Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, renaxan είπε Λοιπόν έχουμε νέα από το Video του JayzTwoCents - κάποιος χαμός έγινε στο Reddit -. Όταν το είδα, ήμουν σίγουρη ότι η μητρική του δεν πήγαινε καλά... Το είπε και ο ίδιος.. Στο YouTube κανάλι του, κάτω στα comments - του απαντάει η MSI: "There is no issue on mass production product with hardware component change. The sample you have is the batch of early samples for media seeding before mass production, which might potentially result in no boot with 3900K CPU. We are happy to send new one to verify it if needed." Τέρμα βλάκας και εκτίθεται, αν ήμουν η msi δεν θα του ξανα εστελνα review board αν δεν έκανε video να ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν είναι ένα retail board (όπως λέει στα comments) αλλά early production review board, με θέματα που δεν υπάρχουν στο τελικό προϊόν. 2
soctap Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, akoinonitos είπε Eχεις περασει οτυς τελευταιους chipset drivers? Ψαξε στο bios μηπως βρεις επιλογη cppc , αν την βρεις βαλτην enabled ,το c-states επισης enabled απο auto. Ενα tip επισης ειναι να βαλεις το llc στο level 1 για εσενα που εχεις asus ,εγω ετσι το δουλευω μονιμα. Επισης εχει καλη αποδοση με τα Limits του 3800x ,λιγο χαμηλότερο Score απο οτι δινει το Pbo x10 αλλα καπου στους 6-7 βαθμους σε θερμοκρασια κατω σε full load Ποσο τελικα @akoinonitosτο εχεις ψαξει!!!!!Κατσε γιατι ακομα περιμενω τις μνημες . Εχουμε πολυ δουλεια να κανουμε θα σε ζαλισω μαλλον!!!! 1
Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, kostas7837aek είπε Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τώρα φαίνεται λίγο κομπλέ. Αύριο θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα. Εάν θα συνεχίσει να παίζει σε αυτές τις τάσεις (στο παρελθόν έπαιζε κανονικά μετά από bios update μόνο τις πρώτες ώρες). Μετά από cmos πήρα boost παραπάνω στους πυρήνες. Έφτασε 4.442 Mhz από 4.416. Κανένα tip μπας και ανέβουμε κι άλλο; Γιατι λεει 4525; Γιατι λεει auto overclocking και γιατι βγαζει μονο 2088; 1)Delete ryzen master και drivers και ξαναπερνας οτι πιο latest μετα απο restart. 2)Επαναφορα το bios στα optimized. 3)Οπως εισαι στοκ, απλα με ενα xmp, με αυτο το bios πρεπει να βγαζεις κοντα στα 2180, χωρις pbo, χωρις τιποτα. 4)Αν παλι βγαζεις χαμηλο score, δοκιμασε και τις μνημες στα 3200.
akoinonitos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Razor333 είπε 3)Οπως εισαι στοκ, απλα με ενα xmp, με αυτο το bios πρεπει να βγαζεις κοντα στα 2180, χωρις pbo, χωρις τιποτα. Στοκ με 3700x τετοιο σκορ ? 7 ώρες πριν, godslayerxp είπε Update με τις δοκιμές μου και με βάση την κουβέντα που κάνατε λίγο πριν για τις τάσεις σε idle και load... Αυτή τη στιγμή με bios F5 (abb) και 1.8.19.0915 amd drivers το καλύτερο σε συμπεριφορά power plan είναι το Windows Balanced, το οποίο στo minimum state είναι στο 5%. Το bios F7a (abba) είναι μεγάλος μπελάς να το έχω σαν μόνιμο, γιατί πρέπει κάθε φορά να το λέω στο boot menu με ποιον δίσκο να εκκινήσει. 'Οταν γίνει final F7 θα ασχοληθώ ξανά. Με βάση το Ryzen Master σε idle έχω από 0.76v έως 0.88v και σε load σε cb15 έχω 1.372v Τα αποτελέσματα αυτά είναι με PBO --> enabled και οποιαδήποτε άλλη επιλογή που σχετίζεται με αυτό στο Auto Σε all core (cb15) οι πυρήνες εναλλάσσονται συνέχεια στα 4200-4225-4250. Στην ουσία αυτό που κάνει το PBO --> enabled, είναι τα σκαμπανεβάσματα αντί να παίζουν από τα 4200 και κάτω (4150-4170), να παίζουν από τα 4200 και πάνω. Αυτό σε σκορ μεταφράζεται σε +60 πόντους περίπου σε multi συγκρινόμενο με PBO --> Auto Στο Ryzen Balanced ακόμα και αν το βάλεις με το χέρι το 5% στο minimum state του επεξεργαστή, ναι μεν δίνει και αυτό τάσεις κάτω από 0.9v αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να φτάσει το 0.76v του Windows Balanced και εξακολουθεί επίσης να κρατάει για λιγότερο συνεχόμενο διάστημα την τάση κάτω από 0.9v Στα των μνημών... με όσα έχω δοκιμάσει, η Master φαίνεται να έχει ταβάνι στις μνήμες μου το GearDown Mode --> disabled τα 3666fast. Από εκεί και πάνω το μόνο που κατάφερε να κάνει boot ήταν τα 3733safe. Όλα τα υπόλοιπα στις υψηλότερες συχνότητες με GearDown Mode --> enabled. Τώρα τεστάρω τα 3800fast / fclk 1900 με επιπλέον σφίξιμο. @akoinonitos Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και ενώ βάζω στα 3800 CAS = 15 στο bios, η μητρική με αγνοεί και παίζει CAS = 16 (φαίνεται και στο screenshot στο AIDA αν το προσέξεις) https://browser.geekbench.com/v4/cpu/14668448 στο γυριζει σε 16αρι λογω gear down enabled ,το trcdrd βαλτο 16 η 17 λιγο δυσκολο να ειναι σταθερο με 15αρι
Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στοκ με 3700x τετοιο σκορ ? στο γυριζει σε 16αρι λογω gear down enabled ,το trcdrd βαλτο 16 η 17 λιγο δυσκολο να ειναι σταθερο με 15αρι Γιατι νομιζεις ριχνει 1.375 stock η C6H; Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ιδιο κανει και η C7H ακομα και η C8H, λιγο κατω απο pbo παιζει, 4150MHz στο cb15.
akoinonitos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Razor333 είπε Γιατι νομιζεις ριχνει 1.375 stock η C6H; Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ιδιο κανει και η C7H ακομα και η C8H, λιγο κατω απο pbo παιζει, 4150MHz στο cb15. αφυσικα πραγματα 😀
Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αφυσικα πραγματα 😀 Μιλανε και για longevity μεσα απο την asus, οπως ο shamino που μας λεει οτι εκοψαν τα boost να μην καουν τα cpu. Το ρευμα που ριχνουν φτανει για αλλα 50MHz boost και βαλε. Χωρις pbo, με 101 bclk βλεπω 4200MHz οταν τρεχω το cb15 και 4440 στο single, με το 1.375v που γινετε 1.33v με το χαμηλο llc. Spoiler
akoinonitos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Razor333 είπε Μιλανε και για longevity μεσα απο την asus, οπως ο shamino που μας λεει οτι εκοψαν τα boost να μην καουν τα cpu. Το ρευμα που ριχνουν φτανει για αλλα 50MHz boost και βαλε. Χωρις pbo, με 101 bclk βλεπω 4200MHz οταν τρεχω το cb15 και 4440 στο single, με το 1.375v που γινετε 1.33v με το χαμηλο llc. Απόκρυψη περιεχομένων Εμενα οταν πειραζω τα Limits το ryzen master δεν συμφωνει στις τασεις με το Hwinfo αλλα απο αυτα που βλεπω διαπιστωνω οτι αυτο που εχει λαθος ειναι το ryzen master ,γιατι αν δεις το vid ειναι οσο θα εδινε χωρις το χαμηλο llc και επισης το vrout του vrm μου δειχνει ταση ιδια με το vcore του Hwinfo. Επειδη με τον 2600x πηγα απο ch7 σε prime x470 καταλαβαινα οτι το performance enhancer ακομα και στο auto πιεζε την cpu παραπανω απο οτι ειναι τα defaults Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εμενα οταν πειραζω τα Limits το ryzen master δεν συμφωνει στις τασεις με το Hwinfo αλλα απο αυτα που βλεπω διαπιστωνω οτι αυτο που εχει λαθος ειναι το ryzen master ,γιατι αν δεις το vid ειναι οσο θα εδινε χωρις το χαμηλο llc και επισης το vrout του vrm μου δειχνει ταση ιδια με το vcore του Hwinfo. Επειδη με τον 2600x πηγα απο ch7 σε prime x470 καταλαβαινα οτι το performance enhancer ακομα και στο auto πιεζε την cpu παραπανω απο οτι ειναι τα defaults Τo ryzen master εχει λαθος, δεν βλεπει το drop. To performance enhancer, δεν εχω ιδεα αν κλεινει καπως, εχει auto/default, θα το δοκιμασω στο default. Οπως ειμαι τωρα χωρις pbo οταν τρεχω cb15 βλεπω το εξης: Spoiler
akoinonitos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Razor333 είπε Τo ryzen master εχει λαθος, δεν βλεπει το drop. To performance enhancer, δεν εχω ιδεα αν κλεινει καπως, εχει auto/default, θα το δοκιμασω στο default. Οπως ειμαι τωρα χωρις pbo οταν τρεχω cb15 βλεπω το εξης: Απόκρυψη περιεχομένων Το δικο σου στοκ ειναι σα να τρεχω εγω με pbo x10 ,αν βαλεις το Pbo disabled και οχι auto κανει το ιδιο? Στην ch7 ηταν auto=enabled εμενα αυτο ειναι με pbo x10 @Razor333 φιλε κοιτα να δεις τι γινεται ,κοιταξα λιγο τα limits σου απο το ryzen master οταν τρεχεις στοκ ,εχει πολυ ενδιαφερον το πραγμα... Το ryzen master φαινεται στα Limits οτι δεν σου διαβαζει την καταναλωση (ppt) και τo thermal limit του vrm (tdc) διαβαζει δλδ μονο το electrical limit του Vrm (edc) και κοβει μονο απο αυτο το Boost στην ουσια. Απο κατω εχω βαλει 1000w ppt ,360A tdc το Maximum δλδ και εχω βαλει το edc στοκ δλδ 90Α και εχω βαλει το scalar x10 στο τερμα δλδ .Tα ρολογια μενουν κολλημενα στα 4200mhz σε ολο το τεστ πραγμα που δεν γινεται οταν βαζω το limits by motherboard το οποιο βαζει το edc στα 480A. Πολυ περιεργη η φαση και δεν μπορω να καταλαβω ποια μητρικη κανει το σωστο η δικη σου η η δικη μου? To καλυτερο σκορ που εχω βγαλει σε cb20 με pbo δινουν αυτα τα settings με εχεις φτιαξει τωρα Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
mcrae13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, ilos είπε Μας έχει βαρέσει η AMD στο OCD και μετά από 3 μήνες ακόμα ασχολούμαστε με ατελείωτες δοκιμές για 25 Mhz παραπάνω boost μήπως πιάσουμε το ονομαστικό της διαφάνειας που το πιάνει μόνο για 1 ns τη στιγμή που είναι idle η cpu και κλείνεις το cinebench.😂 Εγώ tbh απλά θα περάσω το τελευταίο bios, θα σετάρω τα subtimings και θα βάλω τον 3700x στοκάτζα όταν τον παραλάβω. Βαρέθηκα από τη πρώτη γενιά το beta testing. To ίδιο έχω κάνει κι εγώ με τον 3600x.Ασχολήθηκα με μνήμες και τα υπόλοιπα όλα στοκ. Τώρα να κάτσω να σπάσω το κεφάλι μου για 25-50 mhz που θα δω στο hwinfo,απλά δεν.. 1
marksk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Και με τις ρυθμίσεις που μου έδωσες, δεν πάω παραπάνω, κάτι πρέπει να μην κάνω καλά. και σιγά τη θερμοκρασία 1
akoinonitos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, marksk είπε Και με τις ρυθμίσεις που μου έδωσες, δεν πάω παραπάνω, κάτι πρέπει να μην κάνω καλά. και σιγά τη θερμοκρασία Oταν λες παραπάνω? Πόσο θες να πας δλδ? Τι ακριβώς τρέχεις στο prime 95? Τρέξε ένα CB r15 η r20 και δες τι Ρολόγια σου κρατάει, αν θες παραπάνω δεν τι γράφω στο παραπάνω post και βάλε τα ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα