Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Εντωμεταξυ εχετε παρατηρησει οτι το Master διαβαζει μονο το VID και οχι το actual voltage απο SVI2 TFN :P ?

Σε εμενα δεν εχει ιδιες τιμες με το vid ,εχει ιδια τιμη με το Vcore στην καρτελα της μητρικης

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Σε εμενα δεν εχει ιδιες τιμες με το vid ,εχει ιδια τιμη με το Vcore στην καρτελα της μητρικης

Εγω εχω το προτελευταιο version. Ισως να φταιει αυτο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Εγω εχω το προτελευταιο version. Ισως να φταιει αυτο.

Μπορει ,εχουν σχεδόν την ιδια τιμη με μικρη καθυστέρηση το ένα με το αλλο

1484268597_.png.d8ddbd55bc3d73ce932d18fa1a046a87.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, IoaZ είπε

INTEL I9 9900K vs RYZEN 3900X + MEMORY 

Απόκρυψη περιεχομένων

WARULTRAMEMORY.thumb.JPG.3d0a4be8ea0541377e961b7008432e2a.JPGWARULTRAINTEL.thumb.JPG.7fcb9e690a9871f4b87d623cd7ef8623.JPGRAINBOWMEMORYULTRA.thumb.JPG.8377da57ff240aa2134384eb42397911.JPGRAINBOWINTELULTRA.thumb.JPG.382a85eec7163d1e8c34d8fbba38f035.JPGOSYSSEYMEMORY.JPG.6285ce94f199d3e0cc8de6ec927878bf.JPGOSYSSEYMEDIUMMEMORY.thumb.JPG.5cb6a69b58d8719b78df5d29832231d2.JPGODYSSEYMEMORY.JPG.78f8466de1f5e8205e51b0b47fb6761c.JPGODYSSEYmEDIUMMEMORY.thumb.JPG.ef368d9224728200ca661f8b93b60c83.JPGODYSSEYMEDIUMINTEL.thumb.JPG.a5e7634f794e4e4d2e8053e44e6af90a.JPGODYSSEYINTEL.thumb.JPG.6adb23fa3c84cf86c8a3780ca7a85e8d.JPGFARuLTRAmEMORY.thumb.JPG.b11bb65de0c9714ee403e6dd0d842b60.JPGFARULTRAINTEL.thumb.JPG.be92cf32a6f40a371d4111d3cf3316b5.JPG

Kαι μετα κανεις το ιδιο και στον 9900K και φτου κακα απο την αρχη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Kαι μετα κανεις το ιδιο και στον 9900K και φτου κακα απο την αρχη :P

Μην ξεχνάς έχει μετά να ανεβάσει και ένα video με όλα μέσα 9900+memory OC vs 3900 + memory 

Μετά 9900 OC vs 3900 OC

Αργότερα το 9900 OC + memory Vs 3900 OC + memory 

τελικά δεν είναι και δύσκολο να βγάζεις από 1 video την ημέρα . 

Spoiler

FARNORMALMEMORY.thumb.JPG.5771b373e832f5ac748bee4282873a26.JPGFARNORMALINTEL.thumb.JPG.0889b73d1ecd2b64fe08573e0fa5968f.JPG

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IoaZ είπε

τελικά δεν είναι και δύσκολο να βγάζεις από 1 video την ημέρα .

Επειδη κανω την ιδια δουλεια, να σε ενημερωσω πως για το βιντεο με μνημες που θελω να κανω με τον 3700Χ (που θα κανω ουσιαστικα την ιδια δουλεια, αλλα εχω πολυ περισσοτερη εμπειρια στις μνημες και θα τεσταρω περισσοτερους manual συνδιασμους), υπολογιζω να με παρει μια εβδομαδα με 6-8 ωρες ασχολειας την ημερα για το benching, recording και editing.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Επειδη κανω την ιδια δουλεια, να σε ενημερωσω πως για το βιντεο με μνημες που θελω να κανω με τον 3700Χ (που θα κανω ουσιαστικα την ιδια δουλεια, αλλα εχω πολυ περισσοτερη εμπειρια στις μνημες και θα τεσταρω περισσοτερους manual συνδιασμους), υπολογιζω να με παρει μια εβδομαδα με 6-8 ωρες ασχολειας την ημερα για το benching, recording και editing.

Μια μικρή εμπειρία έχω και εγώ  .Προφανώς δεν είναι εύκολο 

https://www.youtube.com/user/zioaasg/videos?view_as=subscriber 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IoaZ είπε

Μια μικρή εμπειρία έχω και εγώ  .Προφανώς δεν είναι εύκολο 

https://www.youtube.com/user/zioaasg/videos?view_as=subscriber 

Σε ευχαριστω που ανεστησες το PTSD μου με την μουσικη απο το Prey benchmark με τον 1600 ^_^ 
Το εφαγα 3 μηνες στην μαπα για ενα video που εφτιαχνα για το erasmus project που καναμε στο λυκειο μου.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξτε μια ματιά εδώ ,αναφορικά με τα ρεύματα και τα c-states .Ενδιαφέρον έχει εκτος των άλλων το σημείο που εξηγεί πως επηρεάζουν την λειτουργία τους,τα ίδια τα monitoring softwares και πολύ περισσότερο προγράμματα όπως icue,cam κλπ. 

Εγώ δοκίμασα κλείνοντας το icue που τρέχει λόγω aio,και επιτέλους δουλευει όπως πρέπει σε idle.

Edit: Καλά είχα καταλάβει και έγραφα νωρίτερα πως το hwinfo δεν μπορεί να διαβάσει το τί γίνεται με τις συχνότητες και τα ρευματα. Συγκεκριμένα με τη συχνότητα,αδυνατεί να διαβάσει τον κάθε πυρήνα όταν μπαίνει σε sleep και έτσι δείχνει το τελευταίο του state (πριν μπει σε sleep)που μπορεί να είναι στο μαξ της συχνότητάς του,παντελώς λανθασμένη ένδειξη δηλαδή...

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ισχύουν αυτά, περισσότερο όμως πριν τον τελευταίο chipset. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά για aio,ποντίκια synapse, icue κτλ.. και δεν είναι λογικό να σου λέει η κάθε amd , σκοτώστε τα πάντα από task manager πχ., και θα δουλεύει οκ σε idle. Πάντως σε μένα, μετά τον τελευταίο chipset δεν υπάρχει θέμα με τα προγράμματα αυτά που τρέχουν πίσω. 

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω εγώ μια ερώτηση πάνω σε αυτά που λέτε. Δεν έχω κάτι από αυτά τα προγράμματα του σατανά.  Και το προγραμμα της thermaltake πάντα το κλείνω. Γιατί σε  idle οι vardar που είναι κουμπωμενοι πάνω στην μητρική στο cpu header πάνε πάνω κάτω συνέχεια χωρίς να ακουμπάω τπτ ενώ το ryzen master δείχνει σταθερη θερμοκρασία και τους πυρήνες σε sleep? 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikpoth είπε

Ισχύουν αυτά, περισσότερο όμως πριν τον τελευταίο chipset. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά για aio,ποντίκια synapse, icue κτλ.. και δεν είναι λογικό να σου λέει η κάθε amd , σκοτώστε τα πάντα από task manager πχ., και θα δουλεύει οκ σε idle. Πάντως σε μένα, μετά τον τελευταίο chipset δεν υπάρχει θέμα με τα προγράμματα αυτά που τρέχουν πίσω. 

Έχεις δίκιο φίλε,συμφωνώ. Δεν μπορεί για χάρη της τεχνολογίας που μας πλασάρουν ,να καταργούμε πράγματα που ξέραμε και πολύ περισσότερο να κάνουμε troubleshooting εν.ω στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα έπρεπε αυτοί να προσαρμόσουν τα features στα σημερινά δεδομένα και όχι να προσπαθούν να προσαρμόσουν εμάς σε αυτά που θέλουν...

Anyway ,τουλάχιστον ψάχνοντας βρίσκουμε τι φταίει και ο καθένας πράττει ανάλογα

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Να κάνω εγώ μια ερώτηση πάνω σε αυτά που λέτε. Δεν έχω κάτι από αυτά τα προγράμματα του σατανά.  Και το προγραμμα της thermaltake πάντα το κλείνω. Γιατί σε  idle οι vardar που είναι κουμπωμενοι πάνω στην μητρική στο cpu header πάνε πάνω κάτω συνέχεια χωρίς να ακουμπάω τπτ ενώ το ryzen master δείχνει σταθερη θερμοκρασία και τους πυρήνες σε sleep? 

Έλα ντε. Κι εγώ έχω απορία ,πως εφόσον μέσα από το bios ρυθμίζω τα fans να έχουν max % duty 60% ,αυτά πηγαίνουν στο 100% σε peak...

Ενώ στην ταπεινή z170 pro που είχα,αυτά δουλέυαν σαν ελβετικό ρολόι...

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Έχεις δίκιο φίλε,συμφωνώ. Δεν μπορεί για χάρη της τεχνολογίας που μας πλασάρουν ,να καταργούμε πράγματα που ξέραμε και πολύ περισσότερο να κάνουμε troubleshooting εν.ω στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Θα έπρεπε αυτοί να προσαρμόσουν τα features στα σημερινά δεδομένα και όχι να προσπαθούν να προσαρμόσουν εμάς σε αυτά που θέλουν...

Anyway ,τουλάχιστον ψάχνοντας βρίσκουμε τι φταίει και ο καθένας πράττει ανάλογα

Έλα ντε. Κι εγώ έχω απορία ,πως εφόσον μέσα από το bios ρυθμίζω τα fans να έχουν max % duty 60% ,αυτά πηγαίνουν στο 100% σε peak...

Ενώ στην ταπεινή z170 pro που είχα,αυτά δουλέυαν σαν ελβετικό ρολόι...

Εμένα δεν είναι αυτό το θέμα μου ,το θέμα είναι ότι ενώ σύμφωνα με το ryzen master η θερμοκρασία είναι 39 βαθμούς κολλημένη άντε να ανέβει 42 και οι πυρήνες σε sleep ,τα φουρφουρια πάνε πάνω κάτω, ανοίγω hwinfo και βλέπω την θερμοκρασία να ανεβοκατεβαίνει από 42 έως 52 ,πράγμα που δικαιολογεί το πάνω κάτω των στροφών. Εφόσον το  ryzen master λέει την αλήθεια θα έπρεπε τα φουρφουρια να εμένα κολλημένα στις 600 στροφές άντε να ανέβαιναν μέχρι τις 900 όχι να βαράνε 1200αρες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς στο master έχουν "κόψει" τις στιγμιαίες κορυφώσεις. Να σου πω, πρακτικά καλά κάνουν. Οπότε μήπως τα Bios πρέπει να προσαρμοστούν κι εκείνα;

Μια λύση, τα 12άρια fans της Arctic του 5ευρου με τον σένσορα. Κολάς ένα στο backplate της VGA (ή στην ψύκτρα της), ένα στην ψύκτρα της cpu και είσαι τζετ. 

Άσχετο, το sleep στους πυρήνες έχει να κάνει με το core parking των windows; Νομίζω το απενεργοποιούμε στους Ryzen (αν δεν είναι απενεργοποιημένο ήδη) σωστά;

Επεξ/σία από nicksoti

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...