Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδες,

φτιάχνω pc μετά από καμια 10αριά χρόνια. έχω παραγγείλει έναν 3600, msi x570 pro carbon και corsair vengeance lpx 3200MHz. Το xmp που θα με βοηθήσει γιατι το διαβάζω συνέχεια. Δεν θέλω να κάνω overclocks και λοιπα αλλά θα ήθελα να δουλεύουν στα φουλ mhz οι μνήμες.. θα με βοηθήσει αυτο το xmp?

Επεξ/σία από Re4cTiV3
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panospc είπε

Μιας και ανέφερες το cool&quiet, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της gigabyte στο reddit, το cool&quiet καταργήθηκε από την AMD γι' αυτό και δεν υπάρχει πλέον στις gigabyte μητρικές. Ίσως να αφαιρεθεί και από τις άλλες μητρικές στον μέλλον.

Στην δική μου αν δεν το βάλω manual enabled δεν πέφτει η τάση, ελπίζω αν βγει από το bios να κάνουν κάτι για αυτό....

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε

αλλά θα ήθελα να δουλεύουν στα φουλ mhz οι μνήμες

20 λεπτά πριν, Re4cTiV3 είπε

corsair vengeance lpx 3200MHz.

Έπρεπε να ρωτήσεις πρώτα εδώ για να σε κατευθύνουν να πάρεις Micron E-Die μνήμες στα ίδια λεφτά.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να σου τύχουν Samsung D/E-Die dual rank μνήμες που είναι και αυτές καλές.

Το XMP θα σε βοηθήσει να πας με 1 κλικ τις μνήμες στα 3200 C16 αλλά με χαλαρά timings (χαμηλή απόδοση δηλαδή). Αν θες ταχύτητα από τις μνήμες πρέπει να βάλεις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αα οκ! :)

18 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Έπρεπε να ρωτήσεις πρώτα εδώ για να σε κατευθύνουν να πάρεις Micron E-Die μνήμες στα ίδια λεφτά.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να σου τύχουν Samsung D/E-Die dual rank μνήμες που είναι και αυτές καλές.

γιατί τι έχουν οι E-die μνήμες; τις CMK16GX4M2B3200C16 παράγγειλα και βλέπω οτι λένε ειναι samsung b-die.

Επεξ/σία από Re4cTiV3
Δημοσ.

Εγώ πάντως κατεληξα σε Ryzen 3600X - Asus Tuf Gaming - G.Skill Flare X 16GB.Ελπίζω να φύγουν σύντομα αυτά που έχω βάλει αγγελία ώστε να προχωρήσω στην αγορά τους

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alldaynews είπε

Εγώ πάντως κατεληξα σε Ryzen 3600X - Asus Tuf Gaming - G.Skill Flare X 16GB.Ελπίζω να φύγουν σύντομα αυτά που έχω βάλει αγγελία ώστε να προχωρήσω στην αγορά τους

πως και G.Skill Flare X; στα 3200MHz?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Re4cTiV3 είπε

αα οκ! :)

γιατί τι έχουν οι E-die μνήμες; τις CMK16GX4M2B3200C16 παράγγειλα και βλέπω οτι λένε ειναι samsung b-die.

Δεν νομίζω να είναι b-dies με 3200c16. Οι b-dies είναι γενικά πολύ πιο ακριβές..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν νομίζω να είναι b-dies με 3200c16. Οι b-dies είναι γενικά πολύ πιο ακριβές..

https://www.msi.com/Motherboard/support/MPG-X570-GAMING-PRO-CARBON-WIFI#support-mem-19

οι CMK16GX4M2B3200C16R ver4.31 είναι. Overclocking δεν θα κάνω οπότε δεν με νοιάζει τόσο πολύ τι die θα ναι

Επεξ/σία από Re4cTiV3
Δημοσ.

Δεν έχω δει πουθενά πάντως b-dies που να είναι 3200c16..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν έχω δει πουθενά πάντως b-dies που να είναι 3200c16..

Συμφωνα με αυτο https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Αυτες πρεπει να ειναι https://www.bestprice.gr/item/2155156338/gskill-trident-z-32gb-ddr4-3200mhz-red.html?fromq=f4-3200c16d-32gtza&from=cat-single

Δημοσ.

Ε τι μόνο οι κόκκινες είναι b dies 32gb με τόσο καλή τιμή ; Δηλαδή στα άλλα χρώματα δεν είναι ; Περίεργο 

Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο το συγκεκριμενο site ειναι 100% σωστο με τις συγκεκριμενες μνημες δυστηχως,απλα το ανεφερα μιας και ρωτησε καποιος αν παιζουν bdie μνημες 3200αρες με CL16.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αυτες πρεπει να ειναι 

32 λεπτά πριν, dem είπε

Ε τι μόνο οι κόκκινες είναι b dies 32gb με τόσο καλή τιμή ; Δηλαδή στα άλλα χρώματα δεν είναι ; Περίεργο 

Όχι.

B-Die είναι η έκδοση με timings 16-16-16-36 που ο κωδικός τελειώνει σε GTZA.

Όλες οι άλλες 32GB 3200C16 έχουν 16-18-18-38.

4 ώρες πριν, Re4cTiV3 είπε

https://www.msi.com/Motherboard/support/MPG-X570-GAMING-PRO-CARBON-WIFI#support-mem-19

οι CMK16GX4M2B3200C16R ver4.31 είναι. Overclocking δεν θα κάνω οπότε δεν με νοιάζει τόσο πολύ τι die θα ναι

Αυτό που σου λέει η λίστα της μητρικής είναι ότι από τις συγκεκριμένες Corsair που βγαίνουν σε ένα σωρό versions μόνο η ver. 4.31 είναι Samsung B-Die.

Ποιες οι πιθανότητες να σου τύχει κάτι τέτοιο; Λιγοστές...

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...