Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Χαμηλότερη θερμοκρασία σε stress testing πως ακριβώς θα έχει με περισσότερη τάση από ότι με pbo η stock ? 

Λογω χαμηλοτερου voltage. Aναφερομαι στα 1.3v και κατω και οχι γενικα στο manual OC με οποιοδηποτε voltage. Εχω δει και 4 βαθμους διαφορα σε CB15 αλλα και 2-3 βαθμους σε Prime (10-15 λεπτα run). Δοκιμασε και δες.

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Crus είπε

Λογω χαμηλοτερου voltage. Aναφερομαι στα 1.3v και κατω και οχι γενικα στο manual OC με οποιοδηποτε voltage. Εχω δει και 4 βαθμους διαφορα σε CB15. Δοκιμασε και δες.

Το auto voltage δίνει λιγότερο ρεύμα από 1.3 σε stress σε εμένα τουλάχιστον. Τώρα αν το stress είναι ελαφρύ άντε να πάει 1.31.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως δεν επρεπε να γραψω stress testing, για να μην φανει οτι μιλαω για τιποτα 12ωρα Prime, Intel Burn Test κλπ μιας και δεν εχω δοκιμασει κατι για παραπανω απο μισαωρο.

Σε κανενα CPU full load test παντως που εχω δοκιμασει το hwinfo δεν εχει δειξει κατω απο 1.35v το οποιο ειναι στανταρ χαμηλοτερο του 1.3v σε καταστασεις full load.

Σε CB15 & 20 εχω μεταξυ 1.35v και 1.36v. Σε Aida stability Test (CPU) 1.37v-1.38v. Σε Geekbech (CPU Bench) 1.41v-1.46v. Σε CPU-Z (stress CPU) απο 1.35v-1.38v και παει λεγοντας.

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια από τις 2 για χρήση αρχικά με 2700x και μετέπειτα με 3900x/3950x->

1)Gigabyte X570 Aorus Elite

2)Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI

Σε κάθε περίπτωση θα συνδυαστεί με 2 dimm 64gb που πιθανών να γίνουν 128gb.

-Εάν υπάρχει και πρόταση μνήμες θα χαρώ να την ακουσω, στο μυαλό μου έχω αυτό το κιτ-

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Crus είπε

Ισως δεν επρεπε να γραψω stress testing, για να μην φανει οτι μιλαω για τιποτα 12ωρα Prime, Intel Burn Test κλπ μιας και δεν εχω δοκιμασει κατι για παραπανω απο μισαωρο.

Σε κανενα CPU full load test παντως που εχω δοκιμασει το hwinfo δεν εχει δειξει κατω απο 1.35v το οποιο ειναι στανταρ χαμηλοτερο του 1.3v σε καταστασεις full load.

Σε CB15 & 20 εχω μεταξυ 1.35v και 1.36v. Σε Aida stability Test (CPU) 1.37v-1.38v. Σε Geekbech (CPU Bench) 1.41v-1.46v. Σε CPU-Z (stress CPU) απο 1.35v-1.38v και παει λεγοντας.

Εγώ με LLC Auto και PBO -> mb limits έχω περίπου 1.31 στο CB20, αν είχα τέρμα τα PBO limits πιθανότατα να είχα την ίδια τάση με εσένα.

Σε tm5 ram test που έχει και αυτό 100% load αλλά δεν έχει AVX έχω πάνω από 1.4V (με LLC Auto και PBO->mb limits).

Επειδή εδώ και καιρό χρησιμοποιώ minimum LLC (100% vdroop) όπως κάνει και ο akoinonitos έχω αρκετά χαμηλότερη τάση στο load για αυτό μου φάνηκε πολύ το fixed 1.3V.

Εγώ έχω και ένα μικρό offset το οποίο μου δίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στα benchmark οπότε μαζί με το vdroop βλέπω πλέον πολύ χαμηλές τάσεις στο load.

42 λεπτά πριν, @topos είπε

Ποια από τις 2 για χρήση αρχικά με 2700x και μετέπειτα με 3900x/3950x->

1)Gigabyte X570 Aorus Elite

2)Asus TUF Gaming X570-Plus WI-FI

Σε κάθε περίπτωση θα συνδυαστεί με 2 dimm 64gb που πιθανών να γίνουν 128gb.

-Εάν υπάρχει και πρόταση μνήμες θα χαρώ να την ακουσω, στο μυαλό μου έχω αυτό το κιτ-

Οι μητρικές είναι ωραίες και οι δύο και νομίζω ότι κάποια προτίμηση ανάμεσα σε αυτές είναι υποκειμενική.

Οι μνήμες δεν είναι τόσο καλές σε timings αλλά με την προϋπόθεση που βάζεις να είναι 32gb modules και να δουλεύουν σε X570 δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιλογές. Δεν είχα ψάξει ποτέ για μνήμες με 32GB modules και έπεσα από τα σύννεφα με το πόσες λίγες υπάρχουν και από αυτές πόσες λίγες υποστηρίζουν AMD, υποθέτω αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

επειδή σε πραγματικές συνθήκες δεν πρόκειται να δω τα 80αρια temps που βλέπω (θα δοκιμάσω αλλαγή πάστας το βραδυ μήπως φταίει αυτό ή δεν έχει κουμπώσει καλά η ψυκτρα της noctua αν και το τελευταίο ειναι κάπως αδύνατο...) να βάλω llc high, να μην πεφτει πολύ το vcore σε load ώστε να ανεβαίνει πιο ψηλά;

Σε λίγο bf v με το msi afterburner εβλεπα τους πυρήνες στα 4200-4300 (κάποιες φορές πεφταν στα 3600) και θερμοκρασίες 65 βαθμούς...τα 4200-4300 ήτνα πραγματικά όμως;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sstav είπε

επειδή σε πραγματικές συνθήκες δεν πρόκειται να δω τα 80αρια temps που βλέπω (θα δοκιμάσω αλλαγή πάστας το βραδυ μήπως φταίει αυτό ή δεν έχει κουμπώσει καλά η ψυκτρα της noctua αν και το τελευταίο ειναι κάπως αδύνατο...) να βάλω llc high, να μην πεφτει πολύ το vcore σε load ώστε να ανεβαίνει πιο ψηλά;

Σε λίγο bf v με το msi afterburner εβλεπα τους πυρήνες στα 4200-4300 (κάποιες φορές πεφταν στα 3600) και θερμοκρασίες 65 βαθμούς...τα 4200-4300 ήτνα πραγματικά όμως;

Mε το High δεν θα ανεβαινει πιο ψηλα θεωρητικα ,θα δινει παραπανω ταση αρα παραπανω θερμοκρασια ,αλλα δεν χανεις τπτ να το δοκιμασεις.

Τα clocks που σου δειχνει το hwinfo ειναι τα πραγματικα ,τα effective clocks δεν ειναι αυτα που τρεχουν εκεινη την ωρα ειναι ο μεσος ορος ,σου εβαλα ενα λινκ να διαβασεις πιο πισω διαβασε το γτ εχεις λανθασμενη εντυπωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα την UNIFY και έχω δύο προβλήματα και μία απορία.

α. Δεν μπορώ να κάνω update το bios γιατί δεν βλέπει κανένα από τα δύο USB stick μου (ADATA 64gb) τα οποία τα έβλεπε μια χαρά η προηγούμενη μητρική. Δοκίμασα με NTFS / FAT32/ ex-FAT και parition 8gb / 32gb / 64 gb σε όλα τα USB ports. Σε κάθε περίπτωση βγάζει μήνυμα Please Insert USB and Press Retry.

β. Δυσκολεύομαι να κάνω OC την μνήμη (μετά τις πρώτες 10 προσπάθειες είπα να ξαναδοκιμάσω μετά το bios update)

Και η απορία είναι σχετική με τον M2. Πρέπει να αφαιρέσω το αυτοκόλητο που υπάρχει πάνω από τα chip για να κάνει καλύτερη επαφή με την ψύκτρα;

IMG_30624.jpg.feb9567b85182220c60a38cbbe3f3f27.jpg

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έβαλα την UNIFY και έχω δύο προβλήματα και μία απορία.

α. Δεν μπορώ να κάνω update το bios γιατί δεν βλέπει κανένα από τα δύο USB stick μου (ADATA 64gb) τα οποία τα έβλεπε μια χαρά η προηγούμενη μητρική. Δοκίμασα με NTFS / FAT32/ ex-FAT και parition 8gb / 32gb / 64 gb σε όλα τα USB ports. Σε κάθε περίπτωση βγάζει μήνυμα Please Insert USB and Press Retry.

β. Δυσκολεύομαι να κάνω OC την μνήμη (μετά τις πρώτες 10 προσπάθειες είπα να ξαναδοκιμάσω μετά το bios update)

Και η απορία είναι σχετική με τον M2. Πρέπει να αφαιρέσω το αυτοκόλητο που υπάρχει πάνω από τα chip για να κάνει καλύτερη επαφή με την ψύκτρα;

IMG_30624.jpg.feb9567b85182220c60a38cbbe3f3f27.jpg

Με γειες , με το M-flash κανεις update η με με bios flash back? εγω δεν το εχω βγαλει το αυτοκολλητο αλλα δεν τις βλεπω και πολυ καλες τις θερμοκρασιες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, elpenor είπε

Thanks, με M-flash δοκιμάζω.

περιεργο ,εμενα μου τα βλεπει ολα.

με τη μνημη τι προβλημα εχεις ακριβως?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

με τη μνημη τι προβλημα εχεις ακριβως?

Έβαλα τα settings που είχα παλιά, μετά δοκίμασα τα settings του calculator για 3800 χωρίς καμία αλλαγή και βγάζει πάντα μήνυμα memory overclocking failed.

Μόλις καταφέρω να κάνω το update θα το ψάξω περισσότερο, μου έκανε και εντύπωση ότι σε αυτή τη μητρική το TrPage (ή κάπως έτσι, ένα setting που δεν το έχει o calculator) δεν ήταν 0 όπως στην παλιά αλλά 460 ή κάτι τέτοιο.

Πάω να κάνω ένα bios reset και να δοκιμάσω πάλι το flash.

609798181_Annotation2019-11-14154539.png.aa57fcb687020babc7f4f14aaca3d54e.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...