Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλος θέλει να φτιάξει PC για προγραμματισμό που θα βασιστεί σε Ubuntu. Λέμε να βάλουμε πάνω 3900Χ. Έχει κάποιος εμπειρία από συμβατότητα του CPU με ubuntu; Και πως τα πηγαίνει με το συγκεκριμένο λειτουργικό από επιδώσεις; 

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Reddit νομίζω είδα κάποιον με τέτοιο setup (3900X και ubuntu). Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω λινκ οπότε μην βασιστείς σε αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Φίλος θέλει να φτιάξει PC για προγραμματισμό που θα βασιστεί σε Ubuntu. Λέμε να βάλουμε πάνω 3900Χ. Έχει κάποιος εμπειρία από συμβατότητα του CPU με ubuntu; Και πως τα πηγαίνει με το συγκεκριμένο λειτουργικό από επιδώσεις; 

Δεν εχω δουλέψει ποτέ Linux αλλά από ότι βλέπω από τα παιδιά εδώ που ασχολούνται, έχουν πολύ καλύτερα νούμερα σε Linux.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Το 19.04 έχει πρόβλημα να μπουτάρει σωστά λόγω του RDRAND bug, το οποίο διορθώνεται με το AGESA 1.0.0.3 ABB. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά χρησιμοποιώ Debian 10

Δημοσ.

Εβαλα On τo Autotune της MSI από το Bios (+600Mhz) 4200 allcores  1.35V cpu με τα παρακάτω νούμερα...

Untitled1.jpg  Untitled2.jpg Untitled3.jpg

ετρέξα και OCCT(χωρίς AVX) για 15λεπτά και δεν είχε error....οπότε το αφήνω έτσι. Βαρέθηκα να βλέπω να πηγαινουνε πάνω κάτω τα νούμερα... 😎

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Reaper Lords είπε

Εβαλα On τo Autotune της MSI από το Bios (+600Mhz) 4200 allcores  1.35V cpu με τα παρακάτω νούμερα...

Untitled1.jpg  Untitled2.jpg Untitled3.jpg

ετρέξα και OCCT(χωρίς AVX) για 15λεπτά και δεν είχε error....οπότε το αφήνω έτσι. Βαρέθηκα να βλέπω να πηγαινουνε πάνω κάτω τα νούμερα... 😎

Τα 1.35V δεν θα τα αφηνα για 24/7.... 
Προσωπικα τρεχω 1.28V στα 4.325 και παλι το σκεφτομαι οτι ειναι καπως too much τα 1.28. Ανετα νιωθω με 1.25V για να καταλαβεις.
Τουλαχιστον βαλτο στα 1.3

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mια χαρα ειναι τα 1.35 αν πεφτουν τα volt σε idle . Εδω στοκ μπορει να φτασει μεχρι και 1.5.

Φυσικα σε ολα αυτα παιζει ρολο και η θερμοκρασια , αλλο 1.35 με 65 βαθμους και αλλο 1.35 με 85...

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Mια χαρα ειναι τα 1.35 αν πεφτουν τα volt σε idle . Εδω στοκ μπορει να φτασει μεχρι και 1.5.

Φυσικα σε ολα αυτα παιζει ρολο και η θερμοκρασια , αλλο 1.35 με 65 βαθμους και αλλο 1.35 με 85...

Απο την σελιδα 200 εως 400 δεν πρεπει να παρακολουθουσες, ε :P ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Απο την σελιδα 200 εως 400 δεν πρεπει να παρακολουθουσες, ε :P ?

Καποιες σελιδες μπορει να εχασα δεν νομιζω να ειναι τοσες πολλες βεβαια :P Γιατι τι νεο εχουμε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Καποιες σελιδες μπορει να εχασα δεν νομιζω να ειναι τοσες πολλες βεβαια :P Γιατι τι νεο εχουμε ;

Oι 3rd Gen δεν εχουν θεμα με την ταση, αλλα με την ενταση. Το 1.5V που βλεπεις, το βλεπεις με μηδαμινο φορτιο οπου ο πυρηνας δεν κανει και πολλα. Σε all core load θα δεις οτι πεφτει στα ~1.25V.
Oταν εχεις μικρο usage, αρα και μικρο amperage αντιστοιχα, η ταση μπορει να ανεβει αρκετα ψηλα για να ανεβασει και το clock. Οταν εχεις μεγαλο usage, αρα και μεγαλο amperage, η ταση πεφτει αρκετα χαμηλα για να διατηρησει την υγεια του τσιπ και να μην φας degrade.

Σκεψου το σαν ενα στενο διαδρομο με εργα τεχνης στις ακρες. Αν περνανε 1-2 ανθρωποι, μπορουν να τρεξουν πολυ γρηγορα χωρις να χτυπησουν τιποτα. Αν τρεξουν 15, θα γινουν ολα θρυψαλα, αρα αναγκαστικα πανε περπατωντας. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 8
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Oι 3rd Gen δεν εχουν θεμα με την ταση, αλλα με την ενταση. Το 1.5V που βλεπεις, το βλεπεις με μηδαμινο φορτιο οπου ο πυρηνας δεν κανει και πολλα. Σε all core load θα δεις οτι πεφτει στα ~1.25V.
Oταν εχεις μικρο usage, αρα και μικρο amperage αντιστοιχα, η ταση μπορει να ανεβει αρκετα ψηλα για να ανεβασει και το clock. Οταν εχεις μεγαλο usage, αρα και μεγαλο amperage, η ταση πεφτει αρκετα χαμηλα για να διατηρησει την υγεια του τσιπ και να μην φας degrade.

Σκεψου το σαν ενα στενο διαδρομο με εργα τεχνης στις ακρες. Αν περναει 1-2 ανθρωποι, μπορουν να τρεξουν πολυ γρηγορα χωρις να χτυπησουν τιποτα. Αν τρεξουν 15, θα γινουν ολα θρυψαλα, αρα αναγκαστικα πανε περπατωντας. 

Αυτα που λες τα ξερω , αυτο που δεν εχω δει ποτε τουλαχιστον στον δικο μου ειναι τα 1.25 βεβαια :P  σε single βλεπω πανω απο 1.4 και οταν στρεσαρονται ολοι οι πυρηνες , cinebench πχ , γυρω στο 1.36volt βλεπω . 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αυτα που λες τα ξερω , αυτο που δεν εχω δει ποτε τουλαχιστον στον δικο μου ειναι τα 1.25 βεβαια :P  σε single βλεπω πανω απο 1.4 και οταν στρεσαρονται ολοι οι πυρηνες , cinebench πχ , γυρω στο 1.36volt βλεπω . 

Και τωρα φτανουμε στο αλλο θεμα. Οι αλλαγες στην ταση, γινονται σε χρονους που τα προγραμματα δεν αντιλαμβανονται και συνηθως σου δινουν ειτε ενα average, ειτε την τελευταια που μετρησαν. 
Εγω τα 1.25V παντως τα εχω δει σε load χωρις PBO.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas7837aek είπε

Κανονικά τρέχει και τα latest distros με το 1.0.0.3abb και μετά, όπως ειπώθηκε.

Βασικά όχι κανονικά, αλλά καλύτερα από Windows, με καλύτερες επιδόσεις σε κοινές native εφαρμογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτο boot με τις ballistix με μονο τα 4 πρωτα timings πειραγμενα και 1.420V. Δεν ξερω αν ειναι stable, αλλα και μονο που επιασε 3600/16 κιτακι των 70-90 ευρω εγω ειμαι ευχαριστημενος.

69916569_2383889688398868_8567056636949037056_n.png?_nc_cat=110&_nc_oc=AQnuuS_4Rlf5aVXjusYwY3XTQLFJQKrLxSXDxRRYllClB4Oj-uk5wiG6zIq3tXqoHc8E0elEdRovi8stFxoebj-7&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=e889c572681315e2a4fbab0b72283bd5&oe=5DFF5BF0

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostas7837aek είπε

Το Mint πάντως, μια χαρά τα πάει. Λογικά και σκέτο Ubuntu δεν θα έχει θέμα, αρκεί να είναι LTS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...