geo4sar Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 28 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Τι θερμοκρασια εχει το δωματιο σου ειπαμε ? Επισης εχεις H100i και δεν το προσεξα ? Επισης σε AVX load εχει αισθητα μικροτερες θερμοκρασιες ο 3700Χ μου για καποιον λογο. Και στο site που μας δειχνεις AVX τρεχουν. Οπότε αυτό που προτείνεις είναι να αγοράσω ένα aircondition μια H100i και να τρέχω σε avx, που δεν ξέρω τι είναι αλλά θα googleαρω και θα μάθω. Μία συμβουλή ζήτησα, όχι ειρωνείες. Δεκτές και αυτές όμως, δεν παρεξηγώ. 1
soctap Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, geo4sar είπε Οπότε αυτό που προτείνεις είναι να αγοράσω ένα aircondition μια H100i και να τρέχω σε avx, που δεν ξέρω τι είναι αλλά θα googleαρω και θα μάθω. Μία συμβουλή ζήτησα, όχι ειρωνείες. Δεκτές και αυτές όμως, δεν παρεξηγώ. Από μητρική κάρτα ποια έχεις; Δες κάποιο bios update . Σήμερα έβγαλε bios η Msi. Αυτά βλέπω και δεν παραγγέλνω..... Παντως δεν χρειαζετε να απογοητευεσε μαλλον θα φτιαξουν τα θεματα με την παροδο του χρονου. Ο akoinonitos παντως ειδα οτι παιζει καλα. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από soctap 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, geo4sar είπε Οπότε αυτό που προτείνεις είναι να αγοράσω ένα aircondition μια H100i και να τρέχω σε avx, που δεν ξέρω τι είναι αλλά θα googleαρω και θα μάθω. Μία συμβουλή ζήτησα, όχι ειρωνείες. Δεκτές και αυτές όμως, δεν παρεξηγώ. Σου εχουμε εξηγησει παμπολες φορες οτι οι θερμοκρασιες αυτες ειναι λογω του ελληνικου καλοκαιριου και του μεγεθους του core chiplet. Επιμενεις να μην τα λαμβανεις υποψιν σου αυτα. Μετα μας λινκαρεις ενα review το οποιο εχει γινει με 150 ευρω υδροψυξη και σε κλιματιζομενο χωρο (ασε το AVX παραδιπλα γιατι οπως λες δεν ξερεις και δεν ειναι κακο κι ολας) και αναρωτιεσαι τι παει στραβα με τις θερμοκρασιες σου, ενω εισαι με την στοκ ψυκτρα σε δωματιο που αν ειναι σαν το δικο μου βαραει 30αρια+ τωρα που μιλαμε. Μην μου παραπονιεσαι λοιπον για τις ειρωνιες, ενω εσυ ο ιδιος επιλεγεις να παρακαμψεις την λογικη και προφανη εξηγηση. 4
soctap Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Σου εχουμε εξηγησει παμπολες φορες οτι οι θερμοκρασιες αυτες ειναι λογω του ελληνικου καλοκαιριου και του μεγεθους του core chiplet. Επιμενεις να μην τα λαμβανεις υποψιν σου αυτα. Μετα μας λινκαρεις ενα review το οποιο εχει γινει με 150 ευρω υδροψυξη και σε κλιματιζομενο χωρο (ασε το AVX παραδιπλα γιατι οπως λες δεν ξερεις και δεν ειναι κακο κι ολας) και αναρωτιεσαι τι παει στραβα με τις θερμοκρασιες σου, ενω εισαι με την στοκ ψυκτρα σε δωματιο που αν ειναι σαν το δικο μου βαραει 30αρια+ τωρα που μιλαμε. Μην μου παραπονιεσαι λοιπον για τις ειρωνιες, ενω εσυ ο ιδιος επιλεγεις να παρακαμψεις την λογικη και προφανη εξηγηση. Κόστα περιμένουμε το Review σου και με θερμοκρασίες ΜΕΣΑ.
kostas_anes Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, soctap είπε Από μητρική κάρτα ποια έχεις; Δες κάποιο bios update . Σήμερα έβγαλε bios η Msi. Αυτά βλέπω και δεν παραγγέλνω..... Παντως δεν χρειαζετε να απογοητευεσε μαλλον θα φτιαξουν τα θεματα με την παροδο του χρονου. Οι θερμοκρασιες αυτες (σε συνεχες load τουλαχιστον) οτι bios και να βγουνε ετσι θα μεινουν. Τα νεα BIOS το μονο που θα λυσουν (μαλλον) ειναι τα υψηλα idle temps και τα στιγμαια load temps, αν αναφερεσαι σε αυτα, τοτε ναι εχεις δικιο. Αλλιως τα αλλα τα εχουμε χιλιοπει. Μόλις τώρα, soctap είπε Κόστα περιμένουμε το Review σου και με θερμοκρασίες ΜΕΣΑ. Εγω στους 30-32 θα τις μετρησω γιατι σε αυτον τον χωρο ειμαι. Μην περιμενεις διαφορετικα νουμερα απο αυτα που ηδη βλεπετε.
soctap Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Οι θερμοκρασιες αυτες (σε συνεχες load τουλαχιστον) οτι bios και να βγουνε ετσι θα μεινουν. Τα νεα BIOS το μονο που θα λυσουν (μαλλον) ειναι τα υψηλα idle temps και τα στιγμαια load temps, αν αναφερεσαι σε αυτα, τοτε ναι εχεις δικιο. Αλλιως τα αλλα τα εχουμε χιλιοπει. Εγω στους 30-32 θα τις μετρησω γιατι σε αυτον τον χωρο ειμαι. Μην περιμενεις διαφορετικα νουμερα απο αυτα που ηδη βλεπετε. Ναι στα ψηλα idle temps αναφερομαι γιατι αυτο ειναι το μεγαλυτερο θεμα. Σε full load τωρα σε gaming τι γινεται;
malakudi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Εγώ πάντως idle έχω 33 με ambient 26 (a/c). Όμως ανοίγοντας μόνο τη σελίδα του insomnia στον chrome πετάγεται στους 59, ενώ με το να σκρολάρεις πάνω κάτω στον chrome στην 1η σελίδα του insomnia ανεβαίνει στους 43-45. Ψύξη Corsair H110i τοποθετημένη πάνω. Το "πρόβλημα" δηλαδή είναι ότι light loads ανεβάζουν αρκετά τη θερμοκρασία. Αρκετά σε σχέση με ότι ξέραμε από 2700X. 1
mpokwsths Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, malakudi είπε Εγώ πάντως idle έχω 33 με ambient 26 (a/c). Όμως ανοίγοντας μόνο τη σελίδα του insomnia στον chrome πετάγεται στους 59, ενώ με το να σκρολάρεις πάνω κάτω στον chrome στην 1η σελίδα του insomnia ανεβαίνει στους 43-45. Ψύξη Corsair H110i τοποθετημένη πάνω. Το "πρόβλημα" δηλαδή είναι ότι light loads ανεβάζουν αρκετά τη θερμοκρασία. Αρκετά σε σχέση με ότι ξέραμε από 2700X. Δε θα έλεγα light loads αλλά εργασίες με λίγα threads. Εσένα πρέπει να βαράει τρελές τάσεις με PBO σε 1-4 thread εργασίες εξού και οι στιγμιαίες τρελές θερμοκρασίες. Είναι και η υστέρηση του ανεμιστήρα (δεν ξέρω τι ψύξη και τι settings έχεις στους ανεμιστήρες), μέχρι να ανεβάσει στροφές έχει τελειώσει η εργασία. Τι θερμοκρασίες έχεις στο Prime με 2-3 threads? 1
adtakhs Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Εδώ για την συμπεριφορά σε idle και light loads https://www.techpowerup.com/257312/reports-of-ryzen-3000-high-idle-voltage-exaggerated-a-case-of-the-observer-effect
Parapas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) On 29/07/2019 at 17:04, mpokwsths said: Δε θα έλεγα light loads αλλά εργασίες με λίγα threads. Εσένα πρέπει να βαράει τρελές τάσεις με PBO σε 1-4 thread εργασίες εξού και οι στιγμιαίες τρελές θερμοκρασίες. Είναι και η υστέρηση του ανεμιστήρα (δεν ξέρω τι ψύξη και τι settings έχεις στους ανεμιστήρες), μέχρι να ανεβάσει στροφές έχει τελειώσει η εργασία. Τι θερμοκρασίες έχεις στο Prime με 2-3 threads? Αυτό με την υστέρηση είναι πολύ σωστό. Εγω αυτό που παρατήρησα στον i9 που έχω παρόμοια spikes στα 5Ghz και με Noctua NH-D15S με 2 140αριδες chromax σε pull pull είναι ότι τώρα που ζέστανε και εδώ που είμαι (Βερολίνο) αν ήθελα να μην τους ακούω καθόλου, μέχρι να στροφαρουν (όποτε και ακούγονταν αρκετά) είχε τελειώσει το process load και η θερμοκρασία είχε πέσει πάλι σε κανονικά επίπεδα. Έφτιαξα το curve να δουλεύουν σε πιο ψηλές στροφές σε idle η μικρό load και σε χαμηλότερες στροφες σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Όποτε τώρα μπορεί ναι μεν να είναι λιιιιγο πιο θορυβώδεις σε θερμοκρασίες 40-50 (παλι δε τους ακούω βασικά) αλλά καταφέρνουν να κρατάνε τις θερμοκρασίες πιο χαμηλά σε higher loads και χωρίς να με ξεκουφαινουν γιατί παίρνει λιγότερο χρόνο να στροφαρουν στα rpm που πρέπει Ελπιζω να είμαι κατανοητός 😛 TLDR: παίξε με το fan curve της ψύκτρας geo4sar. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2019 από Parapas 1 1
dem Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, geo4sar είπε Οπότε αυτό που προτείνεις είναι να αγοράσω ένα aircondition μια H100i και να τρέχω σε avx, που δεν ξέρω τι είναι αλλά θα googleαρω και θα μάθω. Μία συμβουλή ζήτησα, όχι ειρωνείες. Δεκτές και αυτές όμως, δεν παρεξηγώ. Ξέχνα τα AVX load κτλ. και δεν ειρωνεύεται κανείς. Αυτό που κυρίως πρέπει να καταλάβεις, είναι ότι googlάροντας μόνο όπως λες, απλά παίρνεις πληροφορία. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνδυάσεις και να φιλτράρεις. Στην περίπτωση σου πρέπει να καταλάβεις πρωτίστως ότι η θερμική ισορροπία που έρχεται ένα αντικείμενο και ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας αυτού λόγο του ίδιου εξωγενή παράγοντα είναι σε συνάρτηση πάντα με εξωτερικές συνθήκες. Στην περίπτωση μας η κύρια μεταβλητή από τους εξωγενείς παράγοντες είναι η εξωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η ροή αέρα. σε δεύτερο χρόνο οι θερμοκρασίες σου είναι υπερ φυσιολογικές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό σου λένε οι άνθρωποι εδώ μέσα, αλλά δεν είναι λόγιοι όπως εγώ. χαχΑΧΑΧΑΧΑ. Διάβασε αυτό, κυρίως τις απαντήσεις του misterj. https://community.amd.com/thread/241220 thanks and enjoy , Dem. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από dem 1
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μολις περασα τον 1.0.0.3ab καμια αλλαγη ,ισως εχει και χειροτερα ρολογια σε boost αλλα δεν μπορω να το πω με σιγουρια γτ εχω φουλ ζεστη, το 4.4ghz παντως και με αυτον δεν το βλεπω. Θα στειλω ενα mail στην amd ετσι απο περιεργεια να δω τι δικαιολογια θα μου πουν. Edit: επισης ειμαι Unstable στα 4.3Ghz με την ταση που επαιζα στον προηγουμενο. Φοβερη βελτιωση... μας δουλευουν αυτοι... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από akoinonitos 1
nikpoth Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Και το ab όμως δεν είναι αυτό που διορθώνει τα θέματα. Ένα μήνα με 1.0.0.3ab Είμαι και περιμένω το επόμενο, μήπως και.. Βέβαια άλλο 570χ και άλλο b450 Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από nikpoth
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μολις περασα τον 1.0.0.3ab καμια αλλαγη ,ισως εχει και χειροτερα ρολογια σε boost αλλα δεν μπορω να το πω με σιγουρια γτ εχω φουλ ζεστη, το 4.4ghz παντως και με αυτον δεν το βλεπω. Θα στειλω ενα mail στην amd ετσι απο περιεργεια να δω τι δικαιολογια θα μου πουν. Edit: επισης ειμαι Unstable στα 4.3Ghz με την ταση που επαιζα στον προηγουμενο. Φοβερη βελτιωση... μας δουλευουν αυτοι... Είμαι σίγουρος οτι σιγά σιγά αρχίζεις και συμπαθείς Dr_73 , jgeorgiou κτλ κτλ κτλ..... Σαν να έχουν δίκιο τελικά γιατί παρα είναι ταλαιπωρία της κυρα Λίζας τα καμώματα! Νομίζω οτι σιγά σιγά καταλαβαίνω γιατί η intel είναι ακριβότερη!Χαχαχα! 😋 Ρε τι πάθαμε! Στο τέλος θα μας κάνει η ίδια η amd να πάμε αβλεπί προς intel μεριά!🤣 Και θα πληρώνουμε όσο όσο! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!👍🙂😂 3
adtakhs Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Είμαι σίγουρος οτι σιγά σιγά αρχίζεις και συμπαθείς Dr_73 , jgeorgiou κτλ κτλ κτλ..... Σαν να έχουν δίκιο τελικά γιατί παρα είναι ταλαιπωρία της κυρα Λίζας τα καμώματα! Νομίζω οτι σιγά σιγά καταλαβαίνω γιατί η intel είναι ακριβότερη!Χαχαχα! 😋 Ρε τι πάθαμε! Στο τέλος θα μας κάνει η ίδια η amd να πάμε αβλεπί προς intel μεριά!🤣 Και θα πληρώνουμε όσο όσο! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!👍🙂😂 Κάποιοι ξεχνούν γρήγορα μου φαίνεται ... 🤣😝 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα