Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Aυτό είναι η πιο άχρηστη κίνηση που μπορείς να κάνεις....το liquid metal είναι χρήσιμο εργαλείο που όμως η χρήση του προορίζεται για advanced users και έχει νόημα μόνο όταν εφαρμόζεται σε cpu dies direct που δεν είναι κολλημένα στο ihs, ή σε λαπτοπ dies σε επαφή με χάλκινο heatpipe ή block. τίποτε άλλο πουθενά και ποτέ.....

Η έτσι 

01.jpg

H βάζοντας liquid metal στο ihs σαν πάστα καταφέρνεις να ψωριάσεις το ihs και άντε βρες να τον πουλήσεις μετά

02.jpg

Αυτο ειναι το αρνητικό του σίγουρα το ξέρω. Μιλούσα για όποιον θελει να κατεβάσει θερμοκρασίες στη σειρα razen 3000 που απο οτι φαινεται περνουν φωτια....Ζημιά δεν κανει παντως η πάστα εκτος απο αυτο το ξεθώριασμα με πολυ προσοχή στην τοποθέτηση εννοείται

14 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Παντως και εγω που τον εβαλα τωρα στα 4.3ghz οι θερμοκρασιες γλυκαναν καπως.

Για gaming ειδικα παιζει να ειναι καλυτερη φαση ενα all core overclock στα 4.3

300716435_sottrtemps.png.2fa7af8c8387c406a658c82ef2d28621.png

Παντως εδω βλεπω πολυ καλες θερμοκρασιες για gaming. Ουτε 60 βαθμοι μια χαρα. ΝΕΟ BIOS UPDATE ΓΙΑTHN MSI ΣΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ

Επεξ/σία από soctap
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, soctap είπε

Παντως εδω βλεπω πολυ καλες θερμοκρασιες για gaming. Ουτε 60 βαθμοι μια χαρα. 

Λογικο ειναι αυτο μιας και δεν 100ριζει η cpu στο gaming σε σχεση με τα αλλα benchmarks,αρα οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλοτερες.

• Like 2
Δημοσ.

Μα δε θα κατεβάσει τις θερμοκρασίες, όπως και καμία πάστα δεν είναι ψυκτικό μέσο , το μόνο που κάνει η πάστα είναι η όσο το δυνατό τελειότερη εφαρμογή του die με το ihs, ή του ihs με την ψύκτρα, όταν είναι soldered το die στο ihs δεν έχει κανένα νόημα το liquid metal

Eπειδή ryzen δεν έχω ανοίξει το ihs του και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη και δεχόμενοι ότι είναι soldered στο ihs, το θέμα με τις θερμοκρασίες είναι λίγο πιο σύνθετο λόγω του σχεδιασμού τους, 3 στοιχεία τα chiplets και το northbridge (aka if), οπότε ανάλογα με το load και πιο στοιχείο κάνει τι (core σε ποιο chiplet) οι θερμική συμπεριφορά είναι περίεργη, σε σχέση με το να ήταν σε ενα die όπως οι ιντελ π.χ. 

Θερμικά π.χ. στον skylake-x o 7800X που είναι 6/12, έχει την ίδια σχεδόν θερμική συμπεριφορά με τον 7900Χ λόγω του ότι ο 7800Χ είναι στην πραγματικότητα ενα 10/20 die με 4 cores disabled, ομοίως και στο refresh που ο 9800Χ είναι ένα ΗCC die 18/36 με 10 πυρήνες disabled....

Αντίθετα ένα καθαρά 8/16 όπως ο coffe lake 9900K έχει πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά όπως επίσης και ο 8700Κ κοκ

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, soctap είπε

Αυτο ειναι το αρνητικό του σίγουρα το ξέρω. Μιλούσα για όποιον θελει να κατεβάσει θερμοκρασίες στη σειρα razen 3000 που απο οτι φαινεται περνουν φωτια....Ζημιά δεν κανει παντως η πάστα εκτος απο αυτο το ξεθώριασμα με πολυ προσοχή στην τοποθέτηση εννοείται

Παντως εδω βλεπω πολυ καλες θερμοκρασιες για gaming. Ουτε 60 βαθμοι μια χαρα. ΝΕΟ BIOS UPDATE ΓΙΑTHN MSI ΣΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ

Εδώ είναι overclocked στα 4.3 και παίζει με χαμηλότερη τάση από ότι με pbo. Με pbo παίζει γύρω στους 60-64c.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εδώ είναι overclocked στα 4.3 και παίζει με χαμηλότερη τάση από ότι με pbo. Με pbo παίζει γύρω στους 60-64c.

Στο gaming εννοεις  πάντα; Το νεο update το ειδες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, soctap είπε

Ε ναι ρε σε gaming. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα δεν είμαι σπίτι.

Πάντως και στα 4.3 είναι καλή φάση. Μπορεί να χάνεις λίγο σε single all around και σε temps είναι καλύτερα από ότι βλέπω.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, soctap είπε

Σε αυτον προσθεσαν update, στην x470 carbon το αφαιρεσαν 😂😂😂
Οποιος το θελει το εχω εδω

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Σε αυτον προσθεσαν update, στην x470 carbon το αφαιρεσαν 😂😂😂
Οποιος το θελει το εχω εδω

Καλά αλλού είναι σε aba και στην msi τώρα έβγαλαν τον ab. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Καλά αλλού είναι σε aba και στην msi τώρα έβγαλαν τον ab. 

To aba ειναι τελειως σπασμενο απο οτι ακουω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, geo4sar είπε

https://www.pcgamesn.com/amd/ryzen-7-3700x-review-benchmarks-performance

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει το cpu μου ή ψήκτρα του,δεν εξηγείται αλλιώς. Που τα βρίσκουν αυτά τα νούμερα στα temps και εμείς χρειαζόμαστε "update". 

Τι θερμοκρασια εχει το δωματιο σου ειπαμε :P ? Επισης εχεις H100i και δεν το προσεξα ? Επισης σε AVX load εχει αισθητα μικροτερες θερμοκρασιες ο 3700Χ μου για καποιον λογο. Και στο site που μας δειχνεις AVX τρεχουν. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...