Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sstav είπε

ναι και τα δυο δουλεύουν...εχω βάλει της noctua την παστα...σταγόνα φακή στο κέντρο που θα απλωθεί μόνη της...θα ξαναβάλω..το κουτι (phanteks enthoo windowed)εχει 2 εισαγωγής και 1εξαγωγης,

πως μπορώ να βλεπω τα effective cpu cores σto msi afterburner?

Δεν είμαι ειδικός στις πάστες αλλά εγώ έβαλα σχεδόν όλο το σωληνάριο που είχαν μαζί με την Noctua και έχω λίγο καλύτερες θερμοκρασίες.

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι βλεπω ανθρωπους να ανεβαζουν 75 βαθμους στο prime και να γκρινιαζουν για υψηλες θερμοκρασιες ειλικρινα δεν μπορω να το κατανοησω. Αντιλαμβανεστε τι ειναι το prime test? Ειναι εργαλειο για να δεις το stability του CPU σου σε κατασταση full load/stress testing. Ειναι φτιαγμενο για να πουσαρει στα thermal και watt limits ενος επεξεργαστη σε συνθηκες που το 99.99% των χρηστων δεν θα φτασει ποτε.

Για να τελειωνουμε, σε ενα τσιπακι 95 & 105w TDP οπως ειναι ο 3600Χ, 3800Χ και 3900Χ οι 75 βαθμοι σε prime δεν ειναι πολλοι. Εκτος πια αν εχεις custom υδροψυξη ή κανα 360 aio οποτε κατι δεν εχεις κανει σωστα εσυ. Το ιδιο ισχυει και για τους 70 στο R15 ή 75 στο R20 (λογω μεγαλυτερης διαρκειας). Ειδικα αν εχετε και PBO ανοιχτο που ανεβαζει τα ορια που πουσαρει ο επεξεργαστης αυτα ειναι φυσιολογικα, εγω θα ελεγα και εξαιρετικα χαμηλα για OCed CPU με τοσους πυρηνες.

Για αυτο χαλαρωστε λιγο..

Επεξ/σία από Crus
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, sstav είπε

ναι και τα δυο δουλεύουν...εχω βάλει της noctua την παστα...σταγόνα φακή στο κέντρο που θα απλωθεί μόνη της...θα ξαναβάλω..το κουτι (phanteks enthoo windowed)εχει 2 εισαγωγής και 1εξαγωγης,

πως μπορώ να βλεπω τα effective cpu cores σto msi afterburner?

Γτ να βλέπεις τα effective? Διάβασες στο λινκ που σου  έβαλα τι είναι τα effective clocks? Οι θερμοκρασίες σου σε κόβουν λίγο αλλά και πάλι μια χαρά είσαι μην πολυασχολεισαι.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Crus είπε

Το οτι βλεπω ανθρωπους να ανεβαζουν 75 βαθμους στο prime και να γκρινιαζουν για υψηλες θερμοκρασιες ειλικρινα δεν μπορω να το κατανοησω. Αντιλαμβανεστε τι ειναι το prime test? Ειναι εργαλειο για να δεις το stability του CPU σου σε κατασταση full load/stress testing. Ειναι φτιαγμενο για να πουσαρει στα thermal και watt limits ενος επεξεργαστη σε συνθηκες που το 99.99% των χρηστων δεν θα φτασει ποτε.

Για να τελειωνουμε, σε ενα τσιπακι 95 & 105w TDP οπως ειναι ο 3600Χ, 3800Χ και 3900Χ οι 75 βαθμοι σε prime δεν ειναι πολλοι. Εκτος πια αν εχεις custom υδροψυξη ή κανα 360 aio οποτε κατι δεν εχεις κανει σωστα εσυ. Το ιδιο ισχυει και για τους 70 στο R15 ή 75 στο R20 (λογω μεγαλυτερης διαρκειας). Ειδικα αν εχετε και PBO ανοιχτο που ανεβαζει τα ορια που πουσαρει ο επεξεργαστης αυτα ειναι φυσιολογικα, εγω θα ελεγα και εξαιρετικα χαμηλα για OCed CPU με τοσους πυρηνες.

Για αυτο χαλαρωστε λιγο..

Πολλοί δεν είναι οι βαθμοί αλλά δεν έπρεπε να αναφέρω ότι εγώ με την ίδια ψύκτρα έχω λιγότερους μήπως μπορεί να το βελτιώσει; Δεν είναι με stock cooler ο sstav, με NH-D14 είναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πολλοί δεν είναι οι βαθμοί αλλά δεν έπρεπε να αναφέρω ότι εγώ με την ίδια ψύκτρα έχω λιγότερους μήπως μπορεί να το βελτιώσει; Δεν είναι με stock cooler ο sstav, με NH-D14 είναι...

Δεν εχετε ιδια μητρικη, ουτε την ιδια CPU και πιθανοτατα ουτε καν τις ιδιες ρυθμισεις στην bios. Επισης εχετε διαφορετικο κουτι, διαφορετικο fan setup & curve και πολλα αλλα. Οποτε το οτι εχετε και οι 2 την ιδια ψυχτρα δεν λεει τιποτα απολυτως.

Οποιος ανησυχει για τις θερμοκρασιες να βαλει 1.3v fixed & οτι ταχυτητα του ειναι stable το συστημα. Θα εχει πιθανοτατα χειροτερο single core performance, αλλα καλυτερο multi core & 4-5 βαθμους χαμηλοτερη θερμοκρασια σε stress testing.

5 λεπτά πριν, alldaynews είπε

ερωτηση:Manual oc και pbo μπορει να μπει??Μαλλον οχι αλλα ρωταω 

οχι.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Crus είπε

Δεν εχετε ιδια μητρικη, ουτε την ιδια CPU και πιθανοτατα ουτε καν τις ιδιες ρυθμισεις στην bios. Επισης εχετε διαφορετικο κουτι, διαφορετικο fan setup & curve και πολλα αλλα. Οποτε το οτι εχετε και οι 2 την ιδια ψυχτρα δεν λεει τιποτα απολυτως.

Οποιος ανησυχει για τις θερμοκρασιες να βαλει 1.3v fixed & οτι ταχυτητα του ειναι stable το συστημα. Θα εχει πιθανοτατα χειροτερο single core performance, αλλα καλυτερο multi core & 4-5 βαθμους χαμηλοτερη θερμοκρασια σε stress testing.

οχι.

Έχουμε την ίδια CPU και μιλάω για τις θερμοκρασίες που είχα με πολύ παρόμοιες ρυθμίσεις σε bios (του έχω υποσχεθεί ότι αύριο θα δοκιμάσω και ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις). Η μητρική μου είναι απλά χειρότερη.

Όσο αφορά το κουτί έχω ρωτήσει τον sstav τι θερμοκρασίες πιάνει την ώρα του prime και αν μπορεί να βελτιώσει το airflow. Το δικό μου κουτί έχει ηχομόνωση μπροστά από τα ανεμιστηράκια και δεν έχει και κανένα φοβερό airflow.

Επίσης το auto voltage σε prime είναι κάτω από 1.3 ( 1.25 περίπου αν δεν βάλεις offset) οπότε αν το βάλεις σε fixed 1.3 εκτιμώ ότι θα έχεις αρκετά χειρότερες θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από elpenor
  • Super Moderators
Δημοσ.

9 hours ago, ilos said:

Btw κυκλοφόρησε σήμερα η 1909 που υποστηρίζει περισσότερα preffered cores και έχει καλύτερη συμπεριφορά ο win10 scheduler να διαλέγει τα συγκεκριμένα.

Δεν είπαν ότι αυτό ήταν για τους Intel HEDT? H AMD νομίζω ότι πήρε αντίστοιχο από το Μάιο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είπαν ότι αυτό ήταν για τους Intel HEDT? H AMD νομίζω ότι πήρε αντίστοιχο από το Μάιο.

Ισχυει. Το επιβεβαιωσε ο Robert στην συνεντευξη του στο cpu world.

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Crus είπε

οχι.

Χαμηλότερη θερμοκρασία σε stress testing πως ακριβώς θα έχει με περισσότερη τάση από ότι με pbo η stock ? 

Δημοσ.

Ρε παλικαρια ένα link από google excel με τις μητρικες και τις φάσεις 370/470/450 για σειρά 3000 κ.τ.λ. εδώ το είχατε δώσει; Με ρωτάει ένας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NT1G είπε

Ρε παλικαρια ένα link από google excel με τις μητρικες και τις φάσεις 370/470/450 για σειρά 3000 κ.τ.λ. εδώ το είχατε δώσει; Με ρωτάει ένας.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-cw7A2MDHPvA-oB3OKXivdUo9BbTcsss1Rzy3J4hRyA/edit#gid=2112472504

Υπάρχουν πολλά, αυτό μάλλον είναι το καλύτερο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpenor είπε

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-cw7A2MDHPvA-oB3OKXivdUo9BbTcsss1Rzy3J4hRyA/edit#gid=2112472504

Υπάρχουν πολλά, αυτό μάλλον είναι το καλύτερο.

αλλά δεν ήταν αυτό, ένα που είχε πράσινα κοκκινα κίτρινα και αναλογα αν θες να βαλεις 3950, 3900 κ.τ.λ. με χωρίς oc.🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NT1G είπε

αλλά δεν ήταν αυτό, ένα που είχε πράσινα κοκκινα κίτρινα και αναλογα αν θες να βαλεις 3950, 3900 κ.τ.λ. με χωρίς oc.🤔

Αυτό μάλλον λες.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...