική να ρυθμίσεις στο bios το χρόνο που θα περιμένει πριν ανεβάσει τις στροφές του ανεμιστήρα.

Εννοείς να φτιάξω τα curves κατάλληλα ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που δε γνωρίζω;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

Εννοείς να φτιάξω τα curves κατάλληλα ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που δε γνωρίζω;

Υπάρχει ρύθμιση, πόση καθυστέρηση πριν ανεβάσουν στροφές και πόση πριν κατεβάσουν. Στην ίδια σελίδα που ρυθμίζεις τα curves στο bios.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, elpenor είπε

Υπάρχει ρύθμιση, πόση καθυστέρηση πριν ανεβάσουν στροφές και πόση πριν κατεβάσουν. Στην ίδια σελίδα που ρυθμίζεις τα curves στο bios.

Ναι έχεις δίκιο, CPU step up το λέει, δεν το έβλεπα γιατί πήγαινα στο utility της Asus στο bios και όχι λεπτομερείς ρυθμίσεις που έχει. 

Να βάλω και στο κατέβασμα να έχειν delay ή αρκεί μόνο στο ανέβασμα;

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

Ναι έχεις δίκιο, CPU step up το λέει, δεν το έβλεπα γιατί πήγαινα στο utility της Asus στο bios και όχι λεπτομερείς ρυθμίσεις που έχει. 

Να βάλω και στο κατέβασμα να έχειν delay ή αρκεί μόνο στο ανέβασμα;

Όπως το βλέπω εγώ το delay στο ανέβασμα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στα αυτιά σου, στο κατέβασμα είναι πιο πολύ μέτρο προφύλαξης με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Εμένα μου συμβαίνει το εξής κουλό από τη στιγμή που πέρασα τους τελευταίους chipset drivers...
Σε idle ο επεξεργαστής κάθεται στους 50+ βαθμούς, μόλις όμως ανοίξω το task manager πέφτει στους 25-26
Αυτό εννοείται κοστίζει και στα σκορ, αφού με κλειστό το task manager στο cb15 για παράδειγμα τρώει πάνω από 1000 ποντάκια (~2100), ενώ με ανοιχτό το task manager είμαι στα φυσιολογικά ~ 2270
Τι περίεργο είναι αυτό; Μπορώ να βρω κάπου τους αμέσως προηγούμενους chipset drivers για να το σιγουρέψω ότι φταίνε οι καινούριοι;

Στην σελίδα των chipset drivers κατέβα και θα δεις κάπου κάτω να λέει παλαιότερες εκδόσεις εκεί τους έχει όλους. 

Η πάτα το από κατω

https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/chipsets/amd-socket-am4/x570

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Το ίδιο πράγμα γίνεται... με το που ανοίγει το Process Explorer η θερμοκρασία ξαναπέφτει

Malware bytes κλπ έχεις χρησιμοποιήσει, θεωρώ.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Malware bytes κλπ έχεις χρησιμοποιήσει, θεωρώ.

Ναι όλα τα προβλεπόμενα τα έκανα... τπτ δεν βρίσκει... το βλέπω έρχεται το φορμάτ

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ίσως η διαφορά που βλέπει ο @billeiros να οφείλεται στο ότι έχει 3900X ενώ οι υπόλοιποι έχετε 3700X;

Και ο Lelosxxx βλεπει με 3700x μαλλον ειναι το κομματι ποσο μπορει να ανεβασει συχνοτητα νομιζω

Δημοσ.

Η βελτίωση που έχω δει είναι στο μπουσταρισμα των πυρήνων και στο single.σε μουλτι όπως cb 15 και 20 είμαι λίγο πιο κάτω απ' ότι με τέρμα pbo settings.κατα κάποιο τρόπο βελτιστοποιηθηκαν τα ρεύματα και έχω καλύτερες επιδόσεις σε πιο ελαφριά tasks

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...