Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, soctap είπε

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  VIDEO

It's worse than I thought - RYZEN 3000 Boost Survey

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι όλο αυτό δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα... 

• Like 2
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Εμένα δεν με ενοχλεί αλλά έχεις δίκιο. Αν έλεγε για παράδειγμα για τον 3900x ότι έχει μέγιστο boost τα 4500 και οι αγοραστές έβλεπαν 4550/4575 τότε θα υπήρχε και έξτρα ικανοποίηση

24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι όλο αυτό δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα... 

Και μένα δε με ενοχλεί και ουσιαστικά δεν έχει νόημα, αλλά είναι σίγουρα foul από πλευράς AMD να μη μπορεί να δώσει τα αναγραφόμενα, έστω κι αν η απόκλιση είναι 1-2%. Αν δε το διορθώσει θα είναι επικοινωνιακή ήττα, αν επόμενες φουρνιές από τσιπάκια είναι καλύτερα και δε το παρουσιάζουν θα ανοίξει ιστορία με RMAs, κι ας είναι 1-2% μόνο η διαφορά συν ότι στις ΗΠΑ κάτι τέτοια ψάχνουν για class action lawsuits.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, malakudi είπε

Και μένα δε με ενοχλεί και ουσιαστικά δεν έχει νόημα, αλλά είναι σίγουρα foul από πλευράς AMD να μη μπορεί να δώσει τα αναγραφόμενα, έστω κι αν η απόκλιση είναι 1-2%. Αν δε το διορθώσει θα είναι επικοινωνιακή ήττα, αν επόμενες φουρνιές από τσιπάκια είναι καλύτερα και δε το παρουσιάζουν θα ανοίξει ιστορία με RMAs, κι ας είναι 1-2% μόνο η διαφορά συν ότι στις ΗΠΑ κάτι τέτοια ψάχνουν για class action lawsuits.

Σιγουρα αλλα απο την στιγμη που αυτα το ρολογια παιζουν για δευτερολεπτα και δεν κρατιουνται ουτως η αλλως ειναι να ειχαμε να λεγαμε ,το σωστο θα ηταν να κραταγαν τα διαφημιζόμενα ρολογια συνεχόμενα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Σιγουρα αλλα απο την στιγμη που αυτα το ρολογια παιζουν για δευτερολεπτα και δεν κρατιουνται ουτως η αλλως ειναι να ειχαμε να λεγαμε ,το σωστο θα ηταν να κραταγαν τα διαφημιζόμενα ρολογια συνεχόμενα

Σε single core ο δικός μου κρατάει σχεδόν συνεχόμενα 4550 και στιγμιαία 4575. Φυσικά αυτό μόνο σε ένα πυρήνα από τους 12 - είναι κι αυτό ένα θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, malakudi είπε

Σε single core ο δικός μου κρατάει σχεδόν συνεχόμενα 4550 και στιγμιαία 4575. Φυσικά αυτό μόνο σε ένα πυρήνα από τους 12 - είναι κι αυτό ένα θέμα.

Το σιγουρο ειναι οτι αν τους εβαζαν ολους 100mhz κατω θα ηταν καλυμμενοι ,τωρα εκανα μ@λ@κια και σωστα τρωνε κραξιμο. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτο το  κουλο που το cool&quiet μου ριχνει 25mhz σε ολους τους πυρηνες σε max boost. Φανταζομαι ειναι ο λογος που οι περισσοτεροι με 3700x αναφερουν 4,375και οχι 4,4Ghz

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Το σιγουρο ειναι οτι αν τους εβαζαν ολους 100mhz κατω θα ηταν καλυμμενοι ,τωρα εκανα μ@λ@κια και σωστα τρωνε κραξιμο

Το βλέπω να έρχεται bios σε όλες τις μητρικές που θα κάνει κάτι τέτοιο.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Tι εννοεις κατι τετοιο? να ριχνει 100mhz ?

Πιο συντηρητικά voltages, χαμηλότερα boosts και "equality" παντού φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Μαλλον να δινει

Αμα μπορουσαν να το διορθωσουν θα το ειχαν κανει ηδη φανταζομαι. Ασχετο αλλα σε ενα συνδυασμο  Bios και chipset drivers που δεν τον θυμαμαι καθολου μου κρατουσε σε gaming 4325mhz ,τωρα εχω πεσει και εκει στα 4275-4300

Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Πιο συντηρητικά voltages, χαμηλότερα boosts και "equality" παντού φάση.

Καλα εκει ειναι που θα φανε κραξιμο και μηνυσεις...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτο το  κουλο που το cool&quiet μου ριχνει 25mhz σε ολους τους πυρηνες σε max boost.

Μιας και ανέφερες το cool&quiet, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της gigabyte στο reddit, το cool&quiet καταργήθηκε από την AMD γι' αυτό και δεν υπάρχει πλέον στις gigabyte μητρικές. Ίσως να αφαιρεθεί και από τις άλλες μητρικές στον μέλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, panospc είπε

Μιας και ανέφερες το cool&quiet, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της gigabyte στο reddit, το cool&quiet καταργήθηκε από την AMD γι' αυτό και δεν υπάρχει πλέον στις gigabyte μητρικές. Ίσως να αφαιρεθεί και από τις άλλες μητρικές στον μέλλον.

Γελαω... Εχω ζησει σχεδον ολη μου την ζωη με το C&C και τωρα μου το παιρνουν μακρια T_T 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 2
Δημοσ.

Ακομα σφίγγουν τα transistor του 56 core εκει στην Intel ? 😂

https://www.guru3d.com/news-story/amd-epyc-chips-beat-intel-xeon-in-geekbench-for-price-25-of-the-price.html

In the Linux version of Geekbench 4, this system achieved a multi-core score of no less than 193554 points . The fastest result for team blue was that of a Dell PowerEdge R840 with four Intel Xeon 8180M processors - a total of 112 cores and 224 threads. This combination achieved more than 155050 points, roughly twenty percent slower than the AMD system.

The four Xeon 8180Ms cost a total of $52044, two Epyc 7742s are sold for only $13900.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Το σιγουρο ειναι οτι αν τους εβαζαν ολους 100mhz κατω θα ηταν καλυμμενοι ,τωρα εκανα μ@λ@κια και σωστα τρωνε κραξιμο. Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτο το  κουλο που το cool&quiet μου ριχνει 25mhz σε ολους τους πυρηνες σε max boost. Φανταζομαι ειναι ο λογος που οι περισσοτεροι με 3700x αναφερουν 4,375και οχι 4,4Ghz

32 λεπτά πριν, panospc είπε

Στην ASUS Prime X470 Pro πάντως δεν υπάρχει επιλογή Cool n Quiet εδώ και πολλές εκδόσεις BIOS. Έχει επιλογή για Core Boost και επιλογή για C-states.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...