Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

ειναι διαφορα που με χαλανε στους ryzen ενα απο αυτα ειναι τα χαμηλα clocks, προσωπικα δεν πιανει καν αυτα που πουλαει η amd εστω και σε 1 πυρηνα, βεβαια εχει ανεβει η amd αλλα στο gaming που με απασχολει ειναι ακομη πισω.

Τι σημασία έχει στα ποσά ghz παίζει το cpu; 

Και οι Dozzer πιάναμε τα 5ghz κάτι χρόνια πριν αλλά δεν ...

39 λεπτά πριν, BlueAverage είπε

Με sabertooth που είχα δοκιμάσει δεν μου έκανε το χατίρι. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση για αυτόν τον cpu. Το θέμα είναι να στρώσει η κατάσταση με τους ryzen 3xxx γιατί είναι κρίμα να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να ασχολείσαι με τα προβλήματα αντί να γλεντας το νέο σου πισι 

Asus croshair

Gigabyte 990Fxa ud7 revb

Asus sabertooth 

Τον έτρεχαν νερό.

• Like 4
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Τοτε σε τι δεν είσαι ευχαριστημένος?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Asus croshair

Gigabyte 990Fxa ud7 revb

Asus sabertooth 

Τον έτρεχαν νερό.

Δεν έχει πλέον καμία σημασία. Τον ξεφορτώθηκα εχτές.

1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Εγώ απάντησα στον χρήστη.

Δεν είμαι ο χρήστης. 😁

Ωχ το λάθος. Σορυ

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

μαλιστα.. εγω παλι εγκαταλειπω την πλατφορμα, παω σε 9700κ μιας και με ενδιαφερει το gaming μονο

👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχετε "κάψει" λίγο με τις θερμοκρασίες (pun intented). Ρυθμίστε τα BIOS να μην αυξομειώνουν ακαριαία τις στροφές στους ανεμιστήρες και όλα ΟΚ. Από κει και πέρα, με όλα auto ο επεξεργαστής θα δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί. Ότι κι αν πειράζετε τον κάνετε χειρότερο. Ακόμα και το PBO δεν δίνει τίποτα λόγω του ότι ήδη μπουστάρει στα όρια ο επεξεργαστής και χωρίς αυτό. Μιλάω πάντα για τους μεγάλους επεξεργαστές, 3700Χ,3800Χ,3900Χ. Οι πιο μικροί έχουν περισσότερα περιθώρια για manual ρυθμίσεις.

Καταλαβαίνω ότι πολύ ελπίζατε πως με manual overclock θα πέρνατε ένα 10-15-20% παραπάνω αλλά ξεχάστε το. Οι επεξεργαστές με όλα auto δουλεύουν ήδη όσο καλύτερα μπορούν. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βοηθήσετε στην καλύτερη ψύξη (καλύτερη ψύκτρα, A/C κτλ). Ο δικός μου 3900Χ όσο έπεφτε η θερμοκρασία δωματίου με το A/C στο τέρμα, τόσο ανέβαζε σκορς. Δηλαδή το τσιπάκι αυτόματα πάει όσο μπορεί να πάει, δοσμένων των συνθηκών. Απλώς αποδεχτείτε το.

Να συμπληρώσω πως μπορείτε να πετύχετε ενδεχομένως καλύτερο all-core boost από το αυτόματο με fixed voltage και fixed multiplier σε κάποια workloads, αλλά τότε θα χάσετε το single core boost. Στον 3900Χ έχω all-core boost στα 3975-4025 με 1,22 ενώ στο PBO δίνει 1,32 και τελικά δεν πάει πολύ παραπάνω. Βάζοντας fixed 1,28 (!,35 μείον vdroop) είχα καταφέρει 4300 all core, αλλά σε κάποια workload μόνο (πχ Cinebench). Δεν ξέρω αν θα ήταν σταθερό για κάθε είδους workload. Δε μπορεί να είναι χαζή η AMD που δίνει 1,32 (1,39 μείον vdroop) πιθανόν αυτός ο αλγόριθμος του boost να γίνει fine tune στο μέλλον από την ίδια την AMD, εμείς δυστυχώς δε μπορούμε να επέμβουμε. Πχ στη δική μου μητρική ενώ βάζω negative offset voltage για να "αναγκάσω" να παίξει χαμηλότερα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ζητάει ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnmt2 είπε

μαλιστα.. εγω παλι εγκαταλειπω την πλατφορμα, παω σε 9700κ μιας και με ενδιαφερει το gaming μονο

Δες το παραπάνω βίντεο γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πας σε 9700Κ. Μόνο ο 9900Κ αξίζει και επειδή τα 8/16 (core/theads) κοστίζουν πολύ ακριβά σε intel, ο ryzen είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ δυστυχώς...

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ που έχω τον 3600 με στοκ ψήκτρα στην τομαχοκ..για λόγους πηραματισμου πήγα BIOS έβαλα multiplier x42 και όλα τα άλλα auto. Ανοίγω πισι όλα κομπλέ.παω να τρέξω cinebench R20 μέσα σε 15 δευτερόλεπτα μαυρίζει οθόνη και αποτι φάνηκε βαρεσε ρεσταρτ το pc μόνο του. Τώρα να υποθέσω έγινε λόγο τεμπς?αν ναι νορμάλ ειναι έτσι?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, silenoz66 είπε

Εγώ που έχω τον 3600 με στοκ ψήκτρα στην τομαχοκ..για λόγους πηραματισμου πήγα BIOS έβαλα multiplier x42 και όλα τα άλλα auto. Ανοίγω πισι όλα κομπλέ.παω να τρέξω cinebench R20 μέσα σε 15 δευτερόλεπτα μαυρίζει οθόνη και αποτι φάνηκε βαρεσε ρεσταρτ το pc μόνο του. Τώρα να υποθέσω έγινε λόγο τεμπς?αν ναι νορμάλ ειναι έτσι?

Μπορεις να τρέξεις ένα cinebench με όλα στο auto και να βλέπεις πόσο ρέυμα δείχνει στο Ryzen master κατα τη δειάρκεια  και να μου πεις φίλε?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Μπορεις να τρέξεις ένα cinebench με όλα στο auto και να βλέπεις πόσο ρέυμα δείχνει στο Ryzen master κατα τη δειάρκεια  και να μου πεις φίλε?

Λοιπον 4200mhz ολα τα αλλα auto.. CB R15 1616 score , 84oC kai 1.099 V με βαση το Ryzen Master!! παω να δοκιμασω και R20..αλλα θα κλεισει σιγουρα δεν θα αντεξει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Λοιπον 4200mhz ολα τα αλλα auto.. CB R15 1616 score , 84oC kai 1.099 V με βαση το Ryzen Master!! παω να δοκιμασω και R20..αλλα θα κλεισει σιγουρα δεν θα αντεξει

Στοκ σου είπε βρε να το τρέξεις όχι με manual overclock.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

R20 στα 4200 εκλεισε παλι, ρευμα 1.099...θα το τρεξω στοκ και θα σας δειξω αποτελεσματα!

16 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

2083120008_CBR20.PNG.a1a5661ce1e5362dfedecdae3182c50b.PNG

Score 3333, η φωτό ειναι λιγο πριν τελειωσει το Τεστ..ολα στο Auto ΒΙΟS εκτος XMP-A

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Ασταθεια φιλε μου, μπορει απο temps μπορει απο μουλαρωμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Να φανταστώ είσαι με 2080ti και θες gaming  720p , 240hz όλα very low ?

Μπορεί να έχει επενδύσει σε  2080ti και να τον ενοχλεί ας πούμε ότι δεν πιάνει σε κάποια παιχνίδια 165 FPS και να πιάνει 156. Δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος από 3600 3700 σε 9700k, εκτός αν δεν μπορεί να λύσει τα θέματα με τον θόρυβο, που νομίζω με curves κτλ λύνονται . 

Πέρα από αυτό πάντως και ειδικά αν η AM4 πλατφόρμα είναι στο τέλος της στο desktop και δεν θα υπάρξει τελικά zen 2+ με υποστήριξη από x570 δεν είναι κακή η λύση του 9900k και ούτε θα του βγει πιο ακριβά, αν κόψει από ram και ήδη έχει ψύξη. Άσε που με Ryzen 3000 τελικά θα πάρεις και cooler στο τέλος θέλεις δεν θέλεις. Μπορεί να γίνει κάνα cut 10-15 % στα intel σε λίγο. 

Επεξ/σία από dem

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...