mcrae13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε Εμένα δεν είναι αυτό το θέμα μου ,το θέμα είναι ότι ενώ σύμφωνα με το ryzen master η θερμοκρασία είναι 39 βαθμούς κολλημένη άντε να ανέβει 42 και οι πυρήνες σε sleep ,τα φουρφουρια πάνε πάνω κάτω, ανοίγω hwinfo και βλέπω την θερμοκρασία να ανεβοκατεβαίνει από 42 έως 52 ,πράγμα που δικαιολογεί το πάνω κάτω των στροφών. Εφόσον το ryzen master λέει την αλήθεια θα έπρεπε τα φουρφουρια να εμένα κολλημένα στις 600 στροφές άντε να ανέβαιναν μέχρι τις 900 όχι να βαράνε 1200αρες. Να σου πω τι καταλαβαίνω εγώ. Το hwinfo στην ουσία δεν μπορεί να διαβάσει πλήρως την λειτουργία του cpu σου.(ίσως σε μελλοντικό update? ) Με απλά λόγια μπερδεύεται με τόσους πυρήνες που ο ένας δουλέυει σε μια δεδομένη στιγμη στην Χ συχνότητα,ο άλλος στην Ψ ,άλλος είναι σε sleep και ουτω καθεξής,με αποτέλεσμα να δέχεται πολλές πληροφορίες αφενός,και αφετέρου -δέχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω που ανεφέρονται στο reddit-να "ξυπνάει" άθελα του τους πυρήνες που πάνε να μπουν ή βρίσκονται σε sleep,δημιουργόντας έναν φαύλο κύκλο ανεβοκατεβάσματος παραγματικής συχνότητας και ρευματος . Έτσι αλλάζουν και οι στροφές στα φανάκια σου Προσωπικά εδώ και κάποιες ώρες που έκλεισα icue και το αγαπημένο μου hwinfo,έριξα τις idle θερμοκρασίες κατά 10 ολόκληρους βαθμους και επιτέλους βλέπω στην πράξη το ρεύμα να πέφτει κάτω από το 1v και τους πυρήνες να "κοιμουνται" Edit: Ευτυχώς μέχρι στιγμής βλέπω το msi Ab + rtss & corsair link ,να μην επηρεάζουν όπως το hwinfo και το icue Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από mcrae13 3
akoinonitos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Να σου πω τι καταλαβαίνω εγώ. Το hwinfo στην ουσία δεν μπορεί να διαβάσει πλήρως την λειτουργία του cpu σου.(ίσως σε μελλοντικό update? ) Με απλά λόγια μπερδεύεται με τόσους πυρήνες που ο ένας δουλέυει σε μια δεδομένη στιγμη στην Χ συχνότητα,ο άλλος στην Ψ ,άλλος είναι σε sleep και ουτω καθεξής,με αποτέλεσμα να δέχεται πολλές πληροφορίες αφενός,και αφετέρου -δέχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω που ανεφέρονται στο reddit-να "ξυπνάει" άθελα του τους πυρήνες που πάνε να μπουν ή βρίσκονται σε sleep,δημιουργόντας έναν φαύλο κύκλο ανεβοκατεβάσματος παραγματικής συχνότητας και ρευματος . Έτσι αλλάζουν και οι στροφές στα φανάκια σου Προσωπικά εδώ και κάποιες ώρες που έκλεισα icue και το αγαπημένο μου hwinfo,έριξα τις idle θερμοκρασίες κατά 10 ολόκληρους βαθμους και επιτέλους βλέπω στην πράξη το ρεύμα να πέφτει κάτω από το 1v και τους πυρήνες να "κοιμουνται" Edit: Ευτυχώς μέχρι στιγμής βλέπω το msi Ab + rtss & corsair link ,να μην επηρεάζουν όπως το hwinfo και το icue Με ποιον agesa είσαι εσύ τώρα? Α,ΑΒ η ABB?
mcrae13 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε Με ποιον agesa είσαι εσύ τώρα? Α,ΑΒ η ABB? 1.0.0.3 AB δεν έχω ιδέα βέβαια τι διάολο συμβαίνει και με αυτους... 1
nikpoth Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Το software της thermaltake και σε μένα είναι τρελαμενο. Χάνει την μπάλα και παίζει 41c /51c όλοι την ώρα, πάνω κάτω. Οπότε δίνει κ κόβει και όλοι την ώρα. Ότι είναι πάνω στην μητρική έχει καλύτερη συμπεριφορά. Το θέμα είναι όμως ότι και τα cpu έχουν σίγουρα περίεργη συμπεριφορά σαν διχρονων κινητήρων...Για αυτό δεν είναι και για all core καταστάσεις γιατί στο τρίωρο ..💥 😄 Βλέπω και μια τακτική, που ελπίζω να μην είναι με γραμμή amd, οι κατασκευαστές μητρικών να ρίχνουν ρεύμα σε κάθε επόμενο bios. Με αποτέλεσμα να γίνουν ποιο γλυκές οι θερμοκρασίες. Πχ 3 bios πριν, έδινε μέχρι και 1.5 / 1.48 σε πυρήνα για να πιάσει το max boost που αναγράφεται στο κουτί. Στα πρόσφατα bios δίνει 1.45 και πιάνει 4.3. Ελπίζω να μην γίνονται αυτά λόγο ντόρου για θερμοκρασίες και ρεύματα. Ας ελπίσουμε να είναι άρπα κόλλα τα bios.. Στο φινάλε βλέπω: bios με max boost κομπλέ. Θερμοκρασία καλό χειμώνα..θα μείνουν όπως έχουν. Και τα ρεύματα ψηλά. Είναι κάτι που δεν γίνεται να αλλάξει. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από nikpoth 1
ultraex2003 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 εχω βρει την υγεια μου με το προγραμματακι της asrock οι ανεμηστηρες 4 τον αριθμο εκτος της αντλιας δουλευουν ακριβως στην καμπυλη με το profile που εφτιαξα για καθε ενα ξεχωριστα πηρε λιγο χρονο μεχρι να βρω που θα παιζει ο καθενας αλλα χαλαλι ηρεμησα 2
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Εμένα δεν είναι αυτό το θέμα μου ,το θέμα είναι ότι ενώ σύμφωνα με το ryzen master η θερμοκρασία είναι 39 βαθμούς κολλημένη άντε να ανέβει 42 και οι πυρήνες σε sleep ,τα φουρφουρια πάνε πάνω κάτω, ανοίγω hwinfo και βλέπω την θερμοκρασία να ανεβοκατεβαίνει από 42 έως 52 ,πράγμα που δικαιολογεί το πάνω κάτω των στροφών. Εφόσον το ryzen master λέει την αλήθεια θα έπρεπε τα φουρφουρια να εμένα κολλημένα στις 600 στροφές άντε να ανέβαιναν μέχρι τις 900 όχι να βαράνε 1200αρες. Παίρνει το average για να μην φαίνονται τα spikes που κάνει. Πολύ κακό να έχεις τα fans του κουτιού να πηγαίνουν με τη θερμοκρασία του cpu
kostas_anes Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Αυτο που εχουν πει ολοι βασικα. Το Master πλεον δεν μετραει τα peaks, το ειχανε πει κι ολας στα patch notes. Οι πυρηνες κανουνε φουλ ανεβοκατεβασματα. Ρυθμιστε το fan speed συμφωνα με το CPU socket αν σας εχει. Το socket δεν νιωθει απο τα στιγμιαια. 1
andygrx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Να κάνω εγώ μια ερώτηση πάνω σε αυτά που λέτε. Δεν έχω κάτι από αυτά τα προγράμματα του σατανά. Και το προγραμμα της thermaltake πάντα το κλείνω. Γιατί σε idle οι vardar που είναι κουμπωμενοι πάνω στην μητρική στο cpu header πάνε πάνω κάτω συνέχεια χωρίς να ακουμπάω τπτ ενώ το ryzen master δείχνει σταθερη θερμοκρασία και τους πυρήνες σε sleep? αλλαξε αυτο σε 0.3s 1 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 23 λεπτά πριν, andygrx είπε αλλαξε αυτο σε 0.3s Θενκς θα το δοκιμάσω
Que sera sera Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 γεια χαρα, την βοηθεια σας γιατι η κορη με εχει φαει 3600 με 2060 super ή 3700χ με 1660 ti ( κανει τα ιδια λεφτα πανω κατω ο συνδυασμος) επισης αληθευει οτι οι καρτες της AMD κανουν πολυ θορυβο, βγαζουν ζεστη και εχουν προβλημα οι drivers ? ( λογος να προτιμηθει η 2060super αντι της 5700XT ) μιλ μερσι
akoinonitos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos_12345 είπε Παίρνει το average για να μην φαίνονται τα spikes που κάνει. Πολύ κακό να έχεις τα fans του κουτιού να πηγαίνουν με τη θερμοκρασία του cpu Δεν εχω case fans του ενος ψυγειο είναι που τα έχω να δουλεύουν με την θερμοκρασία της cpu ,και στο μεγάλο ψυγείο έχω τους TT που τους δουλεύω μόνιμα στις 900 στροφές και τους ανεβάζω με το χέρι μόνο όταν είναι να κάνει δουλίτσα η gpu. Και οι vardar κάνουν σαν κροταλιες με το πάνω κάτω ταλαιπωρια σκέτη είναι... Τώρα τους έχω βάλει να στροφαρουν πάνω από 60 βαθμούς γτ σαν άνθρωπος της ησυχίας δεν την παλεύω να τους ακούω σε browsing να πηγαίνουν πάνω κάτω. 12 λεπτά πριν, Que sera sera είπε γεια χαρα, την βοηθεια σας γιατι η κορη με εχει φαει 3600 με 2060 super ή 3700χ με 1660 ti ( κανει τα ιδια λεφτα πανω κατω ο συνδυασμος) επισης αληθευει οτι οι καρτες της AMD κανουν πολυ θορυβο, βγαζουν ζεστη και εχουν προβλημα οι drivers ? ( λογος να προτιμηθει η 2060super αντι της 5700XT ) μιλ μερσι 3600 με 5700xt αλλά περίμενε να βγουν οι custom υλοποιήσεις γτ οι reference είναι φασαριοζες όπως και να το κάνεις. Για τα προβλήματα των drivers της amd τι να σου πω... 2 κάρτες amd είχα όλες και όλες μια ΗD6950 παλιά και την Vega τώρα. Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα, όπως δεν είχα και με την Nvidia. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από akoinonitos 3
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 12 λεπτά πριν, Que sera sera είπε γεια χαρα, την βοηθεια σας γιατι η κορη με εχει φαει 3600 με 2060 super ή 3700χ με 1660 ti ( κανει τα ιδια λεφτα πανω κατω ο συνδυασμος) επισης αληθευει οτι οι καρτες της AMD κανουν πολυ θορυβο, βγαζουν ζεστη και εχουν προβλημα οι drivers ? ( λογος να προτιμηθει η 2060super αντι της 5700XT ) μιλ μερσι 3600 με 5700XT αλλά περίμενε κάποια υλοποίηση που να μην είναι η reference. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, πήγαινε σε super 1
mpokwsths Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Que sera sera είπε επισης αληθευει οτι στις καρτες της AMD εχουν προβλημα οι drivers ? Με τέτοια ρετσινιά που έχει μείνει από τις εποχές της ΑΤΙ μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσουν τα ποσοστά της AMD στο Steam survey... 3
dem Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, akoinonitos είπε Δεν εχω case fans του ενος ψυγειο είναι που τα έχω να δουλεύουν με την θερμοκρασία της cpu ,και στο μεγάλο ψυγείο έχω τους TT που τους δουλεύω μόνιμα στις 900 στροφές και τους ανεβάζω με το χέρι μόνο όταν είναι να κάνει δουλίτσα η gpu. Και οι vardar κάνουν σαν κροταλιες με το πάνω κάτω ταλαιπωρια σκέτη είναι... Τώρα τους έχω βάλει να στροφαρουν πάνω από 60 βαθμούς γτ σαν άνθρωπος της ησυχίας δεν την παλεύω να τους ακούω σε browsing να πηγαίνουν πάνω κάτω. 3600 με 5700xt αλλά περίμενε να βγουν οι custom υλοποιήσεις γτ οι reference είναι φασαριοζες όπως και να το κάνεις. Για τα προβλήματα των drivers της amd τι να σου πω... 2 κάρτες amd είχα όλες και όλες μια ΗD6950 παλιά και την Vega τώρα. Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα, όπως δεν είχα και με την Nvidia. Η Gigabyte το έχει σαν delta temperature interval σε sec. στο smartfan 5 , μπορεί και υπάρχει και στο bios. Στην msi θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο . Αλλάζεις τα δευτερόλεπτα από 1 σε πχ 3,4 για να μην ακολουθούν τα fans ακαριαία τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, dem είπε Η Gigabyte το έχει σαν delta temperature interval σε sec. στο smartfan 5 , μπορεί και υπάρχει και στο bios. Στην msi θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο . Αλλάζεις τα δευτερόλεπτα από 1 σε πχ 3,4 για να μην ακολουθούν τα fans ακαριαία τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Yπαρχει ναι ,το εβαλα στα 0,3sec και εφτιαξα λιγο και το curve να δουλευουν minimum 800 rpm και να ανεβαζουν στροφες απο 57 βαθμους και πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα