Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Θερμοκρασια ηθελα να γραψω, αλλα ναι γραψε και συχνοτητα. 

Μέχρι 80 είδα στο Ryzen master. Συχνότητα 4391. Ενώ όταν το πειράζω εγώ και βάζω χειροκίνητα βλέπω μέχρι 72 βαθμούς και 4442 συχνότητα. 

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas7837aek είπε

Μέχρι 80 είδα στο Ryzen master. Συχνότητα 4391. Ενώ όταν το πειράζω εγώ και βάζω χειροκίνητα βλέπω μέχρι 72 βαθμούς και 4442 συχνότητα. 

Οχι γενικα, τι βλεπεις οταν τρεχεις cinebench r15 με ενεργοποιημενο το pbo.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Οχι γενικα, τι βλεπεις οταν τρεχεις cinebench r15 με ενεργοποιημενο το pbo.

αυτά που σου ειπα είναι με pbo..πάω να ξανά δω άλλη μια με τις ρυθμίσεις που εοχα πριν

Λοιπόν αναφέρω. 

Με μόνο την ρύθμιση που μου είπες βγάζω καλύτερο νούμερο στο cinenech αλλά με 10 βαθμούς παραπάνω σε θερμοκρασία. 

Με χειροκινητες  ρυθμίσεις με τιμές στο pbo 100, x8, x125 έχω καλύτερες θερμοκρασίες, χειρότερο αποτέλεσμα στο cinebench αλλά και μεγαλύτερη συχνότητα. 

Δηλαδή στην στη πρώτη περίπτωση με χαμηλότερη συχνότητα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αλλά με μεγαλύτερες θερμοκρασίες.  

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

αυτά που σου ειπα είναι με pbo..πάω να ξανά δω άλλη μια με τις ρυθμίσεις που εοχα πριν

Λοιπόν αναφέρω. 

Με μόνο την ρύθμιση που μου είπες βγάζω καλύτερο νούμερο στο cinenech αλλά με 10 βαθμούς παραπάνω σε θερμοκρασία. 

Με χειροκινητες  ρυθμίσεις με τιμές στο pbo 100, x8, x125 έχω καλύτερες θερμοκρασίες, χειρότερο αποτέλεσμα στο cinebench αλλά και μεγαλύτερη συχνότητα. 

Δηλαδή στην στη πρώτη περίπτωση με χαμηλότερη συχνότητα έχω καλύτερο αποτέλεσμα αλλά με μεγαλύτερες θερμοκρασίες.  

4440 στο cb15 all core απιθανο, λογικα καπου στα 4200 πρεπει να σου τρεχει. Για τα temps πρεπει να μαζεψεις λιγο την ταση, γιατι ριχνει πολυ το pbo, βαλε τα παρακατω και λογικα θα πεσει και η ταση και τα temps και λογικα θα ανεβει και το score:

Spoiler

190922210807.png.10aafcd2878df0619d712f0c89ea3336.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Razor333 είπε

4440 στο cb15 all core απιθανο, λογικα καπου στα 4200 πρεπει να σου τρεχει. Για τα temps πρεπει να μαζεψεις λιγο την ταση, γιατι ριχνει πολυ το pbo, βαλε τα παρακατω και λογικα θα πεσει και η ταση και τα temps και λογικα θα ανεβει και το score:

Απόκρυψη περιεχομένων

190922210807.png.10aafcd2878df0619d712f0c89ea3336.png

Όχι δεν είναι all core. Δυο πυρήνες πάνε εκεί και οι άλλοι 4.3+

Αυτα στην φωτο τα βάζω σε συνδυασμό με αυτό που μ είπες πριν να κάνω enable Μέσα στο xfr? Και πιο κάτω από την φωτο έχει κάποιες άλλες επιλογές.. τις αφήνω ως έχουν?

Επεξ/σία από kostas7837aek
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Όχι δεν είναι all core. Δυο πυρήνες πάνε εκεί και οι άλλοι 4.3+

Οταν τρεχεις cinebench πρεπει ολοι οι πυρηνες να ειναι στα ιδια και περιπου στα 4200, εκει που λεει current στο hwinfo.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Οταν τρεχεις cinebench πρεπει ολοι οι πυρηνες να ειναι στα ιδια και περιπου στα 4200, εκει που λεει current στο hwinfo.

4042 την ώρα που τρέχει το cinebench μου δείχνει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas7837aek είπε

4042 την ώρα που τρέχει το cinebench μου δείχνει...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πεφτει τοσο κατω, μαλλον ειναι πολυ διαφορετικο το bios στην C7H.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πεφτει τοσο κατω, μαλλον ειναι πολυ διαφορετικο το bios στην C7H.

Με έχει κουράσει γενικά. Λογικά θα την αλλάξω και θα πάω σε Master. Κάποιο παλικάρι μου είπε ότι είναι πεταμένα λεφτά και με το δίκιο του γιατί και εγώ το ίδιο θα έλεγα σε άλλον, αλλά δεν ξέρετε τι τραβάω και τι βλέπουν τα μάτια μου εδώ. :P 

Ούτε το PBO δεν δουλεύει αδερφέ. Enable το κάνεις, Autooverclocing σου λέει. Έχει την ίδια ρύθμιση για το PBO σε 3 διαφορετικά σημεία. 

Το ρεύμα δεν πέφτει κάτω από 1.3 με τίποτα. Έλεος δηλαδή. 

Επεξ/σία από kostas7837aek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Με έχει κουράσει γενικά. Λογικά θα την αλλάξω και θα πάω σε Master. Κάποιο παλικάρι μου είπε ότι είναι πεταμένα λεφτά και με το δίκιο του γιατί και εγώ το ίδιο θα έλεγα σε άλλον, αλλά δεν ξέρετε τι τραβάω και τι βλέπουν τα μάτια μου εδώ. :P 

Πραγματικα μου φαινεται πολυ περιεργο και ειναι και το τελευταιο bios. Στην C6H με restore to optimized settings και απλα docp ram 3200MHz βλεπω να κραταει 4150MHz και score ~2180.

Αν δεν ειχα μητρικη και εκανα συστημα και εγω την master θα επαιρνα παντως. Τωρα ψαξτο λιγο ακομα, δεν υπαρχει λογος να χασεις λεφτα για μερικα ψιλα.

Επεξ/σία από Razor333
Δημοσ.

Τον νούμερο στο cinebench δεν με ενδιαφέρει καθόλου ειλικρινά..  Αυτό που με καίει είναι τα ρεύματα και οι θερμοκρασίες που είναι πολύ πάνω από άλλους.. Όταν μπαίνεις bios τι θερμοκρασία σου δείχνει εσένα το cpu?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Τον νούμερο στο cinebench δεν με ενδιαφέρει καθόλου ειλικρινά..  Αυτό που με καίει είναι τα ρεύματα και οι θερμοκρασίες που είναι πολύ πάνω από άλλους.. Όταν μπαίνεις bios τι θερμοκρασία σου δείχνει εσένα το cpu?

Στο bios βλεπω 34 βαθμους, γιατι αλλαζω το bclk και σταματαει να δουλευει το boost, νομιζω κανονικα ειναι στους 50, αλλα μην δινεις και πολυ σημασια, το bios τρεχει 1 thread στο 100% με 1.5v γιαυτο και παει 50 βαθμους.

Στο idle με θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμους αυτη την στιγμη βλεπω απο sub 30, μεχρι και 70 στο cinebench r20, χωρις pbo, με 1.33vcore. Ψυξη εχω μια παναρχαια thermalright 120 extreme με am4 bracket και sp120 ανεμιστηρες.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Στο bios βλεπω 34 βαθμους, γιατι αλλαζω το bclk και σταματαει να δουλευει το boost, νομιζω κανονικα ειναι στους 50, αλλα μην δινεις και πολυ σημασια, το bios τρεχει 1 thread στο 100% με 1.5v γιαυτο και παει 50 βαθμους.

Στο idle με θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμους αυτη την στιγμη βλεπω απο sub 30, μεχρι και 70 στο cinebench r20, χωρις pbo, με 1.33vcore. Ψυξη εχω μια παναρχαια thermalright 120 extreme με am4 bracket και sp120 ανεμιστηρες.

Εγώ αδερφέ μου στο καθησιό του βλέπω 40+. Και ρεύμα 1.4 με 1.3. Φίλος με Taichi έχει 0.5 με μαξ 1. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Εγώ αδερφέ μου στο καθησιό του βλέπω 40+. Και ρεύμα 1.4 με 1.3. Φίλος με Taichi έχει 0.5 με μαξ 1. 

Δεν θα επρεπε, κανονικα με τελευταιο bios, με τελευταιους drivers, με τελευταιο ryzen master, ryzen balance power profile στα defaults πρεπει να βλεπεις πολυ χαμηλες τασεις οταν το pc καθεται η ειναι σε χαλαρο load.

Spoiler

temp.png.6bcff558e78b331197fbaf8033e03618.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην αλλάξεις μητρική, 40C δεν είναι κακό και δεν θα πάθει τίποτα ούτε ο επεξεργαστής ούτε η μητρική. 

Eξάλλου winter is coming και θα πέσεις και λιγάκι ακόμα. 

Σε καλύπτει για την χρήση που κάνεις?

Αν ναι άστο όπως είναι και κάτσε να το χαρείς, αν όχι δες τι μπορείς να κάνεις και με μνήμες και πάρε και την 5700ΧΤ να χαζέψεις τίποτα όμορφο @200fps.

Δεν υπάρχει λόγος για min-maxing αφού δεν θα δεις διαφορές στην χρήση έτσι και αλλιώς, μόνο σε bench που δεν λένε κάτι πέρα απο την ικανοποίηση του screenshot που τράβηξες.

Επεξ/σία από GRat
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...