Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Fulgore, αυτό ακριβώς που είπες, λίγο overclock αλλά με χαμηλή τιμή. Όσο για ακόμα 16 Gb....μέχρι να τα χρειαστώ θα έχουμε πάει σε DDR5

• Like 1
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε σε αυτα τα χρηματα πας υποχρεωτικα στις Crucial μονο και μονο μιας και ειναι δοκιμασμενες(δεν ξερω αν παιζουν διαφορες στα μοντελα που κυκλοφορουν περαν του χρωματος).

Για παραδειγμα οπως ειχα αναφερει στο διπλα θεμα στα 32gb ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα.

Στα 32gb οι crucial ξεκινανε απο τα 150ευρω https://www.skroutz.gr/s/17350561/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Red-32GB-DDR4-3000MHz-BLS2K16G4D30AESE.html

ενω οι φθηνοτερες 3000αρες μνημες απο τα ιδια καταστηματα ξεκινανε σχεδον 50ευρω κατω(βεβαια δεν θα κλοκαρουν αντιστοιχα).

Το καλο με τις Crucial ειναι οτι τις φερνουν και αρκετα καταστηματα και τις εχει αγορασει και αρκετος κοσμος,αρα αν χρειαστεις αργοτερα μνημες ολο και καπου θα βρεις.

Δημοσ.

Τα bdies πήραν τα πάνω τους ειδικά στα 1st gen ρύζια, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν με hynix afr/mfr και micron bdies (τα ντεμέκ 😂). Άσε που εκείνη τη περίοδο λόγω του γενικότερου demand όλοι αγοράσαμε σετάκια διπλοτιμή από ότι έχουν σήμερα έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Τα bdies πήραν τα πάνω τους ειδικά στα 1st gen ρύζια, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν με hynix afr/mfr και micron bdies (τα ντεμέκ 😂). Άσε που εκείνη τη περίοδο λόγω του γενικότερου demand όλοι αγοράσαμε σετάκια διπλοτιμή από ότι έχουν σήμερα έτσι και αλλιώς.

Βασικα μην ξεχνας οτι τα παλιοτερα ρυζια ειχαν σοβαρα θεματα οχι μονο με το overclock αλλα ακομα και με το να δουλευει το Xmp σε πολλες μνημες(ειδικα σε λιγοτερο γνωστες εταιρειες που απουσιαζουν μια ζωη απο τα QVL των μητρικων),περισσοτερο στους 1ης γενιας και μετα λιγοτερο στους 2ρης γενιας(που ηταν ψιλο οκ μεχρι και τα 3000-3200). 

Τα Samsung b die στα ρυζια γιαυτο εγιναν ψιλο γνωστα.

Γιατι ηταν ο μονος 100% σιγουρος τροπος που ακομα και να μην σου σηκωνε overclock το συστημα σου με αυτες τις μνημες,στην χειροτερη θα ειχες 3200cl14 ή 3600cl16 λογω xmp,κατι που δεν ισχυει με ολες τις υπολοιπες μνημες. Σε intel μερια σχεδον κανεις δεν ασχολουταν με oc,αρα βρηκαν οι εταιρειες ευκαιρια να ξεφορτωθουν τα Samsung b die και μαλιστα μιας και πεσαμε και σε καλη περιοδο περυσι,τις πουλαγαν και σε χρυσες τιμες μαυρης αγορας.

Μαλιστα απο τα δευτερα ρυζια και μετα,ορισμενες εταιρειες κυκλοφορησαν και μνημες οι οποιες ειναι τεσταρισμενες ειδικα για ρυζια για αυτο το λογο.

Α και μιλωντας για Crucial μνημες χωρις να πεσει καποιος απο τα συννεφα,στην Αμερικη ειναι παρα πολυ πιο πισω απο Corsair και G Skill.Το κουλο της υποθεσης ειναι οτι ειναι πιο πισω ακομα και σε σχεση με καποιες Patriot μνημες

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-Memory/zgbs/pc/172500/ref=zg_bs_pg_2?_encoding=UTF8&pg=2

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dinoeq είπε

Ναι είναι γενικότερο το πρόβλημα που δεν το ήξερα.  Κάνε ένα google search. Σε ευχαριστώ που με γλύτωσες απο τέτοια επίπονη κατάσταση

Τέλος Καλό ολα Καλά.  Εκανα μετα και την εγκατάσταση των drivers του wifi controller και δουλεύει ρολόι...

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fever25 είπε

Τέλος Καλό ολα Καλά.  Εκανα μετα και την εγκατάσταση των drivers του wifi controller και δουλεύει ρολόι...

Έκανες update πρωτα το bios ή τους drivers του chipset ; Εγώ μάλλον αύριο θα ξεκινήσω την εγκατάσταση windows

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fever25 είπε

μπραβο, καλοδουλευτο......τελικα πηρες αυτα που ελεγες?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Nαι αδερφε, το review που βλεπεις στις κριτικες δικο μου ειναι. Eχω φορτωσει το μισο insomnia με δαυτες και ολοι ειναι παραπανω απο ευχαριστημενοι :P 

H αλήθεια να λέγεται χαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dinoeq είπε

Έκανες update πρωτα το bios ή τους drivers του chipset ; Εγώ μάλλον αύριο θα ξεκινήσω την εγκατάσταση windows

Απενεργοποίηση από το bios του wireless controller, εγκατάσταση των Windows, download από το site της asus (στη σελίδα της tuf) του αντίστοιχου driver του controller, εγκατάσταση του driver και τέλος ενεργοποίηση του controller από το bios.

1 ώρα πριν, sakis han είπε

μπραβο, καλοδουλευτο......τελικα πηρες αυτα που ελεγες?

Με ελάχιστες αλλαγές. Δηλαδή 3900χ, x570 tuf, 32 gb ram στα 3200, gigabyte 2070 super, ψύκτρα dark rock pro 4, έναν nvme 970 evo plus και έναν ssd 860 evo.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, fever25 είπε

Με ελάχιστες αλλαγές. Δηλαδή 3900χ, x570 tuf, 32 gb ram στα 3200, gigabyte 2070 super, ψύκτρα dark rock pro 4, έναν nvme 970 evo plus και έναν ssd 860 evo.

ω μπομπα εισαι, σχεδον σαν το δικο μου.......απο κουτι πηρες το phanteks?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι? Έχω τον 3900X και σκέφτομαι να πάρω την υδρόψυξη NZXT Kraken X62. Χρειάζεται άλλο backplate μητρικής ή bracket για να κουμπώσει? ή απλά ξεβιδώνω τα 2 πλαστικά της μητρικής στον επεξεργαστή και κουμπώνει? Το λέω αυτό γιατί έχω διαβάσει κάπου ότι δεν έρχεται με bracket για τον 3900x.... Ευχαριστώ!

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, stormoffire είπε

Να ρωτήσω κάτι? Έχω τον 3900X και σκέφτομαι να πάρω την υδρόψυξη NZXT Kraken X62. Χρειάζεται άλλο backplate μητρικής ή bracket για να κουμπώσει? ή απλά ξεβιδώνω τα 2 πλαστικά της μητρικής στον επεξεργαστή και κουμπώνει? Το λέω αυτό γιατί έχω διαβάσει κάπου ότι δεν έρχεται με bracket για τον 3900x.... Ευχαριστώ!

Aν την πήρες πρόσφατα λογικά θα έχει am4 bracket, αν δεν έχει στέλνεις mail στην nzxt και τους λες να στο στειλουν

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, fever25 είπε

Χθες το απόγευμα επιχείρησα να περάσω τα windows στο νέο μου σύστημα (tuf x570). Στις τρεις πρώτες φορές μου πέταγε σφάλμα μετά την επανεκκίνηση. Ευτυχώς που κάποια στιγμή βρήκα στο net ότι έπρεπε να απενεργοποιησω την ασύρματη κάρτα δικτύου της mobo από τα bios. Σε διαφορετική περίπτωση ακόμα install το λειτουργικό θα έκανα. 

Είναι γενικότερο το πρόβλημα?

Σε μένα έπαιξε με την πρώτη με 3800x...α και απλά κούμπωμα πάνω τον δίσκο με την εγκατάσταση που είχα πριν με x99 i7 6800... ούτε format ούτε τπτ!!!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Aν την πήρες πρόσφατα λογικά θα έχει am4 bracket, αν δεν έχει στέλνεις mail στην nzxt και τους λες να στο στειλουν

Δεν την πήρα ακόμη διότι είμαι σε σκέψη. Από τη μία σκέφτομαι τους όποιους κινδύνους που καραδοκούν της υδρόψυξης, από την άλλη σκέφτομαι και για την dark rock pro4 αλλά λόγο χώρου που καταλαμβάνει και που κλείνει και τις μνήμες από κάτω της και τις κάνει πρακτικά μή άμεσα προσβάσιμες είμαι 60% στην NZXT X62 και 40% στην dark rock.... Εσύ τί θα έκανες φίλε στη θέση μου???? Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου.Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, stormoffire είπε

Δεν την πήρα ακόμη διότι είμαι σε σκέψη. Από τη μία σκέφτομαι τους όποιους κινδύνους που καραδοκούν της υδρόψυξης, από την άλλη σκέφτομαι και για την dark rock pro4 αλλά λόγο χώρου που καταλαμβάνει και που κλείνει και τις μνήμες από κάτω της και τις κάνει πρακτικά μή άμεσα προσβάσιμες είμαι 60% στην NZXT X62 και 40% στην dark rock.... Εσύ τί θα έκανες φίλε στη θέση μου???? Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου.Ευχαριστώ! :)

Δεν έχουν κινδύνους οι aio ρε συ δεν πρόκειται να χάνει αν αυτό φοβάσαι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...