Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τα ιδια μου φανηκαν. Δεν μπορω να σου πω επιδοσεις ομως γιατι... Το FCLK δεν παει πανω απο 1733 xD 
Αλλα ναι στα ιδια FPS ημουν πανω κατω και ιδια ρολογια.

Απόκρυψη περιεχομένων

@malakudi Δεν ξερω αν ειναι το BIOS, αλλα ευχομαι κατι κακο σε οσους δουλεψαν στο BIOS και στην μητρικη :) 
Χ370 Prime Pro. Εφαγα μια ωρα να την κανω να μπουταρει, οι RAM σε XMP ουτε για αστειο, και ΜΟΥ ΚΡΑΣΑΡΕΙ ΣΤΑ 2400MHZ ME JEDEC TIMINGS... ΜΕ 2700Χ ΠΑΝΩ. 

Με ποιο BIOS; Εγώ τελευταία φορά την δούλευα με τον 2700X και τις Flare-X, μια χαρά έπαιζε XMP 3200.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Με ποιο BIOS; Εγώ τελευταία φορά την δούλευα με τον 2700X και τις Flare-X, μια χαρά έπαιζε XMP 3200.

Περασα το τελευταιο, ειναι καπως πιο ανθρωπινα τα πραγματα... 
Îεν ÏÏάÏÏει διαθέÏιμη ÏεÏιγÏαÏή για Ïη ÏÏÏογÏαÏία.

Επισης θα χαρειτε να μαθετε πως το θεμα με τους 2nd (και πιθανοτατα 1st) Gen, δεν ειναι προβλημα του AGESA, αλλα προβλημα της MSI :) 
Στην Prime μια χαρα τα παει ο 2700Χ. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kostas_anes Είμαι περίεργος αν ανεβαίνει πάνω από 3200 η Prime X370 με τον 3700Χ. Με τον 2700Χ δεν ανέβαινε με τα παλιά BIOS, δε ξέρω με τα νέα. Νομίζω είχα καταφέρει ως 3333 αλλά όχι 100% stable.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, malakudi είπε

@kostas_anes Είμαι περίεργος αν ανεβαίνει πάνω από 3200 η Prime X370 με τον 3700Χ. Με τον 2700Χ δεν ανέβαινε με τα παλιά BIOS, δε ξέρω με τα νέα. Νομίζω είχα καταφέρει ως 3333 αλλά όχι 100% stable.

Oτι περιεγραψες ακριβως. Θα δω αυριο με τονν 3700Χ και θα σου πω ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Έχω ξενερώσει...

Το έβαλα να κάνει boot για πρώτη φορά και μετά από το πρώτο έλεγχο της μητρικής κολλάει στο error 78 - ACPI Core initialization και στην οθόνη μένει στο μήνυμα "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed.

☹️☹️☹️☹️

Απαντάω στον εαυτό μου...

Είχα καιρό να νιώσω ερασιτέχνης. Έσπαγα το κεφάλι μου και έφαγα 2 ώρες ψάχνοντας αυτό το error να δω μπας και έχει συμβεί σε κάποιον άλλον. Έπεφτα σε απαντήσεις του στυλ "ξεκίνα να ξηλώνεις μνήμες μία-μία, βγάλε επεξεργαστή να δεις τα pins, δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, δοκίμασε με μια άλλη κάρτα γραφικών". Εντωμεταξύ ήμουν σίγουρος ότι όλα τα parts μου ήταν πένα. Τελικά το φλασάκι του πληκτρολογίου/ποντικιού όπως το έβαλα δεν είχε κάτσει καλά στη θύρα!!! ΕΦΑΓΑ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ !!

Και από την άλλη αυτή η Gigabyte... επιλέγει να βάλει στο error 78 το πιασάρικο και τρομακτικό "ACPI Core initialization", άντε να καταλάβεις τι παίζει και να πάει το μυαλό σου εκεί που πρέπει. Έκανα που έκανα εγώ την πατάτα... 1000 φορές για το error 78 να υπήρχε η επεξήγηση "που πας ρε λακαμά χωρίς πληκτρολόγιο;"

Στα υπόλοιπα...
Πολύ αργό boot η Master, κάνει ένα σωρό ελέγχους ακόμα και στο fast boot. Επίσης δεν πρόσεξα να υπάρχει λειτουργία στο bios να σετάρει μόνη της τα ανεμιστήρια για να δουλεύουν αθόρυβα.
Με την καθυστέρηση που είχα δεν πέρασα ούτε windows ούτε τπτ... μόνο bios update έκανα. Θερμοκρασία cpu στο bios έπαιζε στους 35-40

Επεξ/σία από godslayerxp
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Απαντάω στον εαυτό μου...

Είχα καιρό να νιώσω ερασιτέχνης. Έσπαγα το κεφάλι μου και έφαγα 2 ώρες ψάχνοντας αυτό το error να δω μπας και έχει συμβεί σε κάποιον άλλον. Έπεφτα σε απαντήσεις του στυλ "ξεκίνα να ξηλώνεις μνήμες μία-μία, βγάλε επεξεργαστή να δεις τα pins, δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, δοκίμασε με μια άλλη κάρτα γραφικών". Εντωμεταξύ ήμουν σίγουρος ότι όλα τα parts μου ήταν πένα. Τελικά το φλασάκι του πληκτρολογίου/ποντικιού όπως το έβαλα δεν είχε κάτσει καλά στη θύρα!!! ΕΦΑΓΑ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ !!

Και από την άλλη αυτή η Gigabyte... επιλέγει να βάλει στο error 78 το πιασάρικο και τρομακτικό "ACPI Core initialization", άντε να καταλάβεις τι παίζει και να πάει το μυαλό σου εκεί που πρέπει. Έκανα που έκανα εγώ την πατάτα... 1000 φορές για το error 78 να υπήρχε η επεξήγηση "που πας ρε λακαμά χωρίς πληκτρολόγιο;"

Στα υπόλοιπα...
Πολύ αργό boot η Master, κάνει ένα σωρό ελέγχους ακόμα και στο fast boot. Επίσης δεν πρόσεξα να υπάρχει λειτουργία στο bios να σετάρει μόνη της τα ανεμιστήρια για να δουλεύουν αθόρυβα.
Με την καθυστέρηση που είχα δεν πέρασα ούτε windows ούτε τπτ... μόνο bios update έκανα. Θερμοκρασία cpu στο bios έπαιζε στους 35-40

Παντα σου κανει τη ζημια κατι απλο που δεν μπορεις να φανταστεις -_-

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 3700Χ και prime κατάφεραν 3600ΜΗz CL16 στις RAM σταθερά. Δεν έκατσα να το ψάξω παραπάνω, αλλά με 1.38V που έδινα 3700 LC17 δεν μπήκε. 
Επίσης ανακάλυψα πως είχε πέσει πάστα στο σόκετ και κάλυπτε 2 pins στην μεριά του IMC και ο 2700Χ τα έβρισκε σκούρα λόγω αυτού. Το καθάρισα και όλα καλά πλέον.

Ο 2700Χ έχει ελάχιστη πάστα στην βάση των εν λόγω pins, αλλά δεν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργικότητα γιατί είναι μη αγώγιμη.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, billeiros είπε

Παιδιά το soc voltage σε oc ram πόσο προτείνετε? Επίσης με τα vddp και vddg ?

Soc 1.1 ,vddp 1.1,vddg 1.075-1.1v δεν χρειάζεσαι παραπάνω από αυτα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Παιδιά το soc voltage σε oc ram πόσο προτείνετε? Επίσης με τα vddp και vddg ?

Aν θες να πουσαρεις λιγο IF δωσε 1.125V στο SoC, βοηθαει. Τα VDDP/VDDG τα αφηνω στο auto.

Δημοσ.

Τα vddp/vddg παντως τα βαζω 0,9 και 0,95 οπως λεει το calculator.Παιζουν μια χαρα.

Το soc απαραιτητα 1,1,παρακατω τρωει reboot,τουλαχιστον στα 3733.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τα vddp/vddg παντως τα βαζω 0,9 και 0,95 οπως λεει το calculator.Παιζουν μια χαρα.

Το calculator έχει τρεις τιμές .ποια βάζεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Το calculator έχει τρεις τιμές .ποια βάζεις?

Τα rec. 

Ετσι και αλλιως τα rec σε αυτα ειναι χαμηλοτερα απο τα auto οποτς κερδος ειναι και παλι. 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αναλόγως και τα ρολόγια άλλα και το σύστημα του καθενός, με αυτά που έβαλα εγώ θεωρητικά δεν θα σε κόψουν έως τα 3800mhz.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Αναλόγως και τα ρολόγια άλλα και το σύστημα του καθενός, με αυτά που έβαλα εγώ θεωρητικά δεν θα σε κόψουν έως τα 3800mhz.

Nα ενημερωσω οτι λιγοτερο απο το 10% των 3rd gen πιανουνε 1900 FCLK σταθερα :P 
Οι περισσοτεροι κινουνται στα 1766-1800, ενα οκ ποσοστο στα 1833 και στα 1866 εχουμε μια μεγαλη μειωση (περιπου το 1/4)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...