Tenshi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, billeiros είπε Βέβαια αν πάει στα 5 - 5.1 ο 9700k μας αλλαζει αυτός μετά τα Φώτα... Αν μετρήσουν ποιός την έχει μεγαλύτερη (την τάση),πάλι χάνει ο 9700Κ 😂
kostas_anes Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Tenshi είπε Αν μετρήσουν ποιός την έχει μεγαλύτερη (την τάση),πάλι χάνει ο 9700Κ 😂 Για την ακριβεια ο μέσος 9700k για 5GHz θελει 1.3-1.35V οπότε... Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από kostas_anes
Tenshi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά,πιάστε λίγο το sarcasm! (σουλούπωσα το αρχικό post) Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από Tenshi
kostas_anes Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Tenshi είπε Ρε παιδιά,πιάστε λίγο το sarcasm! Mαλλον εσυ δεν επιασες το αστειο στο δικο μου σχολιο
billeiros Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Για την ακριβεια ο μέσος 9700k για 5GHz θελει 1.3-1.35V οπότε... Ανάλογα το τσιπακι.Ο δικός μου πιάνει τα 5.1 με 1.285
kostas_anes Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, billeiros είπε Ανάλογα το τσιπακι.Ο δικός μου πιάνει τα 5.1 με 1.285 E γι αυτο λεω ο μεσος
amveria Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 3/9/2019 στις 8:45 ΜΜ, Fulgore είπε Μου κανει εντυπωση παντως πως και δεν εχουμε δει ουτε μια Crosshair 8 hero x570,ειδικα μιας και επεσε αισθητα η τιμη της σε σχεση με τις αρχες. Οντως ολοι με Aorus master ειναι. Εχει βγαλει μηπως κανενα θεμα η CH8? Καλησπέρα κόσμε, Έχω εγώ την συγκεκριμένη μητρική, θα θέλατε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο να βοηθήσω;
godslayerxp Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Έφαγα πολύ χρόνο με δοκιμές στο smartfan5 της gigabyte και με συνδυασμούς σε φανάκια που έχω για να βρω τη χρυσή τομή θορύβου και απόδοσης. Δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω με bench ή οτιδήποτε άλλο αν δεν κατάφερνα να έχω αθόρυβο pc. Δυστυχώς τα fans αντιδρούν άμεσα στην παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας και υπάρχει θέμα με όσα ανεβαίνουν πάνω από τα 1500rpm. Τα μοναδικά που στις απότομες αλλαγές των στροφών που είναι υποφερτά και συνεχίζουν να είναι ήσυχα είναι τελικά αυτά που συνοδεύουν την h115i pro. Κάτι noctua industrial που έχω μπορεί να είναι κορυφαία αλλά το pc γίνεται αεροπλάνο. Αυτή τη στιγμή είμαι με την aio σε push με τα δικά της ανεμιστήρια, στο μέλλον θα μπουν και άλλα 2 ίδια ή παρόμοια σε rpm/cfm/dB σε pull Στα υπόλοιπα, έχω την εντύπωση ότι πάει αρκετά καλά για εντελώς στοκ bios F5/AGESA 1.0.0.3ABB, PBO disabled, RAM-2133, Ryzen Balanced Plan HWiNFO64: All core --> 4200 (1.31v) / Single core --> 4475 Στο Single Core έβγαλε 209 Θερμοκρασίες max στους 75, idle στους 33-35 * με ανοιχτό ryzen master και HWiNFO64 έχανα 5-10 ποντάκια, ανάλογα τα κέφια του ** Το ξαναλέω γιατί ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω και συνέχεια με ψαρώνει ευχάριστα... μπράβο στην AMD για την διαφορά που με κάνει να νοιώθω από cpu σε cpu, μου φαίνεται απίστευτο που έχουν βελτιωθεί λεπτομέρειες όπως η απόκριση του συστήματος. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται με τον Optane 900p (ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε υπολογιστή φίλου με 9700k @ 5.1ghz και μνήμες 3600c16). Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες αλλά εύκολα αντιληπτές αν είσαι ψείρας και όταν μάλιστα το αποτέλεσμα είναι υπέρ του στοκ συστήματος τότε είναι πιο σημαντικό. 5
Fulgore Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, amveria είπε Καλησπέρα κόσμε, Έχω εγώ την συγκεκριμένη μητρική, θα θέλατε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο να βοηθήσω; Αν σου ειναι ευκολο γραψε λιγες εντυπωσεις περισσοτερο για την ιδια την Asus γιατι τον τελευταιο καιρο κυριολεκτικα διαβαζω τα χειροτερα για αυτην,ειτε στο κομματι των bios αναβαθμισεων,ειτε σε πολλα ελλατωματικα μοντελα μητρικων. Μεχρι και για το Aura Sync διαβασα παραπονα,που παλιοτερα αν δεν κανω λαθος ηταν το καλυτερο και πιο αξιοπιστο προγραμμα στο κομματι του rgb συγχρονισμου. Και δεν βλεπω και καθολου κατοχους Asus μητρικων στο forum,ενω παλιοτερα ηταν πολλοι περισσοτεροι. Οπως βλεπεις και εσυ απο το εδω θεμα οι περισσοτεροι ,πιο πολυ την Aorus master προτιμανε(ακομα και τωρα τελευταια που εχει φτιαξει η διαθεσιμοτητα της ch8 καπως)παρα την Asus(ακομα και σε site του εξωτερικου που κοιταζω,εξου και η απορια/προβληματισμος μου. Προσωπικα υπαρχει πιθανοτητα τελος της αλλης εβδομαδας να παραλάβω 3900x,αλλα αγνωστη ακομα η επιλογη μητρικης. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από Fulgore
panospc Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, godslayerxp είπε Δυστυχώς τα fans αντιδρούν άμεσα στην παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας και υπάρχει θέμα με όσα ανεβαίνουν πάνω από τα 1500rpm. Τα μοναδικά που στις απότομες αλλαγές των στροφών που είναι υποφερτά και συνεχίζουν να είναι ήσυχα είναι τελικά αυτά που συνοδεύουν την h115i pro. Εγώ έβαλα έναν αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω στο ψυγείο της h100i platinum, όρισα όλα τα fans να αντιδρούν βάσει αυτής της θερμοκρασίας και γλίτωσα από τα απότομα σκαμπανεβάσματα.
johnmt2 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Tenshi είπε O 3800X κατάφερε και έπιασε τον 9700Κ. Με το auto vcore σε single thread να του αλλάζει τα φώτα.Σε multi είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα... ο 9700κ μ στα 5.1 πιανει περιπου 223 single οποτε δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα μας , φανταζεσαι τον 3800χ στα 5? 😎
amveria Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Αν σου ειναι ευκολο γραψε λιγες εντυπωσεις περισσοτερο για την ιδια την Asus γιατι τον τελευταιο καιρο κυριολεκτικα διαβαζω τα χειροτερα για αυτην,ειτε στο κομματι των bios αναβαθμισεων,ειτε σε πολλα ελλατωματικα μοντελα μητρικων. Μεχρι και για το Aura Sync διαβασα παραπονα,που παλιοτερα αν δεν κανω λαθος ηταν το καλυτερο και πιο αξιοπιστο προγραμμα στο κομματι του rgb συγχρονισμου. Και δεν βλεπω και καθολου κατοχους Asus μητρικων στο forum,ενω παλιοτερα ηταν πολλοι περισσοτεροι. Οπως βλεπεις και εσυ απο το εδω θεμα οι περισσοτεροι ,πιο πολυ την Aorus master προτιμανε(ακομα και τωρα τελευταια που εχει φτιαξει η διαθεσιμοτητα της ch8 καπως)παρα την Asus(ακομα και σε site του εξωτερικου που κοιταζω,εξου και η απορια/προβληματισμος μου. Προσωπικα υπαρχει πιθανοτητα τελος της αλλης εβδομαδας να παραλάβω 3900x,αλλα αγνωστη ακομα η επιλογη μητρικης. Καλή μας ημέρα και πάλι, Είχα καταλήξει ότι αν θα αγόραζα X570 μητρική αυτή θα ήταν επικρατέστερη επιλογή με τις strix e / f να ακολουθουν. Θα σου πω ότι είχα δύο μόνον σκέψεις που με κρατούσαν "μακριά" από την αγορά της. Τιμή και chipset fan. Στο κομμάτι της τιμής τελικα έκανα παραχώρηση, ενώ για το fanακι είδα ότι έχουν έχουν όλες τουλάχιστον στην φαρέτρα της Asus και πως εάν ήθελα σώνει και καλά να το ξεφορτωθώ θα έπρεπε να κοιτούσα προς C7H. Σκόπευα να την συνδιάσω με τον 3800X αλλά την στιγμή της παραγγελίας δεν υπήρχε διαθέσιμος. Στα του BIOS που ρωτάς θα σου πω ότι είχε δύο αναβαθμίσεις την στιγμή της ενεργοποίησης. Την πρώτη την πήρε μέσα από τα windows ενώ την τελευταία χρειάστηκε να την περάσω με flashακι μέσα από το BIOS. Το εάν πέτυχα ελαττωματικό μοντέλο δεν το γνωρίζω μιας και όλα δουλεύουν σωστά μέχρι στιγμής. Τις μνήμες τις έβαλα να δουλεύουν στα 3200 ενώ όταν θα έρθει ο 3800X ή 3700X θα τις πάω στα 3600 και θα καθήσω να ασχοληθώ με σφίξιμο. Για το Aura θα σου πω ότι δεν θα ασχοληθώ καθόλου γιατί δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές μου. Εν κατακλείδι, ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να βρω ή να πω κάτι που θα ήταν deal breaker ώστε να με έκανε να μετανιώσω ή να έλεγα σε κάποιον να κοιτάξει πριν την αγορά της. Ελπίζω να βοήθησα, εάν χρειαστεί κάποια επιπλέον διευκρίνιση ή εάν προκύψει κάτι σημαντικό θα σας ενημερώσω. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από amveria 2
akoinonitos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Fulgore είπε Αν σου ειναι ευκολο γραψε λιγες εντυπωσεις περισσοτερο για την ιδια την Asus γιατι τον τελευταιο καιρο κυριολεκτικα διαβαζω τα χειροτερα για αυτην,ειτε στο κομματι των bios αναβαθμισεων,ειτε σε πολλα ελλατωματικα μοντελα μητρικων. Μεχρι και για το Aura Sync διαβασα παραπονα,που παλιοτερα αν δεν κανω λαθος ηταν το καλυτερο και πιο αξιοπιστο προγραμμα στο κομματι του rgb συγχρονισμου. Και δεν βλεπω και καθολου κατοχους Asus μητρικων στο forum,ενω παλιοτερα ηταν πολλοι περισσοτεροι. Οπως βλεπεις και εσυ απο το εδω θεμα οι περισσοτεροι ,πιο πολυ την Aorus master προτιμανε(ακομα και τωρα τελευταια που εχει φτιαξει η διαθεσιμοτητα της ch8 καπως)παρα την Asus(ακομα και σε site του εξωτερικου που κοιταζω,εξου και η απορια/προβληματισμος μου. Προσωπικα υπαρχει πιθανοτητα τελος της αλλης εβδομαδας να παραλάβω 3900x,αλλα αγνωστη ακομα η επιλογη μητρικης. Εγω πάντως την Αce την προτείνω άνετα σε κάποιον για αγορά. Δεν υπάρχει κάτι που να μην δουλεύει. Μπορείς να φτιάξεις fan curve για οτιδήποτε και όπως γουσταρεις, οι μνήμες παίζουν με τα πάντα στο auto στα 3800mhz ,μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 2
Reaper Lords Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4325 @ 1.35V Να τ' αφήσω?? 😁😅 2262 στο CBR15 και 202 στο Single Core. ένα Aio με τριπλό fun θέλω και είμαι 1 βήμα πριν τα 4,5 all core... 🤣 Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2019 από Reaper Lords 2
Razor333 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, godslayerxp είπε Έφαγα πολύ χρόνο με δοκιμές στο smartfan5 της gigabyte και με συνδυασμούς σε φανάκια που έχω για να βρω τη χρυσή τομή θορύβου και απόδοσης. Δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω με bench ή οτιδήποτε άλλο αν δεν κατάφερνα να έχω αθόρυβο pc. Δυστυχώς τα fans αντιδρούν άμεσα στην παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας και υπάρχει θέμα με όσα ανεβαίνουν πάνω από τα 1500rpm. Τα μοναδικά που στις απότομες αλλαγές των στροφών που είναι υποφερτά και συνεχίζουν να είναι ήσυχα είναι τελικά αυτά που συνοδεύουν την h115i pro. Κάτι noctua industrial που έχω μπορεί να είναι κορυφαία αλλά το pc γίνεται αεροπλάνο. Αυτή τη στιγμή είμαι με την aio σε push με τα δικά της ανεμιστήρια, στο μέλλον θα μπουν και άλλα 2 ίδια ή παρόμοια σε rpm/cfm/dB σε pull Στα υπόλοιπα, έχω την εντύπωση ότι πάει αρκετά καλά για εντελώς στοκ bios F5/AGESA 1.0.0.3ABB, PBO disabled, RAM-2133, Ryzen Balanced Plan HWiNFO64: All core --> 4200 (1.31v) / Single core --> 4475 Στο Single Core έβγαλε 209 Θερμοκρασίες max στους 75, idle στους 33-35 * με ανοιχτό ryzen master και HWiNFO64 έχανα 5-10 ποντάκια, ανάλογα τα κέφια του ** Το ξαναλέω γιατί ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω και συνέχεια με ψαρώνει ευχάριστα... μπράβο στην AMD για την διαφορά που με κάνει να νοιώθω από cpu σε cpu, μου φαίνεται απίστευτο που έχουν βελτιωθεί λεπτομέρειες όπως η απόκριση του συστήματος. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται με τον Optane 900p (ο οποίος έχει δοκιμαστεί σε υπολογιστή φίλου με 9700k @ 5.1ghz και μνήμες 3600c16). Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες αλλά εύκολα αντιληπτές αν είσαι ψείρας και όταν μάλιστα το αποτέλεσμα είναι υπέρ του στοκ συστήματος τότε είναι πιο σημαντικό. Το stock είναι 3200 μνήμες, 2133 μόνο αν δεν διαλέξεις docp profile. Μπορεί στο cinebench να μην είναι μεγάλη διαφορά, (πάλι θα δεις στο multi διαφορα), αλλά σε games και σε διάφορα προγραμματα το θάβεις αυτή την στιγμη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα