Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έβαλα τα settings που είχα παλιά, μετά δοκίμασα τα settings του calculator για 3800 χωρίς καμία αλλαγή και βγάζει πάντα μήνυμα memory overclocking failed.

Μόλις καταφέρω να κάνω το update θα το ψάξω περισσότερο, μου έκανε και εντύπωση ότι σε αυτή τη μητρική το TrPage (ή κάπως έτσι, ένα setting που δεν το έχει o calculator) δεν ήταν 0 όπως στην παλιά αλλά 460 ή κάτι τέτοιο.

Πάω να κάνω ένα bios reset και να δοκιμάσω πάλι το flash.

609798181_Annotation2019-11-14154539.png.aa57fcb687020babc7f4f14aaca3d54e.png

τι μνημες εχεις ?

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τι μνημες εχεις ?

2Χ16GB Crucial Ballistix που τις έτρεχα σταθερά με 3800/16-19-16-58 (560 tRFC - 1T - [20-20-20-20] driver strength) με gear down disabled στην προηγούμενη μητρική, η οποία όμως είχε μόνο 2 dram slots οπότε είναι λογικό να τις τρέχει ποιο εύκολα. Είχα +1-2ns latency από το αναμενόμενο παλιά.

Μόλις έκανα στο bios restore defaults, μου είπε ότι το μόνο που άλλαξε είναι το fan profile αλλά μετά είδε το USB και ολοκλήρωσα το bios update! Περίεργα πράγματα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έβαλα την UNIFY και έχω δύο προβλήματα και μία απορία.

α. Δεν μπορώ να κάνω update το bios γιατί δεν βλέπει κανένα από τα δύο USB stick μου (ADATA 64gb) τα οποία τα έβλεπε μια χαρά η προηγούμενη μητρική. Δοκίμασα με NTFS / FAT32/ ex-FAT και parition 8gb / 32gb / 64 gb σε όλα τα USB ports. Σε κάθε περίπτωση βγάζει μήνυμα Please Insert USB and Press Retry.

β. Δυσκολεύομαι να κάνω OC την μνήμη (μετά τις πρώτες 10 προσπάθειες είπα να ξαναδοκιμάσω μετά το bios update)

Και η απορία είναι σχετική με τον M2. Πρέπει να αφαιρέσω το αυτοκόλητο που υπάρχει πάνω από τα chip για να κάνει καλύτερη επαφή με την ψύκτρα;

IMG_30624.jpg.feb9567b85182220c60a38cbbe3f3f27.jpg

Αν βγάλεις αυτοκόλλητο, κάντο σιγά σιγά για να το κρατήσεις. Χωρίς αυτοκόλλητο δεν έχεις εγγύηση. Εγώ το έχω βγάλει και έχω και έξτρα ψύκτρα. Θερμοκρασία έχει υψηλή έτσι κ αλλιώς. 50 βαθμούς θα παίζει όταν ζορίζεται. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, elpenor είπε

2Χ16GB Crucial Ballistix που τις έτρεχα σταθερά με 3800/16-19-16-58 (560 tRFC - 1T - [20-20-20-20] driver strength) με gear down disabled στην προηγούμενη μητρική, η οποία όμως είχε μόνο 2 dram slots οπότε είναι λογικό να τις τρέχει ποιο εύκολα. Είχα +1-2ns latency από το αναμενόμενο παλιά.

Μόλις έκανα στο bios restore defaults, μου είπε ότι το μόνο που άλλαξε είναι το fan profile αλλά μετά είδε το USB και ολοκλήρωσα το bios update! Περίεργα πράγματα.

Aσε το gear down enabled βαλε timings ,και procOdt και cad bus αστα auto ,η μητρικη τα βαζει οπως πρεπει μονη της. Σε εμενα επαιζαν κομπλε ,αλλα δεν θυμαμαι αν το ειχα enabled το gear down

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πως γίνεται να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από τον 3900Χ;

@akoinonitos Όλα τα προβλήματα που είχα με το memory overclock λύθηκαν μετά το bios update και με VDDP / VDDG voltage στο auto. Θέλω να περάσω και σε αυτά τιμές αλλά με μπερδεύει λίγο ότι το νέο bios χωρίζει το VDDG σε VDDG CCD Voltage και VDDG IOD Voltage, αν γνωρίζεις εγώ πρέπει να βάλω και στα δύο πεδία την τιμή VDDG του calculator ( 0.950);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίδια αποτελέσματα έβγαλαν και στο Hardware Unboxed και GNexus, πιο κάτω απο 3900Χ όπου μάλλον οφείλεται στο οτι έχουν καλύτερη σιλικόνη που δουλεύει με πιο χαμηλή τάση.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκαναν εξαιρετικη δουλεια !!! ο 3950χ καταναλωνει την ιδια ενεργεια με τον 3900χ και ιντελ 9900κ και ειναι πιο δροσερος απο τον ηδη δροσερο 3900χ

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, elpenor είπε

Πως γίνεται να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από τον 3900Χ;

@akoinonitos Όλα τα προβλήματα που είχα με το memory overclock λύθηκαν μετά το bios update και με VDDP / VDDG voltage στο auto. Θέλω να περάσω και σε αυτά τιμές αλλά με μπερδεύει λίγο ότι το νέο bios χωρίζει το VDDG σε VDDG CCD Voltage και VDDG IOD Voltage, αν γνωρίζεις εγώ πρέπει να βάλω και στα δύο πεδία την τιμή VDDG του calculator ( 0.950);

ναι 0.95 και στα δυο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε ο 3950X λέει; Τώρα το είδα. Τι λέει;

Ηρεμιστικά στην Intel;

Επεξ/σία από NT1G
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...