johnmt2 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) εμενα με 3600χ κ x570 με scalar x10 +25mhz πιανει μολις 4.1 all core και σε single core μολις 4.28ghz απο τα 4.4, με 75 βαθμους, με την αρχικη agesa ειχε καλυτερα clocks το cpu . η amd τα εχει κανει σαλατα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από johnmt2
cliobaccarra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, silenoz66 είπε Με στοκ ψήκτρες είμαστε..87οC είναι κάπως στο CB R20 .. δηλαδή αργότερα που θα πάρω και GPU καλή πόσο θα φτάνει σε βαριά games? τελοσπαντων απο τριτη περιμενω το am4 bracket να βαλω τα νερα και θα εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.
kostas_anes Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Η χώρα κατασκευής είναι πάντα η ίδια; Οχι
BlueAverage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Διαβάζω όλα αυτά που τραβάτε με τις θερμοκρασίες και με τα απίστευτα ανεβοκατεβάσματα τον ανεμιστήρων και μου θύμισαν τον πρώτο καιρό που είχα πάρει τον 9590fx. Και εκείνος συμπεριφερόταν ακριβός όπως οι δικοί σας επεξεργαστές τώρα και εκείνος δούλευε με 1.475 - 1.5 βολτ και είχε πιο νεύρο σε σχέση με τον προκάτοχό του 8350. Που αυτό είχε σαν συνέπεια πολύ γρήγορη μεταβολή της θερμοκρασίας στα vrm. Καλοκαίρι και τότε ζέστη και η Η100i να μην υποφέρεται από τον θόρυβο. Το μηχάνημα φριζαρε κολλούσε και οι επιδόσεις του άθλιες. Όμως το μυστικό δεν ήταν στον επεξεργαστή. Ήταν στα vrm. Χωρίς να θέλω να σας κουράσω αυτός ο cpu δούλεψε άριστα και με θερμοκρασίες max.40 βαθμούς και idle 14 με την h 110i όταν του είχα βάλει με πατέντα κρύο αέρα πάνω στα vrm. Αν θέλει κάποιος ας κάνει μερικά τεστ να δούμε και τώρα αν βοηθήσει.γιατι τα απότομα ανεβοκατεβάσματα τα ζητάει και η μητρική όταν γίνονταιspikes θερμοκρασίας στα vrm. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.εχω στα χέρια μου μητρική και μνήμες και δεν μπορώ να αποφασίσω τι επεξεργαστή να πάρω με όλα αυτά τα προβλήματα που διαβάζω. Τον έδιωξα τον 9590. Δεν θέλω πάλι να ζήσω τα ίδια. Και εκείνος με 5+5 φάσεις και καλά MOSFETs ενας 4core 8 threads. Όπως τα βλέπω πάω για 2700!!! Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από BlueAverage 1
kostas_anes Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Διαβάζω όλα αυτά που τραβάτε με τις θερμοκρασίες και με τα απίστευτα ανεβοκατεβάσματα τον ανεμιστήρων και μου θύμισαν τον πρώτο καιρό που είχα πάρει τον 9590fx. Και εκείνος συμπεριφερόταν ακριβός όπως οι δικοί σας επεξεργαστές τώρα και εκείνος δούλευε με 1.475 - 1.5 βολτ και είχε πιο νεύρο σε σχέση με τον προκάτοχό του 8350. Που αυτό είχε σαν συνέπεια πολύ γρήγορη μεταβολή της θερμοκρασίας στα vrm. Καλοκαίρι και τότε ζέστη και η Η100i να μην υποφέρεται από τον θόρυβο. Το μηχάνημα φριζαρε κολλούσε και οι επιδόσεις του άθλιες. Όμως το μυστικό δεν ήταν στον επεξεργαστή. Ήταν στα vrm. Χωρίς να θέλω να σας κουράσω αυτός ο cpu δούλεψε άριστα και με θερμοκρασίες max.40 βαθμούς και idle 14 με την h 110i όταν του είχα βάλει με πατέντα κρύο αέρα πάνω στα vrm. Αν θέλει κάποιος ας κάνει μερικά τεστ να δούμε και τώρα αν βοηθήσει.γιατι τα απότομα ανεβοκατεβάσματα τα ζητάει και η μητρική όταν γίνονταιspikes θερμοκρασίας στα vrm. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.εχω στα χέρια μου μητρική και μνήμες και δεν μπορώ να αποφασίσω τι επεξεργαστή να πάρω με όλα αυτά τα προβλήματα που διαβάζω. Τον έδιωξα τον 9590. Δεν θέλω πάλι να ζήσω τα ίδια Αυτα που λες ειναι παρωχημενα και δεν ξερω που τα βασιζεις ακριβως. Το θεμα με τον 9590 σου και την (μη ικανη) μητρικη σου να τον σηκωσει, ηταν η καταναλωση του τσιπ που ηταν 200-250W. Εμεις με 65W και 105W, τι θεμα να εχουμε με τα VRM ακριβως; Ποσο μαλλον στις μητρικες που εχουμε η πλειοψηφια εδω μεσα...
cliobaccarra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σαν κατι να γινεται σιγα σιγα. Εφτιαξα profil μεσα απο το ryzen master Εβαλα ρευμα 1.20 και συχνοτητα 4100 σε ολους τους πυρινες. Μια χαρα φαινονται ολα και εδω το score Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από cliobaccarra
BlueAverage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Είχα μητρική που τον σήκωνε.gigabyte 990fx ud3Αλλά και πάλι ήθελε βοήθεια. Εγώ μεταφέρω την εμπειρία μου. Μην ξεχνάς όμως ότι στα vrm έχεις πολλα MOSFETs που αποκρίνονται πολύ γρήγορα και αναπτύσουν στο σύνολό τους αρκετή θερμοκρασία. Σίγουρα τα current δεν είναι ίδια. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από BlueAverage 1
kostas_anes Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, BlueAverage είπε Είχα μητρική που τον σήκωνε. Αλλά και πάλι ήθελε βοήθεια. Εγώ μεταφέρω την εμπειρία μου. Μην ξεχνάς όμως ότι στα vrm έχεις πολλα MOSFETs που αποκρίνονται πολύ γρήγορα και αναπτύσουν στο σύνολό τους αρκετή θερμοκρασία. Αδερφε ασχολουμαι με το extreme overclocking, πιστεψε με, ξερω αρκετα παρα πανω περι VRM και power phases απο εσενα Σου εξηγησα οτι δεν ειναι αυτο, μην επιμενεις.
BlueAverage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Αδερφε ασχολουμαι με το extreme overclocking, πιστεψε με, ξερω αρκετα παρα πανω περι VRM και power phases απο εσενα Σου εξηγησα οτι δεν ειναι αυτο, μην επιμενεις. Σίγουρα έχεις καλές γνώσεις. Εγώ απλά είπα την γνώμη μου τελείως φιλικά βάση της εμπειρίας μου. 2
adtakhs Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Διαβάζω όλα αυτά που τραβάτε με τις θερμοκρασίες και με τα απίστευτα ανεβοκατεβάσματα τον ανεμιστήρων και μου θύμισαν τον πρώτο καιρό που είχα πάρει τον 9590fx. Και εκείνος συμπεριφερόταν ακριβός όπως οι δικοί σας επεξεργαστές τώρα και εκείνος δούλευε με 1.475 - 1.5 βολτ και είχε πιο νεύρο σε σχέση με τον προκάτοχό του 8350. Που αυτό είχε σαν συνέπεια πολύ γρήγορη μεταβολή της θερμοκρασίας στα vrm. Καλοκαίρι και τότε ζέστη και η Η100i να μην υποφέρεται από τον θόρυβο. Το μηχάνημα φριζαρε κολλούσε και οι επιδόσεις του άθλιες. Όμως το μυστικό δεν ήταν στον επεξεργαστή. Ήταν στα vrm. Χωρίς να θέλω να σας κουράσω αυτός ο cpu δούλεψε άριστα και με θερμοκρασίες max.40 βαθμούς και idle 14 με την h 110i όταν του είχα βάλει με πατέντα κρύο αέρα πάνω στα vrm. Αν θέλει κάποιος ας κάνει μερικά τεστ να δούμε και τώρα αν βοηθήσει.γιατι τα απότομα ανεβοκατεβάσματα τα ζητάει και η μητρική όταν γίνονταιspikes θερμοκρασίας στα vrm. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.εχω στα χέρια μου μητρική και μνήμες και δεν μπορώ να αποφασίσω τι επεξεργαστή να πάρω με όλα αυτά τα προβλήματα που διαβάζω. Τον έδιωξα τον 9590. Δεν θέλω πάλι να ζήσω τα ίδια. Και εκείνος με 5+5 φάσεις και καλά MOSFETs ενας 4core 8 threads. Όπως τα βλέπω πάω για 2700!!! Δεν έχει καμία σχέση αυτό που περιγράφεις με αυτό που παίζεται με τους Ryzen 3000. O FX 9590 είχε 220Watt TDP και υπήρχαν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μητρικές στην αγορά που μπορουσαν να τον οδηγήσουν. Οι Ryzen 3000 δεν υποφέρουν από τέτοιο θέμα μιας και η κατανάλωσή τους και το TDP τους είναι πολύ μικρότερο, ενώ όλες οι δυνατές μητρικές τελευταίας γενιάς μπορούν άνετα να τον τροφοδοτήσουν . Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από adtakhs
BlueAverage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δεν επιμένω. Άλλωστε ακόμα δεν έχω πάρει ακόμα cpu. 11 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Σίγουρα έχεις καλές γνώσεις. Εγώ απλά είπα την γνώμη μου τελείως φιλικά βάση της εμπειρίας μου.
cliobaccarra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4200 all cores me 1.25 ρευμα. Καπου εδω ειναι και η χρυση τομη για μενα με την στοκ ψυχτρα μιας και για παραπανω θελει πανω απο 1.30 ρευμα θα τρεξω και κανα game να δω αν δουλευει σωστα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από cliobaccarra
NT1G Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 31 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Είχα μητρική που τον σήκωνε.gigabyte 990fx ud3Αλλά και πάλι ήθελε βοήθεια. Εγώ μεταφέρω την εμπειρία μου. Μην ξεχνάς όμως ότι στα vrm έχεις πολλα MOSFETs που αποκρίνονται πολύ γρήγορα και αναπτύσουν στο σύνολό τους αρκετή θερμοκρασία. Σίγουρα τα current δεν είναι ίδια. Οπότε;
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, NT1G είπε Οπότε; btw ιστορικά η ud3 είναι ψιλό entry-level πλακέτα, αμφιβάλλω αν τα heatsink των VRM ήταν ικανά να τραβήξουν την θερμοκρασία. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από Dinos_12345
BlueAverage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, NT1G είπε Οπότε; Όπως έγραψα και πιο πάνω δεν επιμένω από την στιγμή που δεν έχω ακόμα cpu στα. χέρια μου για να έχω πλήρη άποψη. Απλά είπα την εμπειρία μου. Μέχρι εκεί. Δεν ήρθα να κάνω τον έξυπνο σε κανέναν. 10 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε btw ιστορικά η ud3 είναι ψιλό entry-level πλακέτα, αμφιβάλλω αν τα heatsink των VRM ήταν ικανά να τραβήξουν την θερμοκρασία. Από την rev. 4 και μετά μπορούσε. Αλλά πάντα με αέρα πάνω στα vrm. Χωρίς αερα έκανε τα ίδια που κάνουν τώρα οι ryzen. Κανονικά ήθελε μια επιπέδου x570 aorus ultra Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από BlueAverage 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα