Razor333 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Θεωρία ότι αυτό δεν είναι και απαραίτητα κακό, δεν είναι το die στο κέντρο και ίσως να θέλουν με λίγο bended άκρες στην μια πλευρα (μόνο φυσικά στους 3600/3700) να μετατοπίσουν την πίεση λίγο of center. Μπορεί να λέω και μπούρδες φυσικά και εμένα πάντως έτσι ήταν δύο άκρες. Τώρα πως έκατσε η πάστα δεν έχω ιδέα.
kostas_anes Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Eνα preview στο βιντεο που θα κανω περι θερμοκρασιων στα νεα τσιπ, overclocking και temp scaling.
akoinonitos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 30 λεπτά πριν, Razor333 είπε Θεωρία ότι αυτό δεν είναι και απαραίτητα κακό, δεν είναι το die στο κέντρο και ίσως να θέλουν με λίγο bended άκρες στην μια πλευρα (μόνο φυσικά στους 3600/3700) να μετατοπίσουν την πίεση λίγο of center. Μπορεί να λέω και μπούρδες φυσικά και εμένα πάντως έτσι ήταν δύο άκρες. Τώρα πως έκατσε η πάστα δεν έχω ιδέα. Εγω πάλι σκέφτομαι ότι επειδή δεν είναι στο κέντρο το die αυτό το φαινόμενο έχει σαν αποτέλεσμα να μαζεύεται περισσότερη ποσότητα παστας γύρω από το io chiplet άρα και στο die.
andygrx Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, malakudi είπε Κατέβασα τη θερμοκρασία δωματίου λίγο κάτω από 24, 23 δε μπόρεσε να πάει. Άνοιξα και το κουτί οπότε κατάφερα και κατέβασα το νερό στους 25,2 όταν ξεκίνησα το render, ενώ έφτασε 33,6 όταν τελείωσε. Θερμοκρασία CPU 67,3 max, 66,8 λίγο πριν τελειώσει το render. Οπότε έχουν 4-5 βαθμούς διαφορά τα τσιπάκια μας, νομίζω το open case αντισταθμίζει το push-pull και το ότι δεν είναι μπροστά το AiO. ενα παραδειγμα θα σου πω.απο κουτι σε κουτι ειχα 11 βαθμους διαφορα.Corsair Crystal 460X RGB idle 45c Corsair Obsidian 450D 34c. 1
dem Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Αν βάλεις μνήμες στο x570 με μόνο cl δηλαδή 3600c17 και βάλεις xmp θα μπει 3600 cas 18 ή δεν θα το πάρει καθόλου και θα πρέπει να κινηθείς manual. Ή υπάρχει και περίπτωση να κρασαρει κι όλας και να κάνεις κάνα corrupt το bios με τις δοκιμές και να τρέχεις και να μην φτάνεις.
akoinonitos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, dem είπε Αν βάλεις μνήμες στο x570 με μόνο cl δηλαδή 3600c17 και βάλεις xmp θα μπει 3600 cas 18 ή δεν θα το πάρει καθόλου και θα πρέπει να κινηθείς manual. Ή υπάρχει και περίπτωση να κρασαρει κι όλας και να κάνεις κάνα corrupt το bios με τις δοκιμές και να τρέχεις και να μην φτάνεις. Θα στο γυρίσει σε 18 ,αλλά βάζεις με το χέρι 1T η gear down disabled και παίζει κανονικά. 1
kostas7837aek Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μόλις πάω σπίτι θα πω και εγώ το number από 3700Χ.. Αλλά δεν νομίζω να βγάλουμε άκρη... καταρχάς εδώ περα δεν ξέρουμε πιο πρόγραμμα να πιστεύω για θερμοκρασίες/ρεύματα... Αλλά μου δείχνει το ryzen master, αλλά το Hwinfo και άλλες το hwmonitor.. 1
soctap Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, kostas_anes είπε Εισαι ο πρωτος απο την 26 εβδομαδα. Εχω μονο απο 24-25. Δεν ξερω ομως κατα ποσο μπορει να επεκτεινεται το θεμα. Με την στοκ κατι τετοιες θερμοκρασιες βλεπω. Εχει συζητηθεί πουθενά αλλού αυτό το θέμα Κωστα;
kostas7837aek Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μην μου πείτε ότι για να βρω τον αριθμό πρέπει βγάλω το cpu?
Razor333 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Εγω πάλι σκέφτομαι ότι επειδή δεν είναι στο κέντρο το die αυτό το φαινόμενο έχει σαν αποτέλεσμα να μαζεύεται περισσότερη ποσότητα παστας γύρω από το io chiplet άρα και στο die. Δεν εχει νοημα χωρις να υπαρχει ελλειψη πιεσης στο κεντρο. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν το ihs ειναι σχεδιασμενο να μεταφερει εκτος κεντρου την πιεση της ψυκτρας/block και στους single die ακομα και μονομπαντα. Θα μαθουμε σιγουρα αν καποιος τολμηρος κανει lapping, αν γινει χειροτερο, επαιξε και εχασε. 55 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Μόλις πάω σπίτι θα πω και εγώ το number από 3700Χ.. Αλλά δεν νομίζω να βγάλουμε άκρη... καταρχάς εδώ περα δεν ξέρουμε πιο πρόγραμμα να πιστεύω για θερμοκρασίες/ρεύματα... Αλλά μου δείχνει το ryzen master, αλλά το Hwinfo και άλλες το hwmonitor.. Τα ιδια δειχνουν αν κατεβασεις αρκετα το interval, το cpu αλλαζει τοσο γρηγορα θερμοκρασιες και ταση που με 2000ms δεν θα καταλαβεις ποτε τι γινετε, πολυ αμφιβαλλω οτι και με 100ms προλαβαινουν ολες τις αλλαγες, μετα βεβαια δεν θα προλαβαινεις και εσυ να τις δεις.
kostas7837aek Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Razor333 είπε Δεν εχει νοημα χωρις να υπαρχει ελλειψη πιεσης στο κεντρο. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν το ihs ειναι σχεδιασμενο να μεταφερει εκτος κεντρου την πιεση της ψυκτρας/block και στους single die ακομα και μονομπαντα. Θα μαθουμε σιγουρα αν καποιος τολμηρος κανει lapping, αν γινει χειροτερο, επαιξε και εχασε. Τα ιδια δειχνουν αν κατεβασεις αρκετα το interval, το cpu αλλαζει τοσο γρηγορα θερμοκρασιες και ταση που με 2000ms δεν θα καταλαβεις ποτε τι γινετε, πολυ αμφιβαλλω οτι και με 100ms προλαβαινουν ολες τις αλλαγες, μετα βεβαια δεν θα προλαβαινεις και εσυ να τις δεις. Διάβασα σήμερα στο reddit ότι μπορείς να κερδίσεις καλύτερα ρεύματα αν στο Bios βάλεις το voltage από auto σε normal.
soctap Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Διάβασα σήμερα στο reddit ότι μπορείς να κερδίσεις καλύτερα ρεύματα αν στο Bios βάλεις το voltage από auto σε normal. Οτι και να λεμε τα εχουν κανει μανταρα στην amd.
kostas_anes Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Διάβασα σήμερα στο reddit ότι μπορείς να κερδίσεις καλύτερα ρεύματα αν στο Bios βάλεις το voltage από auto σε normal. Λενε επισης πως να το κανεις αυτο, γιατι περα απο auto, normal πρωτη φορα ακουω ρε παιδια. Και εχω δουλεψει ολες τις μαρκες απο μητρικες.
Razor333 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Διάβασα σήμερα στο reddit ότι μπορείς να κερδίσεις καλύτερα ρεύματα αν στο Bios βάλεις το voltage από auto σε normal. Δεν εχω normal; Μαλλον offset θα λες, μην ασχοληθεις καν, αν θες χαμηλοτερες τασεις και θερμοκρασιες, βαλει 1.0.0.3abb και latest drivers και ryzen balance. Καλυτερα temps βλεπω απο τοτε που επαιζα με offset και η μεση ταση σε τυπικη χρηση ειναι νορμαλ. Καποιος με νορμαλ board (και οχι rog), αν μπορει να απαντησει, το CLDO VDDG πανω απο τι ταση σας κιτρινιζει/κοκκινιζει;
malakudi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andygrx είπε ενα παραδειγμα θα σου πω.απο κουτι σε κουτι ειχα 11 βαθμους διαφορα.Corsair Crystal 460X RGB idle 45c Corsair Obsidian 450D 34c. Σκέφτομαι για το Corsair Obsidian 750D airflow edition Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από malakudi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα