akoinonitos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Αυτό που φαινεται στο hwinfo ειναι το vid Στο actual vcore που πέφτει σε load ,δειχνει το master 1.35 ενώ το hwinfo 1.25. Πάντα είναι 0.1 πιο κάτω στο hwinfo.Αδυνατώ να πιστεψω πως αυτό ειναι το σωστό. Απλά γίνεται μπέρδεμα με το vcore που έχει ο κάθε πυρήνας εκείνη τη στιγμή λόγω λειτουργίας των ryzen και από κάπου παίρνει ένδειξη το hwinfo και "νομίζει " πως είναι για όλα τα cores Για το άλλο θα επανέλθω με φωτο για το ryzen master μιλαω, 1.43v δειχνει ,σε idle ποσο σου δειχνει το ryzen master? Ολοι οι πυρηνες την ιδια ταση παιρνουν. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από akoinonitos
mcrae13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε για το ryzen master μιλαω, 1.43v δειχνει ,σε idle ποσο σου δειχνει το ryzen master? Ολοι οι πυρηνες την ιδια ταση παιρνουν. από 1.40,μέχρι 1.44 σε idle και γύρω στο 1.35 σε multithread φορτίο. Αντιθέτως το hwinfo δειχνει πιο κάτω. Αν βάλω τα ρευματα στο auto,τότε συμφωνούν οι ενδείξεις,όμως οι θερμοκρασιες με offset πέφτουν αναλογικά και "ταιριάζει" περισσότερο η ένδειξη του hwinfo.. Περίεργα πράματα... Επίσης το llc δεν ξέρω τι να κάνω,το πειράζουμε ή auto?
akoinonitos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε από 1.40,μέχρι 1.44 σε idle και γύρω στο 1.35 σε multithread φορτίο. Αντιθέτως το hwinfo δειχνει πιο κάτω. Αν βάλω τα ρευματα στο auto,τότε συμφωνούν οι ενδείξεις,όμως οι θερμοκρασιες με offset πέφτουν αναλογικά και "ταιριάζει" περισσότερο η ένδειξη του hwinfo.. Περίεργα πράματα... Επίσης το llc δεν ξέρω τι να κάνω,το πειράζουμε ή auto? auto αστο το llc 1
mcrae13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε auto αστο το llc Thanks Δες εδω αν θες αν και πιστευω θα το ειχα βρει..τόσα χρόνια στο κουρμπετι ,δεν θα εβρισκα ρυθμιση στο bios?
silenoz66 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Έτρεξα και cinebench R20 στον R5 3600, του μαχοκ και ripjaws V 3200cl16. Score 3396 και παρατηρήσεις στο ryzen master : Temps 86oC και οι πυρήνες 3935mhz .. στο mobo όλα auto , pbo off και C&Q enabled. Καλά είναι εσείς που ξέρετε?
kostas_anes Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Conpsycon είπε The Differences Between AMD And Intel Heat Spreaders Convex and Concave Heat Spreaders https://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-heat-sink-heat-spreader,3600-3.html Αρθρο του 2013, τι να το κανουμε το 2019;
akoinonitos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 37 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Thanks Δες εδω αν θες αν και πιστευω θα το ειχα βρει..τόσα χρόνια στο κουρμπετι ,δεν θα εβρισκα ρυθμιση στο bios? ADVANCED/AMD CBS/ global c-state control 1
ilos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 20 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Έτρεξα και cinebench R20 στον R5 3600, του μαχοκ και ripjaws V 3200cl16. Score 3396 και παρατηρήσεις στο ryzen master : Temps 86oC και οι πυρήνες 3935mhz .. στο mobo όλα auto , pbo off και C&Q enabled. Καλά είναι εσείς που ξέρετε? Stock 86 με ένα cinebench? Jesus 😎 Wraith stealth και 40 βαθμούς στο δωμάτιο έχεις?
Conpsycon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 15 minutes ago, kostas_anes said: Αρθρο του 2013, τι να το κανουμε το 2019; Υποδεικνύει ότι είναι καθόλα πιθανό τα μη επίπεδα IHS των ryzen 3000 που διαπίστωσαν κάποιοι σε αυτό το thread να οφείλεται σε συνειδητή και επιτηδευμένη αρχιτεκτονική της εταιρείας. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την χρησιμότητα αυτής της πληροφορίας δεν φταίω εγώ..
silenoz66 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ilos είπε Stock 86 με ένα cinebench? Jesus 😎 Wraith stealth και 40 βαθμούς στο δωμάτιο έχεις? Nai στοκ ψήκτρα..27 βαθμούς...δεν ξέρω αν αυτά τα στραβά pins έπαιξαν κάποιο ρόλο είναι η αλήθεια, αλλά ο φίλος μου που έστησε ίδιο σύστημα, ίδιους πόντους έβγαλε και 89οC...τι να πω δεν ξέρω.. κάποιο άλλο πρόγραμμα να δω πόσο Μαξ θα πάνε οι πυρήνες? Γιατί το 3900 ήταν νορμάλ? Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από silenoz66
akoinonitos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 18 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Αρθρο του 2013, τι να το κανουμε το 2019; Το ελυσα παλι ,ειχα απλωσει την παστα αυτή τη φορα δεν εβαλα κοκο ουτε γραμμη ουτε X ,παλι η ιδια εικονα , εβαλα παχυμετρο υπαρχει μια κοιλια στην μεση προς τα εξω η οποια είναι στο ιδιο υψος με τις ακρες του ihs αλλα στο ενδιαμεσο υπαρχει μια μικρη γουβα ,ηταν αδυνατον να μετρησω την διαφορα με το παχυμετρο και επισης αδυνατο να βγαλω φωτο γτ ειχα και τα δυο χερια απασχολημένα. 3
kostas_anes Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Conpsycon είπε Υποδεικνύει ότι είναι καθόλα πιθανό τα μη επίπεδα IHS των ryzen 3000 που διαπίστωσαν κάποιοι σε αυτό το thread να οφείλεται σε συνειδητή και επιτηδευμένη αρχιτεκτονική της εταιρείας. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την χρησιμότητα αυτής της πληροφορίας δεν φταίω εγώ.. Ναι ρε συ, αλλα σκεψου οτι αλλα 3 Ryzen CPU που εχει βαλει δεν ειχαν αυτο το θεμα. Αυτο θελω να σου πω. Μπορει στους FX να ηταν ετσι, στους Ryzen δεν φαινεται και τοσο. Συν οτι απο πλευρα φυσικης και λογικης, το να κανεις το IHS να ειναι παχυτερο στο κεντρο ειναι λιγο ηλιθιο αν σκεφτεις την τοποθετηση των chiplet. Στους αλλους επεξεργαστες, το cpu die στο κεντρο ειναι οποτε δεν υπαρχει θεμα. Εδω δεν εχουμε κανενα die στο κεντρο ομως.
ilos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, silenoz66 είπε Nai στοκ ψήκτρα..27 βαθμούς...δεν ξέρω αν αυτά τα στραβά pins έπαιξαν κάποιο ρόλο είναι η αλήθεια Εγώ θα άλλαζα ψύκτρα και θα κοίταζα μην είναι στραβό το IHS. Οι 3xxx έχουν μικρή επιφάνεια/hotspots και από ότι φαίνεται είναι δύσκολο να έχεις καλά temps όπως στους παλιότερους ryzen. Από περιέργεια έτρεξα ένα CΒ με τον 1600 all core OC στα 3.6/1.2V με την wraith spire και έπιασε 66 βαθμούς.
akoinonitos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, silenoz66 είπε Nai στοκ ψήκτρα..27 βαθμούς...δεν ξέρω αν αυτά τα στραβά pins έπαιξαν κάποιο ρόλο είναι η αλήθεια, αλλά ο φίλος μου που έστησε ίδιο σύστημα, ίδιους πόντους έβγαλε και 89οC...τι να πω δεν ξέρω.. κάποιο άλλο πρόγραμμα να δω πόσο Μαξ θα πάνε οι πυρήνες? Γιατί το 3900 ήταν νορμάλ? Αν δεν εχεις ενεργοποιημενο το pbo και εισαι και με την στοκ νορμαλ είναι τα 3900mhz σε cinebench. κρατησε 89 βαθμούς καθολη τη διαρκεια του τεστ η εκανε ένα spike στους 89 και μετα επεσε? Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από akoinonitos
silenoz66 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν δεν εχεις ενεργοποιημενο το pbo και εισαι και με την στοκ νορμαλ είναι τα 3900mhz σε cinebench. κρατησε 89 βαθμούς καθολη τη διαρκεια του τεστ η εκανε ένα spike στους 89 και μετα επεσε? Προς του τέλους του τεστ ήταν 87. Το 80ρι δεν άργησε να το βαρεσει όμως να σου πω την αλήθεια.ανεβαινε σταδιακά να σου πω την αλήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα