Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crus είπε

Έχετε υπόψιν σας σε αυτά που συζητάτε ότι παίζει τεράστιο ρόλο η μητρική και πως είναι ρυθμισμένη να δουλεύει από την εταιρεία σε επίπεδο voltage & currents. 

Δηλαδή αυτό το 131-132Α του malakudi ως βέλτιστη ρύθμιση σε άλλη μητρική μπορεί να είναι κάτι άλλο. 

Επίσης παίζει ρόλο και τι testing κάνεις, αν δηλαδή αυτό αφορά single η multicore tasking καθώς και πόση ώρα θα τρέχει για sustain & boost clocks. 

δεν εχει σχεση η μητρικη ,τα Limits αυτα ειναι για να κοβουν την cpu ,και ειναι τοσο χαμηλα που δεν νομιζω οτι καποια μητρικη δεν μπορει να δωσει τοσα ampere

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Crus είπε

Έχετε υπόψιν σας σε αυτά που συζητάτε ότι παίζει τεράστιο ρόλο η μητρική και πως είναι ρυθμισμένη να δουλεύει από την εταιρεία σε επίπεδο voltage & currents. 

Δηλαδή αυτό το 131-132Α του malakudi ως βέλτιστη ρύθμιση σε άλλη μητρική μπορεί να είναι κάτι άλλο. 

Επίσης παίζει ρόλο και τι testing κάνεις, αν δηλαδή αυτό αφορά single η multicore tasking καθώς και πόση ώρα θα τρέχει για sustain & boost clocks. 

Πολύ σωστά, εξαρτάται από το Vdroop της κάθε μητρικής και τελικά τι τάση πάει στη CPU. Μία μητρική με μικρότερο Vdroop θα έπιανε πιο γρήγορα thermal limit, οπότε ίσως να είχε βέλτιστη απόδοση στα 127-128Α.

Το negative voltage offset πάντως εξακολουθεί να μη κάνει τίποτα - τουλάχιστο στη δική μου μητρική.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Νομίζω ναι μπορώ. Όσο πιο μεγάλο το EDC τόσο πιο "ψηλά" προσπαθεί να ανεβάσει στιγμιαία το auto(over)clocking τη συχνότητα, αλλά φυσικά χτυπάει limits και γυρνάει πίσω. Αυτό το ανέβα κατέβα που δε το βλέπουμε γιατί γίνεται σε λίγα ms, αυξάνει τη θερμοκρασία και τελικά μειώνει την απόδοση (χαμηλότερη συχνότητα).

Αντίστοιχα όταν πέφτει κάτω από την τιμή που θα ήταν εφικτή για μερικά ms, χάνεις ταχύτητα γιατί δε μπορεί να πιάσει το target frequency που ο auto(over)clocking αλγόριθμος θεωρεί ότι θα μπορούσε.

Αν είχαμε ένα hwinfo ακρίβειας 1-2ms πιστεύω θα βλέπαμε τα cores να κάνουν 4150=>4300=>4150=>4300 συνέχεια. Αν όχι όλα τα cores, κάποια.

Δοκίμασε τα όρια EDC & TDC να τα βάλεις να παίζουν όπως είναι σεταρισμενα από τον κατασκευαστή και όλα τις άλλες ρυθμίσεις PBO ίδιες και πες μας αποτέλεσματα.

Στις ASUS πχ αν θυμάμαι καλά υπάρχει το default, auto & manual. Το default είναι η ουσιαστικά τα limits που έχει ορίσει η AMD ενώ το auto είναι η ρύθμιση της Asus. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Crus είπε

Δοκίμασε τα όρια EDC & TDC να τα βάλεις να παίζουν όπως είναι σεταρισμενα από τον κατασκευαστή και όλα τις άλλες ρυθμίσεις PBO ίδιες και πες μας αποτέλεσματα.

Στις ASUS πχ αν θυμάμαι καλά υπάρχει το default, auto & manual. Το default είναι η ουσιαστικά τα limits που έχει ορίσει η AMD ενώ το auto είναι η ρύθμιση της Asus. 

Έχει γίνει αυτή η δοκιμή, και αποδίδει χειρότερα (max 4100 MHz και CB20 score 7350 περίπου)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Κομπλε εισαι αστο ετσι, με pbo θα παει 1.375 και θα βαρεσεις 80αρια, χωρις ουσιαστικα κανενα οφελος.

Ναι οκ εμένα το θέμα μου είναι στα idle δεν το βρίσκω λογικό επειδή πχ κατεβάζω ένα game στο steam να πηγαίνει 75c χωρίς το pc να κάνει κάτι άλλο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GoMaR είπε

Εμενα ο 3900x καρφωμενος στα 4.2 all cores βγαζει 7450-7500 στο R20

Στα 4300 βγάζω 7715, με PBO που κατά μέσο όρο τώρα πάει 4150 βγάζω 7450 και με 4200 καρφωτό βγάζω 7540. Ίσως έχεις πιο χαμηλά τις μνήμες από μένα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Στα 4300 βγάζω 7715, με PBO που κατά μέσο όρο τώρα πάει 4150 βγάζω 7450 και με 4200 καρφωτό βγάζω 7540. Ίσως έχεις πιο χαμηλά τις μνήμες από μένα.

εχω 4χ16 @3200 αλλα τρεχουν στα 3000 CL16

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν εχει σχεση η μητρικη ,τα Limits αυτα ειναι για να κοβουν την cpu ,και ειναι τοσο χαμηλα που δεν νομιζω οτι καποια μητρικη δεν μπορει να δωσει τοσα ampere

Δεν είναι ακριβώς έτσι και ο λόγος είναι ότι δεν δίνουν όλες οι μητρικές τα ίδια voltage και currents όταν φεύγουμε από το default.

Το που θα χτυπήσει πρώτα limit σε stress testing αλλάζει από μητρικη σε μητρική, αφού δεν χτυπήσεις τα thermal limit της CPU. 

Και είναι λογικό αν σκεφτείς το vrm configuration της κάθε μητρικής και τα components που χρησιμοποιούν, το efficiency τους κλπ. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Crus είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι και ο λόγος είναι ότι δεν δίνουν όλες οι μητρικές τα ίδια voltage και currents όταν φεύγουμε από το default.

Το που θα χτυπήσει πρώτα limit σε stress testing αλλάζει από μητρικη σε μητρική, αφού δεν χτυπήσεις τα thermal limit της CPU. 

Και είναι λογικό αν σκεφτείς το vrm configuration της κάθε μητρικής και τα components που χρησιμοποιούν, το efficiency τους κλπ. 

Mα τo edc που λεμε οτι χρειαζεται ειναι κατω η ισο του στοκ για τη cpu ,μιλαω για το edc μην μπλεκετε το tdc 

Δημοσ.

Παιδιά απλά να πω ότι χωρίς να έχω ακόμα πάρει καινούριο ryzen (ακόμα στην οικονομία) σας διαβάζω κι εγώ από ενδιαφέρον και όταν με το καλό θα μπω στο παιχνίδι ! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, malakudi είπε

cb20_3900x_pbo_new.jpg.831e5b7bf85ca0d12274eec1e5b9e792.jpg

Ακόμα καλύτερο score, άλλαξα το +200 σε +100, δε ξέρω αν φταίει αυτό ή έτυχε.

Μπορει σε παλιοτερο agesa οσο πιο πολυ το εβαζα τοσο περισσοτερο εκοβε all core και γιαυτο το ειχα Off ,παιζει ρολο και το τσιπακι ,αν μπορει να ανεβει η οχι

Επίσης να πω ότι το power plan του  1usmus βοήθησε στο single core boost.

Χωρίς το power plan του ,αν βάλω max core override 200mhz ας πούμε θα έχω χαμηλότερα Ρολόγια σε single από 4400 που έχω χωρίς pbo.

MΕ το power plan για πρώτη φορά στο CB χτυπάει 4450mhz Αλλά μόνο αν έχω το max core boot override enabled. Aλλιως μαξαρει στα 4400.

Παντως χωρις τα settings αυτα τετοια νουμερα δεν τα εβγαζα με την καμια

cb15.png.3623af055d6e6894e7cfaa9c28b72e5e.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, zyx1979 είπε

Ναι οκ εμένα το θέμα μου είναι στα idle δεν το βρίσκω λογικό επειδή πχ κατεβάζω ένα game στο steam να πηγαίνει 75c χωρίς το pc να κάνει κάτι άλλο 

Περιεργο να φτανει 75c αφου τρεξεις cb15 και να βλεπεις χωρις να κανει τιποτα παλι 75c.

Αν τρεξεις ενα single thread cb15 τι temps βλεπεις;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, zyx1979 είπε

απο που κοιτας θερμοκρασιες? τι ψυξη εχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...