mcrae13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, silenoz66 είπε R20 στα 4200 εκλεισε παλι, ρευμα 1.099...θα το τρεξω στοκ και θα σας δειξω αποτελεσματα! Score 3333, η φωτό ειναι λιγο πριν τελειωσει το Τεστ..ολα στο Auto ΒΙΟS εκτος XMP-A Ωραιος. Οπότε δινει 1.33v και τρέχει στα 3871 με 87c peak temp Ο δικος μου δίνει λίγο παραπάνω ρευμα αλλά τρέχει σε μεγαλύτερη συχνότητα (λόγω temps? ) με χαμηλότερη όμως θερμοκρασία προφανώς λόγω AIO έναντι στοκ που έχεις Ας δοκιμάσει οποιος θέλει με 3600 να μας πει ποσο ρευμα δινει by default για να δούμε τι γίνεται με τα τσιπάκια. 1
cliobaccarra Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mcrae13 είπε Ωραιος. Οπότε δινει 1.33v και τρέχει στα 3871 με 87c peak temp Ο δικος μου δίνει λίγο παραπάνω ρευμα αλλά τρέχει σε μεγαλύτερη συχνότητα (λόγω temps? ) με χαμηλότερη όμως θερμοκρασία προφανώς λόγω AIO έναντι στοκ που έχεις Ας δοκιμάσει οποιος θέλει με 3600 να μας πει ποσο ρευμα δινει by default για να δούμε τι γίνεται με τα τσιπάκια. Οσο χαμηλοτερη θερμοκρασια τοσο περισσοτερο boost, επισης ασχετως τι δειχνει το ryzen master, ακομα και σταθερα να τα εχεις τα ρολογια αν δοκιμασεις 2 run το ενα με ρευμα 1.3 και το αλλο με ρευμα 1.2 στο 1.2 βγαζει παραπανω score (εφοσον δεν ειναι unstable). Αυτο που εχω συμπερανει εγω ειναι οτι το τσιπακι εχει αρκετο headroom για undervolt. Απλα δινει τοσο πολυ ρευμα ωστε να πιανει αυτο το boost που διαφημιζει(που δεν το πιανει αλλα λεμε τωρα). Λογικα αν ενδιαφερει καποιον το single core performance το καλυτερο μαλλον ειναι να μην πειραξει τπτ και να βαλει οσο το δυνατον καλυτερη ψυξη. Απο την αλλη αμα εισαι πιο πολυ του multicore performance μπορεις να πετυχεις ενα all core 4.2 πχ ευκολα με 1.2 ρευμα και να εισαι με την στοκ αρχοντας. Επισης ο δικος μου αναλογα με το τι τρεχεις διαμορφωνει και τα ρολογια αναλογα. Αλλο boost εχω στο cinebench και αλλο sto stress test του cpuz πχ. Θα με στειλει στο τρελαδικο η amd!!! Μπαινω bios βαζω αρνητικο offset στο ρευμα τρεχω cinebench κοιταω ρευμα και αντι να κατεβει εχει ανεβει, επισης τα ρολογια να boostaρουν εως 4150 ενώ πριν έως 4005 και το score να ειναι στα πατωματα πολυ λιγοτερο απο στοκ!!! *Άλλαξα τα ρεύματα από auto σε normal και κάτι τσίμπησε σε score, επίσης κατεβάζει καλύτερα τα ρεύματα σε idle Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από cliobaccarra 1
kostas_anes Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, cliobaccarra είπε Επισης ο δικος μου αναλογα με το τι τρεχεις διαμορφωνει και τα ρολογια αναλογα. Αλλο boost εχω στο cinebench και αλλο sto stress test του cpuz πχ. Διαφορετικα instruction sets = διαφορετικα κομματια του CPU σε χρηση = διαφορετικη καταναλωση και θερμικη συμπεριφορα 1 ώρα πριν, cliobaccarra είπε Μπαινω bios βαζω αρνητικο offset στο ρευμα τρεχω cinebench κοιταω ρευμα και αντι να κατεβει εχει ανεβει, επισης τα ρολογια να boostaρουν εως 4150 ενώ πριν έως 4005 και το score να ειναι στα πατωματα πολυ λιγοτερο απο στοκ!!! Γιατι οι νεοι επεξεργαστες οταν δεν εχουν αρκετη ταση δεν ριχνουν κλοκια, ριχνουν IPC. Δεν ξερω το πως, αλλα υποθετω οτι βαζει περισσοτερα "idle" commands με αποτελεσμα εστω και αν τρεχει σε μεγαλυτερα ρολογια, το τσιπακι να μην κανει τιποτα για περισσοτερα cycles. 1
thanosAIAS Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, dem είπε Μπορεί να έχει επενδύσει σε 2080ti και να τον ενοχλεί ας πούμε ότι δεν πιάνει σε κάποια παιχνίδια 165 FPS και να πιάνει 156. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος από 3600 3700 σε 9700k, εκτός αν δεν μπορεί να λύσει τα θέματα με τον θόρυβο, που νομίζω με curves κτλ λύνονται . Πέρα από αυτό πάντως και ειδικά αν η AM4 πλατφόρμα είναι στο τέλος της στο desktop και δεν θα υπάρξει τελικά zen 2+ με υποστήριξη από x570 δεν είναι κακή η λύση του 9900k και ούτε θα του βγει πιο ακριβά, αν κόψει από ram και ήδη έχει ψύξη. Άσε που με Ryzen 3000 τελικά θα πάρεις και cooler στο τέλος θέλεις δεν θέλεις. Μπορεί να γίνει κάνα cut 10-15 % στα intel σε λίγο. Γιατί δε θα υποστηρίζει το x570 τους Zen 2+. ???
dem Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 32 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε Γιατί δε θα υποστηρίζει το x570 τους Zen 2+. ??? Θα υποστηρίξει ΑΝ βγει μέσα στο 20, έτσι είχαν πει.
adtakhs Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, dem είπε Θα υποστηρίξει ΑΝ βγει μέσα στο 20, έτσι είχαν πει. Θα υποστηρίξει κατά 99,99% . Μην τρελαίνεστε. Επίσης όπως ανακοίνωσαν θα παρουσιάσουν τον ΖΕΝ 3 όπου είναι ήδη έτοιμος .... σχεδιαστικά. Μάλλον της TSMC περιμένουν και τα νέα 7nm
thanosAIAS Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Πάντως εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει και μεγάλη διαθεσιμότητα με τους ryzen 3000. Ψιλό paper launch μου θυμίζει η όλη φάση.
noFEARgr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μια χαρά διαθεσιμότητα υπάρχει . H Lisa μάλιστα είπε ότι οι ryzen 3000 πουλάνε 3,5 φορές πιο πολύ από τους αντίστοιχους Ryzen 2000 στο launch . Απλά είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση και δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις παραγγελίες . Ειδικά στον 3900x 1
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 H Msi δεησε να βγαλει τον 1.0.0.3 abb για την goolike ,ελπιζω να ακολουθησει και η ace συντομα ,αλλα παρόλα αυτά beta bios είναι... 1
Lelosxxx Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Γιατί να μην δουλεύει το pbo σε μητρική χ470 gigabyte ultra gaming με το καινούργιο bios ΑΒΒ?
kostas_anes Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 23 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε Γιατί να μην δουλεύει το pbo σε μητρική χ470 gigabyte ultra gaming με το καινούργιο bios ΑΒΒ? Γιατι η φαση ειναι BETA.
nikpoth Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 AMD Updates Ryzen Product Pages to Elaborate on "Max Boost Clocks" https://www.techpowerup.com/258201/amd-updates-ryzen-product-pages-to-elaborate-on-max-boost-clocks
akoinonitos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 28 λεπτά πριν, nikpoth είπε AMD Updates Ryzen Product Pages to Elaborate on "Max Boost Clocks" https://www.techpowerup.com/258201/amd-updates-ryzen-product-pages-to-elaborate-on-max-boost-clocks Απάτη... 5
ilos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, nikpoth είπε AMD Updates Ryzen Product Pages to Elaborate on "Max Boost Clocks" https://www.techpowerup.com/258201/amd-updates-ryzen-product-pages-to-elaborate-on-max-boost-clocks Ακόμα και έτσι να είναι όπως το γράφουν πάλι δεν ισχύει. Σε ST άλλα τσιπάκια μπουστάρουν μέχρι 4.4 άλλα 4.375 και άλλα 4.35. Και αυτά τα πιάνεις με χαμηλές θερμοκρασίες και για ελάχιστο χρονικό διάστημα πολλές φορές. Συν ότι δεν είναι όλοι οι πυρήνες το ίδιο στα chiplets. Μερικοί είναι πατάτες και δεν ανεβάζουν ρολόγια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα