fever25 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Το σύστημά μου αποτελείται από τα εξής: 3900x, tuf x570 plus wifi, super 2070 gigabyte, dark pro 4 pro, και τρεις ανεμιστήρες στο κουτί (2 μπροστά και έναν artic απλό που επέλεξα εγώ πίσω). Αυτό που με απασχολεί είναι ο θόρυβος των ανεμιστήρων. ΔΕΝ είναι κάτι εκνευριστικό ή δυνατό -καθώς αρκεί να παίζουν οτιδήποτε τα ηχεία (έστω σε πολύ χαμηλή ένταση) για να μην ακούγεται το παραμικρό-. Κοιτώντας τις στροφές των ανεμιστήρων από το αντίστοιχο app της μητρικής (asus tuf), ενώ μπορώ να ρυθμίσω τα πάντα δεν μπορώ να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα της μητρικής (pch) που κυμαίνεται από τα 1400-2400 στροφές. Είναι φυσιολογικός ο αριθμός αυτός; Υγ. Το κουτί (Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass) βρίσκεται επάνω στο γραφείο. Σχεδόν δίπλα στην οθόνη.
akoinonitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, fever25 είπε Καλημέρα. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Το σύστημά μου αποτελείται από τα εξής: 3900x, tuf x570 plus wifi, super 2070 gigabyte, dark pro 4 pro, και τρεις ανεμιστήρες στο κουτί (2 μπροστά και έναν artic απλό που επέλεξα εγώ πίσω). Αυτό που με απασχολεί είναι ο θόρυβος των ανεμιστήρων. ΔΕΝ είναι κάτι εκνευριστικό ή δυνατό -καθώς αρκεί να παίζουν οτιδήποτε τα ηχεία (έστω σε πολύ χαμηλή ένταση) για να μην ακούγεται το παραμικρό-. Κοιτώντας τις στροφές των ανεμιστήρων από το αντίστοιχο app της μητρικής (asus tuf), ενώ μπορώ να ρυθμίσω τα πάντα δεν μπορώ να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα της μητρικής (pch) που κυμαίνεται από τα 1400-2400 στροφές. Είναι φυσιολογικός ο αριθμός αυτός; Υγ. Το κουτί (Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass) βρίσκεται επάνω στο γραφείο. Σχεδόν δίπλα στην οθόνη. δεν ρυθμιζεται οα ανεμιστηρσς του pch σχεδον σε ολες τι asus μητρικες δεν μπορεις να κανεις κατι 2
ilos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, fever25 είπε Οι στροφές είναι νορμάλ? Ναι εκεί παίζουν αυτή την εποχή. Το καλοκαίρι οψόμεθα.😁 3
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 34 λεπτά πριν, ilos είπε Ναι εκεί παίζουν αυτή την εποχή. Το καλοκαίρι οψόμεθα.😁 Σε εσάς, εγώ είμαι στο Θεό 🤣
Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 On 28/01/2020 at 11:05, fever25 said: Καλημέρα. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Το σύστημά μου αποτελείται από τα εξής: 3900x, tuf x570 plus wifi, super 2070 gigabyte, dark pro 4 pro, και τρεις ανεμιστήρες στο κουτί (2 μπροστά και έναν artic απλό που επέλεξα εγώ πίσω). Αυτό που με απασχολεί είναι ο θόρυβος των ανεμιστήρων. ΔΕΝ είναι κάτι εκνευριστικό ή δυνατό -καθώς αρκεί να παίζουν οτιδήποτε τα ηχεία (έστω σε πολύ χαμηλή ένταση) για να μην ακούγεται το παραμικρό-. Κοιτώντας τις στροφές των ανεμιστήρων από το αντίστοιχο app της μητρικής (asus tuf), ενώ μπορώ να ρυθμίσω τα πάντα δεν μπορώ να ρυθμίσω τον ανεμιστήρα της μητρικής (pch) που κυμαίνεται από τα 1400-2400 στροφές. Είναι φυσιολογικός ο αριθμός αυτός; Υγ. Το κουτί (Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass) βρίσκεται επάνω στο γραφείο. Σχεδόν δίπλα στην οθόνη. Κάπου στα 1600rpm παίζει μόνιμα στην δική μου TUF. Εντομεταξυ χειρότερη θέση δεν βρήκαν να τον βάλουνε. 5700 Pulse (σιγά την μεγάλη κάρτα) και το καλύπτει τελείως. 1 1
ilos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε Κάπου στα 1600rpm παίζει μόνιμα στην δική μου TUF. Εντομεταξυ χειρότερη θέση δεν βρήκαν να τον βάλουνε. 5700 Pulse (σιγά την μεγάλη κάρτα) και το καλύπτει τελείως. Όταν τα έλεγα με το που πήρα από τους πρώτους asus x570 κάποιοι με λέγατε γραφικό.😂 Και έκανα και tests με την 1030 που είναι κοντή και 1 slot και η διαφορά ήταν κοντά 10 βαθμοί.🙄 Και η πλάκα είναι και η asrock έχει ακριβώς το ίδιο placement. Στην giga είναι ελάχιστα πιο κάτω σε κάποιες από τις μητρικές της. Μόνο στις msi είναι αρκετά χαμηλά που δεν επηρεάζεται καθόλου.
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στη Unify πάντως ή έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η MSI ή οι δύο sensor είναι χαλασμένοι. Στρεσάρω το chipset όσο μπορώ με μεταφορές αρχείων στους 3 HDD + NVME που έχω, μεταφέρω αρχεία από ethernet και ταυτόχρονα παίζω Anno και το chipset δεν περνάει τους 60.5 βαθμούς. Δεν έχω καταφέρει ποτέ να δω το ανεμιστηράκι να γυρίζει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Είχα όμως μία μπλε οθόνη (page fault in nonpaged area, what failed: ntfs.sys) πριν από 2 μήνες όταν άλλαζα θέσεις όλα τα αρχεία με 2 USB3 εξωτερικούς πάνω (2-3 ταυτόχρονες μεταφορές από σετ διαφορετικών δισκων για ώρες και skype/discord ανοιχτά) και έχω ξενερώσει. Μετά που κάθησα άλλες 5-6 ώρες για να ολοκληρώσω κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα δεν είχε κανένα πρόβλημα, το έλιωσα στο prime και άλλα stress test όμως ποτέ δεν ξανακόλλησε. Μία φορά όμως αρκεί για να σου καταστρέψει την ψυχολογία.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από elpenor 1
ilos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να στρεσάρει κανείς το pch πρέπει να συμβαίνουν μαζί 3 τεινά. Πρώτον να καλύπτεται σχεδόν ολόκληρο το pch fan, 2ον να έχει πολύ μεγάλη ambient και χάλια case airflow/temps και 3ον να έχει τίποτα nvme gen4 και να το ξεσκίσει με copy operations. Σε αυτό το σενάριο βλέπω να κλείνει άνετα το pc.😂 in other news βάλανε επιτέλους read timings στο dram calculator μαζί με inter core latency test! https://www.guru3d.com/files-details/download-ryzen-dram-calculator.html Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από ilos 1
fever25 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε Κάπου στα 1600rpm παίζει μόνιμα στην δική μου TUF. Εντομεταξυ χειρότερη θέση δεν βρήκαν να τον βάλουνε. 5700 Pulse (σιγά την μεγάλη κάρτα) και το καλύπτει τελείως. Από θόρυβο πώς είσαι; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από fever25
Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 1 hour ago, fever25 said: Από θόρυβο πώς είσαι; Δεν ακούγεται πραγματικά το παραμικρό. Δεν θα μιλήσω για όταν ξεκινάνε να γυρνάνε οι hdd. Εκεί δεν ακούω καν την κάρτα όταν είναι full load 🤣 3 hours ago, elpenor said: Στη Unify πάντως ή έχει κάνει πολύ καλή δουλειά η MSI ή οι δύο sensor είναι χαλασμένοι. Στρεσάρω το chipset όσο μπορώ με μεταφορές αρχείων στους 3 HDD + NVME που έχω, μεταφέρω αρχεία από ethernet και ταυτόχρονα παίζω Anno και το chipset δεν περνάει τους 60.5 βαθμούς. Δεν έχω καταφέρει ποτέ να δω το ανεμιστηράκι να γυρίζει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Είχα όμως μία μπλε οθόνη (page fault in nonpaged area, what failed: ntfs.sys) πριν από 2 μήνες όταν άλλαζα θέσεις όλα τα αρχεία με 2 USB3 εξωτερικούς πάνω (2-3 ταυτόχρονες μεταφορές από σετ διαφορετικών δισκων για ώρες και skype/discord ανοιχτά) και έχω ξενερώσει. Μετά που κάθησα άλλες 5-6 ώρες για να ολοκληρώσω κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα δεν είχε κανένα πρόβλημα, το έλιωσα στο prime και άλλα stress test όμως ποτέ δεν ξανακόλλησε. Μία φορά όμως αρκεί για να σου καταστρέψει την ψυχολογία.. Ανταλλάζουμε? 😅
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ilos είπε Για να στρεσάρει κανείς το pch πρέπει να συμβαίνουν μαζί 3 τεινά. Πρώτον να καλύπτεται σχεδόν ολόκληρο το pch fan, 2ον να έχει πολύ μεγάλη ambient και χάλια case airflow/temps και 3ον να έχει τίποτα nvme gen4 και να το ξεσκίσει με copy operations. Σε αυτό το σενάριο βλέπω να κλείνει άνετα το pc.😂 in other news βάλανε επιτέλους read timings στο dram calculator μαζί με inter core latency test! https://www.guru3d.com/files-details/download-ryzen-dram-calculator.html Αυτό που λέει για το gear down φαίνεται να ισχύει σε μένα, το έβαλα disabled φαινόταν σταθερό, το έβαλα να τρέχει memtest και ήρθα για δουλειά 1
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Αυτό που λέει για το gear down φαίνεται να ισχύει σε μένα, το έβαλα disabled φαινόταν σταθερό, το έβαλα να τρέχει memtest και ήρθα για δουλειά Εγώ δεν βλέπω να γράφει κάτι για gear down mode...... Πάντως από την προηγούμενη εμπειρία μου με την mATX μητρική κατάλαβα ότι όταν έχεις 2 slot μόνο μπορείς να το έχεις disable.
akoinonitos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 42 λεπτά πριν, elpenor είπε Εγώ δεν βλέπω να γράφει κάτι για gear down mode...... Πάντως από την προηγούμενη εμπειρία μου με την mATX μητρική κατάλαβα ότι όταν έχεις 2 slot μόνο μπορείς να το έχεις disable. Στο change log του 1.6.2 , δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Η προηγούμενες μου μνήμες έπαιζαν με disabled σε όλες τις μητρικές που έχω αλλάξει, και αυτές που έχω τώρα δεν έπαιζαν σε καμία
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στο change log του 1.6.2 , δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Η προηγούμενες μου μνήμες έπαιζαν με disabled σε όλες τις μητρικές που έχω αλλάξει, και αυτές που έχω τώρα δεν έπαιζαν σε καμία Τώρα το είδα στο changelog το σχόλιο για το GD. Εμένα και οι Crucial και οι AFR έπαιζαν με GD off στην 2 slot μητρική ενώ τώρα στην κανούργια αρνούνται. Οι μνήμες σου που δεν παίζουν με GD off είναι οι TridentZ 4000/18 και τις τρέχεις 3800/15 όπως δείχνει τo mem bench statistics και οι παλιές σου ήταν 3200/14 και τις έτρεχες 3600/14; Btw είναι ένας "suzuki" που κάνει πολύ ακραία ram oc, σκέφτομαι να αρχίσω να δοκιμάζω τα settings του, τον έχεις προσέξει ποτέ; Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα