Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει να την έχει ακούσει απλά το profile στο bios.

Σημείωσε τα bios settings που θέλεις και τράβα ένα clear cmos & optimize defaults και ξανα πέρνα τις ρυθμίσεις που είχες.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, GRat είπε

Παίζει να την έχει ακούσει απλά το profile στο bios.

Σημείωσε τα bios settings που θέλεις και τράβα ένα clear cmos & optimize defaults και ξανα πέρνα τις ρυθμίσεις που είχες.

To δοκιμάζω τώρα και περνάω μία τους chipset πάλι. 

Ξέρει κανείς πως μπορώ να φτιάξω το bus clock να δείχνει 100? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

To δοκιμάζω τώρα και περνάω μία τους chipset πάλι. 

Ξέρει κανείς πως μπορώ να φτιάξω το bus clock να δείχνει 100? 

Για το bus clock δες εάν σου δίνει στο BIOS επιλογή να απενεργοποιήσεις το Spread Spectrum.

Επίσης δοκίμασε από τα Windows 10 να πας Ρυθμίσεις -> Προστασία προσωπικών δεδομένων -> Εφαρμογές παρασκηνίου και να απενεργοποιήσεις όσες εφαρμογές δεν χρειάζεσαι να τρέχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τώρα φαίνεται λίγο κομπλέ. Αύριο θα δείξει το τελικό αποτέλεσμα. Εάν θα συνεχίσει να παίζει σε αυτές τις τάσεις (στο παρελθόν έπαιζε κανονικά μετά από bios update μόνο τις πρώτες ώρες). Μετά από cmos πήρα boost παραπάνω στους πυρήνες. Έφτασε 4.442 Mhz από 4.416. Κανένα tip μπας και ανέβουμε κι άλλο; :P 

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

• Like 2
Δημοσ.

Μας έχει βαρέσει η AMD στο OCD και μετά από 3 μήνες ακόμα ασχολούμαστε με ατελείωτες δοκιμές για 25 Mhz παραπάνω boost μήπως πιάσουμε το ονομαστικό της διαφάνειας που το πιάνει μόνο για 1 ns τη στιγμή που είναι idle η cpu και κλείνεις το cinebench.😂 Εγώ tbh απλά θα περάσω το τελευταίο bios, θα σετάρω τα subtimings και θα βάλω τον 3700x στοκάτζα όταν τον παραλάβω. Βαρέθηκα από τη πρώτη γενιά το beta testing.

• Like 3
Δημοσ.

Update με τις δοκιμές μου και με βάση την κουβέντα που κάνατε λίγο πριν για τις τάσεις σε idle και load...

Αυτή τη στιγμή με bios F5 (abb) και 1.8.19.0915 amd drivers το καλύτερο σε συμπεριφορά power plan είναι το Windows Balanced, το οποίο στo minimum state είναι στο 5%.
Το bios F7a (abba) είναι μεγάλος μπελάς να το έχω σαν μόνιμο, γιατί πρέπει κάθε φορά να το λέω στο boot menu με ποιον δίσκο να εκκινήσει. 'Οταν γίνει final F7 θα ασχοληθώ ξανά.

Με βάση το Ryzen Master σε idle έχω από 0.76v έως 0.88v και σε load σε cb15 έχω 1.372v
Τα αποτελέσματα αυτά είναι με PBO --> enabled και οποιαδήποτε άλλη επιλογή που σχετίζεται με αυτό στο Auto
Σε all core (cb15) οι πυρήνες εναλλάσσονται συνέχεια στα 4200-4225-4250. Στην ουσία αυτό που κάνει το PBO --> enabled, είναι τα σκαμπανεβάσματα αντί να παίζουν από τα 4200 και κάτω (4150-4170), να παίζουν από τα 4200 και πάνω. Αυτό σε σκορ μεταφράζεται σε +60 πόντους περίπου σε multi συγκρινόμενο με PBO --> Auto

Στο Ryzen Balanced ακόμα και αν το βάλεις με το χέρι το 5% στο minimum state του επεξεργαστή, ναι μεν δίνει και αυτό τάσεις κάτω από 0.9v αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να φτάσει το 0.76v του Windows Balanced και εξακολουθεί επίσης να κρατάει για λιγότερο συνεχόμενο διάστημα την τάση κάτω από 0.9v

Στα των μνημών... με όσα έχω δοκιμάσει, η Master φαίνεται να έχει ταβάνι στις μνήμες μου το GearDown Mode --> disabled τα 3666fast. Από εκεί και πάνω το μόνο που κατάφερε να κάνει boot ήταν τα 3733safe. Όλα τα υπόλοιπα στις υψηλότερες συχνότητες με GearDown Mode --> enabled. Τώρα τεστάρω τα 3800fast / fclk 1900 με επιπλέον σφίξιμο. 

@akoinonitos Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και ενώ βάζω στα 3800 CAS = 15 στο bios, η μητρική με αγνοεί και παίζει CAS = 16 (φαίνεται και στο screenshot στο AIDA αν το προσέξεις)

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/14668448

pbo_en - 3800fast.jpg

Δημοσ.
9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Για να βγει απο την αναστολη τι κανεις? κουνας ποντικι ?

με το power buton 

δείχνει να ανάβουν όλα αλλά το pc δεν παίζει

Δημοσ.
On 20/09/2019 at 23:10, kostas7837aek said:

Του έχουν κολλήσει εδώ και καιρό το ταμπελάκι του άμπαλου και όχι άδικα. Ότι να ναι λέει. 

Λοιπόν έχουμε νέα από το Video του JayzTwoCents - κάποιος χαμός έγινε στο Reddit -. Όταν το είδα, ήμουν σίγουρη ότι η μητρική του δεν πήγαινε καλά... Το είπε και ο ίδιος..

1308066691_HardwareUnboxed.jpg.99a3b32e6af5a768903c0dccf09a2c86.jpg

Στο YouTube κανάλι του, κάτω στα comments - του απαντάει η MSI: 

"There is no issue on mass production product with hardware component change.  The sample you have is the batch of early samples for media seeding before mass production, which might potentially result in no boot with 3900K CPU.  We are happy to send new one to verify it if needed."

MSI.JPG.158c1fa4166bbdbaf232ff1f49b439f6.JPG

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως με το τελευταιο bios  και power plan -Ultimate Performance και ρυθμισμενο το minimum processor state 5% παιρνω σε idle απο 0.2V- 0.6V  και θερμοκρασια 30-32 βαθμους

image.png.9059d1750134234ac6758dbb8c6535f6.png

Επεξ/σία από enable_your_mind
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και ενώ βάζω στα 3800 CAS = 15 στο bios, η μητρική με αγνοεί και παίζει CAS = 16

Δεν κάνεις τίποτα λάθος. Αυτό εξηγείται από αυτό:

4 ώρες πριν, godslayerxp είπε

φαίνεται να έχει ταβάνι στις μνήμες μου το GearDown Mode --> disabled τα 3666fast.

Geardown enabled = μόνο ζυγοί αριθμοί σε CAS

Μια χαρά είσαι. 62.8ns είναι πολύ καλή επίδοση. 😎

28 λεπτά πριν, renaxan είπε

Στο YouTube κανάλι του, κάτω στα comments - του απαντάει η MSI: 

"There is no issue on mass production product with hardware component change.  The sample you have is the batch of early samples for media seeding before mass production, which might potentially result in no boot with 3900K CPU.  We are happy to send new one to verify it if needed."

Κάτι που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είναι ο Jay. Μιλάμε για τον πιο άσχετο Youtuber που το μόνο που ξέρει να κ(λ)άνει είναι να βάζει χρωματιστό νεράκι σε υδροψύξεις.

Έχω να δω βίντεο του από το 2017...

• Like 3
Δημοσ.
9 minutes ago, mpokwsths said:

Δεν κάνεις τίποτα λάθος. Αυτό εξηγείται από αυτό:

Geardown enabled = μόνο ζυγοί αριθμοί σε CAS

Μια χαρά είσαι. 62.8ns είναι πολύ καλή επίδοση. 😎

Κάτι που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είναι ο Jay. Μιλάμε για τον πιο άσχετο Youtuber που το μόνο που ξέρει να κ(λ)άνει είναι να βάζει χρωματιστό νεράκι σε υδροψύξεις.

Έχω να δω βίντεο του από το 2017...

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά κάποιες φορές παρακολουθώ τα video του - όλο και κάτι καινούργιο θα δω από αυτόν ή άλλους YouTuber.

Δεν θα ξεχάσω το πόσο "Αμπαλος" ήταν με το άνοιγμα (unboxing), στον πρώτο του Threadripper.. Επίσης όταν μετακόμισε στο νέο studio, πόσες φορές προσπάθησε να "τερματίσει" ένα RJ45 καλώδιο.. Αποτυχία σκέτη.. Μου ερχόταν να πάω να του δείξω.. 😅

Για του λόγου το αληθές (εάν και female) συνεχίζω και ασχολούμαι με αυτό που σπούδασα, εργαζόμουν - έχω γίνει χρήστης τα τελευταία 4 χρόνια. Λατρεύω να φτιάχνω καλώδια, δίκτυα και όχι μόνο. (μερικά από τα εργαλεία μου - για καλώδια δικτύου).   

My RJ45 Tools 2.jpg

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, enable_your_mind είπε

Εγω παντως με το τελευταιο bios  και power plan -Ultimate Performance και ρυθμισμενο το minimum processor state 5% παιρνω σε idle απο 0.2V- 0.6V  και θερμοκρασια 30-32 βαθμους

image.png.9059d1750134234ac6758dbb8c6535f6.png

abba bios;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, renaxan είπε

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά κάποιες φορές παρακολουθώ τα video του - όλο και κάτι καινούργιο θα δω από αυτόν ή άλλους YouTuber.

Δεν θα ξεχάσω το πόσο "Αμπαλος" ήταν με το άνοιγμα (unboxing), στον πρώτο του Threadripper.. Επίσης όταν μετακόμισε στο νέο studio, πόσες φορές προσπάθησε να "τερματίσει" ένα RJ45 καλώδιο.. Αποτυχία σκέτη.. Μου ερχόταν να πάω να του δείξω.. 😅

Για του λόγου το αληθές (εάν και female) συνεχίζω και ασχολούμαι με αυτό που σπούδασα, εργαζόμουν - έχω γίνει χρήστης τα τελευταία 4 χρόνια. Λατρεύω να φτιάχνω καλώδια, δίκτυα και όχι μόνο. (μερικά από τα εργαλεία μου - για καλώδια δικτύου).   

My RJ45 Tools 2.jpg

Α κομπλέ. Όταν θα need κανά upgrade στο σπίτι θα σου πω xD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...