Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Εγώ το PC το θέλω μόνο για gaming. ΜΟΝΟ όμως!

Θέλω να πάω σε ryzen 3700X, αλλά με τι μητρική; Το 570 είναι overkill και πανακριβο, άσε που έχει και ανεμιστηράκι. Έχω κακία εμπειρία με τα ανεμιστήρια σε μητρική.

Από την άλλη σκεφτόμουνα τον 9700Κ σε μητρική με 200 ευρώ το πολύ.

Μόνο 8 πυρήνες για τόσα λεφτά, είναι κλοπή.

Να πάρω x470 ή B450, θέλει bios update και μου θυμίζει τσαπατσοδουλεια! Παλιά πλατφόρμα με νέα CPU.

Περίμενα τόσο καιρο υπομονετικά τους ryzen 3000 και τώρα έχουμε όλα αυτά, βάλε και τα θατα με τις θερμοκρασίες.

Είναι και οι καλές μνήμες τύπου gskill cl14 ανύπαρκτες...σκατα!

21 λεπτά πριν, soctap είπε

Ρε παιδια εννοω για τα προβληματα με θερμοκρασιες και τετοια....

Τις ίδιες φοβίες είχα και εγώ πριν πάρω τον 3700Χ. Άνοιξα στο bios cool & quiet, πέρασα τελευταίους drivers/chipset/update windows και όλα καλά...Ούτε υψηλές τάσεις και από θερμοκρασίες ειμαι κομπλε... Δηλαδή σε ένα δωμάτιο καλοκαιριάτικα που δεν υπάρχει ac Αλλά ένας ανεμιστήρας, idle είμαι 39 με 45 και σε gaming μέχρι 71.. το gaming που αναφέρω είναι κυρίως pubg. 71 βαθμούς με όλα αυτά που ακούγονται και την ψύκτρα να τρώει όλη την θερμότητα από την κάρτα γραγικων καο τους ανεμηστηρες να γυρνανε στις 1200 στροφες μαξ, το θεωρώ φυσιολογικό.. 

PS. να συμπληρώσω ότι θερμοκρασίες κοιτάω μόνο από ryzen master καθώς μετά από ψάξιμο έχω δει ότι είναι το μόνο αυτήν την περίοδο που τα δείχνει σωστά... τα αλλά προγράμματα περιμένουν συγκεκριμένο methology από την amd για το πώς θα διαβάζουν τις θερμοκρασίες...

Επεξ/σία από kostas7837aek
  • Like 1
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NIKOS25271 είπε

Να κάνω και εγώ τώρα την ΑΣΧΕΤΗ ερώτηση του αιώνα!

Ryzen 2700x / 2700 να τον συνδυάσω με: https://www.skroutz.gr/s/11222584/Asus-Rog-Crosshair-VI-Hero.html

Είναι μόνο 150 euro...

τηβ εχα την συγκεκριμένη πριν πάω σε vii hero..Κανένα πρόβλημα..day one έπαιξε τις μνήμες 3200 και γενικά πολύ σταθερή. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

τηβ εχα την συγκεκριμένη πριν πάω σε vii hero..Κανένα πρόβλημα..day one έπαιξε τις μνήμες 3200 και γενικά πολύ σταθερή. 

Σε ευχαριστώ Κώστα! 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα μολις παρελαβα και εγω των 3700x , απο το batch τα νουμερα δεν ειναι και πολυ ενθαρρυντικα. Ισως προλαβω να το στησω μεχρι αυριο.

εχουμε και λεμε:

1924 sut

diffused in usa

diffused in taiwan

made in china

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Καλησπερα μολις παρελαβα και εγω των 3700x , απο το batch τα νουμερα δεν ειναι και πολυ ενθαρρυντικα. Ισως προλαβω να το στησω μεχρι αυριο.

εχουμε και λεμε:

1924 sut

diffused in usa

diffused in taiwan

made in china

Δες το IHS αν ειναι οκ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NIKOS25271 είπε

Να κάνω και εγώ τώρα την ΑΣΧΕΤΗ ερώτηση του αιώνα!

Ryzen 2700x / 2700 να τον συνδυάσω με: https://www.skroutz.gr/s/11222584/Asus-Rog-Crosshair-VI-Hero.html

Είναι μόνο 150 euro...

Μητρικάρα, αλλά έχει πέσει 150 ευρώ 4 a reason. Λίγο άκυρη η αγορά γενικά b350/x370 αυτή τη στιγμή αν θες να παίξεις με μνήμες. Ακόμα και αν η hero τα πάει πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες.

1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε

Θέλω να πάω σε ryzen 3700X, αλλά με τι μητρική; Το 570 είναι overkill και πανακριβο, άσε που έχει και ανεμιστηράκι. Έχω κακία εμπειρία με τα ανεμιστήρια σε μητρική.

Να πάρω x470 ή B450, θέλει bios update και μου θυμίζει τσαπατσοδουλεια! Παλιά πλατφόρμα με νέα CPU.

Περίμενα τόσο καιρο υπομονετικά τους ryzen 3000 και τώρα έχουμε όλα αυτά, βάλε και τα θατα με τις θερμοκρασίες.

37lvrk.jpg

• Like 4
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilos είπε

Μητρικάρα, αλλά έχει πέσει 150 ευρώ 4 a reason. Λίγο άκυρη η αγορά γενικά b350/x370 αυτή τη στιγμή αν θες να παίξεις με μνήμες. Ακόμα και αν η hero τα πάει πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες.

Το καταλαβαίνω αλλά νομίζω θα μπορώ μέχρι περίπου 3400mhz με αρκετό πέδεμα αλλά έτσι κι αλλιώς αυτές που κοιτάω είναι οι: https://www.skroutz.gr/s/17501081/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Red-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESEK.html 

Γενικά, θέλω να στήσω το pc για 4K games και να ρίξω το budget όσο το δυνατόν περισσότερο (ίσως πάρω 2700 (non x) τελικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Το καταλαβαίνω αλλά νομίζω θα μπορώ μέχρι περίπου 3400mhz με αρκετό πέδεμα αλλά έτσι κι αλλιώς αυτές που κοιτάω είναι οι: https://www.skroutz.gr/s/17501081/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Red-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESEK.html 

Γενικά, θέλω να στήσω το pc για 4K games και να ρίξω το budget όσο το δυνατόν περισσότερο (ίσως πάρω 2700 (non x) τελικά...

Σε 4κ δεν χρειαζεται σκαλισμα στις μνημες,αρα επιλεγεις οποιες μνημες/μητρικη θελεις.

Το ιδιο ισχυει και για την επιλογη επεξεργαστη μεταξυ 2700 και 2700x.Πας σε αυτον που ειναι φθηνοτερος δεν υπαρχουν διαφορες σε αυτη την αναλυση συγκεκριμενα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Σε καταλαβαινω, ειμαι σε παρομοια φαση, αλλα για να σου αφαιρεσω 2 ανησυχιες , το θεμα bios flashback δε θα επρεπε να το σκεφτεσαι, μια χαζομαριτσα ειναι που κανεις 1 φορα και το ξεχνας, και στην τελικη αν δε το θες περιμενε λιγακι και παρε μια MSI Tomahawk B450 MAX. Επισης θεμα με τις μνημες δεν εχεις, δε χρειαζεται να παρεις samsung B die οταν σκεφτεσαι budget-ιαρικα, ειναι η πρωτη φορα στα χρονικα των DDR4 που εχουμε μια χαρα επιλογες σε χαμηλα λεφτα που θπολειπονται ελαχιστα. Παρε micron e-die με τα μισα λεφτα και εισαι κυριος.

Εμενα περισσοτερο ψυχολογικα με ενοχλει που περιμενα τοσο καιρο και να παω τωρα στη νεα γενια και να την πεταξω πανω σε B450 και pcie 3.0 επειδη δεν υπαρχει μητρικη  x570 στα 130-150ε πχ της προκοπης. Και μετα το οτι δε τραβανε καθολου σε OC και δε μπορεις να κανεις το hobby σου.

Αν δε σε νοιαζουν αυτα τα 2 που ειναι πιο πολυ ψυχολογικα, μια χαρα combo ειναι Tomahawk max + micron e-die + 3600/3700

Το να πας παντως σε intel ειναι σιγουρα χειροτερο.

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Σε 4κ δεν χρειαζεται σκαλισμα στις μνημες,αρα επιλεγεις οποιες μνημες/μητρικη θελεις.

Το ιδιο ισχυει και για την επιλογη επεξεργαστη μεταξυ 2700 και 2700x.Πας σε αυτον που ειναι φθηνοτερος δεν υπαρχουν διαφορες σε αυτη την αναλυση συγκεκριμενα.

Σ' ευχαριστώ. Το καταλαβαίνω ότι μετράει η GPU για 4κ. Στη μητρική σκαλώνω, δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα σε Asus crosshair vi hero, Ashrock X470 Taichi, MSI X470/B450 Carbon pro.  

Δημοσ.

Αυτό με τις θερμοκρασίες είναι πολύ εκνευριστικό, ίσως είναι και ψυχολογικό που με ενοχλεί τόσο. Παίζω League of legents και κάνει spikes από 60c σε 70c+ κάθε λίγο και τα ανεμηστιρια τρελαίνονται από 700rpm σε 1200. Με 10% usage τι το θέλω εκεί το responsiveness και το snappiness και δικαιολογίες μπλε. Το να βάλω τα φανάκια να στροφαρουν με delay είναι σαν να βάζω ένα αυτοκόλλητο στα λαμπάκια του αυτοκίνητου όταν είναι αναμενα λες και θα εξαφανιστεί το πρόβλημα.
Στο LoL έχω την rx570 με UV και θερμοκρασίες 54c, δηλαδή θέλουμε λίγη ησυχία σε παιχνίδια που δεν θέλουν τρέλες απαιτήσεις. Στο Metro exodus από την άλλη  με oc/uv φτάνω 70c η gpu και 70 cpu και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ διότι είναι απαιτητικός τίτλος.
Τσεκάρω καθημερινά για bios update στην MSI μπας και βελτιώσουν τπτ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγραψες οτι θελεις να ριξεις το budget.

Αρα η Taichi τρωει ακυρο μιας και ξεπερναει σε κοστος τον ιδιο τον επεξεργαστη.

Για τον ιδιο λογο τρωει ακυρο και η x470 gaming carbon μιας και εχει ανεβει τρελα η τιμη της και δεν αξιζει πλεον.

Μια απο τα ιδια και για την B450 Carbon. 150ευρω για B450 μητρικη ειναι για γελια.

Αρα με λιγα λογια απο τις παραπανω μητρικες,η πιο λογικη ειναι η X380 Hero που οχι μονο ειναι υπερπληρης για τον επεξεργαστη σου,αλλα εχει και καμια 50ρια usb θυρες και εχει εξτραδακια οπως bios flashback.

Αλλιως σε x470 αν θες μητρικη,κοιτα χρηματικα μεχρι την X470 prime ξερω γω.
Δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα για μητρικη για τον 2700.

Αν ξεφυγεις χρηματικα,θα αξιζει μετα περισσοτερο πχ η αγορα ενος 3700x(ή αν βγει αργοτερα απλος 3700)με b450 μητρικη.

3 λεπτά πριν, geo4sar είπε

Αυτό με τις θερμοκρασίες είναι πολύ εκνευριστικό, ίσως είναι και ψυχολογικό που με ενοχλεί τόσο. Παίζω League of legents και κάνει spikes από 60c σε 70c+ κάθε λίγο και τα ανεμηστιρια τρελαίνονται από 700rpm σε 1200. Με 10% usage τι το θέλω εκεί το responsiveness και το snappiness και δικαιολογίες μπλε. Το να βάλω τα φανάκια να στροφαρουν με delay είναι σαν να βάζω ένα αυτοκόλλητο στα λαμπάκια του αυτοκίνητου όταν είναι αναμενα λες και θα εξαφανιστεί το πρόβλημα.
Στο LoL έχω την rx570 με UV και θερμοκρασίες 54c, δηλαδή θέλουμε λίγη ησυχία σε παιχνίδια που δεν θέλουν τρέλες απαιτήσεις. Στο Metro exodus από την άλλη  με oc/uv φτάνω 70c η gpu και 70 cpu και κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ διότι είναι απαιτητικός τίτλος.
Τσεκάρω καθημερινά για bios update στην MSI μπας και βελτιώσουν τπτ.

Τι κουτι εχεις αυτη την στιγμη?Δεν σου εχει επιλογη στο bios να βαλεις πχ τα φανακια σε καποιο silent mode ή τελος παντων να ειναι μεχρι ας πουμε τους 75βαθμους σε χαμηλες στροφες?

Εισαι με την stock ψυκτρα?

Μηπως ο θορυβος προερχεται περισσοτερο απο την καρτα γραφικων?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγραψες οτι θελεις να ριξεις το budget.

Αρα η Taichi τρωει ακυρο μιας και ξεπερναει σε κοστος τον ιδιο τον επεξεργαστη.

Για τον ιδιο λογο τρωει ακυρο και η x470 gaming carbon μιας και εχει ανεβει τρελα η τιμη της και δεν αξιζει πλεον.

Μια απο τα ιδια και για την B450 Carbon. 150ευρω για B450 μητρικη ειναι για γελια.

Αρα με λιγα λογια απο τις παραπανω μητρικες,η πιο λογικη ειναι η X380 Hero που οχι μονο ειναι υπερπληρης για τον επεξεργαστη σου,αλλα εχει και καμια 50ρια usb θυρες και εχει εξτραδακια οπως bios flashback.

Αλλιως σε x470 αν θες μητρικη,κοιτα χρηματικα μεχρι την X470 prime ξερω γω.
Δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα για μητρικη για τον 2700.

Αν ξεφυγεις χρηματικα,θα αξιζει μετα περισσοτερο πχ η αγορα ενος 3700x(ή αν βγει αργοτερα απλος 3700)με b450 μητρικη.

Τι κουτι εχεις αυτη την στιγμη?Δεν σου εχει επιλογη στο bios να βαλεις πχ τα φανακια σε καποιο silent mode ή τελος παντων να ειναι μεχρι ας πουμε τους 75βαθμους σε χαμηλες στροφες?

Εισαι με την stock ψυκτρα?

Μηπως ο θορυβος προερχεται περισσοτερο απο την καρτα γραφικων?

Fractal Design Define R5 window, με δυο φαν μπροστά και δυο πίσω και πάνω (Fractal Design Dynamic X2 GP)
BQ Dark Rock Pro 4.
Στο LoL ο θόρυβος προέρχεται από το cpu. Στο Metro και από gpu και apo cpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν εχεις Be Quiet Dark Rock Pro 4 και σου ακουγεται σαν ηλεκτρικη σκουπα,τοτε το προβλημα αλλου ειναι. Ειδικα απο την στιγμη που στο lol ουτως ή αλλως δεν δουλευουν καν ολοι οι πυρηνες για να πεις οτι ζοριζεται η ψυκτρα.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...