VPoint Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καλημερα.Προσωπικά δεν νομίζω ότι φταίνε οι οδηγοί. Είχες δοκιμάσει να αλλάξεις θύρα USB στο ποντίκι? Πας στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων ,κάνεις uninstall τους chipset drivers, κάνεις ένα restart και περνάς τους chipset drivers από την σελίδα της amd. Τώρα βέβαια δεν νομίζω ότι το πρόβλημα σου οφείλεται σε αυτο παρα σε hardware γι'αυτό σου είχα πει και πιο πίσω να τους το πας στο service Σε εκείνη την περίπτωση με το stuttering είχα δοκιμάσει τα πάντα πριν το πάω στο σέρβις. Και τελικά οι οδηγοί της Asus, αν και παλιοί, έλυσαν το πρόβλημα. Δε γνωρίζω γιατί οι οδηγοί της AMD δε με καλύπτουν και δημιουργούν το θέμα σε εκείνον τον controller. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι οδηγοί, αλλά θέλω αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα. Αλλά προς το παρόν με απασχολεί το τωρινό πρόβλημα, αυτό με το κλείσιμο της οθόνης κ το τερμάτισμα των ανεμιστήρων. Σήμερα αν προλάβω το πάω πάλι σέρβις. Δεν κρύβω ότι έχω απογοητευτεί λίγο, το πισι βγάζει περισσότερα προβλήματα απ'οτι περίμενα και έχω αρχίσει και αμφιβάλλω για την επιλογή μου...
akoinonitos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 26 λεπτά πριν, VPoint είπε Σε εκείνη την περίπτωση με το stuttering είχα δοκιμάσει τα πάντα πριν το πάω στο σέρβις. Και τελικά οι οδηγοί της Asus, αν και παλιοί, έλυσαν το πρόβλημα. Δε γνωρίζω γιατί οι οδηγοί της AMD δε με καλύπτουν και δημιουργούν το θέμα σε εκείνον τον controller. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι οδηγοί, αλλά θέλω αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα. Αλλά προς το παρόν με απασχολεί το τωρινό πρόβλημα, αυτό με το κλείσιμο της οθόνης κ το τερμάτισμα των ανεμιστήρων. Σήμερα αν προλάβω το πάω πάλι σέρβις. Δεν κρύβω ότι έχω απογοητευτεί λίγο, το πισι βγάζει περισσότερα προβλήματα απ'οτι περίμενα και έχω αρχίσει και αμφιβάλλω για την επιλογή μου... δεν ειναι θεμα επιλογης ,ελαττωματικο hardware μπορει να τυχει σε οποιονδηποτε ανεξαρτητως επιλογων. 1
Prospector8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα παίδες, φιλος εχει σύστημα 3600+b450 tomahawk max κλασικά, και απο την πρώτη μερα το XMP δεν δούλεψε ποτε σωστα. Στο bios όταν το ενεργοποιήσει, κανει save n restart και ολα δουλεύουν κομπλε αμα κανει το pc restart. Οταν όμως κανει shut down τοτε ΠΑΝΤΑ δεν κανει ποστ και γυρίζει της ραμ στα 2133mhz και παράλληλα δείχνει οτι το XMP ειναι ΟΝ. Οι ραμ ειναι οι rgb corsair 3200mhz και δοκιμάσαμε και με αλλες ram της flare X που ειναι optimised για Amd. Έγινε ακριβώς το ιδιο σκηνικό ακομα και με αυτές τις Ram ποτε δεν αποθηκεύει το XMP αν γινει full shutdown το pc. Απειρα topics στο ίντερνετ και λύση δεν έχουμε βρει. Έχετε κάποια ιδεα τι αλλο να δοκιμάσει?
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Prospector8 είπε Καλησπέρα παίδες, φιλος εχει σύστημα 3600+b450 tomahawk max κλασικά, και απο την πρώτη μερα το XMP δεν δούλεψε ποτε σωστα. Στο bios όταν το ενεργοποιήσει, κανει save n restart και ολα δουλεύουν κομπλε αμα κανει το pc restart. Οταν όμως κανει shut down τοτε ΠΑΝΤΑ δεν κανει ποστ και γυρίζει της ραμ στα 2133mhz και παράλληλα δείχνει οτι το XMP ειναι ΟΝ. Οι ραμ ειναι οι rgb corsair 3200mhz και δοκιμάσαμε και με αλλες ram της flare X που ειναι optimised για Amd. Έγινε ακριβώς το ιδιο σκηνικό ακομα και με αυτές τις Ram ποτε δεν αποθηκεύει το XMP αν γινει full shutdown το pc. Απειρα topics στο ίντερνετ και λύση δεν έχουμε βρει. Έχετε κάποια ιδεα τι αλλο να δοκιμάσει? Στην περιπτωση μου ενω ειχα μπλε οθονες με ενεργοποιημενο το xmp,με το παρακατω απο τοτε δεν εχω το παραμικρο θεμα https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=1026719
Prospector8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Πολυ καλη λύση φαινόταν αλλα δυστηχως το εκανε ξανα! Απίστευτο αυτό που συμβαίνει.
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μιληστε με την Corsair μηπως εχουν θεμα οι ιδιες οι μνημες να τις στειλετε να σας δωσουν αλλες.
Prospector8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δεν ειναι θέμα μνημών σίγουρα, του έφερα τις δικες μου ειναι οι τοπ ram full optimised για ryzen μητρικές (gskill Flare X 3200mhz cl14 1.35V 16gb) και κανει ακριβώς τα ιδια που έκανε και στις Corsair του.. Ολες τις πιθανες λύσεις του ίντερνετ καναμε και κανει ακριβώς τα ιδια.. Οπότε τώρα θα δοκιμάσει αναγκαστικά να κανει downgrade τα bios στο προηγούμενο version. Αν το κανει και παλι, πούλημα η μητρική και πάμε σε αλλη μαρκα..
leros2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 56 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Δεν ειναι θέμα μνημών σίγουρα, του έφερα τις δικες μου ειναι οι τοπ ram full optimised για ryzen μητρικές (gskill Flare X 3200mhz cl14 1.35V 16gb) και κανει ακριβώς τα ιδια που έκανε και στις Corsair του.. Ολες τις πιθανες λύσεις του ίντερνετ καναμε και κανει ακριβώς τα ιδια.. Οπότε τώρα θα δοκιμάσει αναγκαστικά να κανει downgrade τα bios στο προηγούμενο version. Αν το κανει και παλι, πούλημα η μητρική και πάμε σε αλλη μαρκα.. Στείλε 1 mail στην msi, γράψε αναλυτικά τι διαδικασία έχεις κάνει, λογικά θα σου κάνουν αντικατάσταση
ilos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Για να μη ποστάρουν bdies στο xmp τους σε b450 tomahawk και 3600 κάτι πάει πολύ στραβά με το σύστημα. Δοκιμάστε clear cmos και καπάκι ξανά reflash bios μήπως νιώσει. Θα έπρεπε να παίζουν αέρα πατέρα 3600c16 τα bdies. 3200c14 ακόμα και η χειρότερη b350 τα έχει με τον 3600.
Prospector8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 38 λεπτά πριν, ilos είπε Για να μη ποστάρουν bdies στο xmp τους σε b450 tomahawk και 3600 κάτι πάει πολύ στραβά με το σύστημα. Δοκιμάστε clear cmos και καπάκι ξανά reflash bios μήπως νιώσει. Θα έπρεπε να παίζουν αέρα πατέρα 3600c16 τα bdies. 3200c14 ακόμα και η χειρότερη b350 τα έχει με τον 3600. Εγιναν ολα αυτα ,και ολα reset και downgrade σε αλλο bios και ολα! δεν δεχεται να κανει shut down και μετα να εχει τις ρυθμίσεις του XMP ή και Manuall setting των αναγραφομενων τιμων των RAM. Πρεπει να ειναι το κομματι που επεσε ο φιλος, δεν εξηγείται αλλιώς. Ισως την στειλουμε πισω στην msi..
ilos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Εγιναν ολα αυτα ,και ολα reset και downgrade σε αλλο bios και ολα! δεν δεχεται να κανει shut down και μετα να εχει τις ρυθμίσεις του XMP ή και Manuall setting των αναγραφομενων τιμων των RAM. Πρεπει να ειναι το κομματι που επεσε ο φιλος, δεν εξηγείται αλλιώς. Ισως την στειλουμε πισω στην msi.. Btw πρέπει να μπουν στα dimm slots 2 και 4 για να λειτουργήσουν σωστά. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε swap τα sticks, δε χάνετε τίποτα. Αν για κάποιο λόγο είναι βρώμικες οι επαφές, μπορείτε να τις καθαρίσετε προσεκτικά με μια μπατονέτα και λίγο καθαρό οινόπνευμα όπως και με ένα φυσερό τα slots της μητρικής. Μου είχε τύχει μηχάνημα που δούλευε jet χρόνια αλλά ήταν σε αχρηστία να μην ποστάρει και να βγάζει ότιναναι error beep codes και τελικά με ένα απλό καθάρισμα στις επαφές να γιατρευτεί.😁 Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από ilos 1 1
nicksoti Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 https://www.tomshardware.com/news/first-real-amd-b550-motherboard-appears-soyo-beggar-b550m Soyo μητρική... α ρε τι μου θύμισε τώρα.. δεν ήξερα καν ότι λειτουργεί ακόμα!
elpenor Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, nicksoti είπε https://www.tomshardware.com/news/first-real-amd-b550-motherboard-appears-soyo-beggar-b550m Soyo μητρική... α ρε τι μου θύμισε τώρα.. δεν ήξερα καν ότι λειτουργεί ακόμα! quote από τα comments κάτω από το άρθρο στο toms " I'm chinese and there is no issue for the translation. "Beggar version" is a product which having the minimum specs, the word is like an adjective. " Ο κυνισμός και η τραγικότητα των κινέζων δεν έχει όρια.
Karanikolis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα στο φόρουμ, αλλαγή ''στρατοπέδου'' κ λέω να πάω σε ryzen 3700x ή 3800x με x570 μητρική. Ποια η γνώμη σας για Μόμπο με καλά vrms κ φυσικά όχι πανάκριβη...
ilos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Papanikolis είπε Καλησπέρα στο φόρουμ, αλλαγή ''στρατοπέδου'' κ λέω να πάω σε ryzen 3700x ή 3800x με x570 μητρική. Ποια η γνώμη σας για Μόμπο με καλά vrms κ φυσικά όχι πανάκριβη... Τα έχουμε γράψει στις πίσω σελίδες. Asus tuf gaming ή gigabyte aorus elite. Αν είσαι extra τσίπης σαν και μένα μπορείς να πας και στην asus prime x570-p.😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα