ROG-X Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Razor333 είπε Τα 16cores πιστεύω για την επόμενη 5ετια είναι ένα καλό ταβάνι για την mainstream πλατφόρμα, τώρα σταδιακά πρέπει να βελτιώσει το latency, να ανεβάσει bandwidth με ddr5 μνήμες, να βελτιωθεί το ipc, συν κάποια βελτίωση στα clocks και λογικά με το νέο socket θα δούμε και avx512. Αν τα κάνει όλα αυτά on time θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Η Intel το 21 θα τα έχει όλα αυτά, πρέπει να τα έχει και η amd. Αυτη ειναι η πανωλεθρια απο την Ρωμη, σε λιγους μηνες θα εχεις την πανωλεθρια απο το Μιλανο. Με νεο chiplet πολυ πιο σφιχτό... Απο 2021 στα 5nm + ddr5 με πανωλεθρία απο την Τζενοα! Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από ROG-X 2
malakudi Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Zaknafein είπε Για τσαγάκι στο βουνό την έστειλε. Αν τα retail κομμάτια έχουν το ίδιο binning με τα review samples, μιλάμε για υπερπαραγωγή... 0.1-0.2v κάτω σε τάση vs 3900X σε full load και ελάχιστα χαμηλότερη κατανάλωση, παρότι ταΐζονται 4 πυρήνες παραπάνω... Είδα το review @ HWunboxed και μου τρέχανε τα σάλια Πάλι σε έξοδα θα μπούμε ... Αν δεν είναι golden review samples και παίζουν όλα έτσι, μιλάμε για τρομερή διαφορά σε σχέση με τον 3900Χ. +25% με +30% παραπάνω απόδοση (λίγο κάτω από το θεωρητικό μέγιστο του +33%) ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ Ή ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ! Πραγματικά απίστευτο Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από malakudi 1
EddieObscurant Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Τα 16cores πιστεύω για την επόμενη 5ετια είναι ένα καλό ταβάνι για την mainstream πλατφόρμα, τώρα σταδιακά πρέπει να βελτιώσει το latency, να ανεβάσει bandwidth με ddr5 μνήμες, να βελτιωθεί το ipc, συν κάποια βελτίωση στα clocks και λογικά με το νέο socket θα δούμε και avx512. Αν τα κάνει όλα αυτά on time θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Η Intel το 21 θα τα έχει όλα αυτά, πρέπει να τα έχει και η amd. η desktop πλατφορμα της amd βγαινει απο την αντιστοιχη server, δεν σχεδιαζουν καινουριο chip με ό,τι συν/πλην εχει αυτο, οποτε η λογικη λεει οτι τα cores/threads θα συνεχισουν να αυξάνονται. Το latency εξ'ορισμου θα χειροτερεψει οταν σε 2 χρονια παμε σε ddr5. Ομοιως τα clocks θα πεφτουν οσο μικραινουν τα nm. Mπορει στα 7+nm που θα βγουν του χρονου να παραμεινουν ιδια ή να αυξηθουν ελαχιστα αλλα απο τα 5nm θα αρχισουν τα πεφτουν. Avx512 πιανει πολύ χωρο και κερδιζεις μονο σε συγκεκριμένες καταστασεις. Η amd εχει πει στο παρελθον οτι προτιμά αυτον τον χωρο να τον αφιερωσει αλλου.
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Τα 16cores πιστεύω για την επόμενη 5ετια είναι ένα καλό ταβάνι για την mainstream πλατφόρμα, τώρα σταδιακά πρέπει να βελτιώσει το latency, να ανεβάσει bandwidth με ddr5 μνήμες, να βελτιωθεί το ipc, συν κάποια βελτίωση στα clocks και λογικά με το νέο socket θα δούμε και avx512. Αν τα κάνει όλα αυτά on time θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική για πολλά χρόνια. Η Intel το 21 θα τα έχει όλα αυτά, πρέπει να τα έχει και η amd. Επόμενο στάδιο είναι η επίθεση στις descrete κάρτες γραφικών. Apus με μεγάλες κάρτες γραφικών, HBM μνήμη απέναντι στα descrete της Nvidia. 1
leros2004 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Razor333 είπε Η Intel το 21 θα τα έχει όλα αυτά, πρέπει να τα έχει και η amd. Σωστά το άφησες λίγο φλου και έγραψες σκέτο 21, τώρα θα είναι το 2121 ή το 2221 μικρό το κακό..... Δεν παίζει σε ένα χρόνο από τώρα να έχει κάνει τέτοια μεγάλα βήματα η intel, εταιρία που είναι σαν το παλιό καλό ελληνικό δημόσιο του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά από πίσω της έχει την ασφάλεια των συμφωνιών συστημάτων OEM, που βρέξει χιονίσει πουλάει Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από leros2004 1
Πέτρος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Παιδιά, όσοι θέλετε να σπρώξετε τα σαπάκια σας τους 3900Χ, σφυρίξτε κατά δώθε. Πιο ρεαλιστικό (για εμένα) πάντως, είναι σε 6 περίπου μήνες που θα έχει ομαλοποιηθεί η όποια διαδικασία παραγωγής, θα υπάρχει θεωρητικά καλύτερο binning και στα χαμηλότερα μοντέλα, και θα περιμένουμε και τη μισονέα γενιά (2+), που ίσως είναι ασύμβατη με το ΑΜ4.
ilos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Παιδιά, όσοι θέλετε να σπρώξετε τα σαπάκια σας τους 3900Χ, σφυρίξτε κατά δώθε. Πιο ρεαλιστικό (για εμένα) πάντως, είναι σε 6 περίπου μήνες που θα έχει ομαλοποιηθεί η όποια διαδικασία παραγωγής, θα υπάρχει θεωρητικά καλύτερο binning και στα χαμηλότερα μοντέλα, και θα περιμένουμε και τη μισονέα γενιά (2+), που ίσως είναι ασύμβατη με το ΑΜ4. Δεν υπάρχει zen2+. Zen3 είναι τα επόμενα AM4 με κοινή cache και 7nm+, εκτός αν λόγω apple κλπ σπρώξει η TSMC την AMD μια ώρα αρχύτερα στο νέο 5nm node. 2
Πέτρος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, ilos είπε Δεν υπάρχει zen2+. Zen3 είναι τα επόμενα AM4 με κοινή cache και 7nm+, εκτός αν λόγω apple κλπ σπρώξει η TSMC την AMD μια ώρα αρχύτερα στο νέο 5nm node. Χαμπάρι δεν είχα πάρει.
ilos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Χαμπάρι δεν είχα πάρει. Εδώ δεν πήρε χαμπάρι η intel.😂 3 νέες αρχιτεκτονικές και ένα refresh μέσα σε 4 χρόνια.
Fulgore Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 For the 3950X LN2 livestream, we ended up at 5.3GHz all-core at about 1.7V! Not bad! For a more 'reasonable' setting, we had 4.9GHz running at just 1.394V, which is insanely good as compared to our previous efforts. Seems our 3950X bin is one of the better ones. 4
kostas_anes Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Εγω για να αλλάξω λίγο το θέμα τελείωσα να ξεψαχνίζω το BIOS 1.0.0.4 της Carbon. Παίδες χειρότερο bugfest δεν έχω βρεί. Χαλάλι τα 50MHz που πήρα στους μισούς πυρήνες. 2
akoinonitos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παίδες έχει περάσει κανένας την 1909 ? Εdit: το περασα 3700x stock ,pbo disabled ,auto overclock disabled ,agesa 1.0.0.4B Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos 5 1
Reaper Lords Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με PBO enable και limits by motherboard auto scalar και όλα σε auto... αυτά έχω εγώ (** χωρίς 1usmus Custom Power Plan) χωρίς PBO είμαι στα 2080. Με το 1.0.0.3abba ειχα 2165 σε CB15 και 5001 σε CB20. 😫 6 ώρες πριν, kostas_anes είπε Εγω για να αλλάξω λίγο το θέμα τελείωσα να ξεψαχνίζω το BIOS 1.0.0.4 της Carbon. Παίδες χειρότερο bugfest δεν έχω βρεί. Χαλάλι τα 50MHz που πήρα στους μισούς πυρήνες. δώσε μερικές λεπτομέριες αν θέλεις για τα bugs...😀 Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από Reaper Lords
akoinonitos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 32 λεπτά πριν, Reaper Lords είπε Με PBO enable και limits by motherboard auto scalar και όλα σε auto... αυτά έχω εγώ (** χωρίς 1usmus Custom Power Plan) χωρίς PBO είμαι στα 2080. Με το 1.0.0.3abba ειχα 2165 σε CB15 και 5001 σε CB20. 😫 δώσε μερικές λεπτομέριες αν θέλεις για τα Γτ τόσο διαφορετικά νούμερα? Με τι ψύξη είσαι?
Reaper Lords Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Γτ τόσο διαφορετικά νούμερα? Με τι ψύξη είσαι? be quiet dark pro 3 (και το κακό ειναι οτι δεν θυμαμαι τα settings που είχα βάλει όταν είχα το 1.0.0.3... 😥) δοκίμασα και με άλλα power plans Amd και windows...και με πιο παλιό chipset driver αλλά τζίφος... φαίνεται έχουνε κι άλλα άτομα παρόμοιο θέμα... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2019 από Reaper Lords
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα