Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Τις έχω απωθημένο...DRDRDRDRD4DRDRDRDRDR

Λες και ο DR_73 να έχει DR μνήμες; :lol:

Κλαιωωωω!!!

😂🤣😭

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

@akoinonitos Πώς το κατάλαβες,τι θερμοκρασίες είχες με τη λούπα?

Μεση θερμοκρασια με το συστημα παρατημενο χωρις να κανω κατι  ,με δυο 360αρια ψυγεία 50 βαθμούς. Αν εχω ορεξη πιο μετα θα μετρησω με παχυμετρο. Παρηγγειλα και καινουριο plate για το block να βγαλο και αυτό το ενδεχομενο από τη μεση αν και είναι λιγο απιθανο 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Μεση θερμοκρασια με το συστημα παρατημενο χωρις να κανω κατι  ,με δυο 360αρια ψυγεία 50 βαθμούς. Αν εχω ορεξη πιο μετα θα μετρησω με παχυμετρο 

Χμμμ σαν να ειναι too much...προσπαθώ να καταλάβω αν έχει νόημα να το ανοίξω να τσεκάρω,αλλά νομίζω ειναι οκ.Max έχω 70-75 σε IBT με offset -0.1

Να ρωτήσω και κάτι ρε παιδες,τι ειναι αυτό το cool n quiet που διαβάζω? Πως το ενεργοποιώ και τι ακριβώς κάνει?

Thanks

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Χμμμ σαν να ειναι too much...προσπαθώ να καταλάβω αν έχει νόημα να το ανοίξω να τσεκάρω,αλλά νομίζω ειναι οκ.Max έχω 70-75 σε IBT με offset -0.1

Να ρωτήσω και κάτι ρε παιδες,τι ειναι αυτό το cool n quiet που διαβάζω? Πως το ενεργοποιώ και τι ακριβώς κάνει?

Thanks

με τοσο πολύ offset που εχει βαλει χανεις σιγουρα σε επιδοσεις ,μην πειράζεις καλυτερα την ταση. Τα cool&quiet και c-state είναι για να πεφτει η ταση και τα ρολογια σε idle. Oι μητρικες τα εχουν στο auto που συνηθως είναι enabled αλλα σε εμενα για παράδειγμα πρεπει να τα βαλω με το χερι enabled για να δουλεψουν. Ψαξε στο Bios στο amd cbs menu λογικα είναι στην καρτελα advanced  ,καπου θα τα βρεις. Mπορει να μην βρεις c-state επιλογή μονο cool&quiet

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τοσο πολύ offset που εχει βαλει χανεις σιγουρα σε επιδοσεις ,μην πειράζεις καλυτερα την ταση. Τα cool&quiet και c-state είναι για να πεφτει η ταση και τα ρολογια σε idle. Oι μητρικες τα εχουν στο auto που συνηθως είναι enabled αλλα σε εμενα για παράδειγμα πρεπει να τα βαλω με το χερι enabled για να δουλεψουν

Δεν χάνω ,το έχω καρατσεκάρει. Παραπάνω αν το βάλω αρχίζει και χανει. Έχω κερδίσει κάμποσο σε θερμοκρασία

Στο δικό μου βλέπω να πέφτουν οι πυρήνες στο ryzen master,ενω στο hwinfo βλέπω να πηγαίνει που και που ένας στα 3.2 και συνηθως τους δειχνει πάνω.Το ρευμα επίσης.Σίγουρα το hwinfo δειχνει λάθος.

Θα μπω στο bios να το βρω.

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Δεν χάνω ,το έχω καρατσεκάρει. Παραπάνω αν το βάλω αρχίζει και χανει. Έχω κερδίσει κάμποσο σε θερμοκρασία

Στο δικό μου βλέπω να πέφτουν οι πυρήνες στο ryzen master,ενω στο hwinfo βλέπω να πηγαίνει που και που ένας στα 3.2 και συνηθως τους δειχνει πάνω.Το ρευμα επίσης.Σίγουρα το hwinfo δειχνει λάθος.

Θα μπω στο bios να το βρω.

Αμ δεν δειχνει λαθος… 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμ δεν δειχνει λαθος… 

Πώς γίνεται? Δείχνει το ryzen master λαθος? 

spacer.png222.PNG.a1734bfc425fb37b0e86efd8dde53dc6.PNG

Στο μεταξύ δεν βρήκα την ρυθμιση για το cool n quiet στο bios...

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Πώς γίνεται? Δείχνει το ryzen master λαθος? 

spacer.png222.PNG.a1734bfc425fb37b0e86efd8dde53dc6.PNG

Στο μεταξύ δεν βρήκα την ρυθμιση για το cool n quiet στο bios...

cpu voltage 1.43v ,οποτε η ταση δεν πεφτει ,όπως ακριβως αναφερει και το hwinfo. κοιτα στην καρτελα advanced /cpu αν δεν είναι στο amd cbs menu η ανεβασε καμια φωτο από το την advanced Καρτελα γιατι τα εχω ξεχασει λιγο

Δημοσ.

cpu voltage 1.43v ,οποτε η ταση δεν πεφτει ,όπως ακριβως αναφερει και το hwinfo. κοιτα στην καρτελα advanced /cpu αν δεν είναι στο amd cbs menu η ανεβασε καμια φωτο από το την advanced Καρτελα γιατι τα εχω ξεχασει λιγο

Αυτό που φαινεται στο hwinfo ειναι το vid

Στο actual vcore που πέφτει σε load ,δειχνει το master 1.35 ενώ το hwinfo 1.25. Πάντα είναι 0.1 πιο κάτω στο hwinfo.Αδυνατώ να πιστεψω πως αυτό ειναι το σωστό.

Απλά γίνεται μπέρδεμα με το vcore που έχει ο κάθε πυρήνας εκείνη τη στιγμή λόγω λειτουργίας των ryzen και από κάπου παίρνει ένδειξη το hwinfo και "νομίζει " πως είναι για όλα τα cores

Για το άλλο θα επανέλθω με φωτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...