Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τα 1.35 δεν ειναι για 24/7

Δοκιμές κάνω. 

Έτσι κι αλλιώς σε gaming που δοκιμάζω,μιά χαρά πάει στοκ. Ανάλογα το game κρατάει 4100-4200 με επιδόσεις αντίστοιχες 

Πάντως στοκ εντελώς πάει και 1.45 το ρεύμα.

Δηλαδή κάποιος που δεν ασχολειται με bios και tweaking θα το αφήσει εκεί. Δεν νομίζω να παθαίνει κάτι τόσο εύκολα

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

4.3 δεν μπουτάρει.Έδωσα μέχρι 1.45

το cb δεν παίρνει πολύ από μνήμες. Εμένα μου κάνει και κάτι περίεργα. Για παράδειγμα με 3600c16 βγαζω 1620 και με 3600c14 έβγαλα 1450 . Ακόμα και με 3800c16 δεν ανεβαίνει το σκορ στο cb.

Τα άλλα σκοράκια πως τα βλέπεις? Σε σύγκριση με reviews τα βλέπω λίγο καλύτερα,εκτός των CB r15 & r20 που ανεξηγήτως παώ λίγο χαμηλά

Απο 2400 σε 3600 cl14 ειδα μια αυξηγηση γυρω στους 40 παντους στο c15. 

Τελικα οντως γινεται binning στους ryzen 3000 . Mε 1.45 βγαζω cinebench στα 4.4 (unstable οτιδηποτε αλλο φυσικα) 

Nα φανταστω ανεβαζεις και το infinity fabric ετσι ωστε να ειναι συχρονισμενο με τις μνημες ; Αλλιως θα χανεις παρα πολυ απο εκει . Αν βαλεις 3800 τις μνημες το infinity fabric πρεπει να μπει και αυτο 1900. 

Τα αλλα score καλα μου φαινονται ναι . Στο cinebench μενεις λιγο πισω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε

Απο 2400 σε 3600 cl14 ειδα μια αυξηγηση γυρω στους 40 παντους στο c15. 

Τελικα οντως γινεται binning στους ryzen 3000 . Mε 1.45 βγαζω cinebench στα 4.4 (unstable οτιδηποτε αλλο φυσικα) 

Nα φανταστω ανεβαζεις και το infinity fabric ετσι ωστε να ειναι συχρονισμενο με τις μνημες ; Αλλιως θα χανεις παρα πολυ απο εκει . Αν βαλεις 3800 τις μνημες το infinity fabric πρεπει να μπει και αυτο 1900. 

Τα αλλα score καλα μου φαινονται ναι . Στο cinebench μενεις λιγο πισω. 

Το fclk λες; 

Ναι το ανεβάζω 

Κατά τα άλλα αν κρίνω από τις συχνότητες μάλλον έπεσα σε μπανάνα, αν και τα ρεύματα μου φαίνονται καλά. 

Ίσως με νέο bios βελτιωθούν τα πράγματα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Το fclk λες; 

Ναι το ανεβάζω 

Κατά τα άλλα αν κρίνω από τις συχνότητες μάλλον έπεσα σε μπανάνα, αν και τα ρεύματα μου φαίνονται καλά. 

Ίσως με νέο bios βελτιωθούν τα πράγματα 

Καλα το δυνατο του σημειο ετσι και αλλιως ειναι το ipc. Η συχνοτητα ελαχιστη διαφορα κανει ειδικα σε gaming. Δες να σφιξεις timings στις μνημες απο κει θα ερθει η μεγαλυτερη βελτιωση. 

Δεν περιμενω πολλα απο τα νεα bios τουλαχιστον να λυθουν τα bugs που υπαρχουν . 

Γενικα αν εξαιρεσω το bios ειμαι πολυ ευχαριστημενος , ειδα πολυ μεγαλη διαφορα απο τον 2600 που δεν το περιμενα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Καλα το δυνατο του σημειο ετσι και αλλιως ειναι το ipc. Η συχνοτητα ελαχιστη διαφορα κανει ειδικα σε gaming. Δες να σφιξεις timings στις μνημες απο κει θα ερθει η μεγαλυτερη βελτιωση. 

Δεν περιμενω πολλα απο τα νεα bios τουλαχιστον να λυθουν τα bugs που υπαρχουν . 

Γενικα αν εξαιρεσω το bios ειμαι πολυ ευχαριστημενος , ειδα πολυ μεγαλη διαφορα απο τον 2600 που δεν το περιμενα.

Δεν έχω παράπονο σε gaming,αντιθέτως είναι καλύτερος από όσο τον περίμενα. 

Σε 1440p που παίζω δεν θέλει και πολύ ψείρισμα. Κάρτα χρειάζεται και αυτή υπάρχει. 

Σε δοκιμές που έχω κάνει μέχρι στιγμής ,συγκριτικά με 7700k στα 5.0 ,είναι πάνω κάτω τα ίδια και λίγο καλύτερα. Σε 1080p που δοκίμασα sotr ,είχε αρκετή διαφορά υπέρ του R5. Σε odyssey ελαφρώς χαμηλότερα και σε F1 2018 πάλι υπέρ του R5. 

Πιο πολύ για την πλατφόρμα το πήρα με προοπτική αναβάθμισης cpu ,αλλά από ό,τι βλέπω αν μπει άλλος cpu θα μπει για το μικρόβιο .Μια χαρά ειναι ο 3600 γι αυτό που ζητάω.

10 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Γενικα αν εξαιρεσω το bios ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Με το bios δεν έχω παράπονο με την asus. Δεν δουλεύει σωστά το pbo μόνο. (από αυτά που καταλαβαίνω)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Περιεργο, εμενα θελει να δωσω +25mV SoC και VDDG για 3800MHz και πανω (για να παει το IF 1900+ σταθερα). Περαν αυτου, μετα τα 1.15 εχω δει αρνητικο scaling. 

Το if ειναι πολυ λαχειο τελικα, ακομα και για τα 1800 δεν ειναι σιγουρα με τις default τασεις, ισως γιαυτο η asus παει και σπαμαρει 1.14v πανω απο τα 1800, μπας και παιξει σταθερα σε ολους στο auto, το 1.14v παντως, αν και σταθερο σχετικα, δημιουργει αλλα θεματα, ενα ειναι το αρνητικο scaling σε πολλα benchmarks, αλλο ειναι συχνα heavy spikes σε παιχνιδια, αλλα αν παρατηρησει καποιος προσεκτικα και στα windows ανεπαισθητα μικροκολληματα, σε εμενα φαινεται να στρωνει αν το κατεβασω στα 1.12v και παραλληλα εχω ακριβως ιδια ταση και στο vddp.

16 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν έχω παράπονο σε gaming,αντιθέτως είναι καλύτερος από όσο τον περίμενα. 

Σε 1440p που παίζω δεν θέλει και πολύ ψείρισμα. Κάρτα χρειάζεται και αυτή υπάρχει. 

Σε δοκιμές που έχω κάνει μέχρι στιγμής ,συγκριτικά με 7700k στα 5.0 ,είναι πάνω κάτω τα ίδια και λίγο καλύτερα. Σε 1080p που δοκίμασα sotr ,είχε αρκετή διαφορά υπέρ του R5. Σε odyssey ελαφρώς χαμηλότερα και σε F1 2018 πάλι υπέρ του R5. 

Πιο πολύ για την πλατφόρμα το πήρα με προοπτική αναβάθμισης cpu ,αλλά από ό,τι βλέπω αν μπει άλλος cpu θα μπει για το μικρόβιο .Μια χαρά ειναι ο 3600 γι αυτό που ζητάω.

Με το bios δεν έχω παράπονο με την asus. Δεν δουλεύει σωστά το pbo μόνο. (από αυτά που καταλαβαίνω)

Ο 7700Κ με τις καταλληλες μνημες και O/C στα 5GHz ειναι σιγουρα καλυτερος στο odyssey, κυριως με ενεργοποιημενο στο ultra το volumetric clouds που στους ryzen ειναι 10fps hit, οχι στα 150, αλλα στα 50 καρε.

Το pbo θα δουλεψει αν ανοιξεις την σωστη ρυθμιση, γιατι η asus εχει βαλει καμια 10αρια μεσα στο bios, απλα κατεβασε το ryzen master, ενεργοποιησε το απο εκει και θα δεις λογικα καποιο improvement, σιγουρα θα σπαμαρει περισσοτερη ταση οταν τρεχεις καποιο benchmark, το αν θα γινει και actual κερδος εχει να κανει αν μπορει η ψυκτρα σου να διαχειριστει το εξτρα φορτιο, αλλιως το μονο που θα κερδισεις ειναι υψηλοτερη θερμοκρασια και ιδια scores αν οχι και χειροτερα, κατι μου λεει πρακτικα το pbo κυριως τωρα το καλοκαιρι ειναι μονο για custom loop η αν κατεβασεις το δωματιο στους 20, ανοιξεις καπακι, βαλεις τερμα ανεμιστηρες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Το if ειναι πολυ λαχειο τελικα, ακομα και για τα 1800 δεν ειναι σιγουρα με τις default τασεις, ισως γιαυτο η asus παει και σπαμαρει 1.14v πανω απο τα 1800, μπας και παιξει σταθερα σε ολους στο auto, το 1.14v παντως, αν και σταθερο σχετικα, δημιουργει αλλα θεματα, ενα ειναι το αρνητικο scaling σε πολλα benchmarks, αλλο ειναι συχνα heavy spikes σε παιχνιδια, αλλα αν παρατηρησει καποιος προσεκτικα και στα windows ανεπαισθητα μικροκολληματα, σε εμενα φαινεται να στρωνει αν το κατεβασω στα 1.12v και παραλληλα εχω ακριβως ιδια ταση και στο vddp.

Ο 7700Κ με τις καταλληλες μνημες και O/C στα 5GHz ειναι σιγουρα καλυτερος στο odyssey, κυριως με ενεργοποιημενο στο ultra το volumetric clouds που στους ryzen ειναι 10fps hit, οχι στα 150, αλλα στα 50 καρε.

Το pbo θα δουλεψει αν ανοιξεις την σωστη ρυθμιση, γιατι η asus εχει βαλει καμια 10αρια μεσα στο bios, απλα κατεβασε το ryzen master, ενεργοποιησε το απο εκει και θα δεις λογικα καποιο improvement, σιγουρα θα σπαμαρει περισσοτερη ταση οταν τρεχεις καποιο benchmark, το αν θα γινει και actual κερδος εχει να κανει αν μπορει η ψυκτρα σου να διαχειριστει το εξτρα φορτιο, αλλιως το μονο που θα κερδισεις ειναι υψηλοτερη θερμοκρασια και ιδια scores αν οχι και χειροτερα, κατι μου λεει πρακτικα το pbo κυριως τωρα το καλοκαιρι ειναι μονο για custom loop η αν κατεβασεις το δωματιο στους 20, ανοιξεις καπακι, βαλεις τερμα ανεμιστηρες.

Αυτό με το unstable if στα 1900mhz μόνο από άτομα με asus το έχω δει πλάκα πλάκα, με όσους έχω μιλήσει με msi μια χαρά stable είναι με auto τις τις τάσεις.

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Χθες έστησα κι εγω σε X470 Strix-F με R5 3600

To pbo δεν δουλευει.Με fixed voltage 1.35 παιζει 4.2 all cores.

Ψάχνομαι με τις μνήμες προς το παρών (είμαι και νουμπάς στα ρύζια :P ) 

Θερμοκρασίες μάξιμουμ 80c με H100i pro (σε στοκ με offset -0.1 έχω max 70c) Πιστεύω ειναι καλά

Βαζω μερικά σκορ να δείτε,έχω την εντύπωση πως σε cb είμαι χαμηλά - CB R15 score ~1600

Corona_R5_4.2_3600c14.PNG

VRay_R5_4.2_3600c14.PNG

Wellcome!

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτό με το unstable if στα 1900mhz μόνο από άτομα με asus το έχω δει πλάκα πλάκα, με όσους έχω μιλήσει με msi μια χαρά stable είναι με auto τις τις τάσεις.

Ε τωρα το εχεις δει και με ατομο με MSI :P 
Θελει +25mV για να μην τρωω performance penalty στα 1900.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ο 7700Κ με τις καταλληλες μνημες και O/C στα 5GHz ειναι σιγουρα καλυτερος στο odyssey, κυριως με ενεργοποιημενο στο ultra το volumetric clouds που στους ryzen ειναι 10fps hit, οχι στα 150, αλλα στα 50 καρε

Όλα ultra & maxed AA ,διαφορά σε 1440p είναι 3 καρέ υπέρ του 7700Κ(5.0ghz/3866c16) 

Σε 1080p η διαφορά ειναι 8 καρέ 

με 2080ti αυτά και οι μνήμες στον R5 λογικά θα βελτιωθούν,ακόμα το ψάχνω

Πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα

Στο sotr κάνει πλάκα ο R5 στον 7700k ,ειδικά αν δε μιλαμε για 5.0ghz και μνήμες στο θεό..

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Όλα ultra& maxed AA ,διαφορά σε 1440p είναι 3 καρέ υπέρ του 7700Κ(5.0ghz/3866c16) 

Στο sotr κάνει πλάκα ο R5 στον 7700k ,ειδικά αν δε μιλαμε για 5.0ghz και μνήμες στο θεό..

Προσωπικά προερχόμενος από 7700κ 5ghz και vengeance 3000c15 τώρα με τον 3600χ με flare x 3200c14 πλέον με τον r5 έχω περίπου 5% λιγότερα fps σε odyssey και farcry 5 με vega 64 ίδιες ρυθμίσεις 

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ποια 1900; Ακομα και στα 1800 σε εμενα unstable ειναι χωρις τσιμπημενο vddg. Θα πειραματιστω περισσοτερο unlinked για να βγουνε απο την μεση και οι 3600+ μνημες.

Οι περισσοτεροι παντως εχουν θεματα γιατι το 1.14v vddg και το 1.09v vddp που βαζει απο μονο του το board ειναι φαση παιζει μεν αλλα unstable, καποιοι λιγο πιο ψαγμενοι το αλλαζουν, οι περισσοτεροι ουτε καν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, johnmt2 είπε

Προσωπικά προερχόμενος από 7700κ 5ghz και vengeance 3000c15 τώρα με τον 3600χ με flare x 3200c14 πλέον με τον r5 έχω περίπου 5% λιγότερα fps σε odyssey και farcry 5

Ποσοστιαία στο δικό μου ειναι 10% σε 1080p ,και στην ανάλυση που παίζω - 1440p είναι 5%. Υπέρ του 7700κ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ποσοστιαία στο δικό μου ειναι 10% σε 1080p ,και στην ανάλυση που παίζω - 1440p είναι 5%. Υπέρ του 7700κ

Για τα χρόνια του καλά κρατεί και ας είναι 4 core

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Όλα ultra & maxed AA ,διαφορά σε 1440p είναι 3 καρέ υπέρ του 7700Κ(5.0ghz/3866c16) 

Περιεργο για το odyssey εγω βλεπω 15% διαφορα σε 1440p ultra settings, δλδ 51 vs 58fps για την ιδια καρτα, η διαφορα μειωνεται δραματικα αν πας το volumetric clouds στο high, φαινεται να εχει τρελο hit σε ryzen για καποιο λογο και δεν ειδα να το φιξαρουν ουτε στην 1.4.0.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...