Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

Παιδια στην Χ370 mobo της υπογραφης μου αν μπει κ 3700Χ/3800Χ ξεχναμε RAM πανω από 3200 έτσι? Όχι στις υφιστάμενες ram, αλλα με αγορα νεων native 3600+ ας πουμε.

Γιατί; εγώ με Asus strix X370 τρέχω e-die (3000mhz/CL15) με 3800mhz και CL16. 

Επεξ/σία από Crus
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Warlord1981 είπε

Οποτε εννοεις οταν με το καλο κουμπωσω 3700Χ να προσπαθήσω για 3600 με τις υφιστάμενες η να κοιτάξω για 3600 native ram?

Επισης να μεινβ σε 16GB η να δω και 2x16gb για gaming παντα?

Aξιζει νομιζεις να δωσεις ενα εξτρα 150αρικο για να πας σε 3600 που και παλι μπορει να μην παιξουν :P
Πλην συγκεκριμενων παραδειγματων, ενα tight 3200/14 δεν βλεπει διαφορα απο ενα tight 3600/14 που να αξιζει την αλλαγη (κατ' εμε). 

Tωρα αν εχεις την μουρλια go for it γιατι και εγω τετοιος ειμαι.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crus είπε

Γιατί; εγώ με Asus strix X370 τρέχω e-die (3000mhz/CL15) με 3800mhz και CL16. 

Τα e-die παιζουν πολυ καλυτερα απο b-die σε Ryzen απο αποψη max frequency.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τα e-die παιζουν πολυ καλυτερα απο b-die σε Ryzen απο αποψη max frequency.

Ε εντάξει, χαλαρώνεις timings. Θα μου φανεί αδύνατον να μην πιάσει σε Ryzen 3000 CPU τουλάχιστον τα 3600mhz, εκτός αν είναι τραγικά bdies. Εδώ έπιανα 3533mhz με AFR και Ryzen 1600 στην Β350 pc mate! 

Επεξ/σία από Crus
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

Οποτε εννοεις οταν με το καλο κουμπωσω 3700Χ να προσπαθήσω για 3600 με τις υφιστάμενες η να κοιτάξω για 3600 native ram?

Επισης να μεινβ σε 16GB η να δω και 2x16gb για gaming παντα?

Δεν μπορώ να φανταστώ game να θέλει πάνω από 16GB ram.

Καλά θα υπάρχει αλλά θα είναι η εξαίρεση.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crus είπε

Εδώ έπιανα 3533mhz με AFR και Ryzen 1600 στην Β350 pc mate!

Pic or it didn't happen. Γιατι πραγματικα ειδικα αυτα τα 3 δεν μπορω να πω οτι κολλανε μεταξυ τους.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

ναι αλλα 3600/3800 με cl16 ή 3200 με cl14 ηδου το ερωτημα.

Οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ των 2. Δοκίμασε τι σου είναι stable στα 3200, αποθήκευσε το σαν stable και μετά κάνε jump στα 3800 κατευθείαν και δες σε τι είσαι stable. Τρέξε κάνα aida και κανα game και δες και σύγκρινε. 

Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Pic or it didn't happen. Γιατι πραγματικα ειδικα αυτα τα 3 δεν μπορω να πω οτι κολλανε μεταξυ τους.

Πρέπει να έχω ποσταρει στο άλλο topic με τις b350 αλλά και στον οδηγό RAM OC για Ryzen που είχα ανεβασει. Δεν πιστεύω ότι έχω κρατήσει τα screenshot και δεν έχω πλέον την μητρική. Θα ψάξω να βρω το ποστ. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Crus είπε

Πρέπει να έχω ποσταρει στο άλλο topic με τις b350 αλλά και στον οδηγό RAM OC για Ryzen που είχα ανεβασει. Δεν πιστεύω ότι έχω κρατήσει τα screenshot και δεν έχω πλέον την μητρική. Θα ψάξω να βρω το ποστ. 

Μην το παρεις στραβα, αλλα προσφατα ειχαμε εναν φιδεμπορα με εναν 2600 στα 4.3GHz με 1.29V και καταναλωσεις κτλ που δεν συμβαδιζαν με συχνοτητα και ταση.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Μην το παρει στραβα, αλλα προσφατα ειχαμε εναν φιδεμπορα με εναν 2600 στα 4.3GHz με 1.29V με καταναλωσεις κτλ που δεν συμβαδιζαν με συχνοτητα και ταση.

Καλά αυτός είναι γνωστός στο πανελλήνιο...

Παλιότερα έλεγε για κάτι 8700Κ @ 5,2GHz με κάτι αστείες τάσεις 1.29V ή κάτι τέτοιο.

Και χωρίς delid 🤣🤪

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Μην το παρει στραβα, αλλα προσφατα ειχαμε εναν φιδεμπορα με εναν 2600 στα 4.3GHz με 1.29V με καταναλωσεις κτλ που δεν συμβαδιζαν με συχνοτητα και ταση.

Διορθωνω οτι αναφερομουν σε MFR και οχι AFR οπως καταλαθος εγραψα, αν και πιστευω οτι μαλλον χειροτερα θα ειναι στα MFR.

Θα ψαξω να βρω τα post γιατι στο guide που ειχα φτιαξει ηταν οταν ειχα αλλαξει σε e-die & x370 Strix.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Παλιότερα έλεγε για κάτι 8700Κ @ 5GHz με κάτι αστείες τάσεις 1.21V ή κάτι τέτοιο. 🤣🤪

Nαι ρε και εμενα ο 3700Χ τρεχει στα 4.7 all core, κατσε μια να ανοιξω GIMP να σου δειξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να μπω εμβόλιμα λίγο στη κουβέντα σας...

ΓΙΑΤΙ το hwinfo στο cpu core voltage δείχνει την τάση που έχω δώσει στο βιος (1.32) kai στα core xx VIDs δειχνει 1.49-1,50 (!) Volts με average 1.446??? τι στο καλό γίνεται με τις τάσεις; ποια ειναι σωστή;

τι δίνω, που το δίνω, πως το βλέπω, τι κάνω ...δεν εχω καταλάβει....

Επεξ/σία από sstav
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Καλά αυτός είναι γνωστός στο πανελλήνιο...

Παλιότερα έλεγε για κάτι 8700Κ @ 5,2GHz με κάτι αστείες τάσεις 1.29V ή κάτι τέτοιο.

Και χωρίς delid 🤣🤪

4.3 με override 1.325 ανάθεμα αν είχες διαβάσει καν τα ποστς οταν θα σου ποστάρει ο άλλος μετα το τσιπ με την στοκ ψύκτρα στα 4.1 με 1.275 να δω τι θα γράφεις 

Και ο 8700κ είναι τώρα στον φίλο μου και ακόμα τρέχει σε νερό με custom loop όπως και τον i9 9900k με την custom loop που τα έσκασε για τα καλά + water 2080 τον τρέχει 5.1 με 1.32 all core αλλά ξέρουμε επειδή το δικό σου στα 3.950 θέλει 1.4 πρέπει να είναι όλοι άτυχοι 😕 ίσως και εγώ να είμαι άτυχος αυτή την φορά με τον 3600 που θα πάω να τον πάρω Τετάρτη γιατί από τα ποστ εδώ βλέπω θέλει ακόμα ποιο πολύ ψάξιμο. 

Επεξ/σία από LIGHT1NG
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, leros2004 said:

ναι ενώ η καρτα γραφικών, τα 850watt τροφοδοτικό είναι άριστες επιλογές 😜

Ενώ ο NVME πάει πίσω? 😛

Που με +10 euro παίρνει PCI-E 4.0 NVME...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...