aekoriginal21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 4780 χωρίς pbo και με windows balanced. Με pbo κυμαίνομαι κοντά στα 5k
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, aekoriginal21 είπε 4780 χωρίς pbo και με windows balanced. Με pbo κυμαίνομαι κοντά στα 5k Ε εισαι με pbo off γιαυτο πεφτει το vcore τοσο, με το pbo κραταει πανω απο 1.325
nicksoti Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Να πούμε και την πικρή αλήθεια: Οι Ryzen 3xxx είναι εργοστασιακά overclocked μέχρι τα μπούνια. Για να τους κάνει ανταγωνιστικούς η AMD πέταξε από το παράθυρο κάθε καμπύλη power efficiency και τους φτάνει μέχρι το τελευταίο MHz. Για να το καταφέρει αυτό δίνει τάση στο Θεό όσο υψηλό leakage και να έχουν. Δεν έχει να κάνει τόσο με τη μικρή επιφάνεια του die και την απαγωγή της θερμότητας. Απόδειξη είναι ότι ένα underclock 100Mhz ρίχνει τις θερμοκρασίες κατά 10C. Εξού και οι θερμοκρασίες. Mαζί σου. Αν αυτά τα τσιπάκια έτρεχαν στο 1-1.1V θα ήταν μούρλια. Ωστόσο στα πιο πολλά τεστ, σε κατανάλωση all core load, είναι ανταγωνιστικοί. Άρα ή κάτι παίζει με την επαφή/θέση των chiplet στη cpu, ή κάτι με τα bios/σένσορες και δείχνουν λάθος. Σε idle φαίνεται να τα έχουν κάνει μαντάρα. Και αν βάλεις και το X570 μέσα, καίει πολύ το PC. Αυτή η λογική του να ξυπνά το chip από τη μέτρηση κάθε 1ms και να μπουστάρει κιόλας, δεν την λες και πανέξυπνη. Ας το γυρίσουν σε πιο "κλασσική" συμπεριφορά, αλλιώς σας βλέπω όλους με πανελάκια και θερμοζεύγη στην ψύκτρα, 90's κατάσταση. Πολύ πιθανόν επίσης να υπάρξουν updates και στα προγράμματα μέτρησης θερμοκρασίας. Ας καταγράφουν σε πιο αραιά διαστήματα. Δεν είναι επιστημονικό πείραμα. 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Mια ερωτηση που μου ηρθε τωρα. Εχουν και οι δικοι σας 3rd gen ενα "UG" πανω στο IHS?
adtakhs Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 New Third-Gen Ryzen CPUs Listed by EEC: Ryzen 9 3900, Ryzen 7 3700, Ryzen 5 3500 https://www.tomshardware.com/news/ryzen-9-3900-ryzen-7-3700-ryzen-5-3500-amd-3000-series,40040.html
Ryzenlake Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, geo4sar είπε Δράμα η κατάσταση πάντως για μένα προσωπικά. Ανέβηκε η συνολική θερμοκρασία από όλο το κουτί. Ac odessey Bench 1080p High Settings Rx570 Gigabyte Gpu temp 60-62 i5 7600 με corsair A50 Cpu temp 53 Noise level φύσημα με το στόμα. Με ryzen 3700x Gpu temps 70c cpu temp 73c Noise level ηλεκτρική σκούπα. Πρωτον, προφανως ο 3700x εχει μεγαλυτερη καταναλωση. Δευτερον, με τον 7600 πιθανον να μην εσπρωχνες στο ac odyssey την καρτα στο 100% και γιαυτο ειχες χαμηλες θερμοκρασιες. 12 ώρες πριν, geo4sar είπε Φοράω την stock που έχω ακούσει τόσο καλά λόγια και συγκρίσεις με evo. Εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω ένα καλό cooler πχ Noctua αλλά τα παιδιά από πάνω επιμένουν ότι θερμοκρασία είναι normal για τώρα και ότι θα βελτιωθεί με κάποιο update. Ίσως να την πουσαρει λίγο αν σκεφτείς ότι από 47fps πήγα στα 50 αλλά από 62 βαθμούς να φτάνει τώρα 72 για 3 fps μου φαίνεται πολύ παράξενο. 20 βαθμοί δεν είναι και λίγοι για να μην επηρεάσει την θερμοκρασία του κουτιού. Idle το Ryzen έχει τα temps που έχει ο i5 7600 σε full load. Αυτό που με απασχολεί είναι αν το πρόβλημα είναι από την μεριά μου και πρέπει να αγοράσω καινούργια καλή ψήκτρα ή άπλα το θέμα το έχει το cpu με την mobo και πρέπει να περιμένουμε κάποιο update. Η θερμοκρασια του κουτιου ειναι ασχετη με τη θερμοκρασια του CPU. Η θερμοκρασια δεν ειναι θερμοτητα..Ειτε στους 70 ειτε στους 150 το ιδιο CPU την ιδια θερμοκρασια κουτιου θα εχιες. 1 1
Sheogorath Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Ευχαριστω, θα το έλεγα εγώ αν δεν το διάβαζα ^^
Dinos_12345 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, zyx1979 είπε εδω με pbo Κάνε ένα Linux run να δούμε πόσο βγάζει.
soctap Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Παιδιά δεν μπορώ να αποφασίσω. Ηρθε η ωρα για αναβάθμιση( κάθε 5 χρόνια περίπου κάνω) .Σκέφτομαι τον 3900 να αγοράσω ,μάζευα χρήματα απο τα Χριστούγεννα για αυτο τον λογο και με αυτα που διαβάζω πιο πολύ με τις θερμοκρασίες τα έχω πάρει. Εδω και 10 μέρες κάνω κλικ την παραγγελία και μετά την ακυρώνω. Φανταστείτε σε βαριές εφαρμογές να παίρνει φωτιά το pc και οι ανεμιστήρες...Δεν ξέρω ΒΟΗΘΗΣΤΕΕΕΕΕ!!
NIKOS25271 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας ώστε να καταλήξω σε CPU (το pc θα στηθεί προς το τέλος της χρονιάς). Κάρτα θα μπει λίγο αργότερα, προς το παρόν θα είμαι με sapphire rx580 sp. Η χρήση θα είναι 1440p - 4k games και ταινίες, σειρές σε tv sony KD-55XE9005. Σκεφτόμουν αρχικά σε X570, 3700X, αλλά μετά από όλα όσα έχω διαβάσει περί idle temps - voltages (και κατά συνέπεια θόρυβο από cpu cooler και γενικά ανεμιστήρες) και σε 2700X. Η τιμή του 2700X είναι αρκετά δελεαστική αυτή τη στιγμή (και φαντάζομαι θα πέσει κι άλλο) και σε συνδυασμό με μια X470 φαντάζομαι θα είμαι εντάξει, αλλά θα μπορώ και να αναβαθμίσω αργότερα σε 4700X / 4800X. Δεδομένου ότι θα παίζω σε 4k φαντάζομαι ότι δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο η CPU.
geo4sar Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, soctap είπε Παιδιά δεν μπορώ να αποφασίσω. Ηρθε η ωρα για αναβάθμιση( κάθε 5 χρόνια περίπου κάνω) .Σκέφτομαι τον 3900 να αγοράσω ,μάζευα χρήματα απο τα Χριστούγεννα για αυτο τον λογο και με αυτα που διαβάζω πιο πολύ με τις θερμοκρασίες τα έχω πάρει. Εδω και 10 μέρες κάνω κλικ την παραγγελία και μετά την ακυρώνω. Φανταστείτε σε βαριές εφαρμογές να παίρνει φωτιά το pc και οι ανεμιστήρες...Δεν ξέρω ΒΟΗΘΗΣΤΕΕΕΕΕ!! Εγώ πάντως έφαγα τρελή ξενερα. Άμα μπορούσα να πάρω όλα τα λεφτά πίσω και να έδινα το setup μου θα το έκανα. 7nm 65w tdp λέει ο 3700χ στα χαρτιά άλλα δεν το βλέπω στην πράξη. Το θέμα είναι ότι έχω μικρότερη εμπειρία και γνώσεις από πολλά παιδιά εδώ μέσα , όποτε αυτό που κατάλαβα από τα λεγόμενα τους είναι υπομονή να "στρώσουν" τα πράγματα για τα cpu με κάποιο update.
mpokwsths Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε Δεδομένου ότι θα παίζω σε 4k φαντάζομαι ότι δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο η CPU. Ακριβώς αυτό. Σε 4Κ, ότι κάρτα γραφικών και να βάλεις, είτε R5 2600 είτε R9 3900X έχεις ακριβώς τα ίδια fps θα έχεις. Καμία διαφορά. 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, geo4sar είπε 7nm 65w tdp λέει ο 3700χ στα χαρτιά άλλα δεν το βλέπω στην πράξη Παντως στις μετρησεις που κανω για το review που ερχεται, ο 3700Χ εχει ακριβως τις ιδιες καταναλωσεις με τον 1400 μου.
geo4sar Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Παντως στις μετρησεις που κανω για το review που ερχεται, ο 3700Χ εχει ακριβως τις ιδιες καταναλωσεις με τον 1400 μου. Άρα εγώ κάνω κάτι λάθος. Αυτό προσπαθώ να βρω.
Coppermine Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, soctap είπε Δείτε και αυτή την πάστα . https://www.skroutz.gr/s/12109356/Thermal-Grizzly-Conductonaut-1gr.html Βεβαια ειναι liquid metal και θελει προσοχη στις οδηγιες Aυτό είναι η πιο άχρηστη κίνηση που μπορείς να κάνεις....το liquid metal είναι χρήσιμο εργαλείο που όμως η χρήση του προορίζεται για advanced users και έχει νόημα μόνο όταν εφαρμόζεται σε cpu dies direct που δεν είναι κολλημένα στο ihs, ή σε λαπτοπ dies σε επαφή με χάλκινο heatpipe ή block. τίποτε άλλο πουθενά και ποτέ..... Η έτσι H βάζοντας liquid metal στο ihs σαν πάστα καταφέρνεις να ψωριάσεις το ihs και άντε βρες να τον πουλήσεις μετά Τώρα αν κάνεις το λάθος και βάλεις λίγη ελάχιστη ποσότητα παραπάνω και επειδή γίνεται σαν μπίλια τρέξει (όχι ακριβώς σαν υδράργυρος αλλά στο περίπου) μετά γ......α, από δικό μου αρχείο μηχάνημα που ο χρήστης του είχε βάλει liquid metal σαν πάστα.. Και το αποτέλεσμα ήταν καμένος ryzen 7 1800X, μια 1080, και μητρική..... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2019 από Coppermine 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα