kostas_anes Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, nicksoti είπε Στον 1600 πάντως που έχω δοκιμάσει να χαμηλώσω το TDP στο bios δεν κάνει τίποτα. Eμενα κανει Συν οτι υπαρχει PBO Eco Mode με 45W καταναλωση που δεν το εχω δοκιμασει. Γενικα παντως μπορεις να κανεις πολλα Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από kostas_anes 1
nicksoti Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε Μπορείς να τον καρφωσεις σε μικρότερη συχνότητα και πολύ μικρότερη τάση, αλλά θα έχεις μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με στοκ, ειδικά single core. Η άλλη λύση είναι να του κόψεις tdp όπως αναφέρθηκε. Το θέμα είναι πόσο χαμηλότερες επιδόσεις. Αν πράγματι είναι pre-OC τσιπάκια από την AMD, ουσιαστικά με το ξε-πουσάρισμα θα κερδίζεις σε performance/watt. Αρκεί φυσικά να μην μένει "καρφωμένη" η συχνότητα σε idle. 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Eμενα κανει Συν οτι υπαρχει PBO Eco Mode με 45W καταναλωση που δεν το εχω δοκιμασει. Γενικα παντως μπορεις να κανεις πολλα Καλά αυτό δεν το έχει σίγουρα, εδώ δεν έχει cool n quiet η μικρή, ανάλογα το Bios και τη συχνότητα που βάζεις αποφασίζει μόνη της..
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Eμενα κανει Συν οτι υπαρχει PBO Eco Mode με 45W καταναλωση που δεν το εχω δοκιμασει. Γενικα παντως μπορεις να κανεις πολλα Πεφτει κατω από την Base η συχνοτητα δεν είναι για πολλα Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από akoinonitos
ilos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 40 λεπτά πριν, akoinonitos είπε κλεινεις το core performance boost και παιζει στην base με 1V και είναι ψυγειο ,αλλα δεν θα εχεις πρόβλημα και όπως είναι να το αφησεις Το αυτό, έτσι και βγάλεις το CPB και ανοίξεις το CnC στο bios, δε χρειάζεται να πειραματιστεί κανείς με UV στον 1600. Σχεδόν near ambient temps θα έχεις με καλή ψύξη, ενώ και σάπιο airflow και την spire να έχεις δε θα δεις ποτέ 70ρια σε full load. 1
cliobaccarra Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, ilos είπε Το αυτό, έτσι και βγάλεις το CPB και ανοίξεις το CnC στο bios, δε χρειάζεται να πειραματιστεί κανείς με UV στον 1600. Σχεδόν near ambient temps θα έχεις με καλή ψύξη, ενώ και σάπιο airflow και την spire να έχεις δε θα δεις ποτέ 70ρια σε full load. Παντως σε x470 Gigabyte aorus gaming εξαφανιστηκε το cnq στο τελευταιο bios!
ultraex2003 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 20 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε Παντως σε x470 Gigabyte aorus gaming εξαφανιστηκε το cnq στο τελευταιο bios! ομοιως σε asrock x470
nicksoti Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 54 λεπτά πριν, ilos είπε Το αυτό, έτσι και βγάλεις το CPB και ανοίξεις το CnC στο bios, δε χρειάζεται να πειραματιστεί κανείς με UV στον 1600. Σχεδόν near ambient temps θα έχεις με καλή ψύξη, ενώ και σάπιο airflow και την spire να έχεις δε θα δεις ποτέ 70ρια σε full load. Κάτω από 1V είμαι στον 1600 δίχως PBO. Όμως η ερώτησή μου αφορούσε τους 3000!
BlueAverage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Crus είπε Καλοφόρετος. Εγώ βαρέθηκα να περιμένω 1-2 μήνες και υπέκυψα σε 3600x από Amazon UK που με κάτι κουπόνια που είχα μου βγήκε 212 λίρες τελική (30 παραπάνω από 3600). Θα μείνει στο pc μέχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση και μετά βλέπουμε για 3900x ή 3950x. Άμα θες πες μας τις εντυπώσεις σου από τον δικό σου 3600χ. Με όλα στο auto. Δουλεύει ωραία η βαράει φρίκες με θερμοκρασίες; Σε ποια μητρική; Καλοφορετος και εύχομαι να το ευχαριστηθεις. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από BlueAverage 1
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε Παντως σε x470 Gigabyte aorus gaming εξαφανιστηκε το cnq στο τελευταιο bios! 36 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε ομοιως σε asrock x470 ψαξτε για c-state control Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από akoinonitos
nicksoti Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ψαξτε για c-state control Είναι ταυτόσημα; Έχω την εντύπωση ότι το cool n quiet έχει να κάνει και με τα p-states και όχι τα c-states. Υποτίθεται οι ryzen έχουν και κάτι shadow p-states... Τέλος πάντων ποτέ δεν τα κατάλαβα όλα αυτά πολύ καλά, ότι και να βάλω, balanced high performanced με οτιδήποτε ποσοστό min πάνω - κάτω ίδιες θερμοκρασίες έχω σε idle, όταν είμαι σε default. Δηλαδή ακόμα και οι 1st gen Ryzen έχουν τον "αυτοματισμό" τους, ε στους 3000 το "τερμάτισαν" από ότι φαίνεται.
cliobaccarra Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ψαξτε για c-state control Εισαι αρχηγος μπραβο, το βρηκα και το ενεργοποιησα για να δουμε Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από cliobaccarra
atromytos7 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Καλησπερα,να κανω και εγω μια ερωτηση,ασχετα με τα clocks και τα temp,που εως ενα σημειο ειναι λογικο,πιστευω οτι σε 1-1.5 μηνα θα εχουνε ολα φτιαχτει,ο 3600χ με auto τελικα σε games ειναι ισα με τον 8700κ?με σχετικα λογικες θερμοκρασιες??(εχω aio) Ευχαριστω
cliobaccarra Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε ψαξτε για c-state control *Λοιπον ενεργοποιησα c-state και οντως μου ριχνει ρολογια ακομα και σε manual o.c . Αν τρεξω εως 2 cinebench r15 ειναι οκ και μολις τελειωσει κατεβαζει ρευματα. Στο 3ο run ομως μολις τελειωσει δεν ξανακατεβαζει ρευματα οταν ειναι idle. Επαναλαμβανω το κανει μονο οταν ειμαι σε manual o.c mode σε default δουλευει οκ. Παιζει να ειναι και κατι με το ryzen master. Επισης εχουμε και λεμε το max o.c που καταφερα να φτασω σε all cores ειναι το 4350mhz με πανω απο 1.35 ρευμα που ειναι no go. Με το ιδιο ρευμα καταφερα να τρεξω και 1-2 πυρηνες που δοκιμασα στα 4400mhz εναν εναν και ετρεξαν κανονικα.(γλυτωσε το rma AMD) 😂😂 οτιδηποτε πανω απο 4350mhz σε all cores μου εκανε restart. Το sweet spot για τον δικο μου ειναι τα 4200mhz all cores με 1.21875 ρευμα και θερμοκρασια εως 67 βαθμους (στοκ ψυχτρα) cinebench r15 με ambient 28 δωματιου και score 2186cb. Για 4300mhz χρειαζεται 1.35 ρευμα που παλι δεν αξιζει. *Αν καταφερω και φτιαξω και το απο πανω θεμα που περιγραφω θα τον αφηνα στα 4200mhz all core , στο default πολυ σπανια περναει τα 4200mhz καποιος απο τους πυρηνες και αυτο για πολυ λιγο. Ακομα και σε παιχνιδι τρεχει με 4150mhz (χωρις αυξομειωση, τουλαχιστον ετσι δειχνει το afterburner και hw monitor). και μια φωτογραφια με το θεμα που περιγραφω υστερα απο 3 test. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από cliobaccarra
Crus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, BlueAverage είπε Άμα θες πες μας τις εντυπώσεις σου από τον δικό σου 3600χ. Με όλα στο auto. Δουλεύει ωραία η βαράει φρίκες με θερμοκρασίες; Σε ποια μητρική; Καλοφορετος και εύχομαι να το ευχαριστηθεις. Όταν έρθει θα ποστάρω σίγουρα. Σε ROG Strix X370-F θα κουμπώσει. Να 'σαι καλά.
dem Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, akoinonitos είπε Απάτη... ...Precision Boost Overdrive (PBO) - Present in all 3rd-gen Ryzen 5 and above CPUs - PBO works the same as the older iteration, just that it now can automatically overclock the CPU past the printed boost clock by up to 200 MHz, if the motherboard's VRM is capable of providing the extra power needed and if the silicone is good enough... Προφανώς τα καλά vrm είναι με > 700$ m/b και αυτοί που τις πήραν δεν είχαν ρεντα στο silicone ακόμα ... Χεχεχε Ακόμα και καλό προϊόν να έχει η amd στο marketing την παπατζα την έχει στο αίμα της η εταιρία Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από dem 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα