Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Παιδες μπορει καποιος με 3800x να μου πει ποσα Mhz κραταει all core σε cinebench χωρις Pbo και με ποση ταση ?

την τελευταία φορά που το έτρεξα χωρίς pbo ήταν 5 πυρήνες 4200 και 3 πυρήνες 4150-4170 με ~1.31v 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι ,μπομπα ειναι

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/14664560

Tο πέρασα και εγώ, μου ανέβασε τα ρολόγια. Έφτιαξε λίγο-ελάχιστα τα ρεύματα στο idle, αλλά πλέον πιάνω και 1.5V. Ενώ είχα max 1.47. Τι να πω.. Δεν ξέρω τι φάση παίζει. Εντωμεταξύ άλλοι σε idle με crhome ανοιχτό έχουν 0.9 με 0.8. Eγώ κάτω από 1.3 δεν πέφτω. Έχω κάτω από 1.3 μόνο όταν ανοίγω το PC για κάνα μισάωρο. Μετά 1.3+. Κουράστηκα να το ψάχνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Tο πέρασα και εγώ, μου ανέβασε τα ρολόγια. Έφτιαξε λίγο-ελάχιστα τα ρεύματα στο idle, αλλά πλέον πιάνω και 1.5V. Ενώ είχα max 1.47. Τι να πω.. Δεν ξέρω τι φάση παίζει. Εντωμεταξύ άλλοι σε idle με crhome ανοιχτό έχουν 0.9 με 0.8. Eγώ κάτω από 1.3 δεν πέφτω. Έχω κάτω από 1.3 μόνο όταν ανοίγω το PC για κάνα μισάωρο. Μετά 1.3+. Κουράστηκα να το ψάχνω. 

Eχεις περασει οτυς τελευταιους chipset drivers? Ψαξε στο bios μηπως βρεις επιλογη cppc , αν την βρεις βαλτην enabled ,το c-states επισης enabled απο auto. Ενα tip επισης ειναι να βαλεις το llc στο level 1 για εσενα που εχεις asus ,εγω ετσι το δουλευω μονιμα.

Επισης εχει καλη αποδοση με τα Limits του 3800x ,λιγο χαμηλότερο Score απο οτι δινει το Pbo x10 αλλα καπου στους 6-7 βαθμους σε θερμοκρασια κατω σε full load

1.png.d9b03293955d3b4122f0d72202cf6157.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.

Long story short,αντικατασταθηκε ο 3600 και η tomahawk απο 3700χ και tomahawk max.

Απο οτι φαινεται ο 3700 δε ψηνει να παιξει με τις μνημες 3800,μαλλον το if δε τραβαει 1900 οπως ο 3600 που ειχα.οποτε προς το παρον τις εχω στα 3733.

Εν τω μεταξυ τραβαει και κατι τασεις μεχρι 1,5.Η παναγια μαζι μας,μη σκασει τιποτα :P

Κανα προγραμμα για να ελεγχω τους ανεμιστηρες εχουμε?Τους εβαλα ολους πανω στη μητρικη και το smart fan control της μητρικης ειναι λιγο οτι να ναι.

Το speedfan δε παιζει,δε διαβαζει τους ανεμιστηρες καν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Long story short,αντικατασταθηκε ο 3600 και η tomahawk απο 3700χ και tomahawk max.

Απο οτι φαινεται ο 3700 δε ψηνει να παιξει με τις μνημες 3800,μαλλον το if δε τραβαει 1900 οπως ο 3600 που ειχα.οποτε προς το παρον τις εχω στα 3733.

Εν τω μεταξυ τραβαει και κατι τασεις μεχρι 1,5.Η παναγια μαζι μας,μη σκασει τιποτα :P

Κανα προγραμμα για να ελεγχω τους ανεμιστηρες εχουμε?Τους εβαλα ολους πανω στη μητρικη και το smart fan control της μητρικης ειναι λιγο οτι να ναι.

Το speedfan δε παιζει,δε διαβαζει τους ανεμιστηρες καν.

γτ ο 3600 ποση ταση ζηταγε? δεν μπορεις να φτιαξεις τα curves απο το bios ,το πιο ευκολο πραγμα ειναι ρε

βασικο βαλτα να ανεβαζουν στροφες πανω απο τους 55-57 βαθμους ,μεχρι εκει κρατα τους σε στροφες που ειναι αθορυβοι γτ θα πεφτει πολυ σκαμπανεβασμα...

εγω τους εχω για παραδειγμα στις 850 περιπου steady μεχρι του 57 βαθμους και απο εκει και πανω τους εχω να μαξαρουν

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Eχεις περασει οτυς τελευταιους chipset drivers? Ψαξε στο bios μηπως βρεις επιλογη cppc , αν την βρεις βαλτην enabled ,το c-states επισης enabled απο auto. Ενα tip επισης ειναι να βαλεις το llc στο level 1 για εσενα που εχεις asus ,εγω ετσι το δουλευω μονιμα.

Επισης εχει καλη αποδοση με τα Limits του 3800x ,λιγο χαμηλότερο Score απο οτι δινει το Pbo x10 αλλα καπου στους 6-7 βαθμους σε θερμοκρασια κατω σε full load

1.png.d9b03293955d3b4122f0d72202cf6157.png

Τι vcore βλεπεις οταν τρεχεις cb15 με και χωρις pbo;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...