Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Και στους 2xxx ιδια ηταν η ταση ,δεν επαθαν κατι απο αυτο. Μπορεις ωστοσο να βαλεις Offset ταση αρνητικη και να την ριξεις αλλα θα πεσουν και επιδοσεις.

Το φαντάζομαι για αυτο και δεν το αλλάζω γιατι προφανώς η AMD το έχει ρυθμίσει ετσι αλλα ίσως να έπρεπε να το δουλέψει διαφορετικά στην 3000 σειρά με χαμηλότερο ρεύμα και πάνω κάτω τα ίδια clocks , ίσως να είμαι και ακόμη επηρεασμένος πως έπαιζε ο 6700k και ειμαι υπερευχαριστημένος μέχρι στιγμής απο τον 3700x για αυτο που τον πήρα , απλα μεταφέρω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου , τροφή για σκέψη που λένε :)

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι 24/7 αυτές οι τάσεις, spikes είναι για δευτερόλεπτα..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν είναι 24/7 αυτές οι τάσεις, spikes είναι για δευτερόλεπτα..

Δεν ξέρω σε εμένα πάντως στο cpuz αλλάζει απο 1.47 σε 1.46 ουτε πιο κάτω ουτε πιο πάνω

Δημοσ.

Στο HWiNFO64 τι μέσο όρο έχει για μία ώρα χρήσης για παράδειγμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SPANK είπε

Έχουν φαγωθεί ολοι με τα stock clocks που δεν πιάνουν οι 3000 και αυτο που υποσχέθηκε η amd , εμένα όμως περισσότερο με πηράζει αυτο το πράγμα να βλέπω το voltage να παίζει κοντά στο 1.47 και με ενεργοποιημένο στο bios το Pressicion boost  και το overdrive απλα enabled και τις μνήμες στα 3200 , πρέπει κάτι να γίνει με αυτο το θέμα , προσωπικά οκ το αφήνω ως έχει καθώς δεν κάνω κατι παραπάνω απο οτι μου δίνει ο κατασκευαστής αλλα δεν ξέρω ώρες ώρες αισθάνομαι οτι ο επεξεργαστής υποφέρει , δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει καποιο fix αυτο ....

Καλύτερα δηλαδή να μου μειώσουν τα clock πχ στα 4.2 και να μου δώσουν 1.4 που θα έχει και μικρότερες θερμοκρασίες παρα το αντίθετο

Είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς, και λογικό, που δεν έχουν καταλάβει τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων cpu. 

Η τάση που βλέπεις και σου φαίνεται υψηλή, παρέχεται σε κάποιους πυρήνες στιγμιαία αλλά πάντα σε χαμηλό φορτίο. 

Σε υψηλότερο φορτίο δίνει αναλογικά χαμηλότερη τάση, εξασφαλιζοντας την θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα και προστατευοντας το τσιπάκι από φθορά. 

Για παράδειγμα μόνο να σου πω, πως είναι καλύτερα έτσι όπως το βλέπεις να δίνει 1.45, παρά να το έχεις βάλει χειροκίνητα στο 1.3, γιατί έτσι ανεξαρτήτως φορτίου, η τάση θα είναι μόνιμη, ενώ σε default λειτουργία πέφτει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ακόμα και κάτω από 1.2 σε συγκεκριμένα φορτία. 

Εκτός των άλλων άρθρων που εξηγούν καλύτερα τα παραπάνω, υπάρχει και ένα βίντεο του συμφορουμιτη kostasanes, που τα εξηγεί μια χαρά. 

Όσο για την τάση που δεν κατεβαίνει σε idle, αν έχεις ανοιχτό το icue μην περιμένεις να πέσει. 

Σου είχα γράψει και στο άλλο τοπικ. Για κάποιο λόγο δεν αφήνει να μπουν σε sleep mode τα cores. 

Αν το έχεις κλείσει θα είναι κάτι άλλο. 

Και καλύτερα να τα κοιτάς από το ryzen master 

Επεξ/σία από mcrae13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα φώτα σας αδερφια.Θα συνδυάσω τον Ryzen 3600 με το Msi X470 pro carbon.Θα χάσω πολλά σε επιδόσεις??Διάβασα οτι η συγκεκριμένη αντέχει στα ρεύματα και δινει πονο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alldaynews είπε

Τα φώτα σας αδερφια.Θα συνδυάσω τον Ryzen 3600 με το Msi X470 pro carbon.Θα χάσω πολλά σε επιδόσεις??Διάβασα οτι η συγκεκριμένη αντέχει στα ρεύματα και δινει πονο.

Υπερκαλυμμένος θα εισαι 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alldaynews είπε

οκ θα εισαι !!!!:D

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Well την ιδια εχω με 3700Χ και ξερεις τι κανω... :P

Εσένα είδα να ξες χαχαχαχαχα και εψαξα για την mobo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Ρε παιδια μπορει καποιος με 2700Χ να μου τρεξει το Wolfenstein Youngblood σε καποια φαση;
Γιατι παιρνω πολυ περιεργα νουμερα....

Αν έχει bench χωρίς να χρειάζεται το παιχνίδι εγώ το απόγευμα. Αν και από ότι φαίνεται θα το τιμήσω αυτές τις μέρες.

Επεξ/σία από STORM1978
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Αν έχει bench χωρίς να χρειάζεται το παιχνίδι εγώ το απόγευμα. Αν και από ότι φαίνεται θα το τιμήσω αυτές τις μέρες.

Δεν εχει μονο του bench, αλλα ειναι "μικρο" (35GB). Γενικα ρε παιδια εχω δει κατι νουμερα που δεν βγαζουνε νοημα. Τα synthetics και τα render/editing ολα βγαζουν τα νουμερα που περιμενα. Τα παιχνιδια απο την αλλη ειμαι απο 20-100 FPS κατω. 100 FPS ΚΑΤΩ!

Εδω σκεφτομαι να πεταξω πανω τον 1400 γιατι θα τρελαθω στο τελος. KCD πχ στο menu με τον 3700Χ εβγαζα 199 FPS και η καρτα στο φουλ, CPU δεν θυμαμαι usage. Με τον 2700Χ το CPU ειναι στα 60-70% και βγαζει μονο 120... 
Στο Youngblood παλι, ο 3700Χ ειναι στα 256, ο 2700Χ ειναι στα 125 average. Στο Civ ειμαστε παλι 20-30 FPS κατω, στο Total War παλι 20 FPS κατω. 
3466 μνημες με φουλ tight timings και PBO ανοιχτο στον επεξεργαστη. Τα εβαλα ολα bios defaults και μπουταρα με 2400 μνημες. Φυσικα τα FPS γ@μηθηκαν αναποδα και επεσαν αισθητα περισσοτερο. 

Λετε να ειναι κανα BIOS version? Και απο την αλλη, αν ειναι οντως το BIOS πως να το τεσταρω; Να βαλω το παλιο BIOS που δουλευει σωστα, η να μπεντσαρω με το νεο επειδη ετσι ειναι τα πραγματα και ολοι περνανε το τελευταιο; 

Καμια συμβουλη, η γνωμη πανω στο θεμα;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...