Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Papanikolis είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ, αλλαγή ''στρατοπέδου'' κ λέω να πάω σε ryzen 3700x ή 3800x με x570 μητρική. Ποια η γνώμη σας για Μόμπο με καλά vrms κ φυσικά όχι πανάκριβη...

Χρήση? Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι X570? 

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Χρήση? Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι X570? 

Τώρα τα ψάχνω, καθότι τόσα χρόνια ιντελ δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με Μόμπο amd! Κοιτάω την msi b450 tomahawk max αξίζει;; Επίσης αξίζει τα 40€ ο 3800χ ή να μείνω στην πρώτη επιλογή 3700χ.. 

Καθαρά gaming κ με νορμάλ χρήση κάνω. Μην μου πείτε 3600χ 😛 εναν από τους δύο που έγραψα μόνο  

Επεξ/σία από Papanikolis
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Τώρα τα ψάχνω, καθότι τόσα χρόνια ιντελ δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με Μόμπο amd! Κοιτάω την msi b450 tomahawk max αξίζει;; Επίσης αξίζει τα 40€ ο 3800χ ή να μείνω στην πρώτη επιλογή 3700χ.. 

Καθαρά gaming κ με νορμάλ χρήση κάνω. Μην μου πείτε 3600χ 😛 εναν από τους δύο που έγραψα μόνο  

Το πιο vfm παραμένει 3600 + b450 tomahawk. Από εκεί και πέρα η διαφορά του 3700x από τον 3800x είναι 100-200 Μhz παραπάνω ανάλογα το bining. Πάντως τα 70 ευρώ που είχε διαφορά στη τιμή στο launch δε τα άξιζε imo. Τα 40 καταπίνετε πιο εύκολα.

Χ570 κοιτάς imo για 2 λόγους. Ή αν χρειάζεσαι pcie gen 4 nvme για το workblow σου ή αν έχεις υπόψιν σου στο μέλλον να αναβαθμίσεις σε κάποιον 12/16 core zen2/zen3.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ilos είπε

Το πιο vfm παραμένει 3600 + b450 tomahawk. Από εκεί και πέρα η διαφορά του 3700x από τον 3800x είναι 100-200 Μhz παραπάνω ανάλογα το bining. Πάντως τα 70 ευρώ που είχε διαφορά στη τιμή στο launch δε τα άξιζε imo. Τα 40 καταπίνετε πιο εύκολα.

Χ570 κοιτάς imo για 2 λόγους. Ή αν χρειάζεσαι pcie gen 4 nvme για το workblow σου ή αν έχεις υπόψιν σου στο μέλλον να αναβαθμίσεις σε κάποιον 12/16 core zen2/zen3.

Η b450 tomahawk max που λες κ εσυ, από ρεύματα τι λέει για τον 3700χ; Είναι ικανοποιητικά τα vrm; Ή καλύτερα να δω σε x470;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Η b450 tomahawk max που λες κ εσυ, από ρεύματα τι λέει για τον 3700χ; Είναι ικανοποιητικά τα vrm; Ή καλύτερα να δω σε x470;

Μια κλανιά είναι ο 3700x σε stock, τι νομίζεις είναι από κατανάλωση. 😁 Περίπου όσο ένας 2600 καίει. Το μόνο πρόβλημα στα 7nm είναι το hotspot στο ccx die αλλιώς δε θα ασχολούμασταν ιδιαίτερα για την ψύξη.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

Μια κλανιά είναι ο 3700x σε stock, τι νομίζεις είναι από κατανάλωση. 😁 Περίπου όσο ένας 2600 καίει. Το μόνο πρόβλημα στα 7nm είναι το hotspot στο ccx die αλλιώς δε θα ασχολούμασταν ιδιαίτερα για την ψύξη.

Οπότε μια χαρά θα είμαι με αυτήν σε συνδυασμό με τον 3700χ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Οπότε μια χαρά θα είμαι με αυτήν σε συνδυασμό με τον 3700χ;

Ναι εκτός αν θες να περιμένεις λίγο να βγει αυτή που θα είναι η καλύτερη b450 της αγοράς.

https://www.guru3d.com/news-story/msi-widens-b450-max-series-with-gaming-pro-carbon-max-wifi-and-bazooka-max-wifi.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, ilos είπε

Ναι εκτός αν θες να περιμένεις λίγο να βγει αυτή που θα είναι η καλύτερη b450 της αγοράς.

https://www.guru3d.com/news-story/msi-widens-b450-max-series-with-gaming-pro-carbon-max-wifi-and-bazooka-max-wifi.html

Απ' ότι βλέπω λόγο των argb fans που έχω λόγο ότι χρειάζονται 5v 3pin header η μόνη που βλέπω ότι έχει είναι η b450 aorus pro + η msi pro carbon ac

Έχεις γνώμη για αυτήν; Αξίζει;

Επεξ/σία από Papanikolis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Απ' ότι βλέπω λόγο των argb fans που έχω λόγο ότι χρειάζονται 5v 3pin header η μόνη που βλέπω ότι έχει είναι η b450 aorus pro + η msi pro carbon ac

Έχεις γνώμη για αυτήν; Αξίζει;

Η msi pro carbon ac είναι η καλύτερη b450. Αλλά περίμενε την max που έβαλα πιο πάνω στο link γιατί αλλιώς με την παλιά θα χρειαστείς bios update για τον 3700x και θα φας και το gse lite bios στη μάπα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Η msi pro carbon ac είναι η καλύτερη b450. Αλλά περίμενε την max που έβαλα πιο πάνω στο link γιατί αλλιώς με την παλιά θα χρειαστείς bios update για τον 3700x και θα φας και το gse lite bios στη μάπα.

Δηλαδή ειτε με την b450 aorus pro ειτε με την b450 pro carbon ac θα χρειαστώ πρώτα να βάλω κάποιον ryzen 2000 κ να κάνω update bios κ μετά να κουμπώσει ο ryzen 3000;;; Απευθείας δεν;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Δηλαδή ειτε με την b450 aorus pro ειτε με την b450 pro carbon ac θα χρειαστώ πρώτα να βάλω κάποιον ryzen 2000 κ να κάνω update bios κ μετά να κουμπώσει ο ryzen 3000;;; Απευθείας δεν;;

Αν είναι με agesa 1.0.0.6 και πίσω ναι, χρειάζονται bios update. Οι μητρικές που είναι ryzen 3xxx ready συνήθως έχουν sticker στην συσκευασία. Καλό είναι να ρωτήσεις το κατάστημα αν δε το αναφέρει.

Αν η μητρική έχει bios flashback πάντως δε χρειάζεσαι zen/zen+ για το update.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν είναι με agesa 1.0.0.6 και πίσω ναι, χρειάζονται bios update. Οι μητρικές που είναι ryzen 3xxx ready συνήθως έχουν sticker στην συσκευασία. Καλό είναι να ρωτήσεις το κατάστημα αν δε το αναφέρει.

Αν η μητρική έχει bios flashback πάντως δε χρειάζεσαι zen/zen+ για το update.

Θα καταλήξω στην b450 aorus pro καθαρά λόγο ότι έχει επιπλέον 3pin rgb header (τα χρειάζομαι για τα φαν που έχω) κ επίσης λόγο των ram που έχω 3600 cas16

Απ' ότι είδα το τελευταίο bios update στο official site msi είναι το F50 1.0.0.4.B

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Θα καταλήξω στην b450 torus pro καθαρά λόγο ότι έχει επιπλέον 3pin rgb header (τα χρειάζομαι για τα φαν που έχω) κ επίσης λόγο των ram που έχω 3600 cas16

Απ' ότι είδα το τελευταίο bios update στο official site msi είναι το F50 1.0.0.4.B

Το θέμα δεν είναι ποιο είναι το τελευταίο bios στο site. όλες είναι πια με 1.0.0.4 patch B. Το θέμα είναι ποιο φοράει όταν θα την παραλάβεις. Kαι η b450 aorus pro ΔΕΝ έχει bios flashback, οπότε καλό είναι να ρωτήσεις για 3xxx support πριν την αγοράσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...