Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Reaper Lords είπε

δώσε μερικές λεπτομέριες αν θέλεις για τα bugs...😀

Aς αρχισουμε με το βασικο. Stable overclocks σου πετανε bootloop καθε φορα που κανεις shutdown το PC και μετα το ξανανοιγεις. 
Φορτωνεις παλι τα settings σου και δουλευει απροβληματιστα. 

Μεχρι να το ξανακλεισεις φυσικα :3 . 

Μερικα settings στις RAM σπανε εντελως την μητρικη και θελει CMOS reset. Δεν αγγιζεις LN2 mode για κανενα πουστη λογο, απλως το εβαλα στο enabled (χωρις να κανω save, ξερεις, απλως εψαχνα να δω τι επιλογες εχει), φριζαρει ολο το BIOS. Το XMP δεν δουλευει καν, μονο manual. Εχεις ενα 20% πιθανοτητα να σου ξεκινησει το BIOS με προεπιλεγμενη γλωσσα κινεζικα. 
Το LLC Mode 2 ενω πριν το κρατουσε +-5mV απο οτι εβαζα, πλεον ειναι στα +35mV.  Ξεχνα τα offset voltages. Ξεχνα το Cool n' Quiet. Ξεχνα το voltage drop σε idle. To PBO πλεον σε full AVX load, all core δινει 1.375V στο CPU, πριν εδινε με ιδια ακριβως settings ~1.28V. 

Kαι κατι αλλα που σιγουρα ξεχναω και δεν εχω ανακαλυψει ακομα.

7 ώρες πριν, akoinonitos είπε

H 1909 μου στέρησε 1 ποντο στο single core με Pbo και auto overclock

982099931_.png.b92e4aa183320abd4d4eca8dd0363719.png

R.I.P A single CBR15 point. You will be missed.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Aς αρχισουμε με το βασικο. Stable overclocks σου πετανε bootloop καθε φορα που κανεις shutdown το PC και μετα το ξανανοιγεις. 
Φορτωνεις παλι τα settings σου και δουλευει απροβληματιστα. 

Μεχρι να το ξανακλεισεις φυσικα :3 . 

Μερικα settings στις RAM σπανε εντελως την μητρικη και θελει CMOS reset. Δεν αγγιζεις LN2 mode για κανενα πουστη λογο, απλως το εβαλα στο enabled (χωρις να κανω save, ξερεις, απλως εψαχνα να δω τι επιλογες εχει), φριζαρει ολο το BIOS. Το XMP δεν δουλευει καν, μονο manual. Εχεις ενα 20% πιθανοτητα να σου ξεκινησει το BIOS με προεπιλεγμενη γλωσσα κινεζικα. 
Το LLC Mode 2 ενω πριν το κρατουσε +-5mV απο οτι εβαζα, πλεον ειναι στα +35mV.  Ξεχνα τα offset voltages. Ξεχνα το Cool n' Quiet. Ξεχνα το voltage drop σε idle. To PBO πλεον σε full AVX load, all core δινει 1.375V στο CPU, πριν εδινε με ιδια ακριβως settings ~1.28V. 

Kαι κατι αλλα που σιγουρα ξεχναω και δεν εχω ανακαλυψει ακομα.

R.I.P A single CBR15 point. You will be missed.

Κλασικές AMD/MSI/Asus κλπ ομορφιές. Με κάθε νέο agesa, δώρο και ένα πολύμετρο και μια αμπεροτσιμπίδα και νέες περιπέτειες.😂

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ilos είπε

Κλασικές AMD/MSI/Asus κλπ ομορφιές. Με κάθε νέο agesa, δώρο και ένα πολύμετρο και μια αμπεροτσιμπίδα και νέες περιπέτειες.😂

Εγώ ήθελα να ήξερα δεν τα δοκιμάζουν πριν τα ανεβάσουν?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ilos είπε

Kαι να φανταστεις οτι αμπεροτσιμπιδα δεν εχω....
Χαθηκε να κανουν δωρο ομως καναν παλμογραφο που ειναι και ακριβοι :P ?

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ ήθελα να ήξερα δεν τα δοκιμάζουν πριν τα ανεβάσουν?

For clarity, το BIOS ειναι beta και λεει μαλιστα οτι "It's not recommended to update to this BIOS, if you don't have any problems with earlier releases".
Γι αυτο και δεν κραζω την MSI. Tετοια χαλια η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα ακομα και σε beta. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Kαι να φανταστεις οτι αμπεροτσιμπιδα δεν εχω....
Χαθηκε να κανουν δωρο ομως καναν παλμογραφο που ειναι και ακριβοι :P ?

For clarity, το BIOS ειναι beta και λεει μαλιστα οτι "It's not recommended to update to this BIOS, if you don't have any problems with earlier releases".
Γι αυτο και δεν κραζω την MSI. Tετοια χαλια η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα ακομα και σε beta. 

και το δικο μου το ιδιο ειναι αλλα δουλευει καλυτερα και απο stable

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο original review του 3900Χ, το Hardware Unboxed είχε δώσει τιμές για CB20 7086/509 και είχαν τεστάρει με stock cooler.
Επίσης για τον 9900Κ (με water cooling H115i platinum) είχε δώσει 4894/509
Τώρα, στο review του 3950Χ, τεστάρανε με custom water cooling τους Ryzen ενώ των Intel είναι πάλι με H115i platinum
και δίνουν για τον 3900Χ 7220/518 και για τον 9900KS 5270/522 (και για τον απλό 9900K το ίδιο με πριν).

Αν και συμπαθώ το Hardware Unboxed, νομίζω το συγκεκριμένο τεστ είναι biased, έπρεπε να έχουν το ίδιο watercooling σύστημα και οι Ryzen και οι Intel. Επίσης αυτό το 7220 εγώ για να το πιάσω (7210 βασικά πιάνω χωρίς PBO αλλά και 523 single thread) πρέπει να έχω τη μνήμη 3733CL16 κι αυτός το έπιασε με 3200CL14 XMP; Τόση τεράστια διαφορά κάνει το custom watercooling;

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Στο original review του 3900Χ, το Hardware Unboxed είχε δώσει τιμές για CB20 7086/509 και είχαν τεστάρει με stock cooler.
Τώρα, στο review του 3950Χ, τεστάρανε με custom water cooling τους Ryzen ενώ των Intel είναι πάλι με H115i platinum
και δίνουν για τον 3900Χ 7220/518 και για τον 9900KS 5270/522 (και για τον απλό 9900K το ίδιο με πριν).

Αν και συμπαθώ το Hardware Unboxed, νομίζω το συγκεκριμένο τεστ είναι biased, έπρεπε να έχουν το ίδιο watercooling σύστημα και οι Ryzen και οι Intel. Επίσης αυτό το 7220 εγώ για να το πιάσω (7210 βασικά πιάνω χωρίς PBO αλλά και 523 single thread) πρέπει να έχω τη μνήμη 3733CL16 κι αυτός το έπιασε με 3200CL14 XMP; Τόση τεράστια διαφορά κάνει το custom watercooling;

Δεν το εχω δει το review καθολου αλλα μην συγκρινεις τους 3xxx με διαφορετικες μητρικες και διαφορετικα bios. Eγω εχω σχεδον 100 ποντους διαφορα στο cb απο το πρωτo bios μεχρι το 1.0.0.4B εντελως στοκ. Αναλογα παιδια με αλλες μητρικες  δεν βγαζουν το σκορ που εχω στοκ  ουτε με pbo , ειναι λιγο μπερδεμα η φαση.

Kατα τα αλλα ειναι φουλ amdακιας

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Συμφωνώ σε αυτά που γράφει ο akoinonitos αλλά θέλω να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου 3200/14 b-die δεν έχει και τρομαχτική διαφορά από 3733/16 ιδίως αν το 3733 δεν είναι b-die και έχει ψηλό tRFC.

Επίσης το custom watercooling κάνει μεγάλη διαφορά, εγώ ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου βλέπω άλλο score, ένα βράδυ μου πέρασε από το μυαλό να βάλω το AC στο 15 και το κουτί πάνω σε βιβλιοθήκη να το χτυπάει 😂.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpenor είπε

Συμφωνώ σε αυτά που γράφει ο akoinonitos αλλά θέλω να προσθέσω ότι κατά τη γνώμη μου 3200/14 b-die δεν έχει και τρομαχτική διαφορά από 3733/16 ιδίως αν το 3733 δεν είναι b-die και έχει ψηλό tRFC.

Επίσης το custom watercooling κάνει μεγάλη διαφορά, εγώ ανάλογα με την θερμοκρασία του χώρου βλέπω άλλο score, ένα βράδυ μου πέρασε από το μυαλό να βάλω το AC στο 15 και το κουτί πάνω σε βιβλιοθήκη να το χτυπάει 😂.

Στο cb δεν κανουν και καμια σοβαρη διαφορα τα timings ,επισης ενα custom loop δεν εχει οση διαφορα νομιζετε απο μια καλη aio ,τα ιδια ειναι ,σημασια εχει ποσο κρυο εχεις στον χωρο και στις δυο περιπτωσεις

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν το εχω δει το review καθολου αλλα μην συγκρινεις τους 3xxx με διαφορετικες μητρικες και διαφορετικα bios. Eγω εχω σχεδον 100 ποντους διαφορα στο cb απο το πρωτo bios μεχρι το 1.0.0.4B εντελως στοκ. Αναλογα παιδια με αλλες μητρικες  δεν βγαζουν το σκορ που εχω στοκ  ουτε με pbo , ειναι λιγο μπερδεμα η φαση.

Kατα τα αλλα ειναι φουλ amdακιας

Δε θα τον έλεγα φουλ amdάκια, αλλά θα περίμενα να δω να έχει σε όλα H115i Platinum ή σε όλα το custom (που ήταν με parts της Corsair επίσης). Εγώ πάντως με την Prime X470 οι επιδόσεις είναι πάνω κάτω ίδιες από το πρώτο 1.0.0.2 μέχρι το 1.0.0.3 ABBA που έχει τώρα - μη σου πω πως στο 1.0.0.2 ήταν και λίγο πιο γρήγορο αλλά έκανε περισσότερη ζέστη τότε.

Δημοσ.

Με VDDG -> 0.950 που προτείνει ο calculator και έτρεχα παλιά βγάζει μήνυμα RAM Overclocking Failed. Αυτή τη στιμή το Ryzen Master δίχνει VDDG 1.1481V. Καμία πρόταση για το τι να βάλω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, elpenor είπε

Με VDDG -> 0.950 που προτείνει ο calculator και έτρεχα παλιά βγάζει μήνυμα RAM Overclocking Failed. Αυτή τη στιμή το Ryzen Master δίχνει VDDG 1.1481V. Καμία πρόταση για το τι να βάλω;

κουλο μου φαινεται να σου βγαζει αυτο το μηνυμα απο το vddg ,να μου πεις απο το vddp να το καταλαβω, στα ποσα Mhz τρεχεις τον if και τις μνημες? ανεβασε κανενα ss απο το ryzen master

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

κουλο μου φαινεται να σου βγαζει αυτο το μηνυμα απο το vddg ,να μου πεις απο το vddp να το καταλαβω, στα ποσα Mhz τρεχεις τον if και τις μνημες? ανεβασε κανενα ss απο το ryzen master

Spoiler

2083331201_2EEFE0B0-777A-4F63-A02A-99DFBB4A887D.png.jpg.23221624f5e28b5f8fc8ebf0ab22b0e4.jpg

Αυτό είναι με VDDG / VDDP Auto.

Όταν βάζω VDDG 0.950V βγάζει το Memory Overclocking Failed. Το ίδιο ακριβώς βγάζει και αν βάλω VDDP 0.700V.

Έπαθα πάλι το bug όταν έβαλα το VDDG σε AUTO, κόλλησε το σύστημα με error 07 και έπρεπε να κάνω clear cmos.

Το επόμενο screenshot είναι με VDDG 1V και VDDP 0.9V.

Spoiler

1004968055_D5D4A999-15E1-4502-9BAF-6B5081669DEA.png.jpg.5874455a61636f5877b94f10a8957811.jpg

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...