Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, VPoint είπε

Δηλ. μετά την εγκατάσταση των windows περνάς μονάχα τους chipset drivers που δίνει η AMD και τίποτε άλλο; Οδηγούς της Asus;;;

Όχι ποτέ, είναι πολύ out-dated οι drivers αυτοί και ίσως καν μη συμβατοί με τα νεότερα windows. 
Από asus μόνο τα εξτρά καλούδια που δίνει (σαν το ram cache III) και φυσικά bios. Αααα! Και ήχου! Για κάποιο λόγο μόνο ο driver της asus στην ήχου παίζει σωστά και ας είναι αρκετά παλιός! 
Δες πχ drivers για lan/wifi/bt πόσο πιο νεότεροι είναι στα site των realtek/intel 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Τα pci-e 8 pin έχουν άλλο pin και connector layout από τα ATX CPU  8 pins. Που σημαίνει ότι δεν είναι καν δυνατό να κάνεις το λάθος να τα κουμπώσεις αλλού (εξεπίτηδες είναι έτσι). Αν καταφέρεις κάπως να βάλεις pci-e σε cpu 4/8 pin φώναξε από τώρα την πυροσβεστική.😁

I blew up my PC

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Δες πχ drivers για lan/wifi/bt πόσο πιο νεότεροι είναι στα site των realtek/intel 

Οπότε πρέπει να μπαίνω και σε αυτά τα site για όλους τους οδηγούς... Γιατί το πακέτο της Asus περιλαμβάνει τα πάντα... Αλλά αν είναι παλιοί οδηγοί δεν έχει νόημα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, VPoint είπε

Οπότε πρέπει να μπαίνω και σε αυτά τα site για όλους τους οδηγούς... Γιατί το πακέτο της Asus περιλαμβάνει τα πάντα... Αλλά αν είναι παλιοί οδηγοί δεν έχει νόημα...

κάνε τα bookmarks είναι εύκολο να τα βρεις :) 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, djuan1988 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα έναν 3700X και είμαι σε αναμονή για τα υπόλοιπα κομμάτια ώστε να κάνω την αναβάθμισή μου.

Βλέπω ότι η μητρική που περιμένω (Asus Tuf X570 Gaming) έχει 2 υποδοχές για την τροφοδοσία του CPU (8+4 pins).

Το PSU μου έχει 3 8πινες εξόδους. Μέχρι τώρα είχα 2 για την GPU + 1 για τον CPU.

Η ερώτηση είναι αν αρκεί το 8πινο για τον 3700X (και το 4πινο να παραμείνει κενό).

image.png.f7f62cf144ac39f6dae5958bc409110c.png

Στο manual της μητρικής λέει ότι μπορεί να γίνει, απλά ρωτώ για επιβεβαίωση. Λογικά το 4πινο χρειάζεται για κανέναν 3950Χ OC

Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία το wiring είναι διαφορετικό στο EPS 8p σε σχέση με το PCIe 8p για τις κάρτες γραφικών. Αν καταφέρεις και το βάλεις θα γίνει ζημιά, αν υπάρχει κάποιο θέμα ή σε χαλάει που είναι κενό το 2o 4-Pin αγόρασε ένα adapter απο molex ή Sata σε 4-Pin σαν αυτόν. Να ξέρεις πάντως οτι αυτοί οι αντάπτορες είναι συνήθως με πολύ λεπτά καλώδια.

ip.bitcointalk.org.jpg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία το wiring είναι διαφορετικό στο EPS 8p σε σχέση με το PCIe 8p για τις κάρτες γραφικών. Αν καταφέρεις και το βάλεις θα γίνει ζημιά, αν υπάρχει κάποιο θέμα ή σε χαλάει που είναι κενό το 2o 4-Pin αγόρασε ένα adapter απο molex ή Sata σε 4-Pin σαν αυτόν. Να ξέρεις πάντως οτι αυτοί οι αντάπτορες είναι συνήθως με πολύ λεπτά καλώδια.

ip.bitcointalk.org.jpg

συνηθως λιωνει ο ανταπτορας και πετας τη μητρικη

η το ακομη χειροτερο καρβουνιαζει το καλωδιο του τροφοδοτικου στην ενωση με τη κεντρικη μοναδα και πετας τα παντα + γεμιζει ο τοπος χημικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Εκτός από αυτό που του το γράψαμε όλοι, αν δεις το πακέτο με τα περιεχόμενα του  τροφοδοτικού φαίνεται να έχει 2 pci-e cables (πάνω αριστερά) και ένα EPS/ATX cpu cable (κάτω κέντρο).

-CP-9020081-EU-Gallery-RMi-650-07.png

Δεν έχω καταλάβει δηλαδή που θα βρει τη δεύτερη σύνδεση για cpu.😁

Υπάρχουν βέβαια adapters από molex σε ΑΤΧ cpu και υπήρχε και παραφιλολογία για τις x570 στο launch ότι ίσως χρειάζονται, αλλά τουλάχιστον για τις asus όπως γράφει και στο manual της mobo δεν είναι απαραίτητο.

Ένα καλώδιο έχει για CPU, αλλά πουλάει η Corsair στο site της αν χρειάζεσαι δεύτερο (είναι out of stock αυτή τη στιγμή).

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Accessories-|-Parts/PC-Components/Power-Supplies/Type-4-Sleeved-black-8-pin-(4%2B4)-ATX12V-EPS12V-Cable%2C-compatible-with-all-CORSAIR-type-4-pin-out-PSU/p/CP-8920141

1 ώρα πριν, nikpoth είπε

Με ένα mail σε corsair, seasonic κτλ. Θα έστελναν άραγε ένα ακόμα καλώδιο να υπάρχει κ ας είναι αχρείαστο; Έχει διαβάσει κάποιος κάτι σχετικό με Αυτό το θέμα support?

Λογικά ναι, στο reddit διάβασα αρκετές περιπτώσεις πχ Seasonic που τους το έστειλαν δωρεάν.

35 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

ip.bitcointalk.org.jpg

Μιλάω για την έξοδο από το τροφοδοτικό και όχι για την κατάληξη του καλωδίου. Η αρχή είναι ίδια και για τα δύο.

EDIT

Θα το αφήσω κενό πάντως, δεν έχω κάποιο θέμα με το να φαίνεται κενό.

Επεξ/σία από djuan1988
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikpoth είπε

Με ένα mail σε corsair, seasonic κτλ. Θα έστελναν άραγε ένα ακόμα καλώδιο να υπάρχει κ ας είναι αχρείαστο; Έχει διαβάσει κάποιος κάτι σχετικό με Αυτό το θέμα support?

Η corsair τα πουλάει, είτε θες  απλό είτε individually sleeved σε διαφορα χρώματα. Γραψε corsair eps ή οποιο άλλο θες και μετα τον τυπο που παιρνει το τροφοδοτικο σου type 4/3 etc.

Προσωπικα έχω πάρει ενα, because why not?

Ειδικα οταν εχεις τροφοδοτικο 100+ευρώ ,10+ετων εγγύησης, που θα το κρατήσεις χρόνια, και η μητρική σου έχει θέση για 2ο eps, ακομα και αν στην πραξη δεν το χρειάζεται, δεν βρίσκω το λογο να μην το πάρεις. Το κοστος ειναι σχετικα μικρο σε σχεση με το συνολικο, θα το κρατήσεις αρκετα χρονια και επιπλεον στο μελλον οι περισσοτερες hi-end μητρικες θα εχουν θεση για 2ο eps connector

• Like 1
Δημοσ.

Στο Ryzen Balanced η κατάσταση ελάχιστων επιδόσεων του επεξεργαστή είναι 0%. Είναι αυτό σωστό ή πιστεύετε μπορεί να δημιουργεί προβλήματα;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, VPoint είπε

Στο Ryzen Balanced η κατάσταση ελάχιστων επιδόσεων του επεξεργαστή είναι 0%. Είναι αυτό σωστό ή πιστεύετε μπορεί να δημιουργεί προβλήματα;

Εμένα τα Ryzen power plans έχουν όλα minimum processor state 99%. Παρόλα αυτά το σύστημα συμπεριφέρεται σαν να το αγγνοεί, το ρεύμα πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι πηρύνες πάνε στα c state τους κανονικά. Δεν γνωρίζω αν τα συγκεκριμένα power plan αγνοούν αυτή τη ρύθμιση ή αν κάνει κάτι που δεν το γνωρίζω, μου κάνει εντύπωση πάντως το 0%, εμένα από την πρώτη μέρα (και μετά από αρκετά format) πάντα 99%.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, VPoint είπε

η    κοιτας λαθος πλανο η εχεις περασει λαθος οδηγους ,αποκλειεται να ειναι 0%

Δημοσ.

Κι όμως είναι στο 0%! Και δεν το άλλαξα εγώ, προφανώς οι "ειδικοί" οδηγοί της Asus που μου πέρασαν στο σέρβις είχαν αυτή τη ρύθμιση... Απλά αναρωτιέμαι εάν έχει κάποια αρνητική επίπτωση στο σύστημα.

Επίσης νωρίτερα είπα να μπουτάρω σε ένα live Linux στικάκι να δω αν εκεί θα μου κάνει το κόλλημα που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες (σβήσιμο οθόνης + φουλαρισμα ανεμιστήρων). Συνειδητοποιώντας ότι έχω βάλει κατά λάθος στικάκι των windows, την ώρα που με περίμενε να επιλέξω είδος εγκατάστασης εγώ τράβηξα το φλασάκι από τη θύρα και ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνη τη στιγμή το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι: σβήσιμο οθόνης κ οι ανεμιστήρες στο φουλ. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, VPoint είπε

Κι όμως είναι στο 0%! Και δεν το άλλαξα εγώ, προφανώς οι "ειδικοί" οδηγοί της Asus που μου πέρασαν στο σέρβις είχαν αυτή τη ρύθμιση... Απλά αναρωτιέμαι εάν έχει κάποια αρνητική επίπτωση στο σύστημα.

Επίσης νωρίτερα είπα να μπουτάρω σε ένα live Linux στικάκι να δω αν εκεί θα μου κάνει το κόλλημα που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες (σβήσιμο οθόνης + φουλαρισμα ανεμιστήρων). Συνειδητοποιώντας ότι έχω βάλει κατά λάθος στικάκι των windows, την ώρα που με περίμενε να επιλέξω είδος εγκατάστασης εγώ τράβηξα το φλασάκι από τη θύρα και ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνη τη στιγμή το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι: σβήσιμο οθόνης κ οι ανεμιστήρες στο φουλ. 

Άρα έχεις λάθος οδηγούς.  

Δημοσ.

Καλημέρα! Δεν αντιλέγω, εάν όμως τώρα πάω να περάσω τους οδηγούς από το site της AMD θα αρχίσουν πάλι τα κολλήματα του ποντικιού κ οι διακοπές στον ήχο. Το λέω γιατί ακριβώς έτσι έγινε κ αναγκάστηκα να το πάω στο σέρβις την πρώτη φορά.

Αλήθεια, ποιός είναι ο σωστός τρόπος να περνάς αυτούς τους οδηγούς; Πρέπει να γίνεται με κάποιο τρόπο uninstall των παλιών, ή τους τρέχεις από πάνω;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, VPoint είπε

Καλημέρα! Δεν αντιλέγω, εάν όμως τώρα πάω να περάσω τους οδηγούς από το site της AMD θα αρχίσουν πάλι τα κολλήματα του ποντικιού κ οι διακοπές στον ήχο. Το λέω γιατί ακριβώς έτσι έγινε κ αναγκάστηκα να το πάω στο σέρβις την πρώτη φορά.

Αλήθεια, ποιός είναι ο σωστός τρόπος να περνάς αυτούς τους οδηγούς; Πρέπει να γίνεται με κάποιο τρόπο uninstall των παλιών, ή τους τρέχεις από πάνω;

Καλημερα.Προσωπικά δεν νομίζω ότι φταίνε οι οδηγοί. Είχες δοκιμάσει να αλλάξεις θύρα USB στο ποντίκι? Πας στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων ,κάνεις uninstall τους chipset drivers,  κάνεις ένα restart και περνάς τους chipset drivers από την σελίδα της amd. Τώρα βέβαια δεν νομίζω ότι το πρόβλημα σου οφείλεται σε αυτο παρα σε hardware γι'αυτό σου είχα πει και πιο πίσω να τους το πας στο service

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...