billeiros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, Tenshi είπε Το έχω δοκιμάσει.Ισχύει για το multi,άλλα σε είναι ουραγός σε single core. Πόσο έδωσες edc κ σε ποια cpu?
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, Tenshi είπε Το έχω δοκιμάσει.Ισχύει για το multi,άλλα σε είναι ουραγός σε single core. Καταραμένο auto correct
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, billeiros είπε Πόσο έδωσες edc κ σε ποια cpu? EDC=1 σε 3800Χ Το καλύτερο multiscore ever,αλλα σε single core cb15/20 ειχα επιδόσεις εφάμιλλες FX επεξεργαστή! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2020 από Tenshi 1
billeiros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Με λίγο σκάλισμα. Εμένα με ανέβασε αρκετά.επισης κ single cb.στο multi ελάχιστα κατω 3
elpenor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Tenshi είπε EDC=1 σε 3800Χ Το καλύτερο multiscore ever,αλλα σε single core cb15/20 ειχα επιδόσεις εφάμιλλες FX επεξεργαστή! Εγώ είχα την εντύπωση ότι το EDC είναι τα μέγιστα ampère που επιτρέπουμε να δώσει ο voltage regulator της μητρικής, εγώ έχω βάλει 108A στον 3700Χ.
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Εγώ είχα την εντύπωση ότι το EDC είναι τα μέγιστα ampère που επιτρέπουμε να δώσει ο voltage regulator της μητρικής, εγώ έχω βάλει 108A στον 3700Χ. Αυτή είναι η λογική,αρκεί ο επεξεργαστής να μπορεί να τα τραβήξει. Με την 1.0.0.4Α έχω δοκιμάσει: PPT-TDC-EDC=0 PPT-TDC=0 , EDC=1 PPT=300, TDC-EDC=230 (προτεινόμενες Buildzoid για Asus) Βάζοντας όλες τις τιμές =0 ουσιαστικά είναι σάν να έχω γυρίσει το PBO σε auto και το Ryzen Master δείχνει οτι μπαίνουν οι τιμές που παίζει default ο 3800Χ. Με EDC=1 έχω εξαιρετικά multi core score σε bench (εύκολα 2300+ CB15 / 5200+ CB20 / 5800+ cpu-z). Σε single κάτι δέν πάει καλά και φαίνεται κυρίως στο cpu-z, που ενώ διατηρεί 540 πόντους στο bench, ξαφνικά "ξεφουσκώνει". Μπορεί να είναι και θέμα μητρικής (Asus C7H).
elpenor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Τώρα διάβασα κάτι post και άρχισα να καταλαβαίνω, το EDC 1A είναι bug δηλαδή που ξεκλειδώνει τα hidden limits του PB και επιτρέπει μεγαλύτερα all core boost. Επικίνδυνο ακούγεται. EDIT: Κάπως έκανα skip το πρώτο σχετικό post του billeiros για αυτό δεν καταλάβαινα. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2020 από elpenor
billeiros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 56 λεπτά πριν, elpenor είπε Τώρα διάβασα κάτι post και άρχισα να καταλαβαίνω, το EDC 1A είναι bug δηλαδή που ξεκλειδώνει τα hidden limits του PB και επιτρέπει μεγαλύτερα all core boost. Επικίνδυνο ακούγεται. EDIT: Κάπως έκανα skip το πρώτο σχετικό post του billeiros για αυτό δεν καταλάβαινα. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα τα ampere που δίνει default η amd είναι εξαιρετικά χαμηλά.το να τα ανεβάσεις θεωρείται ακίνδυνο εφόσον οι θερμοκρασίες είναι οι πρέπουσες.τωρα τι είναι αλήθεια κ τι όχι.... 1
ultraex2003 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Στις 23/3/2020 στις 8:17 ΠΜ, John182 είπε Δοκίμασα να περάσω τους νέους chipset drivers, αλλά μου βγάζει αυτό. Δεν έχω περασμένη άλλη έκδοση. Δοκίμασα να το τρέξω ως διαχειριστής, χρησιμοποίησα το amd clean up utility, εγκατάσταση σε safe mode αλλά τίποτα. Είχα προσπαθήσει να περάσω την προηγούμενη έκδοση και έβγαζε error 1720 και το άφησα χωρίς να το περάσω. Έχω όλες τις ενημερώσεις των windows. Κάθε φορά που προσπάθησα να τους περάσω, διέγραφα τον φάκελο chipsetdriver στο C:\. Καμιά ιδέα; Μητρική Asus x570 Prime-p το εγραψα και πριν καποιο bug παιζει να ειναι (μεταφραση) αλλα μπαινει κανονικα Καθώς το ComputerBase και μερικά από τα μέλη της κοινότητας μπόρεσαν να ανακαλύψουν μόνοι τους, ο νέος οδηγός chipset εγκαταστάθηκε σωστά παρά το γεγονός ότι η γραμμή προόδου παρέμεινε στο 0%. Όπως φαίνεται από τη Διαχείριση Συσκευών των Windows 10, τα έξι πακέτα προγραμμάτων οδήγησης ενημερώνονται σε λιγότερο από ένα λεπτό, τότε ο εγκαταστάτης μπορεί να κλείσει και να επανεκκινήσει το σύστημα. ComputerBase reported that the installer can also be closed during installation if it gets stuck. It should be properly installed as soon as you've restarted your system.
djuan1988 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εστησα σήμερα το νέο σύστημα μου με Asus X570 E και 3700X. Έχω όμως θέμα με τα fans που είναι με 3 pins (όχι pwm). Δουλεύουν στο ελάχιστο 60%. Δεν πάει παρακάτω. Έχει κάποιος το ίδιο θέμα; Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2020 από djuan1988
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Εστησα σήμερα το νέο σύστημα μου με Asus X570 E και 3700X. Έχω όμως θέμα με τα fans που είναι με 3 pins (όχι pwm). Δουλεύουν στο ελάχιστο 60%. Δεν πάει παρακάτω. Έχει κάποιος το ίδιο θέμα; Σε όλες τις asus έτσι είναι, εκτός αν περάσεις modded bios που σου επιτρέπει να πέσεις και πιο κάτω. Δοκίμασε να επιλέξεις το qfan tuning το οποίο βρίσκει τις χαμηλότερες στροφές μήπως πέσουν λιγο Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2020 από akoinonitos 2
djuan1988 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σε όλες τις asus έτσι είναι, εκτός αν περάσεις modded bios που σου επιτρέπει να πέσεις και πιο κάτω. Δοκίμασε να επιλέξεις το qfan tuning το οποίο βρίσκει τις χαμηλότερες στροφές μήπως πέσουν λιγο Όχι θα το κάνω τώρα αν είναι. Πάντως το mobo που είχα τώρα ήταν Asus (Z170 Pro Gaming) και μια χαρά δούλευαν. Δεν είναι κατάσταση αυτή, θα μας πάρει τα αυτιά. 53 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δοκίμασε να επιλέξεις το qfan tuning το οποίο βρίσκει τις χαμηλότερες στροφές μήπως πέσουν λιγο Έφτιαξε! Από 60%, πήγε στο 38%. Σε ευχαριστώ πολύ! 1
akoinonitos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Tenshi είπε EDC=1 σε 3800Χ Το καλύτερο multiscore ever,αλλα σε single core cb15/20 ειχα επιδόσεις εφάμιλλες FX επεξεργαστή! Το 1 στο edc σε εμένα καταστρέφει το single core boost. Δοκίμασα λίγο και εγω ,με edc 10 δεν ειχα καποιο θεμα ,οποιαδηποτε αλλη τιμη (χαμηλη) ειχε κακα αποτελεσματα είτε σε multi είτε σε single. Σε multi εξακολουθώ να έχω τα ίδια νούμερα όπως είχα (1000/80/90) scalar x8 , +75mhz ,σε single ωστόσο κρατούσε λίγο υψηλότερα ρολογια έφτανε ως και 4466mhz σύμφωνα με το hwinfo αλλά αυτό δεν μεταφραζοταν πάντα και στο σκορ του CB, άλλοτε έβγαζε 208 καλό νούμερο άλλοτε εμενε κάτω από τα 200. MΕ λίγα λόγια άνθρακας ο θησαυρός Σε κάθε περίπτωση συνεχίζω να έχω χειρότερα νούμερα από ότι στην msi @billeiros εσυ ειδες καμια διαφορα σε πραγματικα νουμερα ? Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2020 από akoinonitos 1
akoinonitos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, adtakhs είπε Δυνατό πολύ για 35w 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα