Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ilos είπε

stay on abba, μέχρι νεοτέρας.😁

Για τις Asus βγήκε 1404 https://www.hardwareluxx.de/community/f12/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-ubersicht-08-11-19-a-1228903.html και πάει για delete to 1403, στο forum της Asus πολλοί λένε ότι παίζουν κανονικά οι RAM και τα pci-e.

Θα το περάσω αύριο και θα σας πω εντυπώσεις! 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Για τις Asus βγήκε 1404 https://www.hardwareluxx.de/community/f12/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-ubersicht-08-11-19-a-1228903.html και πάει για delete to 1403, στο forum της Asus πολλοί λένε ότι παίζουν κανονικά οι RAM και τα pci-e.

Θα το περάσω αύριο και θα σας πω εντυπώσεις! 

Be brave my boy! Η δικιά σου νομίζω έχει flashback οπότε σε παίρνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγηκαν και beta 1.6 για ολες τις MSI   λιγες μερες μετα το official για τo 1.0.0.4 ..Μια χαρα δειχνει να παιζει  με ακομα βελτιωμενα τα boost και προσθεσαν και αφαιρεσαν μερικες ρυθμισεις... Γενικα σε δουλεια να βρισκομαστε...

image.png.f4fcd0edc511335b5d9f9c8a95877830.png

Επεξ/σία από enable_your_mind
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ilos είπε

Be brave my boy! Η δικιά σου νομίζω έχει flashback οπότε σε παίρνει.

Βασικά το έβαλα μόλις και έκανε post κανονικά και πήρε και το προφίλ που είχα κάνει στην 1403, τώρα μου μένει να δω αν θα έχω το cold boot bug.

Edit: Σήμερα το πρωί έκανε post κανονικά χωρίς να θέλει reset cmos.
Δεν ξέρω τι tests κάνουν εκεί στην Asus αλλά χάσανε πολλούς πόντους στα μάτια μου με αυτήν την κατάσταση

Επεξ/σία από comfuzio
  • Like 3
Δημοσ.

1η φορά σε amd 3700x σε μια x570 aorus elite με noctua d14...

γινεται ενας χαμός ...ανεβοκατεβαίνουν τα πάντα από ρευματα (εως 1.48!!) μέχρι συχνότητες (4.38Ghz)

τι πειράζω ; πόσο τα πειράζω ; οδηγίες προς ναυτιλομένους...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sstav είπε

1η φορά σε amd 3700x σε μια x570 aorus elite με noctua d14...

γινεται ενας χαμός ...ανεβοκατεβαίνουν τα πάντα από ρευματα (εως 1.48!!) μέχρι συχνότητες (4.38Ghz)

τι πειράζω ; πόσο τα πειράζω ; οδηγίες προς ναυτιλομένους...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά...

Έτσι είναι, normal είναι το ρεύμα normal και σχεδόν ok η συχνότητα (έπρεπε να είναι 4.4). Όλος ο πλανήτης έχει σοκαριστεί αλλά η AMD λέει ότι αντέχει. Έβαλες το Ryzen Balanced Power Plan;

Να έχεις πρόβλημα με θόρυβο με την Noctua δεν πιστεύω αλλά αν έχεις άλλαξε στο bios το step up/down των ανεμιστήρων να γίνεται κάθε 1 sec αντί για 0.1.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω τι και πως...πρωτάρης βλέπεις...από που βάζουμε το Ryzen balanced Power plan; από ryzen master?

Σταθερες συχνότητες και ρεύμα πως μπορώ να έχω;

υπάρχει κάποιος οδηγός τι πειράζω στην μητρική μου για τον επεξεργαστή;

για να μην σας πρήζω δηλαδή...

Επεξ/σία από sstav
Δημοσ.

@sstav Δεν θέλεις σταθερές συχνότητες και ρεύμα, εκτός αν δεν σε νοιάζει να εκτιναχτεί η κατανάλωση και ο θόρυβος και σε νοιάζει μόνο να βγάλεις κανένα καλό benchmark. Έτσι πρέπει να δουλεύει το σύστημα. Από εδώ κατέβασε τους drivers της AMD για το X570 και θα μπει αυτόματα το power plan.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

done...ειμαι στο ryzen master....τι τσεκάρω ; τι πειράζω; ...

creator mode σε pbo; με τι settings ; πχ  τα PPT/TDC/EDC ειναι στο τέρμα. (720/360/480 αντίστοιχα)..έτσι πρέπει να ειναι;

το voltage control ειναι included...δηλαδή το ελέγχει το πρόγραμμα και οχι από το bios?

να μην το βάλω μια Max τιμή πχ.1.35? για να μην φθάνει σε στιγμές το 1.48!!

Επεξ/σία από sstav
Δημοσ.

Ότι και να πειράξεις στο Master δεν θα γίνει save μόνιμα, το πρόγραμα αυτό είναι για να δοκιμάσεις ρυθμίσεις overclock πριν τις περάσεις στο bios.

Αν βάλεις 1.35 μόνιμα (από το bios) θα κάνεις μικρή ζημιά στον επεξεργαστή σου. Σου ξαναλέω ότι με το 1.48 όπως το έχει ρυθμίσει η AMD είναι μια χαρά (σίγουρα καλύτερα από το να βάλεις μόνιμα 1.35... και να το ψήνεις). Γενικά μην πειράζεις τους Ryzen 3xxx, το λένε και οι καλύτεροι overclockers, αν θέλεις να πάει λίγο ποιο γρήγορα μπες στο bios και ενεργοποίησε το PBO, εκεί τελειώνει η επέμβαση που έχει πρακτικό νόημα (εκτός αν θέλεις να τρέξεις benchmarks ή να διασκεδάσεις βλέποντας τι bining σου έχει τύχει και με πόσο ρεύμα πάει πόσο).

Αν θέλεις να παίξεις με OC εκεί που έχει νόημα πάρε τον Ryzen Dram Calculator και κάτσε να παίξεις με τις μνήμες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, sstav είπε

done...ειμαι στο ryzen master....τι τσεκάρω ; τι πειράζω; ...

creator mode σε pbo; με τι settings ; πχ  τα PPT/TDC/EDC ειναι στο τέρμα. (720/360/480 αντίστοιχα)..έτσι πρέπει να ειναι;

το voltage control ειναι included...δηλαδή το ελέγχει το πρόγραμμα και οχι από το bios?

να μην το βάλω μια Max τιμή πχ.1.35? για να μην φθάνει σε στιγμές το 1.48!!

Cpu ? Μητρική?

Άκυρο το είδα πιο πάνω.

Απο bios LLC στο χαμηλότερο, δεν ξέρω αν έχει η elite.

Pbo-advanced 

Limits - manual

Ppt -1000

Tdc-105

Edc-95

Scalar x10

Max core boost +200mhz

C-states - enabled

Cool&quiet - enabled 

Cppc -enabled 

Και περνάς το power plan του 1usmus

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Cpu ? Μητρική?

Άκυρο το είδα πιο πάνω.

Απο bios LLC στο χαμηλότερο, δεν ξέρω αν έχει η elite.

Pbo-advanced 

Limits - manual

Ppt -1000

Tdc-105

Edc-95

Scalar x10

Max core boost +200mhz

C-states - enabled

Cool&quiet - enabled 

Cppc -enabled 

Επειδη σε λιγες μερες θα εχω την tomahawk max, ισχυουν οι ιδιες ρυθμισεις; 

Θα την ταιριαξω με εναν 3600. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...