Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, xristosd19 είπε

καλησπέρα και πάλι
με προβληματίζει πολύ το πρόβλημα που λέγατε πιο πανω με κατι ihs κτλ 
δεν ξερω αν το εχω και εγω και δεν θελω για τωρα να μπω στην διαδικασια να βγαζω την στοκ ψυκτρα θελω να δω αν θα στρώσει στο μελλον
σας βαζω κατω να δειτε εμενα πως τρεχει ο 3600 με x470 gaming pro carbon
Ολα στα default και έχω ανοίξει a-xmp profile 2 και πηγα της ram 3200 
εχω ανοίξει το pbo σε enable και τοcool and quiet 
στα φανακια δεν ξερω αν τα εχω σωστά 

λοιπον και σε σε cinebench r20 έφτασε στο μαξ 90 βαθμους
και σε idle κλασσικά κανει κατι περίεργα πάνω κάτω πάνω κατω 

για φανακια εχω τα Thermaltake Pure 12 ARGB Sync Radiator Fan TT Premium Edition
πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα ;

12123.png

Screenshot_4.png

WWWWWWWW.png

To pbo εισαι σίγουρος πως δουλευει? Δεν το νομίζω από το σκορ σου.  Βάλτο στο auto και ξανα τρέχτο

Όσο για τις θερμοκρασίες με τη στοκ ,λογικό μου φαίνεται όταν με την H100i pro(balanced) έχω μαξ 82 στο CB R20 (αν και το έτρεξα με 29 ambient). Όλα στοκ εκτός από μνήμες

To r20 δουλεύει AVX και ανεβάζει αρκετά.Τρέξε και ένα R15 να δουμε

Spoiler

CineR20_R5stock@3600c16.PNG.ac9bc38fe8c6bc4f2a3380d34e8d7b06.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

To pbo εισαι σίγουρος πως δουλευει? Δεν το νομίζω από το σκορ σου.  Βάλτο στο auto και ξανα τρέχτο

Όσο για τις θερμοκρασίες με τη στοκ ,λογικό μου φαίνεται όταν με την H100i pro(balanced) έχω μαξ 82 στο CB R20 (αν και το έτρεξα με 29 ambient). Όλα στοκ εκτός από μνήμες

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εγώ δεν είχα ιδέα αν δουλεύει ..χωρίς pbo έβγαλα 3396 με pbo 3421 πάντως.τεμπς 86 και 87 αντίστοιχα..αλλά πάνω από 3900mhz δεν είδα

Για να καταλάβω και εγώ ο άσχετος ..η νέα γενιά πως λειτουργεί ακριβώς?όσο βλέπουν ότι αντέχουν θερμοκρασία κάνουν boost όλο κ παραπάνω? Με ταβάνι το όριο που λένε σε κάθε τσιπ (πχ 4.2 στο 3600)? Αν ισχύει αυτό η αγορά ψήκτρας είναι ακόμη πιο θεμιτή γιατί θα ανέβουν επιδώσεις?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, silenoz66 είπε

Εγώ δεν είχα ιδέα αν δουλεύει ..χωρίς pbo έβγαλα 3396 με pbo 3421 πάντως.τεμπς 86 και 87 αντίστοιχα..αλλά πάνω από 3900mhz δεν είδα

Αν δεν ειδες πάνω από 3900 δεν δουλευει σίγουρα

Με 4.2 all cores βγάζω 3700+

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το έβαλα στο auto το pbo ( απο enable) και ανεβηκε λίγο το σκορ 3320
 δεν ετρεξα σε single βέβαια 
και ανεβηκε και ενα αλλο ppt  που δεν ξερω τι ειναι η θεοκρασία πάντως δεν έφτασε τους 90 οπως πριν
το r15 Που το βρίσκω ;; λιγο που το εψαξα βρηκα κατι παλιες εκδοσεις 

NEA.png

Επεξ/σία από xristosd19
Δημοσ.

Αν και μου διαφεύγει το λινκ,ψάχνοντας εδώ κι εκει προηγουμένως ,έπεσα πάνω σε τεστ από gamer nexus που δοκίμαζε το impact στο performance σε 3 series ryzen,από το αρνητικό offset.

Έχοντας τεστάρει κι εγώ κάποια πράγματα αυτες τις μέρες που εχω στα χερια μου τον 3600 επιβεβαιώνω αυτό που ανέφερε κι εκει.Το οτι υπάρχει στην ουσία room για αρνητικό offset ή sweet spot αν θέλετε για κάθε σύστημα ξεχωριστά όπως ειναι φυσικό,στο οποίο το performance impact είναι από καθόλου εώς ελάχιστο,ενώ το κέρδος στις max θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερο αναλογικά.

Ενδεικτικά βάζω δύο ss από Cinebench R20 που έτρεξα πριν λίγο.  Και ένα από single core R15

Με ambient 29c και H110i balanced mode - R5 3600 / X470 Strix-F

Το ένα ειναι με όλα τα settings στο auto εκτος ram και το άλλο με τα ιδια και offset - 0.50 Διαφορά 20 πόντων στο σκορ ,και ~7 βαθμών στο max temp 

H διαφορά στο single ειναι αυτη που φαινεται μεταξυ των δύο σκορ

2222.png Cine-R20-R5stock-3600c16.png

Cine-R20-R5stock-3600c16-offset.png 

10 ώρες πριν, xristosd19 είπε

το r15 Που το βρίσκω ;; λιγο που το εψαξα βρηκα κατι παλιες εκδοσεις 

https://www.guru3d.com/files-get/cinebench-15-download,1.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως κατι περιεργο παιζει με τα cpu σας. ο Δικος μου σε cinebench r20 παει μεχρι 68 βαθμους με ambient 28 βαθμους με στοκ ψυχτρα . Profil windows balance. Μηπως κατι παιζει με τις ψυχτρες η το ihs;

ciner20.JPG

Επεξ/σία από cliobaccarra
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Παντως κατι περιεργο παιζει με τα cpu σας. ο Δικος μου σε cinebench r20 παει μεχρι 68 βαθμους με ambient 28 βαθμους με στοκ ψυχτρα . Profil windows balance.

image.png.a97f2e527119ed947a010c050f954967.png

Δεν φαίνεται πάντως κάτι εδώ. Αν ισχύει βέβαια είναι παράδοξο με βάση αυτά που βλέπω τελευταία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Δεν φαίνεται πάντως κάτι εδώ. Αν ισχύει βέβαια είναι παράδοξο με βάση αυτά που βλέπω τελευταία 

εκανα edit δες παραπανω, και το απιστευτο ειναι οτι ειμαι με στοκ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Αν και μου διαφεύγει το λινκ,ψάχνοντας εδώ κι εκει προηγουμένως ,έπεσα πάνω σε τεστ από gamer nexus που δοκίμαζε το impact στο performance σε 3 series ryzen,από το αρνητικό offset.

Έχοντας τεστάρει κι εγώ κάποια πράγματα αυτες τις μέρες που εχω στα χερια μου τον 3600 επιβεβαιώνω αυτό που ανέφερε κι εκει.Το οτι υπάρχει στην ουσία room για αρνητικό offset ή sweet spot αν θέλετε για κάθε σύστημα ξεχωριστά όπως ειναι φυσικό,στο οποίο το performance impact είναι από καθόλου εώς ελάχιστο,ενώ το κέρδος στις max θερμοκρασίες είναι πολύ μεγαλύτερο αναλογικά.

Ενδεικτικά βάζω δύο ss από Cinebench R20 που έτρεξα πριν λίγο.  Και ένα από single core R15

Με ambient 29c και H110i balanced mode - R5 3600 / X470 Strix-F

Το ένα ειναι με όλα τα settings στο auto εκτος ram και το άλλο με τα ιδια και offset - 0.50 Διαφορά 20 πόντων στο σκορ ,και ~7 βαθμών στο max temp 

H διαφορά στο single ειναι αυτη που φαινεται μεταξυ των δύο σκορ

2222.png Cine-R20-R5stock-3600c16.png

Cine-R20-R5stock-3600c16-offset.png 

https://www.guru3d.com/files-get/cinebench-15-download,1.html

Οπότε με βάση αυτά που εχω και τις ψύκτρας είμαι οκ ; 
αυτους τους 7 βαθμους που ειχες λιγοτερους αν το βαλω και εγω τοσο ισως με βοηθησει να εχω πιο κατω τα temps ;
επισης να και τα δικα μου αποτελεσματα με r14

ΝΕΑ3.png

ΝΕΟ 2.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Παντως κατι περιεργο παιζει με τα cpu σας. ο Δικος μου σε cinebench r20 παει μεχρι 68 βαθμους με ambient 28 βαθμους με στοκ ψυχτρα . Profil windows balance. Μηπως κατι παιζει με τις ψυχτρες η το ihs;

image.png.a97f2e527119ed947a010c050f954967.png

Εσύ έχεις 3700χ εμείς 3600..μπορεί.να παίζει ρόλο στα τεμπς..3 άτομα είμαστε με ίδια σκορ τεμπς..να καναμε μλκια και οι 3 δύσκολο....προφίλ εγώ και φίλος μου ryzen balanced πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, silenoz66 είπε

Εσύ έχεις 3700χ εμείς 3600..μπορεί.να παίζει ρόλο στα τεμπς..3 άτομα είμαστε με ίδια σκορ τεμπς..να καναμε μλκια και οι 3 δύσκολο....προφίλ εγώ και φίλος μου ryzen balanced πάντως

Ισα ισα επρεπε να ειχατε και πιο κατω θερμοκρασιες, λιγοτερα cores, καλυτερη ψυξη εκτος αν παιζει κατι περιεργο με τις aftermarket ψυχτρες.

Εχει κανει κανεις δοκιμη με στοκ ψυχτρα;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Ισα ισα επρεπε να ειχατε και πιο κατω θερμοκρασιες, λιγοτερα cores, καλυτερη ψυξη εκτος αν παιζει κατι περιεργο με τις aftermarket ψυχτρες.

Εχει κανει κανεις δοκιμη με στοκ ψυχτρα;

Με στοκ ψήκτρες είμαστε..87οC είναι κάπως στο CB R20 .. δηλαδή αργότερα που θα πάρω και GPU καλή πόσο θα φτάνει σε βαριά games?

Δημοσ.

Με τετοιες θερμοκρασίες το pbo οπως και να το βαλεις μια η αλλη ειναι. 

Εμενα φτανει μεχρι 4075. 

Οταν κρυώσει λιγο ο καιρος και θα περασω και αλλη ψυκτρα παιζει να βαραει και κανα 4200 all core με το pbo.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...