Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, ilos said:

Ακόμα και έτσι να είναι όπως το γράφουν πάλι δεν ισχύει. Σε ST άλλα τσιπάκια μπουστάρουν μέχρι 4.4 άλλα 4.375 και άλλα 4.35. Και αυτά τα πιάνεις με χαμηλές θερμοκρασίες και για ελάχιστο χρονικό διάστημα πολλές φορές. Συν ότι δεν είναι όλοι οι πυρήνες το ίδιο στα chiplets. Μερικοί είναι πατάτες και δεν ανεβάζουν ρολόγια.

Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει νόημα να τους ζοριζετε με all core oc.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, valkon είπε

Πως πάει το beta testing παιδιά; Όλα καλά; Υπάρχουν κάποια κλάματα στο reddit. 

Μια χαρά, εσύ πως πας, χαλαρά διακοπές και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις; 🙂

• Like 2
Δημοσ.

Beta testing my ass. Πραγματικά, αν δεν είχα ανοίξει ποτέ κάποιο HW monitor app, δεν θα σκεφτόμουν ότι το μηχάνημα σε load βαράει 70 βαθμούς. If it works, we good

Δημοσ.
6 ώρες πριν, billeiros είπε

Ηρθε επιτέλους...

Screenshot_2019-08-12-11-06-37-673_com.miui.gallery.png

Καλοφόρετος. 

Εγώ βαρέθηκα να περιμένω 1-2 μήνες και υπέκυψα σε 3600x από Amazon UK που με κάτι κουπόνια που είχα μου βγήκε 212 λίρες τελική (30 παραπάνω από 3600).

Θα μείνει στο pc μέχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση και μετά βλέπουμε για 3900x ή 3950x.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει νόημα να τους ζοριζετε με all core oc.

Δλδ απλά κατεβάζουμε ρευματακι και όλα τα άλλα auto?

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, billeiros said:

Δλδ απλά κατεβάζουμε ρευματακι και όλα τα άλλα auto?

Δεν κατεβάζουμε τίποτα. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ σταμάτησα να μπαίνω reddit να διαβάζω τι γράφει ο καθένας... πραγματικά... έβαλα το cpu πάνω, έβαλα και τις μνήμες 3200 και όλα καλά...κάθομαι και τον χαίρομαι στο gaming..  

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδιά για να καταλάβω κάτι.

Έστω ότι εγώ θέλω να τρέξω το τσιπ σε πιο χαμηλή τάση για τους λόγους μου. Πχ efficiency, ή επειδή έχω μητρική με αδύναμο κύκλωμα τροφοδοσίας, μικρό κουτί, μαμά ψύκτρα κλπ κλπ.

ΔΕΝ γίνεται; ΔΕΝ μπορώ να κατεβάσω manual τα ρολόγια καν; Ή έστω δεν κατεβαίνουν μόνα τους, όσο "θεωρεί" το κύκλωμα ότι πρέπει, αν κατεβάσω τάση; 

Αν ισχύει το 2ο, το κάνει με κάποια "συντηρητική" υπόθεση, πχ να πάει στα 3500 κι ας σηκώνει 3600; Η φλερτάρεις με την αστάθεια;

Ρωτάω γιατί από Δεκέμβρη - Γενάρη ίσως χρειαστώ κάποια πιο δυνατή κάρτα για compute και αν δω ότι ο 1600 με περιορίζει σημαντικά ίσως πάω σε 3700Χ-3900Χ ανάλογα τις τιμές τότε, ΔΕΝ με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μπουστάρει ο 1νας εκ των 8 ή 12 πυρήνων, ΔΕΝ καίγομαι για ένα 5-10% απόδοση αν είναι να καίω τα 2πλά και να κάνουν φασαρία οι ανεμιστήρες. 

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Έστω ότι εγώ θέλω να τρέξω το τσιπ σε πιο χαμηλή τάση για τους λόγους μου. Πχ efficiency, ή επειδή έχω μητρική με αδύναμο κύκλωμα τροφοδοσίας, μικρό κουτί, μαμά ψύκτρα κλπ κλπ.

ΔΕΝ γίνεται; ΔΕΝ μπορώ να κατεβάσω manual τα ρολόγια καν; Ή έστω δεν κατεβαίνουν μόνα τους, όσο "θεωρεί" το κύκλωμα ότι πρέπει, αν κατεβάσω τάση; 

Αν ισχύει το 2ο, το κάνει με κάποια "συντηρητική" υπόθεση, πχ να πάει στα 3500 κι ας σηκώνει 3600; Η φλερτάρεις με την αστάθεια;

Ρωτάω γιατί από Δεκέμβρη - Γενάρη ίσως χρειαστώ κάποια πιο δυνατή κάρτα για compute και αν δω ότι ο 1600 με περιορίζει σημαντικά ίσως πάω σε 3700Χ-3900Χ ανάλογα τις τιμές τότε, ΔΕΝ με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μπουστάρει ο 1νας εκ των 8 ή 12 πυρήνων, ΔΕΝ καίγομαι για ένα 5-10% απόδοση αν είναι να καίω τα 2πλά και να κάνουν φασαρία οι ανεμιστήρες. 

Aπλως μειωνεις το μεγιστο επιτρεπομενο socket power consumption η κανεις force το TDP να ειναι 65W χωρις να τα ξεπερνα ποτε. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Πρέπει να έχεις υπερβολικά σάπιο κουτί και μητρική για να έχεις πρόβλημα. Και αφού δίνεις 400-500 ευρώ για CPU, μπορείς να δώσεις και 30-40 να πάρεις μια ψήκτρα. Για τον 3700Χ που είναι 65W με την μαμά ψήκτρα δεν θα έχεις θέμα, δεν είναι χάλια σαν των intel. Πάντως κάπου υπερβάλουμε και εμείς. Αν απλά πάρεις το CPU, το φορέσεις στη μητρική και απλά χρησιμοποιείς το PC ως συνήθως δεν θα καταλάβαινες τίποτα. Μια χαρά επιδόσεις θα έβλεπες. Απλά είμαστε αρρωστάκια :P και ψάχνουμε, ρεύματα, τάσεις, θερμοκρασίες, πόσο μπουστάρει ο ένας πυρήνας, πόσο όλοι μαζί, κτλ. Όπως γίνεται με τα παιχνίδια και το MSI AB, που κοιτάς όλη την ώρα τα FPS και τα 1% και 0.1% Lows..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nicksoti είπε

κλεινεις το core performance boost και παιζει στην base με 1V και είναι ψυγειο ,αλλα δεν θα εχεις πρόβλημα και όπως είναι να το αφησεις

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια.

Ναι έχω μικρό κουτάκι - αν και με σχετικά καλό αερισμό με λίγη... πατέντα  και χάλια μητρική.... Αλλά αν είναι τότε να πάρω μητρική+ψύκτρα+κουτί με 200€ με συμφέρει να μείνω ως έχω και να τον δουλεύω στο 1V.

• Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, nicksoti said:

Μπορείς να τον καρφωσεις σε μικρότερη συχνότητα και πολύ μικρότερη τάση, αλλά θα έχεις μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με στοκ, ειδικά single core. Η άλλη λύση είναι να του κόψεις tdp όπως αναφέρθηκε.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Aπλως μειωνεις το μεγιστο επιτρεπομενο socket power consumption η κανεις force το TDP να ειναι 65W χωρις να τα ξεπερνα ποτε. 

Στον 1600 πάντως που έχω δοκιμάσει να χαμηλώσω το TDP στο bios δεν κάνει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...