papadakn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 καλημέρα παίδες. Έχω μπει σε τριπάκι αναβάθμισης του intel 6500. Θεωρείτε ότι ο 3700x έχει νόημα απέναντι στον 3600? Χρήση καθαρά gaming, δίπλα σε μια 1080ti και g-sync 1440p monitor.
godslayerxp Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Βγήκε νέο beta bios (abba) για τους gigabytιανούς https://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-beta-bios.html 2
kostas7837aek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Το aura sync σου έκανε την μλκια; Ναι το οποίο έχει και μια άλλη μλκια η οποία λέγεται lighting service, αυτό μ έκανε την ζημιά η οποία δεν φαινόταν να τραβάει από τον cpu δύναμη.. απλά το έκλεισα ξέροντας ότι τα rgb ζορίζουν τον cpu.. 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Εχει αναφερθει και παλιοτερα οτι αυτου του ειδους τα προγραμματα οπως Aura Sync,Rgb Fusion κλπ πιανουν ενα ποσοστο για τον συγχρονισμο των rgb οπως φαινεται και στο Task Manager, δεν ειναι κατι καινουργιο. Αν δεν σε ενδιαφερει αυτο,απλα δεν τα περνας καθολου. Περαν τουτου ναι εγω ημουν το παλικαρι που σου ειπε @Kostas7837aek να μην αλλαξεις μητρικη α)γιατι εχεις τουμπανη μητρικη ηδη για τον επεξεργαστη που εχεις. Μητρικη αν δεν εχει προβλημα ή αν πχ δεν σου αρκουν τα vrm,δεν εχει νοημα να αλλαξεις,ειδικα οταν εχεις και τον απο κατω λογο. β)Εισαι με Rx 580 καρτα γραφικων και θες να πας σε 5700XT. Εσυ τι πιστευεις οτι θα σε βοηθησει περισσοτερο στην χρηση που κανεις?Το να αλλαξεις μητρικη απλα για τα ματια του κοσμου(γιατι κανεις δεν σου υπογραφει οτι σε επομενο bios,η αλλη μητρικη δεν θα σου βγαλει και αυτη θεματα)ή να αλλαξεις καρτα γραφικων απο αυτη που εχεις τωρα? Ασε που γλυτωνεις να σε απασχολει και το φανακι που εχουν πανω οι x570 μητρικες μην χαλασει ή με τον θορυβο(ειδικα αργοτερα και με την σκονη). Κοιταζα για παραδειγμα το φανακι της Aorus master για να το καθαρισεις απο την σκονη ή για να το αλλαξεις και ειναι ολοκληρη διαδικασια. Ναι σε εσένα αναφερόμουν. αυτό που λες για τον ανεμιστήρα είναι που με επέτρεψε από το να αγοράσω Χ570 και πήγα στην καλύτερη Χ470.. Πάντως είναι μεγάλη η διαφορά στο voltage.. και η πλάκα είναι ότι μετά το restart ξανά ξεκινάει κανονικά αυτό, αλλά δεν μ τραβάει 1.3V. Δηλαδή το έκλεισα μια φορά και όλα εντάξει...
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Για το Aura Sync συγκεκριμενα παλιοτερα θυμομουν οτι ηταν το καλυτερο/πιο αξιοπιστο προγραμμα οσον αφορα τον συγχρονισμο rgb, αλλα τωρα τελευταια διαβασα αρκετα θεματα και σε αλλους με το συγκεκριμενο. Ενα αλλο προγραμμα που διαβασα οτι επισης προκαλει προβληματα σε πολλους ειναι και της Nzxt το Cam. Παντως καλα κανεις και ψιλο ανησυχεις για τις τασεις,το θεμα ομως ειναι στην πραξη τι βλεπεις.Αν για παραδειγμα ειχες i9 9900k με 1.45-1.5 ,οταν επαιζες θα βαραγε πανω απο 100βαθμους σε παιχνιδια ξερω γω ακομα και κορυφαια υδροψυξη να ειχες. Απο οτι εχω καταλαβει(πιθανως βεβαια να ειμαι και λαθος)τα νεα ρυζια συμπεριφερονται περισσοτερο σαν τα συγχρονα κινητα. Κοινως οσο πιο ελαφρια χρηση κανεις,τοσο λιγοτεροι πυρηνες δουλευουν κλασσικα και γιαυτο το λογο και βλεπεις την ταση να ανεβαινει ετσι αποτομα(για να δουλευουν κυριως οι πρωτοι 1-2 πυρηνες και να μην χρειαζεται να δουλευουν παραπανω) και γιατι διαφερει τοσο πολυ το Peak Core Voltage απο το Average. Στο Cinnebench πχ που δουλευουν πληρως ολοι οι πυρηνες,ειναι ολως τυχαιως και το κλασσικο σεναριο που βλεπεις το peak core voltage να ειναι το ιδιο ακριβως με το Average. Για μενα αυτο ηταν και το ολο λαθος της Amd.Που δεν ηταν πιο ξεκαθαρη στο τι παιζει με την λειτουργια των νεων ryzen στον τροπο λειτουργιας τους σε καθημερινη χρηση.
akoinonitos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Για το Aura Sync συγκεκριμενα παλιοτερα θυμομουν οτι ηταν το καλυτερο/πιο αξιοπιστο προγραμμα οσον αφορα τον συγχρονισμο rgb, αλλα τωρα τελευταια διαβασα αρκετα θεματα και σε αλλους με το συγκεκριμενο. Ενα αλλο προγραμμα που διαβασα οτι επισης προκαλει προβληματα σε πολλους ειναι και της Nzxt το Cam. Παντως καλα κανεις και ψιλο ανησυχεις για τις τασεις,το θεμα ομως ειναι στην πραξη τι βλεπεις.Αν για παραδειγμα ειχες i9 9900k με 1.45-1.5 ,οταν επαιζες θα βαραγε πανω απο 100βαθμους σε παιχνιδια ξερω γω ακομα και κορυφαια υδροψυξη να ειχες. Απο οτι εχω καταλαβει(πιθανως βεβαια να ειμαι και λαθος)τα νεα ρυζια συμπεριφερονται περισσοτερο σαν τα συγχρονα κινητα. Κοινως οσο πιο ελαφρια χρηση κανεις,τοσο λιγοτεροι πυρηνες δουλευουν κλασσικα και γιαυτο το λογο και βλεπεις την ταση να ανεβαινει ετσι αποτομα(για να δουλευουν κυριως οι πρωτοι 1-2 πυρηνες και να μην χρειαζεται να δουλευουν παραπανω) και γιατι διαφερει τοσο πολυ το Peak Core Voltage απο το Average. Στο Cinnebench πχ που δουλευουν πληρως ολοι οι πυρηνες,ειναι ολως τυχαιως και το κλασσικο σεναριο που βλεπεις το peak core voltage να ειναι το ιδιο ακριβως με το Average. Για μενα αυτο ηταν και το ολο λαθος της Amd.Που δεν ηταν πιο ξεκαθαρη στο τι παιζει με την λειτουργια των νεων ryzen στον τροπο λειτουργιας τους σε καθημερινη χρηση. Οι νέοι ryzen δουλεύουν ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι, δεν έχω καταλάβει ακόμα γτ φαίνεται τόσο περίεργο ακόμα και σε άτομα που είχαν 2xxx. Όταν το load είναι σε 1-2 πυρήνες η cpu θα προσπαθήσει να μπουσταρει αυτούς τους πυρήνες στο max με αρκετή τάση, 1.45-1.5 και οταν χρειαστουν παραπανω πυρηνες και αναλογα το load θα ριχνει ρολογια και ταση, όπως ακριβώς έκανε και ο 2700x με την διαφορά ότι οι νέοι είναι πολύ πιο ζεστοί. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ακόμα και στον Jay2cent του φάνηκε περίεργο ότι έδινε 1.48v λες και στο review του 2700x που είχε κάνει δεν ηταν ίδια τα πραγματα με την τάση. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 2
alldaynews Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικα πηγα σε asus 570 tuf 3600X 970 evo plus και σετακι 16gb crucial ballistic Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από alldaynews Edit 7
godslayerxp Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ultraex2003 είπε αυτο βλεπεις απο 6 εως 10 κυκλοι ειναι καλα να τρεχεις ετοιμαζεις φραπεδακι γιατι αργει οι 6 κυκλοι μου φαγαν 27 λεπτα το δειχνει κιολας Επιτυχία αλλά τελείωσε στους 3 κύκλους Spoiler Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από godslayerxp
ultraex2003 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Επιτυχία αλλά τελείωσε στους 3 κύκλους Απόκρυψη περιεχομένων μπες μεσα στο bin του tm5 στο ΜΤκαι βαλε το 3 κυκλους που σου εχει τωρα καντο η 6 η10 κυκλους οτι θες το 3 ειναι αρκετα light ρυθμιση !! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από ultraex2003
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Οι νέοι ryzen δουλεύουν ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι, δεν έχω καταλάβει ακόμα γτ φαίνεται τόσο περίεργο ακόμα και σε άτομα που είχαν 2xxx. Προσωπικα παω πρωτη φορα μετα απο 12χρονια σε Amd αρα δεν εχω αποψη για το τι γινοταν πιο πριν 2
akoinonitos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Προσωπικα παω πρωτη φορα μετα απο 12χρονια σε Amd αρα δεν εχω αποψη για το τι γινοταν πιο πριν Δεν λέω για εσένα ρε ,γενικά μιλάω 1
Dantε Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Ο 3700Χ που πηρα οτι και να εκανα δε παιζει με IF στα 1900. Η πλακα ειναι οτι οι μνημες παιζουν στα 3733 με την ιδια ταση που παιζαν στα 3800.Αν κοψω ,βγαζουν σφαλματα
nikpoth Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, Dantε είπε Ο 3700Χ που πηρα οτι και να εκανα δε παιζει με IF στα 1900. Η πλακα ειναι οτι οι μνημες παιζουν στα 3733 με την ιδια ταση που παιζαν στα 3800.Αν κοψω ,βγαζουν σφαλματα Άρα είναι θέμα να σου κάτσει; Ποιό πριν είχες Χ; Έτσι ίσως εξηγείται ότι υπάρχει κόσμος που δεν πιάνει τα 1900 και λογικά δεν ειναι θέμα μητρικής.
Dantε Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, nikpoth είπε Άρα είναι θέμα να σου κάτσει; Ποιό πριν είχες Χ; Έτσι ίσως εξηγείται ότι υπάρχει κόσμος που δεν πιάνει τα 1900 και λογικά δεν ειναι θέμα μητρικής. 3600 ειχα. Το θεμα στο IF απο οτι φαινεται ειναι ξεκαθαρα οτι κατσει. 2
akoinonitos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Dantε είπε 3600 ειχα. Το θεμα στο IF απο οτι φαινεται ειναι ξεκαθαρα οτι κατσει. Από ότι φαίνεται έτσι είναι 2
kostas7837aek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Οι νέοι ryzen δουλεύουν ακριβώς όπως και οι προηγούμενοι, δεν έχω καταλάβει ακόμα γτ φαίνεται τόσο περίεργο ακόμα και σε άτομα που είχαν 2xxx. Όταν το load είναι σε 1-2 πυρήνες η cpu θα προσπαθήσει να μπουσταρει αυτούς τους πυρήνες στο max με αρκετή τάση, 1.45-1.5 και οταν χρειαστουν παραπανω πυρηνες και αναλογα το load θα ριχνει ρολογια και ταση, όπως ακριβώς έκανε και ο 2700x με την διαφορά ότι οι νέοι είναι πολύ πιο ζεστοί. Μου κάνει μεγάλοι εντύπωση που ακόμα και στον Jay2cent του φάνηκε περίεργο ότι έδινε 1.48v λες και στο review του 2700x που είχε κάνει δεν ηταν ίδια τα πραγματα με την τάση. Και ο 1600Χ που ειχα αν θυμάμαι καλα έτσι δούλευε... Για μένα ήταν ψυχολογικό το θέμα να μην πέφτω κάτω από το 1.3. Για τον jay τα είπαμε...Είναι πολύ κακος... Αν δεν πέφτει φράγκο από το μπλε στρατόπεδο για να λέει αυτά, τότε είναι πολύ άσχετος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα