Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Reaper Lords είπε

κι άντε να δούμε τι πείραμα θα κάνει και με τον 3950 όταν έρθει....!! 🥴💥

Aπο inside info (πηγη που δεν μπορω να αποκαλυψω), μπορω να σου πω οτι ο 3950Χ ειναι ακριβως ιδια φαση με τους υπολοιπους σε συμπεριφορα, ορια κτλ.
Το μονο που αλλαζει ειναι το core count. Eπισης το CPU να ξερετε ηταν το πρωτο που διατεθηκε στις εταιρειες (ξερω για ASUS οτι ειχαν μονο αυτον τον Ιουνιο) και με βαση αυτον γραφανε τα BIOS. 
H πηγη μου πιθανολογει πως αυτο εγινε για να μην βγει παραεξω το φιασκο των boost, γιατι μου λεει οτι ηταν γνωστο απο τοτε.

Και επειδη ακουγεται λιγο περιεργο το απο πανω, οποιος θελει με πιστευει. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ο συγκεκριμενος εχει πολυ καλες σχεσεις με τις περισσοτερες εταιρειες, και γι αυτο επιθυμει να παραμεινει ανωνυμος.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Aπο inside info (πηγη που δεν μπορω να αποκαλυψω), μπορω να σου πω οτι ο 3950Χ ειναι ακριβως ιδια φαση με τους υπολοιπους σε συμπεριφορα, ορια κτλ.
Το μονο που αλλαζει ειναι το core count. Eπισης το CPU να ξερετε ηταν το πρωτο που διατεθηκε στις εταιρειες (ξερω για ASUS οτι ειχαν μονο αυτον τον Ιουνιο) και με βαση αυτον γραφανε τα BIOS. 
H πηγη μου πιθανολογει πως αυτο εγινε για να μην βγει παραεξω το φιασκο των boost, γιατι μου λεει οτι ηταν γνωστο απο τοτε.

Και επειδη ακουγεται λιγο περιεργο το απο πανω, οποιος θελει με πιστευει. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ο συγκεκριμενος εχει πολυ καλες σχεσεις με τις περισσοτερες εταιρειες, και γι αυτο επιθυμει να παραμεινει ανωνυμος.

Εντάξει μη τα τραγικοποιούμε, δεν υπάρχει κανένα "φιάσκο" των boost. Μιλάμε για 1-2% απόκλιση σε συγκεκριμένα workloads.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εντάξει μη τα τραγικοποιούμε, δεν υπάρχει κανένα "φιάσκο" των boost. Μιλάμε για 1-2% απόκλιση σε συγκεκριμένα workloads.

Οταν ειναι γνωστο το θεμα 2 μηνες πριν το release και βγαζεις βιντεακια και βασιζεις το Marketing σου στα boost clocks που ξερεις οτι δεν υφιστανται, τοτε ναι ειναι φιασκο ;)
Γιατι ο 3700Χ δεν νομιζω να μην πουλαγε καλα και στα 4.35GHz να κυκλοφορουσε, η αντιστοιχα ο 3900Χ στα 3.55GHz.

Kαι δεν το λεω απο αποψη επιδοσεων, απο τους πρωτους ημουν που ειπα το κλαιν μαιν. Απο πλευρα Marketing και σχεσεις εταιρειας/καταναλωτη το λεω.

Δημοσ.

Τελικά ποια είναι η καλύτερη "φτηνή" x570 (μέχρι 200) αυτή τη στιγμή?

Aorus Elite ή Prime x570-P?  Ή να δώσει κάποιος 20 ευρώ παραπάνω για την TUF?

Δημοσ.

Aorus pro, νομίζω είναι η ποιό τίμια για τα λεφτά τής. Με επιφύλαξη για μνήμες αν και από ότι διαβάζω δεν έχει πολλά θέματα πλέον. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Aorus pro, νομίζω είναι η ποιό τίμια για τα λεφτά τής. Με επιφύλαξη για μνήμες αν και από ότι διαβάζω δεν έχει πολλά θέματα πλέον. 

Αυτή θα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά 260 atm.

Δημοσ.

Χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι το ABBA απλώς κοροϊδεύει και ανεβάζει το clock μόνο όταν δεν έχει load.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, malakudi είπε

Χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι το ABBA απλώς κοροϊδεύει και ανεβάζει το clock μόνο όταν δεν έχει load.

Ο κάθε ΠΑΠ#@$%ας....λέει ότι του κατέβει....δες εμένα καθαρά νούμερα στο SAMSUNG 8K UHD 4320p 60fps TECH Demo... 

εδώ το λινκ για όποιον θέλει να δοκιμάσει για τα νούμερα... https://www.youtube.com/watch?v=ToEB1gdHNps

Αυτά μου δίνει εμένα ο 3700x. σε 8κ... ακούω γνώμες...

Untitled2.jpg Untitled3.jpg Untitled4.jpg

Χωρίς PBO και AutoOverclock.,..όλα Default...

Επεξ/σία από Reaper Lords
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Reaper Lords είπε

εδώ το λινκ για όποιον θέλει να δοκιμάσει για τα νούμερα...

Αint got the bandwidth fam. Επισης τρεξε μια ενα handbrake x265 transcode σε εναν πυρηνα μονο (με affinity) και ποσταρε μια νουμερα. 
Παντως να ξερεις ειναι θεμα του ιδιου του CPU και της μητρικης. Εγω πχ δεν εχω καν ABBA και απο το Day 1 επιανα 4.4Ghz.
Και το 2ο CPU που εχω τωρα 4.4GHz κανονικα (και σε φορτιο).

Δημοσ.
Στις 13/9/2019 στις 6:32 ΜΜ, jmirko15 είπε

Επειδή κουράστηκα λίγο με την διαθεσιμότητα και το περίμενε (έλεγα για 3950x αλλά στην χειρότερη αλλάζω την CPU αργότερα) λέω μπας και πάω σε 3700x + x470 + 32GB.. Mainly για 24/7 (δεν κλείνει ποτέ..), programming και λίγο gaming που και που. Αυτή τη στιγμή έχω 3 monitors (2 1080p + 1 1440p 60Hz) και θέλω να πάω σε Ultrawide 1440p 144Hz με Gsync στο τέλος της χρονίας (ή αρχές της άλλης). Go for it, ή να wait; Δεν σκοπεύω να κάνω manual OC (δεν βλέπω το point atm).

Και κάνοντας Quote τον εαυτό μου τελικά αγόρασα μερικούς ακόμα HDDs που χρειάζομαι και τους έβαλα στους NAS οπότε περιμένω once again!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Και κάνοντας Quote τον εαυτό μου τελικά αγόρασα μερικούς ακόμα HDDs που χρειάζομαι και τους έβαλα στους NAS οπότε περιμένω once again!

Τον 3950Χ ? 🤔

Ετσι όπως αργεί σε βλέπω με Threadripper 3000 και 8? κανάλια μνήμης ... 😎

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ilos είπε

Τελικά ποια είναι η καλύτερη "φτηνή" x570 (μέχρι 200) αυτή τη στιγμή?

Aorus Elite ή Prime x570-P?  Ή να δώσει κάποιος 20 ευρώ παραπάνω για την TUF?

Δεν έχω κοιτάξει τα υπόλοιπα specs πάντως σε VRM thermals σε αυτή την κατηγορία τιμής η Asus X570-P εντυπωσιάζει. Μακράν η καλύτερη, καλύτερη και από αρκετά ακριβότερες.

10:51

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενώ έχω κάτσει πάρα πολλές ώρες στο νέο pc, δυστυχώς δεν έχω προλάβει να κάνω όσες δοκιμές θα ήθελα. Είμαι από τους "τυχερούς" που κουβαλάνε δουλειά από το γραφείο στο σπίτι.
Το PBO είναι απλά στο "enabled" χωρίς να έχει ρυθμιστεί τπτ άλλο. Οι μνήμες 3600fast - 1.47v. Θα μείνω εδώ μέχρι να ξανακάνω επιπλέον δοκιμές για 3800fast.

Επίσης μου κάνει εντύπωση, τουλάχιστον με το F5 bios (abb) το πλάνο που δουλεύει πιο σωστά είναι το Windows Balanced. Επίσης σε idle έχει την καλύτερη συμπεριφορά με συχνότητα και τάση (με ελάχιστο τα 2.2ghz / 0.90v - 0.931v), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα σκαμπανεβάσματα έχουν σταματήσει.
Το ο Windows Balanced έστω και με 1 πόντο βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε οποιοδήποτε bench και να τρέξω, οποιαδήποτε στιγμή, είτε σε single, είτε σε multi.

1436724075_pbo_enabled3600fast.thumb.jpg.5bf0a1de75b518933db67d3040e9275c.jpg

Ερώτηση.. Στις λίγες δοκιμές που έκανα για μνήμες στα 3800 η μητρική δεν πήγαινε αυτόματα το fclk στο 1:1 (1900). Έκανε κανονικά boot και benches αλλά στα 1800.
Όταν το έκανα με το χέρι, πόσταρε κανονικά αλλά βαρούσε BSOD λίγο πριν την login screen των Windows. vSoc έδωσα μέχρι 1.125v. Γνωρίζουμε που αλλού μπορώ να αυξήσω τάση για να δω αν τελικά θα μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά με fclk 1900;; Εκτός αν είναι θέμα cpu και έχει χαμηλότερο ταβάνι.

Επεξ/σία από godslayerxp
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Ενώ έχω κάτσει πάρα πολλές ώρες στο νέο pc, δυστυχώς δεν έχω προλάβει να κάνω όσες δοκιμές θα ήθελα. Είμαι από τους "τυχερούς" που κουβαλάνε δουλειά από το γραφείο στο σπίτι.
Το PBO είναι απλά στο "enabled" χωρίς να έχει ρυθμιστεί τπτ άλλο. Οι μνήμες 3600fast - 1.47v. Θα μείνω εδώ μέχρι να ξανακάνω επιπλέον δοκιμές για 3800fast.

Επίσης μου κάνει εντύπωση, τουλάχιστον με το F5 bios (abb) το πλάνο που δουλεύει πιο σωστά είναι το Windows Balanced. Επίσης σε idle έχει την καλύτερη συμπεριφορά με συχνότητα και τάση (με ελάχιστο τα 2.2ghz / 0.90v - 0.931v), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα σκαμπανεβάσματα έχουν σταματήσει.
Το ο Windows Balanced έστω και με 1 πόντο βρίσκεται συνεχώς μπροστά σε οποιοδήποτε bench και να τρέξω, οποιαδήποτε στιγμή, είτε σε single, είτε σε multi.

1436724075_pbo_enabled3600fast.thumb.jpg.5bf0a1de75b518933db67d3040e9275c.jpg

Ερώτηση.. Στις λίγες δοκιμές που έκανα για μνήμες στα 3800 η μητρική δεν πήγαινε αυτόματα το fclk στο 1:1 (1900). Έκανε κανονικά boot και benches αλλά στα 1800.
Όταν το έκανα με το χέρι, πόσταρε κανονικά αλλά βαρούσε BSOD λίγο πριν την login screen των Windows. vSoc έδωσα μέχρι 1.125v. Γνωρίζουμε που αλλού μπορώ να αυξήσω τάση για να δω αν τελικά θα μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά με fclk 1900;; Εκτός αν είναι θέμα cpu και έχει χαμηλότερο ταβάνι.

Δες τι σου βάζει στο vddp ,vddg με 1.1v και στα δύο θα πρέπει να μην έχει θέμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...