Razor333 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Dantε είπε Ο 3700Χ που πηρα οτι και να εκανα δε παιζει με IF στα 1900. Η πλακα ειναι οτι οι μνημες παιζουν στα 3733 με την ιδια ταση που παιζαν στα 3800.Αν κοψω ,βγαζουν σφαλματα Δεν κατεβαινει καποιο timing?
akoinonitos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, godslayerxp είπε 😁 Ωραιος ,gear down - disabled με τπτ ? ποση ταση δινεις ?
godslayerxp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ωραιος ,gear down - disabled με τπτ ? ποση ταση δινεις ? Με geardown disabled μουλαρώνει άσχημα η μητρική, αύριο θα δοκιμάσω το F7b bios που βγήκε σήμερα μπας και (χλωμό το κόβω) vsoc 1.125v, 1.48v μνήμες (1.45v bios)... δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με χαμήλωμα στις τάσεις. Ήθελα να δω πρώτα αν είμαι σταθερός. Αν και από θερμοκρασίες είναι κομπλέ
Razor333 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Κ@λοτούμπας Εξακολουθει βεβαια να επιμενει στο FUD για το 1.5v και θεωρει το delay στον 3950x ειναι λογο προβληματων στα 7nm, ισως λογο προβληματων στα boards, που να του περασει απο το μυαλο οτι η ζητηση ειναι σε τετοια σημεια και για τους μικρους zen 2 και για τον 3900x και για τους νεους epyc που ξυλωνουν ολοκληρους οροφους με intel μηχανηματα και με το μισο space/power βαζουν epyc servers. Λεπτομερειες για το fanboy.
godslayerxp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Razor333 είπε Εξακολουθει βεβαια να επιμενει στο FUD για το 1.5v και θεωρει το delay στον 3950x ειναι λογο προβληματων στα 7nm, ισως λογο προβληματων στα boards, που να του περασει απο το μυαλο οτι η ζητηση ειναι σε τετοια σημεια και για τους μικρους zen 2 και για τον 3900x και για τους νεους epyc που ξυλωνουν ολοκληρους οροφους με intel μηχανηματα και με το μισο space/power βαζουν epyc servers. Λεπτομερειες για το fanboy. Για να παρουσιάζει κανένα κουτί και καμιά υδρόψυξη καλός είναι (αλλά ακόμα και σε αυτά υπάρχουν πάρα πολύ καλύτεροι). Κρίμα για τον τόσο κόσμο που ακολουθεί ταβερνιάρηδες σαν αυτόν 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα τελείωσα ένα AMD Build αλλά έχω κάποια θέματα με την CPU. Ποιο συγκεκριμένα έχω το εξής hardware: CPU: AMD Ryzen 9 3900x Mobo: Gigabyte aorus master x570 RAM: G.Skill trident Z (C14 64 GB RAM) Cooler: NZXT Kraken x62 SSD: M.2. Aorus Gen 4.0 (PCIE 4.0) Το πρόβλημα: Μόλις έκανα εγκατάσταση τα Windows άνοιξα το amd master και η θερμοκρασία της CPU ήταν σταθερά στους 33-35 βαθμούς. Αφού έκανα εγκατάσταση όλους τους drivers κτλ. όπως επίσης και το CAM software για το Kraken, τα ανεμιστηράκια έχουν πολλά σκαμπανεβάζματα. Για παράδειγμα, βάζω να κατεβάσω ένα παιχνίδι από Steam και καθ όλη τη διάρκεια του download η ψύκτρα και τα ανεμιστηράκια ανεβάζουν στροφές και κατεβάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ρύθμιση που έχω στο CAM software είναι silent. Για παράδειγμα, ενώ τρέχει ένα download (CAM software reported metrics): στροφές 800 rpm θερμοκρασία 39 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1200rpm θερμοκρασία 48 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1600 rpm θερμοκρασία 52 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 880rpm θερμοκρασία 40 βαθμοί κτλ. το κεφάλι σου γίνεται κουδούνι με τόσες εναλλαγές! Το amd master από την άλλη, σε αντίθεση με το CAM αναφέρει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μόλις τελειώσει το download όλα φυσιολογικά. Αν ανοίξεις κάποιο installation κτλ, ανεβάζουν πάλι στροφές οι ανεμιστήες για λίγο και πέφτουν πάλι. Είναι φυσιολογικό αυτό (θερμοκρασία και απότομη εναλλαγή ταχύτητας RPM)? Είμαι σε φάση που έχω δώσει τόσα λεφτά για τα parts και έχω χαλαστεί κάπως με το αποτέλεσμα, οποτε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σκέφτηκα μέχρι και να αγοράσω noctua nh-d15 απλά και μόνο για να δω αν θα αλλάξει κάτι. ΥΓ. δεν έχω πειράξει τίποτα από ρολόγια, όλα ειναι stock. Το μόνο που έκανα ειναι να ενεργοποιήσω XMP για τις μνήμες. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
soctap Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα τελείωσα ένα AMD Build αλλά έχω κάποια θέματα με την CPU. Ποιο συγκεκριμένα έχω το εξής hardware: CPU: AMD Ryzen 9 3900x Mobo: Gigabyte aorus master x570 RAM: G.Skill trident Z (C14 64 GB RAM) Cooler: NZXT Kraken x62 SSD: M.2. Aorus Gen 4.0 (PCIE 4.0) Το πρόβλημα: Μόλις έκανα εγκατάσταση τα Windows άνοιξα το amd master και η θερμοκρασία της CPU ήταν σταθερά στους 33-35 βαθμούς. Αφού έκανα εγκατάσταση όλους τους drivers κτλ. όπως επίσης και το CAM software για το Kraken, τα ανεμιστηράκια έχουν πολλά σκαμπανεβάζματα. Για παράδειγμα, βάζω να κατεβάσω ένα παιχνίδι από Steam και καθ όλη τη διάρκεια του download η ψύκτρα και τα ανεμιστηράκια ανεβάζουν στροφές και κατεβάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ρύθμιση που έχω στο CAM software είναι silent. Για παράδειγμα, ενώ τρέχει ένα download (CAM software reported metrics): στροφές 800 rpm θερμοκρασία 39 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1200rpm θερμοκρασία 48 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1600 rpm θερμοκρασία 52 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 880rpm θερμοκρασία 40 βαθμοί κτλ. το κεφάλι σου γίνεται κουδούνι με τόσες εναλλαγές! Το amd master από την άλλη, σε αντίθεση με το CAM αναφέρει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μόλις τελειώσει το download όλα φυσιολογικά. Αν ανοίξεις κάποιο installation κτλ, ανεβάζουν πάλι στροφές οι ανεμιστήες για λίγο και πέφτουν πάλι. Είναι φυσιολογικό αυτό (θερμοκρασία και απότομη εναλλαγή ταχύτητας RPM)? Είμαι σε φάση που έχω δώσει τόσα λεφτά για τα parts και έχω χαλαστεί κάπως με το αποτέλεσμα, οποτε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σκέφτηκα μέχρι και να αγοράσω noctua nh-d15 απλά και μόνο για να δω αν θα αλλάξει κάτι. Δοκιμασε χωρις να τρεχει το CAM στο παρασκηνιο. Καντο με την εντολη msconfig -servises- hide all microsoft servises - reboot και πες μας .
Grisos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα τελείωσα ένα AMD Build αλλά έχω κάποια θέματα με την CPU. Ποιο συγκεκριμένα έχω το εξής hardware: CPU: AMD Ryzen 9 3900x Mobo: Gigabyte aorus master x570 RAM: G.Skill trident Z (C14 64 GB RAM) Cooler: NZXT Kraken x62 SSD: M.2. Aorus Gen 4.0 (PCIE 4.0) Το πρόβλημα: Μόλις έκανα εγκατάσταση τα Windows άνοιξα το amd master και η θερμοκρασία της CPU ήταν σταθερά στους 33-35 βαθμούς. Αφού έκανα εγκατάσταση όλους τους drivers κτλ. όπως επίσης και το CAM software για το Kraken, τα ανεμιστηράκια έχουν πολλά σκαμπανεβάζματα. Για παράδειγμα, βάζω να κατεβάσω ένα παιχνίδι από Steam και καθ όλη τη διάρκεια του download η ψύκτρα και τα ανεμιστηράκια ανεβάζουν στροφές και κατεβάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ρύθμιση που έχω στο CAM software είναι silent. Για παράδειγμα, ενώ τρέχει ένα download (CAM software reported metrics): στροφές 800 rpm θερμοκρασία 39 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1200rpm θερμοκρασία 48 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 1600 rpm θερμοκρασία 52 βαθμοί ---- 2 δευτερόλεπτα μετά --- > στροφές 880rpm θερμοκρασία 40 βαθμοί κτλ. το κεφάλι σου γίνεται κουδούνι με τόσες εναλλαγές! Το amd master από την άλλη, σε αντίθεση με το CAM αναφέρει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μόλις τελειώσει το download όλα φυσιολογικά. Αν ανοίξεις κάποιο installation κτλ, ανεβάζουν πάλι στροφές οι ανεμιστήες για λίγο και πέφτουν πάλι. Είναι φυσιολογικό αυτό (θερμοκρασία και απότομη εναλλαγή ταχύτητας RPM)? Είμαι σε φάση που έχω δώσει τόσα λεφτά για τα parts και έχω χαλαστεί κάπως με το αποτέλεσμα, οποτε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σκέφτηκα μέχρι και να αγοράσω noctua nh-d15 απλά και μόνο για να δω αν θα αλλάξει κάτι. ΥΓ. δεν έχω πειράξει τίποτα από ρολόγια, όλα ειναι stock. Το μόνο που έκανα ειναι να ενεργοποιήσω XMP για τις μνήμες. Καλησπέρα, Αν το CAM δεν είναι απαραίτητο για την λειτουργία της ψύκτρας, δοκίμασε να φτιάξεις curve μέσα από το BIOS και να συνδέσεις την αντλία ή τον όποιο controller υπάρχει, στο CPU header. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Το CAM νομίζω δεν είναι απαραίτητο, αλλά εάν το κάνω uninstall δεν θα ανεβάζουν στροφές τα ανεμηστιράκια under load. Πριν το κάνω εγκατάσταση είχα τρέξει το Prime 95 και τα Windows άρχισαν να κολλάνε που μάλλον σημαίνει ότι έκανε throttle η CPU λόγω θερμοκρασίας. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου στο case μου (H500m), έχω βάλει τους ανεμιστήρες πάνω από την ψυκτρα. Δηλαδή "τραβάνε" τον ζεστό αέρα προς τα έξω, δεν περνάει ο αέρας μέσα απο την ψύκτρα.
soctap Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε Το CAM νομίζω δεν είναι απαραίτητο, αλλά εάν το κάνω uninstall δεν θα ανεβάζουν στροφές τα ανεμηστιράκια under load. Πριν το κάνω εγκατάσταση είχα τρέξει το Prime 95 και τα Windows άρχισαν να κολλάνε που μάλλον σημαίνει ότι έκανε throttle η CPU λόγω θερμοκρασίας. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου στο case μου (H500m), έχω βάλει τους ανεμιστήρες πάνω από την ψυκτρα. Δηλαδή "τραβάνε" τον ζεστό αέρα προς τα έξω, δεν περνάει ο αέρας μέσα απο την ψύκτρα. Σαφως λαθος τοποθετηση και δεν φταιει το CAM ..............
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει σωστά έτσι? Δυστυχώς η ψύκτρα δεν χωράει να μπει μπροστά στο κουτί (έχει ένα σίδερο που εμποδίζει), και το ίδιο σίδερο επίσης εμποδίζει στο να μπουν τα ανεμιστηράκια κάτω από την ψύκτρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή τόσο υψηλή? έχω διαβάσει ότι αρκετοί έχουν κάνει την συγκεκριμένη διάταξη χωρίς προβλήματα.
soctap Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε Δεν μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει σωστά έτσι? Δυστυχώς η ψύκτρα δεν χωράει να μπει μπροστά στο κουτί (έχει ένα σίδερο που εμποδίζει), και το ίδιο σίδερο επίσης εμποδίζει στο να μπουν τα ανεμιστηράκια κάτω από την ψύκτρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι η θερμοκρασία του επεξεργαστή τόσο υψηλή? έχω διαβάσει ότι αρκετοί έχουν κάνει την συγκεκριμένη διάταξη χωρίς προβλήματα. Καποιος που ειναι πιο ειδικος στην υδροψυξη μπορει να απαντησει σε αυτο. Με το CAM τι εκανες ; Το σταματησες να τρεχει στο παρασκηνιο να δεις συμπεριφορα των ανεμιστηρων;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2019 Είμαι στη δουλειά. θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι το βράδυ. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα